The BlogVarje stege bör utrustas med säkerhetsföreskrifterna, för att undvika en mängd olika skadorVarje stege bör utrustas med säkerhetsföreskrifterna, för att undvika en mängd olika skador
Trappor - det primära sättet att röra sig mellan olika nivåer i bostäder, kontor och industrilokaler. Ofta på grund av estetik (stegar av polerat trä och sten), ekonomi (metall stege), och beräkningsfel i utformningen av trappor, minskad säkerhet design: slät, hala scenen med felaktig höjd och bredd kan leda till alla typer av skador och blåmärken. Vilka åtgärder kan vidtas för att förbättra säkerhetssteg - läs artikeln.


Höjden av sättsteget och slitbanebredden av trappan: en nyckelsäkerhetsfaktor

stege säkerhet bestäms primärt från storleken av stegen. Otillräckligt Bred spårvidd och låg Pigga kan leda till halka fötter som kommer från scenen och orsaka skador av olika slag. Ansvarsfull inställning till utformningen av trappan i ett privat hem för att undvika sådana problem.

Konstruera stegen bör baseras på följande värden:

  • steghöjd bör vara inom området 15-20 cm, bredden på lokaler - inte mindre än 30 cm, för källaren och vinden - 20 cm;
  • trapplutningsvinkel bör vara mellan 26 till 45 grader, men det är värt att komma ihåg att konstruktionen med en vinkel större än 37 grader anses vara obekvämt, och för spiralformade trappor idealisk lutning av 25-35 grader;
  • Överhäng över slitbanan riser bör vara minst 5 cm.

Riser höjd och spårvidd bör göras så att stegen var praktiskt att gåRiser höjd och spårvidd bör göras så att stegen var praktiskt att gå

Trappor bör fastställas med hänsyn till de värden som definierar en separat för varje material. Dessutom, vid beräkning av höjden och bredden på trappan måste beaktas och brantheten hos trappan Radie: för branta strukturer värdet kommer att vara högre än, till exempel, för ramperna.


Formel för oberoende beräkningar och faktorer som måste beaktas i detta fall återfinns i "byggregler".

Anti-slip kuddar på stegen

Foder - detta är en av prisvärda, populära och effektiva sätt att skydda nedstigningen och gå i trappor. Pads används vanligen för att täcka de externa trappor av privata hus, trappor köpcentrum, kontor och industrilokaler. Genom att tillverka overhead materiella element är uppdelade i aluminium och gummi.

Aluminiumfoder - en remsa av elastiskt gummi och aluminium, eloxerad konturkanter. Dessa produkter är motståndskraftig mot mekanisk och kemisk skada, korrosion. Nackdelarna med de mönster är deras tjocklek: ofta en aluminium foder klamrar sig fast vid skor som kan orsaka skada.

Slemhinnan i gummit kan vara i ett stycke och tejp. Det anses vara det mest effektiva i ett stycke som täcker hela ytan av trappan foder. På marknaden är de produkter av gummismulor och plattor med skårorna på framsidan. Sådana produkter kan göras i olika färger och säkerställa en hög nivå av tillförlitlighet och säkerhet. Dessutom är gummi resistent mot extrema temperaturer.

Anti-slip kuddar ger säkert gå trapporna i alla väderAnti-slip kuddar ger säkert gå trapporna i alla väderGummi-skid slitbanebandet för att skapa ytterligare skede topografi, enkelt limmas på en slät yta, och förlorar inte sina prestandaegenskaper även vid låga omgivningstemperaturer.

Det finns gummi L-formade trösklar som förhindrar halkning och skydda foten ändhörnen av trappor från mekaniska skador.

För att göra installationen av alla typer av över måste du först förbereda ytan steg: eliminera brister och oegentligheter eventuella; Rengör och avfetta ytan. Säkra fodret kan med hjälp av konstruktionsbindemedel, dubbelhäftande tejp. Det finns också självhäftande-foder. Konstruktion med aluminiumsidor är fästa med låsbultar.

Foder trapporna mattan: tillförlitlighet och säkerhet

Foder för stegen i mattan - det är en spektakulär alternativ öka säkerheten i ett privat hem som kan ge en hög nivå av komfort. Produkter som inte bara förhindrar halka utan också bidra till att skydda ytan av stegen för att förlänga livslängden stegar har bullerisolerande egenskaper. Trampa på sådana beläggningar trevligt.

Pads finns i olika färger och former, så att du kan välja den produkt till varje interiör. För mattor av mattan är lättskött: Foder rengöras med vanliga rengöringsmedel, torkar snabbt, inte förlorar sin form och prestanda.

Fodret av mattan inte bara ställa säkerhet när man går uppför trappan, men också förbättra sitt utseendeFodret av mattan inte bara ställa säkerhet när man går uppför trappan, men också förbättra sitt utseende

Beroende på formen av mattan dynan kan fästas med användning av dubbelhäftande tejp, remsor av metall eller plast. En utmärkt utföringsform är en fixeringsmutter mot glidning patchar som utgör gummibeläggen med plast eller metall slinga och, bland annat, är verksamma fler och skyddande funktioner.

Idag låter kovrolinovye och särskilda kuddar på latexbaserat lim. Dessa produkter är enkla att installera och lika bort från trappbeläggningar utan att skada medan ytan nivåer.

Experter rekommenderar inköps kovrolinovye dynor med gummi bas, som lätt kan limmas till en slät yta på den dubbelhäftande tejpen.

Mattor för trappor steg: typer och metoder för installation

För närvarande finns det tre huvudsakliga former av mattor - en halvcirkulär, oval, rektangulära. För icke-standardiserade åtgärder kan du köpa mattor som gjorts på beställning. Mats kan helt täcka examen eller placeras endast på sin centrala delen. Mer framgångsrika anses vara produkter som är åtminstone delvis slutna riser: Dessa mattor inte bara kommer att förhindra glidning, men också effektivt skydda de utskjutande hörnen av steg från mekaniska skador skodon.


Mats steg - är ett enkelt och elegant sätt att säkra stegen i ett privat hem. Mats har olika färger och texturer och är lämpliga för alla stegar, är deras värde tillgänglig för alla, och säkra mattorna på ytan av stegen kan vara med sina egna händer - med hjälp dubbelhäftande tejp. Vid behov kan dynorna lätt avlägsnas och ersättas. Även produktutbytet dammsugning och rengöringsmedel för mattor.

Det enklaste sättet att fixa mattorna på trappan är att använda dubbelhäftande tejpDet enklaste sättet att fixa mattorna på trappan är att använda dubbelhäftande tejp

Ett alternativ skulle vara ett slag mot trapporna längs hela loppet av matt spår. En sådan metod ser elegant och imponerande, och tillförlitlig fixering av spåren säkerställer en hög säkerhetsnivå och ljudisolering. Den enda nackdelen - banan är inte lämplig för brant spiraltrappa. En matta material för trappor med en liten krökningsradie måste vara större än den för konventionella stegar.

Som fästelement för montering mattan spår kan utföra Reiki med spikar, metall naglar. Den mest lättillgängliga, enkla och bekvämt för denna fastsättning är - kovroderzhateli som tillförlitligt kan fixera spåret och kan användas som ett dekorativt element. Struktur monterad i anslutningsdelen med slitbanebrott under användning SNIP typsystem.

Det mest praktiska och hållbara är innehavare mattor tillverkade av mässing eller rostfritt stål.

Mattan på trappan (video)


Gör trappor säkrare genom absolut alla. Den moderna marknads tillbehör och monteringstillbehör erbjudanden för detta en hel del alternativ i en mängd olika priser. Det är bara att välja det lämpligaste sättet!

Detaljer: mattor på trappan (foto exempel)

4 4e951e3c2a18913d6111b85cc50f4c84 43-04Staircase 69 91i82oh5E3LSL1500 963d47be4e06c7b13ebc032-2 6.763.005-1 12009527 33311582w640h640hpim0625 3241464032CO1324146403-4101cba9-eff8-4355-bbf9-e20824d9d619

Leave a Comment

Your email address will not be published.

27 + = 35