Hur FÖRHYDA väggar och tak plastpaneler med sina egna händer

Hur FÖRHYDA väggar och tak plastpaneler med sina egna händer

12 October 2017Den största fördelen med de plastpaneler är den enkel installationDen största fördelen är den enkla plastpaneler montazhaKakoy material som används för att täcka tak och väggar? Det bästa valet är PVC panel. Detta material är billigt och mycket praktisk. Dessutom ser plasten vackra och smälter in med nästan alla design. Om så önskas kan kakel PVC även användas för dekoration av badrum. FÖRHYDA taket plastpaneler kommer att kunna även en nybörjare. Installationen tar inte mer än 3-4 timmar. Sekvensen för installation av paneler på taket och väggarna är liknande.


Hur man startar en rubricera plastpaneler

Arkivering av PVC takpaneler börjar med förbehandling. Jämnhet i tak och väggar kommer att bero på styrkan av hela strukturen. Om taket är ojämn, då är det nödvändigt att tillämpa flera lager av primer och spackel. Kom också ihåg att ta bort de djupa sprickor.

Många människor försummar före märkning, men det är ett stort misstag. Experter rekommenderar att innan du installerar reglarna som krävs för att sätta på tak och väggar av speciella taggar som hjälper dig lättare att navigera. Glöm inte att dra gränsen mellan motsatta hörn av rummet.

Släta väggar - nyckeln till höger om taket beklädnadsplastpanelerSläta väggar - nyckeln till höger om taket beklädnadsplastpaneler

Efter märkning behovet av att bygga ramen. Du kan använda trä eller aluminiumprofiler för tillverkning av lådor. Det är bättre att använda delar av aluminium, eftersom de inte behöver för att bearbeta en antiseptisk, och de har en lägre specifik vikt.

ram installationsteknik på taket:


 1. Installera den U-formade byglar remtyp.
 2. Skruva UD-profilen. För att fixa profiler måste använda ankare med en diameter på 5-6 mm.
 3. Fäst CD-profilen. Glöm inte att vända i hans "öron".
 4. Efter installation av ramen späda elektriska kabeln. Är det lämpligt att fixera den med en metall korrugerat rör.

Set podshivnoy typ panel tak

När du har angett ramarna kan installeras bordade typ panel. Några dagar före installation bör lämnas till panelen i rummet där du tänker installera dem. Detta förfarande är nödvändigt för materialet att anpassa sig till miljön, och lite vidgat eller minskat.

PVC trimma panelerna ska använda sticksåg eller bågfil för metall. Kom ihåg att skärriktningen och axeln för plastpanelen bör vara vinkelräta mot varandra.

Före installation av plastpaneler, är det nödvändigt att genomföra ett förfarande för att anpassa materialet till miljönFöre installation av plastpaneler, är det nödvändigt att genomföra ett förfarande för att anpassa materialet till miljön

ram paneler görs i följande sekvens: • Gör hålen i panelerna under spotlights.
 • Fäst på väggen området. Kom ihåg att mellan socklar och profilen måste förbli en liten lucka. För att fixera konsolen med pluggar och skruvar.
 • Sedan, för att fålla det första arket. Monterad på det genom att införa spetsen i springan mellan styrprofilen och en golvlist.
 • Då måste du tätare fästa den första panelen med självgängande skruvar.
 • De återstående panelerna är installerade på samma sätt.
 • När du är klar inkapsling av den takpaneler, är det nödvändigt att ställa in spotlights.

Hur man väljer högkvalitativa PVC-paneler

Paneler tillverkade av PVC skiljer sig inte bara i färg, utan också i kvalitet. När du väljer en byggmaterial måste först kontrollera kvaliteten på deras färg. Färgen skall tillämpas enhetligt runt omkretsen av panelen. Om du märker den minsta skillnaden i färgerna, kommer sannolikt att dålig kvalitet på materialet.

Enhetlig färg och matcha tonen i plattorna - en garanti för kvalitetEnhetlig färg och matcha tonen i plattorna - en garanti för kvalitet

Du måste också uppmärksamma:

 1. Kvaliteten på det gemensamma spåret. För att kontrollera hårdvaran, koppla ihop de två panelerna. Om det finns ett gap, sedan låg kvalitet material mellan dem.
 2. En yttre vägg. Det måste ha en större tjocklek och styrka.
 3. Närvaron av förstyvningar.
 4. Böjning. Panelen ska vara lätt att böja, men inte spricka.

För att se till att som material, måste du försiktigt trycka panelen. Om produkten har gjorts av dålig kvalitet material, den grunda buckla i panelen visas. Kom ihåg att högkvalitativa paneler inte vara bucklor från mild depression.

Fördelar och nackdelar med plast tak

Innan du syr panel tak med händerna, måste du ta hänsyn till alla funktioner i detta material. PVC-paneler har ett stort antal fördelar, dock inte utan nackdelar.

PVC panel lätt deformeras under påverkan av yttre faktorerPVC panel lätt deformeras under påverkan av yttre faktorer

Fördelar plast tak:

 • Låg kostnad. PVC-paneler är billigare än keramiska plattor eller gips.
 • Enkel installation. Att sy upp ytan på plasten, behöver du inte specialutrustning. Med installationen av även en nybörjare kan hantera.
 • Tillförlitlighet. Plastpaneler är inte mottagliga för mögel och mjöldagg.
 • Fuktbeständighet. Paneler tillverkade av PVC kan installeras även i badrummet, eftersom de inte deformeras när de utsätts för fukt.
 • Ett brett utbud av färger och texturer.
 • Praktiskhet. Plastpaneler behöver inte täcka desinficerad process dyra rengöringsmedel. Panelerna måste rengöras regelbundet helt enkelt med en fuktig trasa.

Den mest uppenbara nackdelen med plastpaneler är deras instabilitet för temperaturförändringar. Materialet deformeras under hög eller låg temperatur, så det kan inte användas för efterbehandling ouppvärmda utrymmen.

En annan nackdel med PVC-paneler är:


 1. Låg hållfasthet.
 2. Brännbarhet. PVC-paneler är lätta att antända. Dessutom, när antänds material han släpper skadliga gifter.
 3. Plast är inte miljövänligt material.

Montering av plastpaneler på taket (video)

Plast - ett unikt material som kan användas både för efterbehandling taket och i utsmyckningen av väggarna. FÖRHYDA taket i en lägenhet eller privata hem med plast ganska lätt, förutsatt att du gör rätt uppmärkning och ställa in en solid låda. Innan du använder PVC-paneler väga alla "proffs" och "cons", eftersom detta material är inte alltid den bästa.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

map