Hur hänga tapeter: tips och tricks

Hur hänga tapeter: tips och tricks

12 October 2017Korrekt klistras tapeter spara under många år på behovet av mindre reparationerKorrekt sticked tapeter kommer att spara många år behovet av mindre reparationer Numera finns många typer av beklädnad för att dekorera väggytor. En av de vanligaste typerna av ytskikt är tapetsering. Byggmarknader är fulla av olika typer av tapeter. Dessa tapeter kan göras från en mängd olika material som påverkar deras prestanda och funktioner. Innan du börjar dekorera du måste lära dig att hänga tapeter. Det är på kvaliteten på arbetet beror på lång och utseende.


Professionell vägg papper hängande: typer av material

Innan stick tapet i ett rum, måste du bestämma om sina åsikter. På detta beror hela processen är klar.

Bakgrund tillverkare idag erbjuder konsumenternas uppmärksamhet ett stort antal olika typer av material till olika priser. Det kan vara billig eller dyr papperstapet tapet från fleece eller vinyl.

Innan du väljer din favorit tapet, bör du noggrant undersöka deras egenskaperInnan du väljer din favorit tapet, bör du noggrant undersöka deras egenskaper

För att undvika förvirring i valet, måste du bekanta dig med de typer av material, deras funktioner och egenskaper.

vinyl

Har överkomligt pris. De är hållbara och tillförlitliga. Nya tapeter lätt tåla fukt. De var lätta att ta hand om. Bakgrund kan rengöras med vatten och rengöringsmedel. dekor en mängd olika alternativ som ger alla möjlighet att välja det perfekta alternativet för inredningen. Bland bristerna - bakgrunds dålig läcka luft som framkallar ofta vädring av rummet. Skadliga ämnen förångas vid hög temperatur. Men det finns en rekommendation: inte hänga tapeter i rummet för gravida kvinnor och barn.


papper

Har en låg kostnad som attraherar konsumenterna. Tapeter från miljövänligt papper som ger förtroende för hälsoskydd. De kan lätt limmas till en i förväg förberedd yta.

Pappers strider har en struktur som gör det möjligt för väggarna Pappers strider har en struktur som gör det möjligt för väggarna "andas"

Papperet har brister i form av exponering för skada, de försämras vid exponering för vatten, lätt förorenas.fleece

Deras användning för framställning av cellulosafibrer. De innehåller inte PVC, vilket innebär att de är miljövänliga och säkra för människor. Tapeter bestå av flera skikt, vilket gör deras struktur styrka. De är lätta att limmas till ytan. På grund av hög kvalitet har en lång livslängd. Due till den cellulosabaserade Bakgrund tillåta luft att tränga djupt in i strukturen hos materialet. Ett inslag i non-woven tapet är möjligheten att flera färgning. Fleece har en hög kostnad.

flytande tapeter

Den består av miljövänliga material. Det är lätt att sätta på väggen. Låt utföra konstruktionsväggar av komplexitet. Bakgrund rädd för fukt, men om förorenad mark bortskämda lätt bytas ut mot en ny sammansättning av tapeten.

glasfiber

Bakgrund hållbar och tillförlitlig. Inte rädd för fukt och brand. Kvalitet material garanterar en lång, vackert utseende. Normalt är dessa tapeter dekorerade med färger. De är lätta att ta hand om med hjälp av rengöringsmedel och verktyg. När dekorera kan vara svårt att limma.

Glasfiber - ett material som kräver fler dekorativa ytor i form av målning eller tapetseringGlasfiber - ett material som kräver fler dekorativa ytor i form av målning eller tapetsering

Ett brett urval av tapeter kan du välja lämpligt alternativ för varje stil i inredningen. När du väljer tapeter är viktigt att tänka på vilken typ av lokaler, ytbeskaffenhet, stilen i det inre, kostnaden för tapeten.

De viktigaste reglerna tapetsering

Tapetsering - viktigt skede av reparationsarbeten. Genom att strikt följa reglerna för framgång tapetsering, deras styrka vidhäftning till ytan utseende och livslängd.

Limning lyckades befälhavaren ombord utför tapetsering enligt instruktioner från experter. Med tanke på osäkerheten i sin egen förmåga bättre att inte experimentera, och för att ge yrkesverksamma.

Tapetsering regler kan variera beroende på vilken typ av tapeter och ytor. Men det finns universella regler som du måste följa under några scenario finish.


Efter limning av grundläggande regler kan förvänta lätt arbetsprocessen och kvalitativa resultatEfter limning av grundläggande regler kan förvänta lätt arbetsprocessen och kvalitativa resultat

De viktigaste reglerna tapetsering:

 • Val av material av hög kvalitet.
 • Ytans förbehandling för tapetsering: primer, gips, spackel, slipning, en ytterligare primer.
 • Valet av ett lämpligt bindemedel för valda typer av tapeter.
 • Beredning av lim i enlighet med instruktionerna.
 • Efterlevnad av reglerna som är specifika för olika typer av tapetsering.

Det viktigaste verktyget för tapetsering

Bakgrund klistra är inte möjligt utan de verktyg som kommer att göra reparationer bättre och bekvämare.

De nödvändiga verktyg kan köpas på någon järnaffär. En sådan reparationssats bör finnas i varje hem, som föredrar själv utförandet av arbeten.

Instrument bör också vara av hög kvalitet. Till exempel bör sax och spatlar vara skarp, och nivåerna - slät.


Rullarna och borstarna har bra absorbera och distribuera konstruktion limkompositioner och blandningarRullarna och borstarna har bra absorbera och distribuera konstruktion limkompositioner och blandningar

Verktyg som behövs:

 • Brevpapper kniv;
 • Vattennivån;
 • Rullar och borstar av olika storlekar;
 • spatlar;
 • bucket;
 • Den skyddande filmen.

Antalet och typen av verktyg kan variera beroende på vilken typ av efterbehandling.

Vad du behöver för en kvalitet tapetsering

En lösning tapetserade väggar lite. För att reparera den var lätt och utan svårigheter, är det viktigt att ha kunskap om reparationsprocessen från början till slut.

Antalet verktyg och material för tapetsering kan variera beroende på den typ av tapeter och yta.

För att behandla material och tapetsering valet var enkelt och snabbt, måste du skapa en tydlig handlingsplan som kommer att bidra till att spara tid och ansträngning.

När limning När limning "butt" tapeter, är det viktigt att inte lämna luckor efter bandet för bandet

Vad krävs för tapetsering:

 • Bestäm vilken typ av tapeter.
 • Välj stil med inredningen.
 • Bestäm hur hänga tapeter horisontellt eller vertikalt.
 • Mät område i rummet, beräkna mängden material som behövs.
 • Val av kvalitet efterbehandling material, kitt (Rotband), tapeter primer och lim för dem.
 • Beredning av de nödvändiga verktygen.
 • Surface förberedelse för limning.
 • Beredning av material.
 • Tapetklister, enligt instruktionen.

Vid besluts pokleit tapeter, är det viktigt att överväga en professionell ytbearbetning att verkställa det effektivt.

Hur man limma tapeter på olika typer av ytor

 Tapetsering metod beror på vilken typ av yta. Teknik limning tapeter ovanpå vitkalkad betongväggar, bortförklaring, plywood, spånskivor, plast, kakel, OSB och MDF paneler är annorlunda. Dock är algoritmen åtgärder för efterbehandling alltid densamma.

Hur man förbereder ytan:

 • primer;
 • putsade;
 • putsade;
 • slipning;
 • Finish Primer.

Innan tapetsering på gipsskivor, bör spackla leder och fästarket utrymme och sedan utföra grov ytfinishInnan tapetsering på gipsskivor, bör spackla leder och fästarket utrymme och sedan utföra grov ytfinish

För att kunna utföra varje typ av ytfinish korrekt, måste du bekanta dig med vidare instruktioner.

Hur man limma tapeter meter: Tips för limning

Meter tapeter är duk, som har ökad bredd. Detta förenklar limning, dessutom minskar mängden tapet sömmar.

Det är viktigt att uppmärksamma att beräkna mängden material som behövs, eftersom det ofta är nödvändigt att rebuy och klistra tapeter.

Wide tapeter kan spara på reparationer, liksom mycket lättare efterarbeteWide tapeter kan spara på reparationer, liksom mycket lättare efterarbete

Tips för limning:

 • Grundligt förbereda ytan, för att avlägsna alla ojämna fläckar.
 • Tapetsering behöver bara tillsammans med någon. Det är bättre om det är en person som har erfarenhet av sådan limning.
 • Ta hand om slutna fönstren, eftersom drag kan förstöra hela klistras sektionen.

Limning väggarna kan göras av kvalitet, om före början, att rengöra och jämna till ytan.

Som en pokleit tapeter i svåra platser

Nonprofessionals tapetsering kan tyckas svår. Naturligtvis en person klistra tapeter, engagerade i dessa fordon och val av bild eller bild tung.

Om du kan göra reparationerna ensam, är det bättre att använda den. Men till exempel delta i montering batterierna för enkel, kommer en att bli mycket svårare att hantera.

Men också för att klara med styrkan lim, om du noggrant studera tips om limning ensam på Internet.

Korrekt krets tapetsering för batteriKorrekt krets tapetsering för batteri

Tips för enkel limning:

 • Pre-avlägsna uttag och strömbrytare, baguetter.
 • Pokleit tapet ovanpå arken, gör ett litet märke på sin plats.
 • Klipp hål. Sätt sockeln på plats, dölja ojämna kanter.
 • Dörröppningar bör klistra med en ersättning. Sedan onödiga delar för att ta bort tapeter.

Nätverket kan skriva att tapetklister som krävs för att tidningar. Det har länge överlevt sig själv metod. Viktigt poshpatlevat och primade ytan. Det finns också en myt att kylrum är inte lämpliga för tapetsering. Bakgrund kan limmas på vintern och sommaren. Under perioden torkning är det viktigt att se upp för drag.

Efter limning bakgrundsbild: hur man tar bort bubblor

Efter tapetsering i lägenheten eller huset kan vänta på obehagliga överraskningar i form av uppkomsten av bubblor. Oroa dig inte - inte behöver limma tapeter.

Med blåsor på tapeten kan vara lätt att hantera. Det enda alternativet när du behöver en ny klibbig - framväxten av stora bubblor över ytan av väggen.

Det finns flera alternativ för att eliminera bubblor.

Alternativt, för att eliminera bubblor på tapeten efter limning kan användas skriva knivAlternativt, för att eliminera bubblor på tapeten efter limning kan användas skriva kniv

felsökningstips:

 • Pierce bubblan med en nål. Håll tapeten spateln för att släppa ut luften.
 • Tränga bubblan med en spruta, fylla tomrummet med lim. Smooth svamp eller spatel.

Uppstod efter limning defekter i de flesta fall, kan korrigeras. Det är viktigt att ta hänsyn till utseendet på ytan och skrivbordsunderlägg.

Som tapetklister (video)

Dekorera väggarna med tapeter - en populär metod för efterbehandling väggar och tak. Idag konsumenter på byggmarknaden erbjuder ett brett utbud av olika typer av tapeter. Det beror på vilket alternativ som väljs metoden för tapetsering. Även om processen för limning är i stort sett densamma för alla typer. Det viktigaste - att förbereda ytan ordentligt. Det bör vara slät, jämn, utan sprickor och håligheter. Tapetsering kan utföras oberoende. Innan reparation är viktigt att lära sig mer om vilka typer av tapeter, metoder för limning dem och eliminera brister efter det.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =

map