Hur man gör ett tak i korridoren

Hur man gör ett tak i korridoren

12 October 2017Många lägenhetsinnehavare står inför svårigheter att välja tyget i taket i korridorenMånga lägenhetsinnehavare står inför svårigheter i att välja tyget i taket i koridoreBolshinstvo lägenheter har små smala korridorer. Avsluta detta rum är alltid full av svårigheter. Taket är inte ett undantag i detta avseende: valet av metod för registrering av taket locket är inte enkel. Men proffs utvecklat ett antal tekniker som hjälper till att lösa de grundläggande problemen i modern korridorer. Om du vill läsa dem, läs nedan.


Att välja utformningen av taket i hallen

För att göra en kompetent konstruktion av taket i hallen, är det nödvändigt att ta hänsyn till de individuella egenskaperna hos din korridor. Först av allt, talar vi om storleken på rummet, dess form och takhöjd. Var och en av dessa parametrar påverkar den rekommenderade utformningen av taket. Det är också viktigt att tänka på hur mycket pengar du är villig att spendera på ditt tak.

Välja material för efterbehandling ett tak i korridoren är baserad på storlek, form och höjd på takkåpanVälja material för efterbehandling ett tak i korridoren är baserad på storlek, form och höjd på takkåpan

I grund och botten är följande alternativ används för korridorer:

 • Kalkar. Det ser bra ut på väl fodrade tak. Plus möjligheten att låga kostnader och lätthet i utförandet. Men kvaliteten på taket kommer att lämna mycket övrigt att önska.
 • Paint ser lite bättre kvalitet än rentvå. Paint kan vara blank, att ha den ursprungliga färgen och konsistens. Dock kommer en bra färg ser bara på en helt platt tak.
 • Dekorativa gips. Denna typ av finish ser mycket bra ut på det platta taket. Möjligheten att skapa en original- teckning utan de höga kostnaderna har lockat många.
 • Bakgrund. Tapeter är bra eftersom de är lätta att hålla sig på alla ytor, är valet av ritningen begränsas bara av fantasin hos konsumenten och högkvalitativa beläggningar ser inte värre än de dyra typer av efterbehandling taket. Nackdelen är behovet av att anpassa taket.
 • Kakel av PVC. Detta alternativ är billigt och glada. PVC med tillbörlig omsorg kan pågå under lång tid, men utseendet på taket är osannolikt att kraftigt behaga värdar och gäster.
 • Gipsskivor. Gips är möjligt att göra en komplex, vacker och tillförlitlig design. Plus att det är att gipsskivor taket kan byggas spotlights, och denna struktur kan ställas in separat, betydligt spara ekonomi.
 • Rack tak av aluminium mycket praktisk och elegant. Förmåga att sätta fläckarna också närvarande. Mycket lätt att underhålla, helt resistent mot temperatur och fukt.
 • Rack tak är av trä skapa en varm och mysig atmosfär. Beroende på trä kvalitet ett tak kan se antingen mycket enkelt eller lyxigt och dyrt. Belysningselement är också lätt monteras till ett tak.

Stretch tak - de mest populära och vackra material för efterbehandling taket i hallenStretch tak - de mest populära och vackra material för efterbehandling taket i hallen


Stretch tak är bra eftersom de är mycket hållbara, och valet av färg och konsistens helt gränslös. Installationen utförs av personal med ett minimum av tid och pengar kostnader (installations ofta levereras med materialet). Glossy tak med bra belysning expanderar kraftigt loppet av en smal korridor.

Kom ihåg, att korridoren ofta berövas tillströmningen av solljus, därför att genomföra det här rummet ljust ljuskvalitet.

Hur man gör taket med händerna i korridoren

Teoretiskt kan deras händer gör nästan alla tak. Det enda undantaget är undertaket PVC-väv. Sådan täckning endast installeras av proffs som använder specialutrustning. Gipsskivor tak och situationen är inte lätt: de grundläggande bygg kompetens och erfarenhet minst det minimum som krävs för att installera gipsskivor.

En enkel och vacker jämförelsevis låg en för efterbehandling ett tak i korridoren är en dekorativ gipsEn enkel och vacker jämförelsevis låg en för efterbehandling ett tak i korridoren är en dekorativ gipsÖverväga lätt, men hög kvalitet sätt att ordna takytan. För att göra dekorativa gips, måste du utföra följande steg:

 1. Först bli av sprickor, om några, finns på taket.
 2. Det andra steget är att belägga taket. Shpaklyuyte stark spackel, cementbaserad.
 3. Applicera den första icke-dekorativa gips.
 4. Applicera på en helt plan yta torkat dekorativa gips.
 5. Ge det den önskade formen med användning av en spatel eller annat lämpligt instrument.
 6. Gör en målning om nödvändigt.

Dekorativa gips - en mycket bekväm och följsamt material. Med hjälp av en rulle dör svampar och andra verktyg till hands, kan du enkelt göra din egen unika terräng.

Vi reparerar taket i den gamla korridoren

Reparation taket i korridoren beror på den övergripande designen lösningen i rummet. Designers insistera på respekt för utformningen av korridoren: denna del av huset skapar det första intrycket om alla hem.

Gamla korridorer skiljer sig ganska liten i storlek. Många designers rekommenderas att använda ljusa färger i utsmyckningen av lokalernaGamla korridorer skiljer sig ganska liten i storlek. Många designers rekommenderas att använda ljusa färger i utsmyckningen av lokalerna

Traditionellt typer av tak för korridoren är som följer:

 • Taklampa väggar. Detta ger ytterligare höjd till taket.
 • Mörk glänsande tak. En sådan utföringsform ger takytan djup, och lokaler - trogen mystisk atmosfär.
 • Matte tak med plats. Detta alternativ, som har blivit en klassiker. Det ser dyrt och blygsam.
 • Multilevel tak är bra för en stor hall. Det ser vackert, skapar en intressant volym siffra.

Lämpliga alternativ reparera taket i hallen att visas baserat på formen och storleken på din korridor, samt på grund av estetiska preferenser och finansiella möjligheter.

Multilevel tak i korridoren på nya lägenheten

Lägenheterna korridorrum ibland ordnade något rationellt. Därför bör kompetent tak reparation lysa upp denna tillsyn i planeringen av bostäder korridorer.

Multilevel tak - ett bra sätt att dölja defekter korridorMultilevel tak - ett bra sätt att dölja defekter korridor

Skapa en multi-level design kan lösa flera problem inneboende i korridorerna i lägenheterna:


 1. Lighting. Nivåerna är väl passar bekväma och kompakta fläckar.
 2. Ful. Snyggt multilevel tak pryder graciöst även de mest tråkiga och tråkig rum.
 3. Misslyckad form. Användningsnivåer kan skrivas om betoning vinkelform med taket för att bilda ytterligare ovanliga tak nivåer.

Även i en liten ful korridor kan installera flera nivåer tak. Designern kommer att råda om hur man använder den här typen av tak beläggningar slät nackdelar lägenhet korridoren.

Design av tak i korridoren och korridoren (video)

Glöm inte att det första intrycket av huset bildas av den första av sitt rum - en hall. Därför är det viktigt att tänka igenom alla detaljer i rummet, inklusive taket. Den långa korridoren är bättre att inte mycket lång plasttaket. Färg, textur, ljus - allt detta kan arbeta för att skapa en vacker, anständigt plats som är trevligt att visa gäster och familj. Exempel på taket som du kan se i galleriet. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

map