Hur man gör ett rack taket i badrummet

Hur man gör ett rack taket i badrummet

12 October 2017Undertak i badrummet eliminerar mögel och mögel i kakel sömmarnaUndertak i badrummet eliminerar mögel och mjöldagg i undertak shvahReechnye verkar också göras för våta områden som badrum. Till skillnad från plastpaneler, lederna där smuts är hamrad, och i ett slutet utrymme visas svamp och mögel, ställpaneler allt detta "röra" är helt enkelt inte tolereras.


Fördelar och nackdelar med undertak i badrummet

Innan du väljer utformningen av taket, människor tenderar att väga för- och nackdelar av ett speciellt material. Gör det värt det och undertak.

Reiki är tillverkad av aluminium och rostfritt stål reflekterar ljus väl, vilket gör rummet rymligare badrumReiki är tillverkad av aluminium och rostfritt stål reflekterar ljus väl, vilket gör rummet rymligare badrum

Fördelar med rack utformning:

 • Det gör installationen av aluminium och rostfritt stål, vars fukt bara inte ta. För ytterligare skydd material allmänt belagt med ett skikt av nickel eller krom, och den erhållna panelen så att en mycket lång tid motverkar inverkan av fukt.
 • Konstruktion sig innebär små mellanrum mellan panelerna för ventilation tak ogiltiga.
 • Slutligen är denna design olika glans, och detta i sin tur en ytterligare visuell volym i badrummet, som vanligtvis inte skiner rymd.

Dessa tre fördelar är betydande, får denna andra inte vara nödvändigt. Tja, från de brister kan identifieras om en stor, jämfört med plastpaneler, pris.


Ja, och installation av taket är mycket enkel, prestanda är mer än bra, eftersom reparationen med materialet kommer definitivt att vara framgångsrik.

Hur man installerar rack taket för badrum med sina händer

Fäst taket kan vara i stort sett densamma som i taket av plastpaneler. Det enda som kommer att ha en annan profil. Det vill säga, du behöver inte vanliga skenor och tak profiler, och en särskild rack med lås. Det visar sig att sådana paneler inte skruvas på ramen, men bara fått vid honom. Det är mycket bekvämt och praktiskt.

Takräcken är knutna till den speciella profilen med spärrarTakräcken är knutna till den speciella profilen med spärrar

montering funktioner: • I stället för styrprofiler tillämpa särskilda vägg hörnet är det bärarelementet och dekorativa. Det visar sig att inte behöver start band och taklister alls.
 • Ladda alla faller på galgar. Detta är en mycket lång skena med ett kick, de hängde på nålar eller stift med hylsor. En sådan fixering med ett intervall på 1 m eller mindre.
 • Själv installation börjar med en horisontell flik. Använda nivå raschertite omkretsen som den etablerade dekorativa väggytan.
 • Därefter kommer installationen av rack fästen, som låser-lås monteras skenor.

Och det finns ett viktigt förbehåll - omkretsen av badrummet beskådar expansionsfogar. Detta är indragen halv centimeter från väggen behövs för att säkerställa att metallen inte kommer varp vid upphettning.

Hur ta isär rack taket i badrummet: instruktion

Först måste du ta bort lamporna. Och för detta badrum eller badrum måste avmagnetisera. Först, vrida en glödlampa, avlägsnades sedan lampan, trådar skruvas loss från chucken och isoleras. Det är när det gäller att lampor med lock under lampan. Och om på halogenlampor, ta bort ringar, haka lampan från selen, dra ut lampan.

Demontering band tak börjar med avlägsnandet av fixturerDemontering band tak börjar med avlägsnandet av fixturer

Hur fixar ett tak rack, naturligtvis, men hur man demontera den?

Demontering sker på följande sätt:

 • Först bort golvlister, du bara att koppla knivsegg och lossnar. Sällan lyckas hålla BMC i ett stycke, så var beredd på att köpa en ny.
 • Demon taket vanligtvis yttersta panelen. Skruvmejsel införas mellan skenan och väggområdet, panelen försiktigt dras över. Panelen dras ut ur profilen. Boca paneler rengörs med torkade skum.
 • Panelerna rengörs på en diagonal. Gör detta mycket noggrant, så att du kan lämna dem helt och sedan samla in en ny design, till exempel i toaletten.
 • Sedan kan du demontera däcket. Frigöra fjäderklämman, och däck lätt lösgöras från suspensionen (vertikal).

Demontering av suspensioner beror på vilken typ av tak du installerar senare. Om, till exempel, en upphängningsstruktur fast monteringsplugg, är pluggen skruvas skruvmejsel. Ibland även med hjälp av en mejsel.

Om du vill ha en partiell nedmontering av rackpaneler

Detta behov uppstår när du vill ersätta den deformerade panelen eller flera paneler. I denna situation, du missar stunder demontering av däck, suspensioner och direkt till vägg hörn. Den partiella nedläggningen efter byte endast en del av taket, och lamellerna redan dras diagonalt.

Vid reparation ett tak rack demonteras endast de skadade delarnaVid reparation ett tak rack demonteras endast de skadade delarna


Förresten, ibland partiell nedmontering - ett test av styrka hos konstruktionen. Det vill säga, du tolka flera paneler, och se till att allt är fast ordentligt och säkert. Till exempel är monteringspluggen löst monterad i taket eller på väggen, då är det lätt att fixa vid denna tidpunkt.

Du kan också kontrollera och kondition av trådarna.

Ljus i kuggstångsstyrning tak i badrummen och vilken typ av belysningsinstallationer

Spegeln eller perforerade tak spotlights den mest lämpliga. Det viktigaste kriteriet för val av sådana lampor - deras fuktskydd. Detta beror på ett funktionellt badrum.

Fuktsäkra Down Light - det bästa valet för kuggstångsstyrning taket i badrummetFuktsäkra Down Light - det bästa valet för kuggstångsstyrning taket i badrummet

Mycket ofta väljer LED-lampor: de är kostnadseffektiva, livslängd deras anständigt. Man tror att dessa fixturer och estetiskt föredra. I badrummet eller köpa färdiga set eller bara välja lämpliga fixturer.


Monterade fixturer i rack tak enligt följande:

 • Beräkning den exakta platsen för armaturen på en tallrik ritar en perfekt cirkel (lättare att göra pre-mönster);
 • Hål skärs eller sticksåg eller en konservöppnare;
 • Diameter skära hål bör dimensioneras mindre än kanten på lampan, som den täcker.

Platser skivor lätt polerade, och sedan på vanligt sätt använda lampor.

Installera tak fixturer i racket i badrummet (video)

Vilka är de undertak

Du kan bara köpa en uppsättning av skenor, med fokus på storleken på taket i badrummet. . Standard längd, t ex 170 cm Denna uppsättning av metall, vanligtvis - aluminium, vilket förfarande set låst.

Det finns tre typer av rack taket:

 • utomhus;
 • stängd;
 • Med insatser.

Stängt slags påminner säng, henne, förresten, du kan välja en färg bad. Open typ rack tak föreslår ventilerna (och ventilation - är nyckeln till långt liv).

Vid installation undertak med insatser används tunn metallremsa av den önskade färgenVid installation undertak med insatser används tunn metallremsa av den önskade färgen 

En variant med insatser involverar direkt införing - smala aluminiumband.

Reiki finns i det bredaste utbudet av färger, och mycket ofta de kan målas för att din smak. Hur att måla tak och järnväg plast. Men just spegel paneler har blivit populära.

Klassificera och tak i form av paneler, finns tre typer - italienska, tyska och design (sk). Tyska tak - det är rena linjer och räta vinklar. Italiensk design innebär också de rundade ändarna av panelerna, och använda den när du installerar takskenor med slutna fogar.

Design som undertak samlas idag från paneler som har ovanliga former, faktiskt - gör även några tak nivåer. Men det står klart, montera taket i kraft av professionella, kan inte alla göra det här alternativet med sina egna händer.

för speglad tak rack Care

Många är rädda för spegelytor - säg, trött hela tiden och torka rent. I själva verket inte så svårt.

Vid rengöring undertak med hjälp av konventionella medel för speglarVid rengöring undertak med hjälp av konventionella medel för speglar

Hur ta hand om en spegel undertak:

 • Använd hushållskemikalier, som är avsedd för vård av just sådana ytor;
 • När du arbetar med kemikalier, glöm inte om personlig skyddsutrustning - detta skyddsglasögon, gummihandskar, i vissa fall - en respirator;
 • Pobespokoytes god ventilation - det sparar tid och energi till vård.

Och, naturligtvis, köpa certifierade produkter, som inte har att förvänta sig några smutsiga tricks.

Kuggstångsstyrning taket i badrummet med sina händer (video)

Och badrummet och badrummet oftare dekorerade tak redskap idag. Det är vackert, hygienisk och fuktresistent design, med lång livslängd och möjligheten att installera moderna belysningssystem.

Lyckat val och snabb reparation!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =

map