Hur man väljer en ljuskrona i rummet: 3 kriterier som måste beaktas

Hur man väljer en ljuskrona i rummet: 3 kriterier som måste beaktas

12 October 2017När du väljer en ljuskrona i rummet, måste du ta hänsyn till alla detaljer i inre rumNär du väljer en ljuskrona i rummet, måste du komma med allt ansvar bör ta hänsyn till alla inredningsdetaljer komnatyK urval av ljuskronor i hallen. Hall - den mest intensiva och beläggning av rummet i lägenheten. Här kan du chatta med vänner, med familj, tillbringar mycket tid. Från riktigheten i ditt val beror atmosfär av komfort, värme och komfort till ditt vardagsrum. Och hur länge ljuskrona kommer att glädja dig med sitt ljus och design.


Ljuskronor för hall: ett foto, och rekommendationer om valet av stora produkter

Inte riktigt passande stil ljuskrona kan förstöra även den mest perfekt matchade interiör.

Ljuset bör organiseras så att rummet tändes heltLjuset bör organiseras så att rummet tändes helt

Vad är värt att överväga för att korrekt välja vackra lampor och ljuskronor:

 1. Eftersom fixturen är på en central plats i rummet, är det viktigt att hennes stil i harmoni med den allmänna vägen för hallen. Det kan utföras på exakt samma stil, eller bara helt anpassade till det.
 2. Ljuskrona ska lysa upp rummet starkt ljus, särskilt om den centrala ljuset från ljuskrona i rummet bara. 
 3. Lyssna till valet, rådgöra med en specialist i butiken att inte missa viktiga ögonblick av val. Han kommer att berätta skillnaderna mellan de olika modeller av ljuskronor, och vad som är rätt för dig.

Så när du väljer en armatur, bör du vara uppmärksam att inte kopiera en tilltalande smak och lämpliga parametrar. Vad fanns disharmoni situation och behöver inte utrusta vardagsrum stil kronor köpt.


Monterings typer av ljuskronor till hallen, och stilar av produkter

Beroende på vilken typ av fästkronor är olika. Tak ljuskronor - den här typen av ljuskrona används för det låga taket. Och dessa modeller är i harmoni med det lilla rummet. De kännetecknas av små fysikaliska parametrar. 

Taklampor är monterade på speciella krokar och kedjor. Rum med tak högre än vanliga lampor någon skada. Denna modell anses vara en klassiker. Det är lämpligare för lokaler med ett stort område.
Välj det som passar dig bäst montera är inte särskilt svårt.

Tak lampor är monterade genom konventionella skruvar eller skruvarTak lampor är monterade genom konventionella skruvar eller skruvar

Tak mer praktisk modell, och en mer förfinad suspension. Om typ av bilaga du har bestämt, då måste du bestämma vilken typ av din ljuskrona och vilket material kommer att genomföras görs.De mest populära stilar:

 1. Classic. Den ljuskrona är tillverkad av denna stil är inte avstängd ljusa färger. Ett utmärkande drag är frånvaron av skarpa kanter.
 2. För minimalism - kännetecknas av användning av punktbelysning. Enstaka ljuskronor enkel form utan ljusa tillbehör och komponenter.
 3. Ljuskrona som kombinerar minimalistisk design med ovanliga anteckningar, som gjorts i en modern stil. Materialet för en sådan ljuskrona är inte bara glas och trä, plast, papper, etc.
 4. Hi-tech - skiljer skarpa geometriska detaljer. Visa din personlighet genom att välja ljusa färger modell.
 5. Om du gillar att kombinera ologiskt, du perfekt eklektisk stil. oordning sensation sker inte sällan från denna stil, lätt att fixa harmoniskt matchas ljuskrona.
 6. Den viktigaste stil enhet med naturen är en lantlig stil. Denna stil ljuskronor gjorda av tyg lågmälda färger, frostat glas, är fallet i trä, det finns blommiga inslag i inredningen.
 7. Om du är en ljus sensuell natur och vardagsrummet görs i fransk stil, välj en liten vit armatur, så att det är något spetsiga stil. Välj inte alltför pompösa modell. Som regel väl lämpad modell gjord av kristallglas med smidesjärn detaljer utan slagna omgivningar.

Den mest ovanliga stil - en fusion. Sådana bländande ljuskronor. De kan vara stora, i form av bisarra.

Har ett urval av ljuskronor och lampor i rummet: två fashionabla objekt

Om det behövs, belysning av en lång utrymme, väljer en ljuskrona, gjord på nätet. Längden av en sådan ljuskrona varieras efter behov. Ofta används för belysning bardiskar och matplats.

Ett bredare spektrum av ljuskronor som görs i en cirkel. Ljuset från dessa lampor avviker från centrum. Dessa modeller liknar druvor. Välorganiserade zonindelning rundade zoner.

Alltför massiva ljuskrona kommer överbelasta interiören och minska utrymmet visuellt, och mycket liten ljuskrona i ett stort rum ser dum.

ljuskronor storlek måste integrera harmoniskt med storleken på vardagsrummetljuskronor storlek måste integrera harmoniskt med storleken på vardagsrummet

Således anser måtten på rummet och vilket område du vill täcka enheten. De högt i tak i den gamla käll med en hängande ljuskronor. Låga tak dekorera platta lampor eller ljuskronor med små nyanser. Smalt rum ljus ljuskronan väl långsträckt. Välj den färg som är i utformningen av rummet är på andra plats. Denna kombination gör det möjligt att komma in i det inre av ljuskrona den mest harmoniska.

Varma färger i utformningen gör att du kan betona korthet och enkelheten i interiören. Den viktigaste aspekten är valet av ljuskronor Välja önskad effekt. Först måste du se bara om ljuskronan ljus, eller om du tänker använda ytterligare belysning metoder. Och sedan måste du välja antalet koner, lampskärmar, glödlampor som kan hängas. Det rekommenderas att använda lampor hastighet på 20 watt per 1 kvm. m.


Få en modern modell med möjlighet att ansluta till dimer. Han kommer inte bara tillåter dig att justera ljusstyrkan av belysning, vilket gör det möjligt att skapa en atmosfär av utrymme, men också tillåter energibesparingar. Du bör inte överstiga den totala tillgängliga för lampan tröskeleffekten. Dess överskott kommer att leda till misslyckande. När du väljer lökar måste också vara bekymrad över ledningar. Räkna ut hur mycket kraft får använda när skicka din status.

Tekniska egenskaper är värt att uppmärksamma:

 1. Ekonomiska lämpligt att välja modeller av ljuskronor med att minska strömförbrukningen.
 2. Multi-mode.
 3. Det material av vilket patronerna. Patronerna kan vara keramik, termoplast eller karbolitovymi.

Gör inga misstag i valet patronen eftersom kraften i lamporna bör vara lämpligt att beskyddare.

Vad det är i en ljuskrona i rummet: bilder i interiören och vad du behöver veta alla

Typiskt, en ljuskrona, såsom visas med den bild, består av ett hus, reflektorer, linser och lampskärmar, lampor. För att delta i kroppen alla väsentliga delar. Nedan är en patron, som är skruvad in i lampan och linsen. Basen som konvergerar alla hornen omfattar ledningar.


Gör rätt val av kristallkronor för att passa till takytan, och har ett bra utbud av ljusGör rätt val av kristallkronor för att passa till takytan, och har ett bra utbud av ljus

Reflexerna är inte ett nödvändigt element. De representerar speglar, som reflekterar ljus och avviker över utrymmet.
Även valfria element är linser och lampskärmar. De måste ljuset jämnt kostnader. Många ljuskronor är utrustade med fjärrkontroll.

Vilka lampor:

 1. Glödlampa. Blanda inte dessa lampor med brandfarliga efterbehandling detaljer ljuskronor som glödlampor blir mycket heta, vilket kan orsaka brand. Denna typ lampor är inte ekonomiskt. Ljus varm, men de är inte hållbart i drift.
 2. Halogenlampor. Kännetecknas av en lång livslängd.
 3. lysrör De skina ett kallt ljus, ekonomisk.
 4. LED-lampor - det dyraste alternativet, men ljuset är ett bra utbud. De använder den mest ekonomiska av alla slag.

Att välja en ljuskrona i hallen (video)

Som framgår av artikeln, ljuskrona alternativ - en enorm mängd. Besluta om stilen och den erforderliga ljusintensiteten där lägenheten behöver. Efter detta kommer bara att göra ett köp.

Exempel ljuskronor rum (foto interiörer)

0b9fead2d1e057a9124eb246c1a1b9b2 3lyustravgostinuyu -101 234 042 924 1256 1822 2521 4520

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3

map