Hur man installerar Gips till vägguttaget: 6 viktiga detaljer

Hur man installerar Gips till vägguttaget: 6 viktiga detaljer

12 October 2017Innan du installerar uttag i gips behöva läsa instruktionerna för elektriska installationstillbehörInnan du installerar uttag i gips behöva läsa den manuella installationen av elektriska furniturySegodnya Gips - det vanligaste materialet som används vid reparation av både bostäder och lokaler. Funktionella och dekorativa gips mönster av komplexitet kan ses nästan överallt: multi-level tak, dekorativa inredning, en mängd valv, bryggor, lådor, mellanväggar, etc. Paneler eller montering av skiljeväggar - den mest frekventa användningen av GCR, och installationen av uttag och strömbrytare är vanligtvis planeras på ett tidigt stadium, före uppförandet av konstruktionen. Men ibland händer det att det finns ett behov av att installera en färdig utlopp i väggen, ofta trimmas med. Som de att vara i den här situationen? Överväg båda alternativen mer i detalj.


Sockets i väggen av gipsskivor

Fördelarna med gipsväggar i ansiktet: det är eld och miljösäkerhet, och ljud, samt rimlig kostnad och hastighet uppförande av strukturer. I det skede av grov finish, som regel, är monterad på väggen ledningar. Principen för installation av strömbrytare och uttag i gipsvägg skiljer sig något från installationen av betongen. I gips sina egna egenskaper och det är viktigt att tänka på innan du utför något arbete.

Det finns två sätt att kabeltillbehör:

 • I steg struktur aggregatet;
 • I det skede av väggdekoration.

Alla installations uttag i gips utförs endast när strömmen är avstängd i trådarnaAlla installations uttag i gips utförs endast när strömmen är avstängd i trådarna

Trådar kan döljas inne i väggen, med hjälp av korrugerade röret, eller att göra de yttre sidoväggarna i särskilt beredda Stroebe.


Tänk på att om det finns en träram måste ledningarna utföras på ett säkert sätt gömd under ett korrugerat rör.

Förberedelser för att installera uttag i gipsskivor

Gipsskive vägguttag set kommer inte att vara svårt även för en nybörjare, om du följer säkerhetsinstruktionerna och gör allt rätt. Kräver dock varje jobb viss utbildning. Innan du försöker att installera uttag, är det viktigt att tänka på något.

nämligen:

 • Välj en plats rosett installation;
 • Beräkna den erforderliga mängden täckbricka, uttag, ledningar, strömbrytare, säkerhetselement, etc.;
 • Besluta på monteringsorganen;
 • Förbered verktyg och material.

Stängsel för gips än standard betong som på baksidan av täckbricka har speciella fot hållare, utan vilken det är praktiskt taget omöjligt fixeringStängsel för gips än standard betong som på baksidan av täckbricka har speciella fot hållare, utan vilken det är praktiskt taget omöjligt fixeringI additions Stängsel och uttag med strömbrytare, samt trådarna behöver kitt snabb stelning och vanlig kitt blandningen.

Verktyget, beroende på typ av installation, kan erfordras med en elektrisk borr fräs (krondiameter 7 cm), en markör eller penna otbivochnogo trådkniven.

Och även:

 • Skruvmejsel eller skruvmejsel;
 • Builder nivå och måttband;
 • indikator;
 • Phillips skruvmejsel.

Curly huvudet på en skruvmejsel eller en skruvmejsel behövs för att montera partitionen täckbricka för kabeldragning och installation uttag.

Hur man installerar uttagen i gips: platsval

Hur korrekt identifiera platsen för en kontaktanslutning? När du väljer en plats för utlopp är viktigt att beroende på var de apparater kommer att installeras.

Utloppet måste vara fritt tillgängliga och vara lätta att användaUtloppet måste vara fritt tillgängliga och vara lätta att använda

Höjden av utloppet kan vara något, men det finns Euro standard:

 • Från utloppsgolvet rekommenderas att monteras på en höjd av 30 cm;
 • Om sockeln är monterad ovanför arbetsområdet av köket, dess höjd enligt Europastandard av 120 cm från golvet;
 • När man installerar tvättmaskinen eller diskmaskinen utlopps höjd av 1 m;
 • Switchar bör vara belägen vid en höjd av 80 cm från golvet.

Alla bestämmer sig om att inte uppmärksamma standarderna. Till exempel är en TV fäst i taket eller en spiskåpa, nära utloppet golvet definitivt inte det bästa alternativet.


Två sätt: hur man sätter uttaget i gips

När detta är gjort räkna, utarbetande av material och verktyg alla kompletta, är du redo för installation. Beroende på installationsmetoden är annorlunda och ordningen på verksamheten. Om kablarna är fäst på väggen, kan vi bara montera uttaget och kontakten. Och om planerade elektriska anordningen på den yttre sidan partition i drywall skärande spåren skärs tråden läggs och fryser snabbt härdbar komposition (till exempel - gips).

Vid installation av uttag i gips ordentligt konfigurera marginal kablar - anses vara den minsta marginal på 10 cm, men det är bättre att lämna merVid installation av uttag i gips ordentligt konfigurera marginal kablar - anses vara den minsta marginal på 10 cm, men det är bättre att lämna mer

Följande installationssteg är som följer:

 1. Skär ett hål i väggen. För att sätta på denna krona för borrmaskin med önskad diameter och styra den till den centrala punkten är avsedd för sätet utlopp. Gips måste borras försiktigt trycka apparaten långsamt, så att inte bryta materialet. Om den planerade installationen hylsenheten är flera öppningar på samma avstånd från varandra i väggen (72 mm mellan centra).
 2. Installera täckbricka. Om man är uppmärksam på kroppen täckbricka kan hittas de 4 skruvarna, 2 som behövs för att fixera sockeln själv, och 2 - för att justera fötterna innehavaren. Först från hålet och mata in ledningarna genom dem podrozetnik. Nästa installera täckbricka i gips, fastställande den till den motsatta sidan av pressarfoten med hjälp av bultar.
 3. Applicera ett lager spackel. Som regel, efter installationen täckbricka och testa prestandan hos systemet, det kommer en etapp avslut av hjärtan och endast efter torkning av start- och slutbehandling kitt skiktet göres ytterligare installations sockets.
 4. Ansluta utloppet till strömförsörjningen. Innan du ansluter, se till att linjen är strömlös (spänningen över nakna kablarna kan kontrolleras genom en enkel indikator). Jordning, nollfas och ansluta till lämpliga terminaler på hylskroppen och dra åt venerna att så småningom kontakter inte försvagas och började smälta plasthöljet.
 5. Installera utlopp i podrozetnik. Uttaget installeras i podrozetnik och fästas däri respektive skruvar. Lån installera plastram och dekorativa locket.

När plätering väggar gipsskivor med efterföljande installation av butiker, lådor och switchar, notera att avståndet från den grova ytan gips inte bör vara mindre än 4,5 cm, eller podrozetnik bara inte passar.


Steg för steg installation i gipsskivor vägguttag (video)

Installation utlopp i gipsskivor är inte möjligt utan täckbricka montage. Om gapet mellan GCR och grov väggen är för liten för att installera den nödvändiga punch.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 18 = 26

map