Hur man installerar sidospår på taket

Hur man installerar sidospår på taket

12 October 2017Taket i sidospår har bra prestanda och estetiska kvaliteterTaket i sidospår har en bra prestanda och estetiska kvaliteter för inredning av taket, många människor föredrar att använda sidospår. Dessa paneler har höga prestanda och relativt billigt. Till hem tak ytterväggar, måste du välja lämpliga material och fästelement. Läggning av materialet med sina egna händer börjar med märkningsytan och ramstrukturen.


Att sätta ett tak på metall sidospår med sina egna händer

Saydingovye paneler är tillverkade av plast eller metall. Bättre utnyttjande av metallpaneler, eftersom de är mer hållbara och tillförlitliga. Dessutom gör sådana artiklar inte deformeras under påverkan av värme eller fukt.

Om du planerar att installera saydingovye paneler i ett rum med hög luftfuktighet, är det bäst att använda plastpluggar. De inte korroderar och inte deformeras under påverkan av vattenånga.

Metall taket i sidospår är perfekt för badrummet, gjorde i stil med hi-techMetall taket i sidospår är perfekt för badrummet, gjorde i stil med hi-tech

Montering av metall saydingovyh paneler i följande ordning:

 1. Bifoga en metallstyrskena till väggen.
 2. Därefter gör ett litet snitt i styrprofilen och böja produkten.
 3. Installera tak profiler.
 4. Fäst kantprofilerna på väggarna. Det är bäst att åtgärda det med dymlingar.
 5. Skär sidospår önskad storlek. Glöm inte att göra hål för belysningen.
 6. Sätt panelen i profilen så att den perforerade delen av produkten kommer ut.
 7. Skjut och lås panelen. Fäst sidospår görs med hjälp metallskruvar.
 8. Obsheyte hela ramen på ett liknande sätt.
 9. Efter panel tak, måste du fästa dekorativa golvlister. De vill dölja gapet mellan taket och väggarna.
 10. Därefter är det nödvändigt att fästa belysningsarmaturer.

Sidospår för inredning av taket: funktioner och typer

Saydingovye paneler - Bra efterbehandling material, som har ett stort antal fördelar. Den största fördelen med saydingovyh paneler - enkel installation.


Även fördelarna med saydingovyh paneler inkluderar:

 • Motståndskraft mot hög temperatur och fukt. Saydingovye metallpaneler kan installeras även i de områden där det finns ingen uppvärmning.
 • Hög hållfasthet och böjstyvhet. På grund av detta, är dessa paneler är mycket längre än gips eller suspenderas PVC-väv.
 • Lättskött. Beklädnad är snabbt bortskämd, men lätt att rengöra. Clear Panel med sot och smuts kommer att hjälpa dig något renare, men kom ihåg att använda slipmedel strängt förbjudet.

Taket av sidospår perfekta spotlightsTaket av sidospår perfekta spotlights

Nackdelar saydingovyh paneler: 1. De höga kostnaderna. Metall sidospår är dyrare än gips eller PVC-paneler.
 2. Saydingovye paneler inte passar in i någon inre på grund av det faktum att mellan panelerna synliga sömmar.
 3. Sidospår gjord av plast, brandrisken.

Kom ihåg att skivor tillverkade av plast, är inte helt säker. Sådana produkter kan avge skadliga ämnen när de utsätts för hög temperatur.

Det finns två typer av sidospår - plast och metall. Plastprodukter är billigare, och är motståndskraftiga mot UV-strålning. Dessutom har dessa paneler inte bleknar med tiden. Metallprodukter används oftare, eftersom de har höga nivåer av styrka och hållbarhet. En sådan sidospår kan ha en annan struktur. Metallpaneler, till skillnad från plast, kan beläggas med pulverfärger.

Hur fixar en trälåda under sidospår på taket

Du kan använda träbalkar i stället för metallprofiler. Från det också kan bygga en solid låda. För tillverkning av ramen behöver du en skruvmejsel, skruvar, plastpluggar, häftklamrar, byggställning.

Att lådan, är det inte nödvändigt att fastställa en hel del träbjälkar som tak sidospår har en liten viktAtt lådan, är det inte nödvändigt att fastställa en hel del träbjälkar som tak sidospår har en liten vikt

träram installationsteknik enligt följande:

 • Applicera på taket layout.
 • Då måste du fixa sidoskenorna.
 • Därefter gör hål för pluggar. För att göra detta, använd Hammer Drill.
 • Sedan låsa baren med skruvar.
 • När du har åtgärdat sidoelement, dra snöret mellan dem. Det kommer att hjälpa dig att enkelt navigera installationen av efterföljande element lådor.
 • Fixera de mellanliggande stängerna. För deras fäst använda specialiserade fästen.
 • Pin återstående furring element på ett liknande sätt.

Efter installationen av trälådor är det nödvändigt att noggrant hantera en antiseptisk lösning. Han kommer att skydda barer från mögel och mjöldagg.

Som tak FÖRHYDA plast sidospår

När du har byggt en ram, måste du FÖRHYDA sina styrelser. Innan du börjar, är det rekommenderat att kontrollera styrkan i ramen. Kontrollera även jämnheten av lådor med en laser.

För taket i plast sidospår är lätt att ta hand om, så det används ofta i badrummetFör taket i plast sidospår är lätt att ta hand om, så det används ofta i badrummet

Installationen av plastpaneler utförs i följande sekvens:


 1. Secure Startup Panelen. För att fixa det, använder små skruvar eller spikar.
 2. Vidare, den elektriska viradrag och element konditione. Om du planerar att installera spotlights, skär sedan i panelerna hål för dem. Notera att håldiametern bör vara 5 millimeter mindre än termokoltsa den yttre diametern.
 3. Därefter vidare till ramen plätering. För att göra detta, sätta in plastpanelen i profilen och tryck sedan. Efter sidospår bör fastställas med skruvar.
 4. På liknande sätt obsheyte hela ramen.
 5. Installera dekorativa lister och belysning.

Kom ihåg att plastpaneler efter installationen kan expandera, så det är lämpligt att lämna ett litet gap mellan dem.

Taket på sidospår med sina egna händer (video)

Hem tak sidospår enkelt. Det viktigaste - att hålla sig till en specifik sekvens. Installationen ska börja med installationen läkten. Det är möjligt att bygga från metallprofiler eller trä barer. Det är önskvärt att ge företräde till den första utföringsformen, eftersom metallprofilerna är mer hållbara och stark. Efter ramkonstruktionen är nödvändig för att FÖRHYDA sina styrelser. De kan också vara gjorda av trä eller metall. För inredningen rekommenderar vi att du använder en metall sidospår, eftersom det är mer hållbara och säkra.

sidospår design för innertak finish (fotoexempel)

dsc2011kopiya 5 012 70310eab65c6ad9f4cbd779146dc8e76 100.251 659590zemcug-belgl2 8768678 11708545 208393813w640h64098f42881c4e6e307647629a1 232475818

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

map