Hur man väljer belysning för undertak

Hur man väljer belysning för undertak

12 October 2017Harmonisk atmosfär i vardagsrummet ger en hög kvalitet lampor, monterad med hänsyn till taket strukturenHarmonisk atmosfär i vardagsrummet ger en hög kvalitet lampor, monterade med hänsyn till den konstruktionsdesign av taket potolkaSvetovoe föreslår olika alternativ: från matt till glänsande och i alla färger och nyanser samt konossement etc. till lådor Utforma en mängd trevliga överraskningar, och praktiskt taget alla tak kan hittas spotlights den mest harmoniska honom.


LED-armaturer för tak: vilka typer

Infälld idag den mest populära, eftersom deras form hjälper vackert arrangerade tak mellan taket och taket tomrum.

Enligt skillnaden mellan roterande funktioner armaturer är:

 • Rotary. De har ett roterande gångjärn som hjälper rikta ljuset i alla riktningar flödet.
 • Fast. Denna stationära lampor, faller ljuset ner, vinkelrätt mot golvet.

Tack vare sina strukturella egenskaper, kan modulära hängande lampor skapar en unik insidan av husetTack vare sina strukturella egenskaper, kan modulära hängande lampor skapar en unik insidan av huset

Typer av lampor (form, storlek):


 • Standard. Det är inte mycket stor svetilnichki, något utskjutande över kanten på duken. Former kan vara något - från runt till stjärnor och hjärtan. Denna form och kan lägga till denna original- belysning.
 • Bulk. Dessa fläckar är mer som små ljuskronor och ser bra ut i det inre, som är uppmärksam på detaljer. Utformningen av dessa lampor är mycket dekorativa och montera samma dekor.
 • Extra Long. Är formad som en kopp eller ett ljus, ofta - med twist mekanism, som gör det möjligt att installera den i olika lägen.
 • Ball. Dessa tak belysningsanordningar formade i form av halvsfärer kan vara genomskinlig eller opak med en dekorativ beläggning.
 • Anpassad. Detta inbyggda eller falska modeller av oregelbunden form. Om du inte vill ha en enkel, till exempel kvadrat lampa, får du den kreativa alternativ som tar hand om det mesta av lasten i inredningen.

Och detta är naturligtvis inte alla typer av lampor.

Strålkastare för tak: på typ lampan

Vi talar om LED, peka-och energisnåla lampor.

LED-lampor - det instrumentering, LED baserad i själva verket är det inte värma upp, alltså de är "Swetnam", det vill säga en tillräcklig mängd ljus.Spotlights - denna design kommer att gå exakt på undertaket. De är gjorda av speciellt material, värmeisolering, vilket gör dem säkra. Det vill säga, de myter som de är skadliga - ja myter.

Mode spotlights utföra olika funktioner i huvud- och extra belysning i taket Mode spotlights utföra olika funktioner i huvud- och extra belysning i taket

Jo, för att energibesparande enheter kan tillskrivas enkla fixturer, den så kallade ljus-hushållerska.

Hängande lampor för tak: LED, halogen eller fluorescerande

Det finns en separation av lampor och belysning typ.

Hur lätt är beroende bara från dessa egenskaper:

 • Kallas halogen glödlampa, där gascylindern. De håller längre och värma upp mindre.
 • Fluorescent - en gas laddning lampor som skapats med kvicksilverånga ultraviolett. Om du tar dem under undertaket, kommer de att ge diffust, och en mycket trevlig ljus. Tja, förutom att även är energieffektiva.

Slutligen LED eller led-lampor. Diodlampor anses vara miljövänlig och mer energieffektiva än.

Installera belysning för tak (video)

Hur man väljer en lampa för undertak

När du väljer även små saker beaktas - någon viktig plattform, någon typ, design eller färg (beige eller strängt, till exempel grön).

Tips för att välja armaturer:


 • Taklampa - utanför, trim, monterade på nästan alla ytor, ofta kompletteras med strömförsörjning. Budget alternativ.
 • fäst inställningar måste strikt följa dimensioner armaturen.
 • Om du vill använda glödlampor, bör det inte vara ljus, som är fästa på insidan. Eftersom temperaturintervall tolererbara för spännstruktur (0-60 grader) är lysdioder och fluorescerande. Termokoltso speciella räddningsaktioner, gör ringen inte oplavitsya tak kanter. Det är passande bitar.
 • Halogen är också ganska mycket varmt, och är inte önskvärda för undertak, eftersom det bästa alternativet - is-lampor.
 • Infälld föredrar modulära eller panel. De ser ut som en bar med en standardstorlek 600 x 600 mm. Ett bra alternativ för en kontors stil.
 • Linear - ofta raster lampor som används på kontor.
 • Starry Sky - otroliga ljuseffekter skapade av lysdioder. En sådan lysande tak, vita eller färgade prickar skapar magi i rummet.

Tak fixtur med halogenlampor ser bra ut i ett stort rum med en icke-standard takhöjdTak fixtur med halogenlampor ser bra ut i ett stort rum med en icke-standard takhöjd

Om du får halogenlampan, kom ihåg att du inte kan hålla sina händer - hålla sin bas, som skruvas in i sockeln.

Vilka är fördelarna med LED-belysning

De mest populära LED-belysning i dag eftersom allt i dem i rätt balans - power design, enkel kabeldragning prestanda.

Fördelarna med LED:


 • Extremt låg strömförbrukning;
 • Lång livslängd (12 år);
 • Frånvaron av element som utsätts för slitage;
 • Hög brandsäkerhet;
 • Låg värme;
 • Momentan brytare lysdioder;
 • Möjligheten att välja färgtemperaturen;
 • Detta ljus inte locka till sig insekter.

LED-lampor ger hög kvalitet belysning och betydande energibesparingar, liksom alltid överensstämmer med sanitära standarderLED-lampor ger hög kvalitet belysning och betydande energibesparingar, liksom alltid överensstämmer med sanitära standarder

Och utformningen av lysdioder utöver kritik - de kan dekorera någon tak.

Taklampor i det inre

Modern belysning påverkar även erfarna köpare - ultratunna modeller utgör nästan osynligt ljus bård, med många armaturer kan arbeta och hur man ska agera som resonatorer lokaler.

För aristokratisk interiör kan du välja lyx kristall lampor. För high-tech - i form av en mycket blygsam men fristående modellen, vilket kommer att bidra till att skapa en enda elegant utrymme.

En annan intressant alternativ - genomskinlig tak. Denna design av ramen och en PVC-film, ett material som väl överför ljus. Genomströmning bana av omkring 50%. På taket skapar en ljus design paneler, vars tillräckligt för hög kvalitet på belysningen i rummet makt.

Översikt över LED-lampor för spotlights (video)

Köp en enkel LED-version, eller göra hela sammansättningen av inventarier - valet är ditt. Men kom ihåg att i dag är ljuset - detta är en speciell del av inredningen, som kommer att lysa upp en blygsam inredning eller kommer i bekant omgivning originalitet.

Hängande lampor för tak (foto)

1podvesnyesvetilnikidlyanatyazhnyhpotolkov 1 3 0940019 33 164 2459-4 1070601 1361630959img3469 1399100232g5467h6

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 44

map