Hur man beräknar sträckan taket

Hur man beräknar sträckan taket

12 October 2017Stretch tak ger helt plan yta och döljer alla brister i taketStretch tak ger helt plan yta och döljer alla brister potolkaNatyazhnye tak frodats under de senaste åren. Denna finish är mycket praktisk och kan pågå en mycket lång tid. Många föredrar att installera taket ensam. I detta fall är det nödvändigt att göra en preliminär beräkning av konstruktionen. Kompetent beräkning kommer att hjälpa dig att köpa tillräckligt med material.


Stretch tak: en preliminär mätning konstruktion

För att producera en noggrann mätning av designen, måste du ta hänsyn till utformningen av lokalerna. Om rummet är rektangulär eller kvadratisk, för att göra det mycket lättare.

Mätning av rektangulärt eller kvadratiskt rum i följande ordning:

 1. Först måste du rita en skiss av rummet. Det hjälper dig att enkelt navigera.
 2. Sedan bort dimensionerna av varje vägg. För att göra detta, använd ett måttband konstruktion.
 3. Nästa du behöver för att mäta diagonalen i rummet.

Om rummet har en rektangulär konfiguration, måste du vara säker på att mäta varje vägg. Det händer ofta att de motstående väggar är asymmetriska.

För att mäta spänning tak konstruktion som krävs för att rita en skiss av rummet och ta mätningar runt perimeternFör att mäta spänning tak konstruktion som krävs för att rita en skiss av rummet och ta mätningar runt perimetern

Om rummet har en komplicerad konfiguration, är det nödvändigt att göra mätningar i denna algoritm:


 • Först rita en skiss av taket.
 • Efter det, mäta varje rak sektion av väggen.
 • Villkorligt dela upp rummet i flera trianglar. Sedan mäta diagonal vardera. Glöm inte att beräkna alla vinklar.

Dimensionerna och andra parametrar i undertak

Duk för undertak kännetecknas inte bara av dess konsistens, men också storleken. När du väljer material är det nödvändigt att uppmärksamma andra funktionsmaterial.

Typiskt, klart taket med hjälp av en filmbladet. Bredden av en sådan bana är 130- 275 centimeter. Bladtjocklek kan variera från 0,15 till 0,2 millimeter.

När du väljer en filmbana är det nödvändigt att uppmärksamma en sådan parameter som draghållfasthet. För att webben kommer att tjäna dig under en lång tid, måste tåla en längsgående belastning av 12-13 Newton per millimeter i kvadrat.

Spänntak är i form av filmarket och väven. De har olika storlek, banans tjocklek och draghållfasthetSpänntak är i form av filmarket och väven. De har olika storlek, banans tjocklek och draghållfasthetFunktioner vävnad stretch taket:

 1. Bredden av tyget. Typiskt har tygpanel en standardstorlek, nämligen 3100 mm eller 5100 mm. Det finns modeller där bladet bredden 4100 mm.
 2. Tensioner tyg tål temperaturer ner till -35 till +40 grader.
 3. bladlängd kan variera.

Hur man mäter en böjd undertak

Utför en doseringsoperation för komplexa böjda tak är mycket svårare. Det kan dock göras själv, under förutsättning att strikt följa instruktionerna nedan. Figured tak beräknas på samma sätt.

Mätningar böjda undertak görs med hjälp av det föreslagna taket skissMätningar böjda undertak görs med hjälp av det föreslagna taket skiss

Instruktioner för mätning av den böjda taket:

 • Först måste du rita en detaljerad skiss av rummet.
 • bestämma Då storleken på alla raka väggar. Glöm inte att beräkna diagonalen.
 • På skissen för att markera taket nätet. Steg väljer själv.
 • Notera i Figur kontrollpunkter.
 • Med hjälp av kontrollpunkterna återskapa den exakta utformningen av taket, och beräkna mängden material som behövs. Om du gör allt rätt, får du exakta mätningar.

För att påskynda mätningsarbeten använder en laser. Dessutom, var inte rädd för små fel. De funktioner, sträckt PVC-väv lätt, så en spalt på 2-3 cm är inte kritisk.

Hur man beräknar undertak: steg för steg guide

Innan du beställer de nödvändiga material för installation av stretch tak, måste du beräkna takytan. Teknik beräkning är ganska enkel. Om rummet har en rektangulär konfiguration, måste du mäta dess bredd och längd. Därefter de erhållna värdena multipliceras.

Om det finns olika nischer och avsatser kommer beräkningsteknik vara något annorlunda i ditt rum. Först måste du rita en skiss av rummet, sedan mäta alla parametrar i rummet och bryta skissen i trianglar och rektanglar. Nästa du behöver för att beräkna ytan av alla siffror och sätta de erhållna värdena.

Att beräkna arean av en sträcka tak i ett rektangulärt rum behövs bredd multiplicerat med längden på rummetAtt beräkna arean av en sträcka tak i ett rektangulärt rum behövs bredd multiplicerat med längden på rummet

Beräkning rum med differentierad tak är något mer komplicerat. Experter rekommenderar att först beräkna området. Det resulterande värdet kan du plocka upp den nödvändiga mängden material att arbeta med.


tiered taket beräkning görs i följande sekvens:

 1. Ta måtten på väggarna.
 2. Därefter beräkna golvytan. Om han har rätt, då behöver du bara multiplicera längden med bredden.
 3. Mäta med konstruktion tejp mäta höjden och längden av de vertikala sektionerna av taket.
 4. Multiplicera höjden och längden av taket.
 5. Vik golvyta och området för de vertikala sektionerna.

Det minsta utrymme för undertak

Om din lägenhet har lågt i tak, men du vill installera en sträckt duk, så ska du veta den minsta mängd planlösning. Vissa tyger kan installeras på ett avstånd av 3 cm från den huvudsakliga taket.

I händelse av att du ställer in ett minimum av utrymme, använder en kil eller shtapikovuyu installationsteknik. Du kan fortfarande använda harpun tekniken, men i det här fallet, är indraget storlek 5-6 centimeter.

Den minsta tillåtna storleken av fördjupningen för sträckan taket är en centimeterDen minsta tillåtna storleken av fördjupningen för sträckan taket är en centimeter

Minsta indrag kan uppnås genom ett undertak gjord av tyg. I detta fall, är indraget storlek endast en centimeter. Vi måste dock konstatera att under installationen av mjukpappersbanan med minimalt spel inte kommer att kunna utföra kommunikation i taket tomrum.


Vad är den maximala storleken för undertak

Den maximala storleken av en sträcka tak längs längden har inga begränsningar. Dock kommer bredden på tyget beror på i vilket land tillverkningen av produkten. Till exempel duk som gjorts i Frankrike, har en standardbredd på 2,1 meter. Tak gjort tyska företag, har en större bredd, nämligen 3 meter.

Om du letar efter de bredaste möjliga duk, leta efter tyger tillverkade i Kina. Deras bredd är 5 meter.

Den maximala bredden av tyget av en spänning tak är 5 meterDen maximala bredden av tyget av en spänning tak är 5 meter

Tyg tak är av stor storlek, eftersom de är lättare att utforma. Standarden bredd tyg duk - 5 meter. Det finns modeller där storlek ännu mer.

Montering av tak (video)

Producera designarbete för stretch är mycket enkel. Du behöver bara dra en skiss och mäta måtten på rummet. Om du gör det rätt, kommer du att få den exakta delen av rummet och kommer att kunna skaffa tillräckligt med material för installationen. När du väljer ett tyg uppmärksamma dess storlek. Om du har ett lågt tak, välj ett tyg duk. De kommer att göra det minsta avståndet mellan struktur och huvud taket. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 44 =

map