Hur man gör anpassningen av väggarna i gipsskivor, utan ram

Hur man gör anpassningen av väggarna i gipsskivor, utan ram

12 October 2017Gips kommer effektivt eliminera depressioner eller oegentligheter av väggarnaGips kommer effektivt eliminera fördjupningar eller oegentligheter stenPochti någon som plockar en renovering i deras lägenhet, inför problemet med ojämna väggar. I själva verket kan hur framtiden i ett vackert rum att vara ojämna väggar? Det mest optimala materialet för register väggar för att vara en vanlig gips. Använd en ram eller inte beror på dina personliga preferenser och det ursprungliga tillståndet av väggarna, så vi kommer att titta på och det är ett annat alternativ.


Inriktning med gipsskivor väggramen: Instruktioner

Rikta väggen med gips ark (FCL), enkelt och effektivt: för ett ark av gips kan döljas bara några meter från en betongvägg. Och detta trots att priset på gipsskivor idag är mycket liten.

Att installera gipsskivor på väggen är nödvändigt att konstruera den ramen med hjälp av galvaniserad profilAtt installera gipsskivor på väggen är nödvändigt att konstruera den ramen med hjälp av galvaniserad profil

Det finns två sätt att anpassa väggen med gips:

 1. Konstruera ram, som är fixerad GCR;
 2. Använda lim för att fästa gips på väggen utan att använda stommen.

Observera att om du väljer att använda ramen, efter slutförandet av arbetsområdet i ditt rum reduceras till några kvadratmeter, som ramen skulle ta minst fem centimeter från väggen.

Hur man konstruerar en ram:


 1. Rengör betongvägg till tidigare beläggningar. Framför allt bli av med lagren av gips och gamla rockar. New primerskiktet inte nödvändigtvis tillämpas.
 2. Ramen är konstruerad med användning av galvaniserat profil UD, som kan köpas på någon järnaffär. Där måste du köpa speciella dymlingar, med hjälp av vilka kommer att fast ram.
 3. Nu placera CD profiler, sidan med kanterna - på väggen och baksidan - till rummet. Du kan bifoga dem med skruvar.
 4. Den första profilen höjs med väggarna, och efterföljande - med ett avstånd av 6 meter från varandra.
 5. Använd galgar perforerad typ. De är de mest tillförlitliga för denna typ av arbete: det är endast nödvändigt att böja sin U-form, och sedan hålla ihop under de vertikala profilerna.

Efter det, är ramen monterad. Som ni kan se, kan detta göras och en person att anställa konstruktion besättning krävs inte.

Nu återstår det mest enkla: fixa gips ark på ramen. För att göra detta bör du använda 35 mm skruvar och skruvdragare. Skruvar fästa på 15 - 20 centimeter från varandra på omkretsen och centrumlinjen FCL. Se till att locket på skruvarna inte sticker ut, annars kommer det att förhindra ytterligare efterarbete!

Därefter gipsskivor säkrade, och följaktligen väggarna är inriktade, och kan fortsätta till efterbearbetning.Anpassning av väggarna med sina händer gipsskivor: ramlösa

Om du inte vill installera ramen eller, till exempel, har du också lite utrymme för att ytterligare minska ytterligare mönster, kan du rikta väggen ramlösa sätt. För att göra detta, bara hålla sig till väggarna i FCL med lim.

Gips ark kan limmas på väggarna med hjälp av en speciell cementbaserat limGips ark kan limmas på väggarna med hjälp av en speciell cementbaserat lim

Hur att anpassa väggen gipsskivor utan ram:

 1. På bare betongvägg tillämpa ett primerskikt;
 2. Längs omkretsen av väggen, borra pinnhål;
 3. Clay måste köpa en speciell för reparationer. I allmänhet är det säljs i torr form och späddes med vatten.
 4. Rengöra ytan av arken från eventuell smuts och damm;
 5. Lim appliceras på de ytan handfuls ark. Ett avstånd mellan en handfull lim - ett trettiotal centimeter.
 6. Placera ark gips på väggen och fäst den med skruvar.

Notera att limmet skall appliceras i grupper, snarare än platta till den över ytan av arket.

När installationen är klar, innan man börjar på det fortsatta arbetet är nödvändigt att vänta en viss tid tills limmet är helt torr. Torktid skrivs på etiketten vidhäftningsförmåga, och som regel inte överstiger två timmar.

Hur man gör anpassningen av väggarna i badrummet plattor under gipsskivor

Inriktning av väggarna i badrummet med hjälp av gips kallas också "torr" anpassning ( "våt" avser den inriktning med hjälp av gips).

För att anpassa väggarna i badrummet, behöver du:

 1. Skivor av gips;
 2. dymlingar;
 3. skruvar;
 4. lera;
 5. Vattenfast primer;
 6. Kitt.

Före installationen av GFC på väggarna i rum med hög luftfuktighet, det material som skall bearbetas tätskikt mastixFöre installationen av GFC på väggarna i rum med hög luftfuktighet, det material som skall bearbetas tätskikt mastix


Processen är inte mycket annorlunda från anpassningen av väggarna i något annat rum. Huvudsaken är förmonterad kablar och se till att hon inte fick på vattnet, vilket kan ske under reparationsarbetet.

På grund av den ökade fukt i badrummet, gips efter installationen måste primas med vattenresistenta egenskaper. När kan bara producera kitt väggar, och du kan börja inredning.

Observera att badrummet är att föredra att använda ramlösa metod för utjämning väggar, eftersom en standard badkar och så är liten. Ramen är lämpligt att bygga först när badrummet är tillräckligt stor.

Vad är en anpassning av gips lim

Inriktnings gipsskivor lim kallas en metod i vilken ramen inte är konstruerad, i stället drywall ark limmas till väggarna av bindemedel. Den största fördelen med denna metod är att du kan spara några kvadratmeter av anläggningen, vilket är särskilt viktigt för små utrymmen, såsom badrum, toaletter, etc.

För att anpassa väggarna i badrummet små storleken på rummet rekommenderas att använda ramlösa gipsskivor installationsmetodFör att anpassa väggarna i badrummet små storleken på rummet rekommenderas att använda ramlösa gipsskivor installationsmetod


En nackdel med inriktningsramen utan väggar är den relativa komplexiteten i processen: bygga en ram och låsskruvar GCR för enklare än varje ark pastan. Dessutom är ramen metod anses vara mer tillförlitlig.

Gör sina egna händer: anpassningen av väggarna i gipsskivor utan ram (video)

Beroende på egenskaperna hos rummet, kan du rikta väggen som av en ram, och utan den. Varje metod har sina fördelar och nackdelar, så valet av metod bör behandlas mycket noggrant. Och glöm inte att följa säkerhetsföreskrifter: När du arbetar med lim, alltid bära gummihandskar och låt det inte komma i ögonen och vara försiktig med ledningar.

Exempel inriktnings gipsskivor väggar utan stommen (fotoprocess)

2e4fc36fc5909f02257f946b0edfe6b6 19 82059a077ce5512165c8d8878bc7c232 576d8a3d566a4 13006045 1307651686 22012011214 08093329994213 foto12 Gruntovka

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 11

map