Hur att avvänja katten att riva upp möbler och tapeter: 3 rätt sätt

Hur att avvänja katten att riva upp möbler och tapeter: 3 rätt sätt

12 October 2017Innan du tar upp katten, är det viktigt att förstå orsaken till hans uppförandeInnan du tar upp katten, är det viktigt att förstå orsaken till hans povedeniyaKoshki är en av de vanligaste typerna av husdjur. Denna smarta och söta djur som förs in i huset av glädje och gott humör. Men tillsammans med de positiva aspekterna, kan det finnas vissa problem som kräver omedelbara lösningar. Annars kan de skada relationerna mellan ägaren och katten evigt. För en av dessa frågor är kärleken till katter scratch möbler och tapeter. Hur att avvänja katt att riva upp möbler och tapeter? Det första du behöver för att hitta orsaken till detta beteende. Efter det kan du säkert ta upp sökandet efter en lämplig metod för avvänjning katten från destruktiva yrken.


Hur att avvänja katten att riva tapeter och inredning: klarläggande av orsakerna

Mycket ofta, i ett hus där det finns en katt, kan du träffa den bortskämda möbler och tapeter. Vad är naturligt för katter, kan leverera en massa problem till sina ägare. Efter reparationer och köpa nya möbler kan bli kostsamt, och vissheten att katten inte kommer att göra det igen - nej. För att undvika detta, vid detektering av ett sådant beteende i katten, måste du omedelbart gå åtgärda problemet.

Huvudregeln är - inte skälla ditt husdjur. När allt kommer omkring är denna ockupation en naturlig biologisk behov av detHuvudregeln är - inte skälla ditt husdjur. När allt kommer omkring är denna ockupation en naturlig biologisk behov av det

Att avvänja katt kräkas tapeter och förstöra möbler, måste du veta vad som orsakar det att göra det. De främsta orsakerna kan vara flera, och de flesta av dem motiverar katterna.

Skälen att katter repa möbler och tapeter


 • Utför varje övning för att vässa klorna och muskelträning.
 • Uttrycka sina känslor. Katter kan uttrycka sin kärlek till ägaren, skrapa en favorit värd.
 • Markerar sitt territorium med hjälp av kuddar på fötterna som innehåller svettkörtlar. Tack vare dem, katterna lämnar sin doft på insidan.

När man studerar orsakerna och förklara beteendet hos ditt husdjur, är det viktigt att ta hänsyn till det faktum att hotelser och hot inte kommer att bidra till kampen mot sådant beteende. För att göra detta måste du inkludera en arsenal av uppfinningsrikedom för att skickligt försvara tapeter och möbler från katt attacker.

Om katten tårar upp tapeter: vad man ska göra

En katt kan riva upp tapeter av olika skäl. Dock fortfarande densamma problem - bortskämda tapetklister som inte tillräckligt ansträngning och pengar. Det finns flera vägar ut ur denna situation.

Du kan behöva använda mer än ett sätt innan du kommer att kunna avvänja katten från sina favorit klasser. Och du kan använda dessa medel i form av en rad åtgärder för att bekämpa fångst av territoriet.

Var och en av de metoder som syftar till att inrikta katten från ämnet som det fokuserar sina klorVar och en av de metoder som syftar till att inrikta katten från ämnet som det fokuserar sina klorÅtgärd:

 • Användningen repa inlägg. För dess skapande, använder en mängd olika material med medelhårdhet, som liknar trä. Klös kan du köpa eller göra själv. Installera det på de platser mest gynnas av katter. Cat måste vilja material och lukt ämne. För detta ändamål är det behandlas med speciella luktämnen.
 • Skrämma. I denna metod, är den viktigaste uppgiften att fånga katten att "brottsplatsen", och det är bättre att fånga i avsikt att göra detta. Då måste du publicera ett högfrekvent ljud som kommer att skrämma djuret. Det är nödvändigt att förbättra tonen och säger "nej", "Fu", "nej". I stället kan du använda röst ljud som alstras mynt eller stenar i banken. Avvisande kan du använda tejp.
 • Kalla obehagliga associationer. Om avsikten är att skärpa kattens klor, är det nödvändigt att plaska med vatten. Det är viktigt att göra det under de första sekunderna av hennes handlingar verkade ihållande förening med obehagliga känslor.

Om du använder de senaste två metoder är det viktigt att fånga katten repa i det inledande skedet. Skäller honom för det arbete som redan gjorts är meningslöst, eftersom den inte förstå orsakerna till din ilska och förbittring.

Så skyddar tapeter från katter använder lukter

Avvänja katter av sina favoritaktiviteter, är det mycket svårt. I så fall bör du använda metoder som förhindrar att katterna kommer till tapeter.

Använda lukter för katter - den perfekta lösningen för att skydda tapeten. Det är viktigt att använda dessa lukter som inte kommer att förstöra luften i lägenheten och kommer inte att vara obehagliga av ägarnaAnvända lukter för katter - den perfekta lösningen för att skydda tapeten. Det är viktigt att använda dessa lukter som inte kommer att förstöra luften i lägenheten och kommer inte att vara obehagliga av ägarna

Lämpligt att genomföra besprutning med en sprejflaska. Han distribuerar fukt, vilket gör det möjligt att inte skada ytan på tapeten.

Vad luktar kan användas:

 • citrus;
 • Blandningen lukter eukalyptus och citrusoljor;
 • Ättika.

Den bästa lösningen är att använda citrus smaker som inte bara skrämma bort katter från tapeter, men också fylla luften i lägenheten en angenäm arom.


Tapeter som inte riva katten: typer och material

Erfarenheten säger att katter riva upp hela tapeten. En annan sak är att en del av dem kan vara stark nog att inte vara föremål för repor.

Vid användning av konventionella tapeter i de flesta fall endast en konstant perekleivanie tapeter, gynnas av katterna inom området.

Det finns flera alternativ för tapeter, som kan lösa problemet.

Glasvägg - en av de pålitliga alternativ tapetsering väggarna i rummet där det finns klöst husdjurGlasvägg - en av de pålitliga alternativ tapetsering väggarna i rummet där det finns klöst husdjur

Typer av tapeter:


 • Flizeinovye. De har en ganska solid grund av cellulosa och kemiska fibrer. Men här är det andra vinyllagret är inte mycket motståndskraftigt mot de vassa klor djuret.
 • Bambu. Robust tapet som under en viss period kommer att kunna stå emot attacker.
 • Kombineras. Du kan använda någon form av tapeter, med botten av mätaren genom att fästa ett skyddande hölje av plast.
 • Glasfiber. Glasfiber - pålitlig och slitstarkt material som inte är rädd för vassa klor.

Det bästa alternativet är att välja de klibbiga glasfiber. På grund efterbehandling material de har styrka, hållbarhet, motståndskraft mot skador och möjligheten att ommålning.

Vare sig flytande tapeter kompatibla och katter

Flytande tapet - ett populärt sätt att avsluta väggar. De är miljövänliga, har en ventilerande struktur. Om hemmet finns ett husdjur, är det troligt att dekoration av väggarna med nya tapeter, kommer en katt genomgå stress. Hon kan börja riva dem med sina tassar, vilket kommer att leda till katastrofala resultat.

Kattungar - en av de vinnande sätt att avvänja katt att riva upp möbler och tapeterKattungar - en av de vinnande sätt att avvänja katt att riva upp möbler och tapeter

Katten inte slåss tapeter, måste de behandlas med speciellt lim, som bör tillämpas efter målgång.

Man bör komma ihåg att det vid tidpunkten för torkning av limmet på väggen, bör katten vara i rummet. Fördelen med tapeter är att de plywood.

Stadier av hårt arbete:

 • Ta det skadade området från väggarna.
 • Späd önskad mängd flytande tapeter.
 • Applicera tapeter på väggdelen.

Vanligtvis efter avslutad tapeten är så skadade obi kan snabbt återställas om avvänja pet repor är inte möjligt.

Cat tårar upp tapeter än dekorera väggarna

Kombinerat sätt att avsluta förhindrar försämring av tapeten. Bakgrund medan du kan använda, men det skyddande materialet måste väljas så att kattens klor inte skadar det.

Kombinationen av material i efterbehandling av väggarna - det bästa sättet att skydda tapeter från bard vännerKombinationen av material i efterbehandling av väggarna - det bästa sättet att skydda tapeter från bard vänner

Med hjälp av en designer kan överväga en kombination av tapeter och ett skyddande material för att täcka nivån på väggen, för katter.

Vid skydd är det viktigt att använda hög kvalitet och naturliga material som inte skadar människors och djurs hälsa.

Material för skyddande finish:

 • kakel;
 • panel;
 • ark;
 • laminat;
 • granit plattor;
 • Dekorativa gips;
 • Måla.

Sådana material - pålitligt skydd från klorna. De är resistenta och hållbara. Om skadade paneler kan vara dess snabb och billig ersättning.

Hur att avvänja katt att riva upp möbler och tapeter, 4 sätt (video)

Att avvänja katten att riva tapeter och möbler, måste du först förstå varför det är deras tårar och repor. Efter det kan du börja bekämpa den destruktiva vana. Det finns tekniker som kan omdirigera uppmärksamheten hos katterna till andra objekt. Dessa inkluderar användning av kogtetochek. Du kan också ringa katten ihållande obehagliga associationer till dofter och ljud. Om dessa metoder inte fungerar, då måste vi göra för att skydda möbler och tapeter speciell finish.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 23

map