Hur man installerar röret i badet genom taket äger

Hur man installerar röret i badet genom taket äger

12 October 2017Den viktigaste aspekten i byggandet av badet är installationen av ett rör enligt alla regler för brandsäkerhetDen viktigaste aspekten i byggandet av badet är installationen av ett rör enligt alla regler för brandsäkerhet många människor föredrar att hålla röret i badet genom taket. Denna konstruktion är den mest tillförlitliga och hållbara. För tillverkning av skorstenen kan du använda olika material. Till exempel kan du använda sandwich rör eller bygga en skorsten av tegel. Innan du installerar struktur du behöver göra precis vid diameter hålet och täta skorstenen.


Rör i ett bad genom taket och taket: typer av rökkanaler och design

Om du väljer att installera i taket röret med händerna, måste du hitta en lämplig utformning av skorstenen. Röret kan vara extern eller intern. Extern rökkanal mindre brandrisk, och lätt att installera. Den interna arrangemang av skorstenen kan du lagra en större mängd värme.

När du väljer ett rör måste ta hänsyn till ett antal nyanser:

 1. Röret bör vara tillverkat av galvaniserad metall, keramik eller tegel. Applicera aluminiumrör är förbjuden.
 2. Gör isolering för rör bäst av icke-brännbart material. Perfekt betongblock eller stenull.
 3. Som värmeisoleringsmaterialen måste användas uteslutande folie material. Det skulle vara det bästa aluminiumfolie.
 4. Om du använder en sandwich rör, är det nödvändigt att fylla i basalt ull.

Vid montering av röret i badet måste användas, galvaniserad metall, aluminium tillämpas strängt förbjudetVid montering av röret i badet måste användas, galvaniserad metall, aluminium tillämpas strängt förbjudet

Innan du installerar röret, markera ytan av taket. Tänk på att skorstenen inte får komma i kontakt med takmaterial, eftersom det kan skada dem. I syfte att undvika skador på takmaterial, är det nödvändigt att installera ett metallhus.

Sandwich röret i badet i taket

Om du är nybörjare, är det bäst att installera i taket i en "sandwich" typ av rör. Dess ganska lätt att installera, och det är brandsäker. Sandwichrören är vanligen tillverkade av flera metallskikt, mellan vilka är inställd något flamskyddsmedel.


Är sandwich röret helt enkelt. Montering börjar med att säkra artikeln till bröstvårtan. För att fixa du behöver använda start kon. En ände av utgångs kon placeras på tuben, och den andra är monterad på den främre delen av rökröret.

Sandwich röret bör inte vara i direkt kontakt med de träelement av interiörenSandwich röret bör inte vara i direkt kontakt med de träelement av interiören

Skär sandwich rör utförs i följande ordning:

 • Taket montering inställd. Det behövs för tät passning av röret.
 • Gör ett hål i taket. Kom ihåg att dess diameter måste vara 15 centimeter längre än diametern av sandwich röret.
 • Utrymmet mellan rör med stor diameter och sandwichröret fyllda med sand eller expanderad lera.
 • Om du inte vill använda rör med stor diameter, är det nödvändigt att installera ledning, genom vilken kommer att passera sandwich röret. Det tomma utrymmet i lådan måste fyllas expanderad lera, sand eller basalt ull.

Hur man gör en murad skorsten i badet genom trätak

Skorsten av tegel, är den mest robusta design. Innan du fortsätter med installationen design, du behöver för att utforma en skorsten. Under konstruktionen bör vara uppmärksamma på funktionerna i spisen, som är installerad i badet. Tänk också på att ställa in en massiv skorsten tegel opraktiskt i små bad.Det är bäst att samla skorstenen på marken som på taket för att göra det kommer att bli mycket svårt. För att höja taket på skorstenen kan användas gångjärn, spjut eller banderoller. Som fixeringsmaterialet till klämmorna rökröret måste användas.

Tegel röret anses vara det säkraste alternativet för utmatning av rök från badetTegel röret anses vara det säkraste alternativet för utmatning av rök från badet

Installationsteknik av skorstenen på taket:

 1. Gör ett hål under röret. Diametern av passagen bör vara under 20 centimeter större än diametern hos själva röret.
 2. Då måste du ta produkten genom taket.
 3. Isolera rör med en metallplåt.
 4. Täta bygg platser i kanterna av arket under taket.
 5. Fäst metallskorstensmanteln. Den kommer att skydda strukturen mot fukt.
 6. Applicera värmebeständig färg på skorstenen. Det kommer att skydda metalldelarna av strukturen från effekterna av korrosion.

rörspännbygel på ett lågt tak av badet: de regler och förordningar

Om du väljer att ta med egen rör, måste du följa en uppsättning regler som regleras i SNIP. Först av allt måste du ta hand om installationen av en speciell nod pass. Från den yttre ytan av röret till balken och takbjälkar bör vara ett avstånd av 130-150 mm. Om du använder ett keramiskt rör utan isoleringsmaterial, måste avståndet mellan skorstenen och takbjälkar inte vara mindre än 260 till 270 mm.

Loftet badet röret måste tätas med hjälp av speciella material från direkt kontakt med hudenLoftet badet röret måste tätas med hjälp av speciella material från direkt kontakt med huden

När du väljer en genomgång noder, observera att du behöver använda endast de produkter som är gjorda av metall. Också i det genom noden måste ställas in platta av rostfritt stål. För rörgenomföringar måste också göras helt i rostfritt stål.

Vid kapning ledningar måste också ta hänsyn till ett antal nyanser:

 • På platser där överlappningen överlappningsfogar inte bör förekomma. Tänk på detta nyans i designsektionen.
 • För isolerande rör med icke-brännbart material eller fabriks smörgåsar.
 • Röka pipa är stelt fäst vid överlappningen, eftersom materialet av skorstenen kan expanderas under hög temperatur.

Hur man härleda från badet röret genom en högt i tak

För att kunna installera struktur, måste du förbereda hålen för skorstenen. Det rekommenderas att FÖRHYDA sina plåtar. Plåttjockleken måste vara minst 0,5 mm. Hålen ska vara kvadratiska.

Det är viktigt att ta upp en skyddande låda korrekt. För att montera adaptern som du vill använda fyra plåt mäter 50 * 50 cm. I mitten av en av skivorna måste skära ett hål för röret. Plåtar sammanfogas genom svetsning.

Röret får inte ha några skador, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt svetsarnaRöret får inte ha några skador, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt svetsarna


Efterföljande installationen utförs i följande ordning:

 1. Isolera kanal basalt och obsheyte det folierad metallmaterial.
 2. Ställa in den första rörsegmentet. Det måste fästa ugnen med metall fästen.
 3. Ställ sedan in den andra länken.
 4. Fyll i rutan expanderad lera.
 5. Säkra de efterföljande segment.
 6. När du samlar röret, installera en metall paraply.

Installation av röret genom taket i badet (video)

Hålla röret genom taket är en kick. Det viktigaste - att välja lämpliga isoleringsmaterial och installera rätt ruta. För att montera konstruktionen, endast använda icke-brännbart material. I steg struktur design notera alla nyanser och ugnstaket. Kom ihåg att skorstenen bör isoleras med hjälp av höljet. Annars takmaterial kan antändas.

Utgångsröret genom taket i badet (Foto)

1-3-768x663 9-foto152-- 70dd4be6b8629e7b2583ed746759f7f7 516 911-kaknelza-27 3553782 1413995249pech-Kamenka-s-vynosom-topki1 1444093716montazh-sendvich-dymohoda a1dae93c9f2227130f3ac6e59fc6cc5d content0579187a40696dxl


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5

map