Hur man väljer linoleum för köket och hallen: 4 Rådets

Hur man väljer linoleum för köket och hallen: 4 Rådets

12 October 2017Komplettera den eleganta interiören i köket är möjligt med hjälp av vackra och praktiska linoleumKomplettera den eleganta interiören i köket är möjligt med hjälp av vackra och praktiska linoleumaDolgie år linoleum värderas uteslutande för det låga priset och enkel installation. Men nu moderna typer av linoleum kan köpas för de mest stilfulla och unika interiör. Det är därför som fler och fler människor undrar hur man väljer linoleum för köket och hallen, så att den uppfyller alla krav och glad många år. Trots att detta material är känt för alla, det finns många kriterier för sitt urval, som bör beaktas när man köper.


De viktigaste parametrarna för val av linoleum

Genom att köpa linoleum, är det nödvändigt att omedelbart bestämma som påverkar hållbarheten hos golvbeläggningen.

När du väljer linoleum, se till att ta hänsyn till detaljerna i det rum där han kommer att läggasNär du väljer linoleum, se till att ta hänsyn till detaljerna i det rum där han kommer att läggas

Dessa faktorer inkluderar:

 1. Typ i vilken täckning kommer att läggas (sovrum, barnkammare, kök, etc.);
 2. Fuktbeständighet, buller absorption, slitstyrka klass;
 3. Antal personer som bor i lägenhet (ett mått på längdskidåkning);
 4. Överensstämmelse med det inre utrymmet, där det kommer att förvaras.

Om du vill lägga linoleum samma i hela lägenheten, då måste du få allt rätt i lokalerna. Olika partier, annan nyans, efter installationen kommer det att bli märkbara.

Att välja linoleum i korridoren

I korridoren till linoleum mer krävande på grund av närheten av ingången till lägenheten. All smuts och fukt kvar på golvet, eftersom detta är mycket viktigt för att plocka upp en kvalitet golvbeläggning. Linoleum är den mest demokratiska av golvbeläggningar, så marknaden erbjuder sina olika typer, men hur man väljer den mest lämpliga?


Fördelar med naturliga linoleum är att det är ganska praktiskt och tillförlitligtFördelar med naturliga linoleum är att det är ganska praktiskt och tillförlitligt

Skilja mellan naturliga och syntetiska linoleum:

 1. Natural är inte rädd för fukt, repor, bucklor. Den tillverkas av ett rör, varvid den tillsatta linolja, trämjöl och krita harts. Om beläggningen utförs för kompetent vård, kommer det att hålla i många år. Nackdelarna är de höga kostnaderna och ett litet urval av de materiella färger. Förutom utseendet det kvarstod, ibland linoleum behöva hantera speciella mastix;
 2. Grunden för linoleum är artificiella polymera material. Han har en mängd olika färger och mönster som passar alla inredningar. Han vattentäthet och är billig. vård för beläggning är mycket enkel, det kan pågå i ungefär 20 år. Nackdelarna är dess känslighet för temperatur och lösningsmedel, samt det faktum att över tiden kan det bli mindre flexibelt och sprickbildning.

Om bottenvåningen i korridoren helt i linje, är det värt att köpa en grundlös beläggning, även om skum basis kommer att garantera en lång linoleum.

Den lämpligaste alternativet i korridoren kan vara en mörk eller halvmörkt linoleum färg som lera, hämtades från gatan, är inte självklart. Även lämplig heterogen spräcklig färg på det kommer inte att vara synliga repor och fläckar. Men de viktigaste egenskaperna för linoleum - det är slitage och slitstarkt ytskikt.Således kan alla befintliga typer av linoleum delas in i tre grupper:

 1. Hushålls typ av användning;
 2. Semi-kommersiell;
 3. Handelstypen.

I hallen är att ta semi-handelstypen. Den är idealisk för rymden, genom vilken det finns en ström av människor. Möbler och skarpa klackar inte lämna spår på den, är det svårt att skada denna typ av linoleum.

Viktiga rekommendationer: välj linoleum för korridoren

Många uppmärksamma att avsluta och kantar väggarna och taket i korridoren och korridoren, men golvbeläggningen är slarvig. Detta är fel väg, eftersom golvet - det är vad besökarna ser först. Från färgen på linoleum beror på den allmänna bakgrunden av rummet.

Särskild uppmärksamhet i valet av linoleum bör ägnas åt kvaliteten och färg på materialetSärskild uppmärksamhet i valet av linoleum bör ägnas åt kvaliteten och färg på materialet

Det bör lyssna följande råd:

 1. Färgen på linoleum måste skilja sig från färgen på väggar och tak;
 2. Det är inte nödvändigt att sätta ett mörkt golv i närvaro av ljus tak och mörka väggar;
 3. För en bred korridor är bättre att välja en ljus linoleum och mörka väggar;
 4. Helst bör linoleum vara lite mörkare än väggarna.

För korridoren kommer att vara bra produkter med närvaron av ett vegetativt prydnad eller träimitation.

För Hall är det inte nödvändigt att ta linoleum, där det finns ett diagonalt mönster väljer mönstret bättre, vilket kommer att idealiskt för den övergripande inredning.

Lämplig linoleum för köket och korridoren

Köpare i linoleum som dess fuktbeständighet, och ingen deformering av köksmöbler och andra möbler. Naturligtvis, kakel och parkett är också bra, men linoleum tillgänglig. Om medel finns tillgängliga, för köket att välja naturliga linoleum.


Många föredrar att välja linoleum eftersom det miljövänliga och säkra för hälsanMånga föredrar att välja linoleum eftersom det miljövänliga och säkra för hälsan

Han är bra eftersom:

 1. Är miljövänlig och hygieniskt material;
 2. Han är inte rädd för eld,
 3. Inte rädd för köks smuts och aggressiva hushållskemikalier;
 4. Perfekt behåller värme;
 5. Det har ljudisolering egenskaper.

Det bör stoppa valet på en semi-kommersiella linoleum. Den har en mycket hållbart skikt och kök huvudregeln urval golvmaterial är gravitationsbeläggning. Den allvarligaste är en hög densitet, och därmed håller längre.

Den mest traditionella och win-win-lösning för köket kommer att ha ett urval av linoleum i keramiska plattor. Spektakulära är materialet under stenen, såsom marmor, granit. Det finns också äldre linoleum, sten eller imitera lumpen gamla trädet. Den totala tjockleken hos banan linoleum korridoren bör vara större än 3 mm. Skyddande skikt beläget ovanför, måste vara större än 0,25 mm. Ytan som kommer därefter läggas linoleum, måste vara ordentligt förberedd.

Anger hur man väljer linoleum för kök och hall (video)


Stoppa valet på linoleum, är det värt att komma ihåg att välja en viss art är inte så svårt om du känner till subtiliteter och nyanser. En allmän bild av lägenheten kommer att transformeras med en ny beläggning, och köpet inte kommer att orsaka sorg om kompetent och allvarligt välja med hänsyn till råd från den här artikeln. Det viktigaste - det är en känsla av hemtrevnad och komfort i hemmet och det roliga i att vara i en vacker interiör designade med smak av alla familjemedlemmar.

Detaljer: linoleum i korridoren (foto exempel)

09219117 1q4 1473679395plitka-1 belayaprihozhaya1 784621693-1024x768 dizajn-pola-v-prihozhej1-1024x768 bytovoy-linoleum-ne-ochen-podhodit-dlya-oborudovan dizajn-prihozhej-v-panelnom-kupol-4 IMG3404 IMG0ee7666b1bef

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =

map