Hur man gör en två nivåer tak med belysning

Hur man gör en två nivåer tak med belysning

12 October 2017Trey tak med belysning - en perfekt lösning för att skapa en modern interiörTrey tak med belysning - en perfekt lösning för att skapa en modern interiör tak etage används ofta i utformningen av de rymliga sovrum och vardagsrum. Denna design ser trevligt, och är mycket tålig. Bygg en två-nivå taket kan göras av gipsskivor eller plastpaneler. Eftersom det är vanligt att använda belysning spotlights. Ett bra alternativ spotlights kan bli kompakta lampor och LED-remsan.


Trey tak av plast med ljus: Göra egna händer

Paneler tillverkade av PVC används ofta i utformningen av tak. Detta material är hållbart och slitstarkt. Dessutom är plastpaneler inte deformeras av fukt eller temperaturförändringar.

Innan du installerar taket 2-nivå, måste du noga förbereda ytan. Det bör vara obligatoriskt att ta bort resterna av spackel och andra efterbehandling material. Om det finns ett fel i taket, är det önskvärt att applicera primer på basytan.

De mest populära material för att skapa en två-nivå taket inkluderar plast och gipsDe mest populära material för att skapa en två-nivå taket inkluderar plast och gips

Mount Technology två nivåer tak av plast:

 1. Ställ i ytterkanten av taket UD och CD-profiler.
 2. Nästa är svarvning den andra nivån. Ramen är tillverkad på samma sätt, dock måste du använda en speciell profil för flera vertikala insatser.
 3. Dra ledningar och isolera den av korrugeringarna.
 4. Sedan obsheyte frame tier plastpaneler. De är fästa vid varandra genom ett system av "tagg-spår". För att fixera plastpaneler är önskvärt att använda självborrande skruvar. Använda delar av rostfritt stål, eftersom de är mer hållbara och långvariga.
 5. Obsheyte ram tier på liknande sätt. Om mellan nivåerna bildade en liten droppe, sedan bort den med hjälp av plastremsan.
 6. Den sista panelen sätter linjen trim.
 7. Efter montering dekorformstycket utföres (sockeln).
 8. Efter en två-nivå tak monteras, installera belysning.

Installation av taket för gipsskivor två nivåer med bakgrundsbelysning

Samla en två-nivå design med sina egna händer kan vara av gipsskivor. Detta material är mer slitstark och hållbar än plast. Dock är Gips kostnaden något högre.


Innan du börjar måste du välja rätt material. Om du planerar att installera ett tak två nivåer av hallen, då passar de konventionella ark av GVL. Köks bättre inköpsvattenavvisande gips.

Vid montering av två nivåer tak med belysning är viktigt att följa korrekta sekvensen av åtgärderVid montering av två nivåer tak med belysning är viktigt att följa korrekta sekvensen av åtgärder

Hur man installerar en två-nivå taket:

 • Applicera på taket layout.
 • Dra ledningar och isolera den.
 • Fäster till ytan av styrprofilen och rakt suspension.
 • När du har angett till stöd platsen för skärningspunkten mellan de vertikala och horisontella delar av konstruktionen med hjälp av "krabba".
 • Skär gipsskivor en avfasning.
 • Skurna arkkonfiguration önskas.
 • Fäst den första panelen på lådan och fäst den med skruvar.
 • På liknande sätt obsheyte hela ramen.
 • Installera dekorformstycke.
 • Sedan kan du börja efterbehandling. Det är bäst att sätta på gipskartongkonstruktioner vanliga kitt.
 • Därefter är det nödvändigt att försöka installera spotlights eller ljuskronor.

Hur man monterar belysning för taken två nivåer

Om du installerar tak två nivåer i hallen, då som belysning är bäst att använda en ljuskrona. Det är lämpligt att använda kompakta produkter. För att ställa in ljuskrona, måste du först fäste.Monteringsljuskronor som utförs i följande sekvens:

 1. Skruva till två nivåer Takförankring luren. Fixa det med dymlingar.
 2. Lim värmebeständighet ring är gjord av plast under kroken.
 3. Skär bladet hålet och dra ledningar.
 4. Fäst kroken ljuskrona.
 5. Ansluta ledningarna till belysningsanordningen med hjälp av terminalblocket.
 6. Kontrollera funktionen av strukturen.

Också, som en bakgrundsbelysning kan användas spotlights. De monteras lättare än ljuskronan. Spotlights kan byggas halogen energibesparing eller LED-lampor.

Vid utrustning av taket två nivåer av hallen, är det önskvärt att använda en ljuskrona förutom de spotlightsVid utrustning av taket två nivåer av hallen, är det önskvärt att använda en ljuskrona förutom de spotlights

Montering spotlights:

 • Borra hål i duken.
 • Skala svansen, som levereras komplett med spotlights.
 • Böj fjädrarna plats, och placera lampan i hålet.
 • Ta bort låsringen.
 • Installera lampan och sätta termokoltso.

Kan jag använda LED för att belysa taket två nivåer

Om du inte gillar spotlights eller ljuskronor, kan du använda LED-bakgrundsbelysning. Det är bäst att använda en färg RGB-bälte med inbyggd styrenhet.

Med hjälp av LED-band, kan du göra en "stjärnhimmel". Denna belysning kommer att se bra ut i rummet eller sovrummet. Craft "stjärnhimmel" sky lätt - bara tillräckligt för att limma de enskilda elementen i LED band till taket med hjälp av speciella självhäftande lösning.

LED Strip Light - vacker och modern lösning för att belysa en två-nivå taketLED Strip Light - vacker och modern lösning för att belysa en två-nivå taket

Montering LED-bakgrundsbelysning:

 1. Fästa taklister på ett sådant sätt att det fanns ett litet gap mellan formstycket och sträckt kanfas.
 2. Ta bort det adhesiva grund anordnad på baksidan av LED remsan.
 3. Limma LED remsan till taket gjutning.
 4. klippa bandet resterna.
 5. För att ansluta flera delar av bandet, använd kontakterna.
 6. Anslut belysningsenheten till elnätet. Det bör ske mycket noggrant, för om inte korrekt ansluten kraftenhet kan bränna ut.

Trey tak med belysning med sina egna händer (video)


Bygga ett tak två nivåer av sig själv är lätt. För att bättre utnyttja multilevel strukturer gipsskivor eftersom de är mer hållbara. Om din budget är begränsad, då det bästa valet för dig att bli värmebeständigt PVC panel. För multi-level ljusdesign är bättre att använda punktbelysning eller bakgrundsbelysning.

Utformningen av två nivåer tak med belysning i rummet (inredning foto)

362potolkisosvetodiodnojpodsvetkojfoto 38 Belaya-gostinaya-komnata-v-klassicheskom schakt 5626011e74be4 Dizayn-potolka-high-tech-v-Zale DIZAIN-potolka4 Dvuhjarusnuenatiajnuepotolki0221 Dvuhjarusnuenatiajnuepotolki014 dvuhurovnenye-potolki-dlya-gostinoy-6 dvuhurovnenye-potolki-dlya-gostinoy-7

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =

map