Hoe te gipsplaten te installeren om het stopcontact: 6 belangrijke details

Hoe te gipsplaten te installeren om het stopcontact: 6 belangrijke details

12 October 2017Voor het installeren van stopcontacten in gipsplaten moeten de instructies van de elektrische installatie accessoires lezenVoor het installeren van stopcontacten in gipsplaten nodig om de handmatige installatie van de elektrische furniturySegodnya Drywall lezen - de meest voorkomende materiaal dat wordt gebruikt bij de reparatie van zowel de residentiële en niet-residentiële gebouwen. Functionele en sierpleister ontwerpen van enige complexiteit kan bijna overal te zien: multi-level plafonds, decoratief decor, een verscheidenheid aan bogen, pieren, dozen, scheidingswanden, enz. Wanden en installeren van de scheidingsvlakken - het meest frequent gebruik van de GCR en het aanbrengen van contactdozen en schakelaars zijn gewoonlijk voorzien in een vroegtijdig stadium, voordat de bouw van de constructie. Maar soms gebeurt het dat er behoefte is aan een kant en klaar stopcontact te installeren in de muur, vaak zelfs in orde gemaakt. As de te zijn in deze situatie? Overweeg beide alternatieven in meer detail.


Stopcontacten in de wand van gipsplaat

De voordelen van gipskartonplaten op het eerste gezicht: het is brand en milieuveiligheid, en geluid, alsmede redelijke kosten en de snelheid van de erectie van de structuren. In het stadium van het ruwe afwerking, in de regel, de kabelverbindingen. Het principe van de installatie van schakelaars en stopcontacten in de gipsplaat enigszins afwijkt van de installatie van het beton. In gipsplaten zijn eigen kenmerken en het is belangrijk om te overwegen voor het uitvoeren van alle werkzaamheden.

Er zijn twee manieren van de bedrading apparaten:

 • In stapstructuur samenstel;
 • In het stadium van de wanddecoratie.

Alle installatie stopcontacten in gipsplaten worden uitgevoerd wanneer de stroom is uitgeschakeld in de dradenAlle installatie stopcontacten in gipsplaten worden uitgevoerd wanneer de stroom is uitgeschakeld in de draden

Draden kunnen worden verborgen in de wand, met behulp ribbelbuis of aan de buitenste zijwanden in speciaal bereide Stroebe maken.


Houd er rekening mee dat als er een houten frame, de bedrading moet worden uitgevoerd veilig uitgevoerd verborgen onder een gegolfde buis.

Voorbereiden op verkooppunten in gipsplaat bevestigt

De gipsplaat stopcontact set zal niet moeilijk zijn, zelfs voor een beginner, als u veiligheidsinstructies te volgen en doen alles goed. Echter, elke job vereist enige training. Alvorens naar de uitlaat te installeren, is het belangrijk om iets te overwegen.

namelijk:

 • Kies een plaats rozet installatie;
 • Bereken de benodigde hoeveelheid rozet, stopcontacten, kabels, schakelaars, veiligheidselementen, enz.;
 • Beslis over de bevestigingsmiddelen;
 • Bereid gereedschappen en materialen.

Behuizingen voor gipsplaten dan normaal beton dat aan de achterzijde van de rozet speciale mond- houder, zonder welke het praktisch onmogelijk fixatieBehuizingen voor gipsplaten dan normaal beton dat aan de achterzijde van de rozet speciale mond- houder, zonder welke het praktisch onmogelijk fixatieBovendien behuizingen en contactdozen met schakelaars, alsmede de draden stopverf nodig snelle stolling en gewone stopverf mengsel.

Het gereedschap, afhankelijk van het type installatie kan worden vereist met een boormachine frees (kroondoorsnede 7 cm), een merker of potlood otbivochnogo draadafsnijder.

En ook:

 • Schroevendraaier of een schroevendraaier;
 • Bouwer het niveau en meetlint;
 • indicator;
 • Phillips schroevendraaier.

Curly hoofd op een schroevendraaier of een schroevendraaier nodig is om de partitie rozet voor bedrading en installatie sockets monteren.

Hoe de stopcontacten in gipsplaten te installeren: de selectie van locaties

Hoe correct te identificeren de locatie van een contactpersoon verbinding? Bij het kiezen van een locatie voor de uitlaat is het belangrijk om op basis van waar de apparatuur zal worden geïnstalleerd.

Het stopcontact moet vrij verkrijgbaar zijn en gemakkelijk te gebruikenHet stopcontact moet vrij verkrijgbaar zijn en gemakkelijk te gebruiken

De hoogte van de uitlaat kan elk zijn, maar er zijn Euronorm:

 • Van de Vloeruitlaat Aanbevolen wordt aangebracht op een hoogte van 30 cm;
 • Indien het stopcontact boven het werkgebied van de keuken is aangebracht, de hoogte overeenkomstig de Europese norm 120 cm van de vloer;
 • Bij het installeren van uw wasmachine of vaatwasser afvoer hoogte van 1 m;
 • Schakelaars moet zich op een hoogte van 80 cm van de vloer.

Iedereen kan zelf bepalen of al dan niet om aandacht te besteden aan de normen. Bijvoorbeeld, voor een tv aan het plafond of een afzuigkap, in de buurt van de vloer outlet is zeker niet de beste optie.


Twee manieren: hoe de socket in gipsplaten zetten

Eenmaal gedaan tellen, de voorbereiding van materialen en gereedschappen geheel compleet, bent u klaar voor de installatie. Afhankelijk van de methode van de installatie is anders en de volgorde van bewerkingen. Als de draden zijn bevestigd aan de muur, kunnen we alleen maar monteren stopcontact en de stekker. En als geplande elektrische inrichting aan de buitenzijde partitie gipsplaat snijgleuven wordt gesneden, de draad wordt gelegd en bevriest snel uithardbare samenstelling (bijvoorbeeld - gips).

Bij het installeren van stopcontacten in gipsplaten draden marge goed te configureren - wordt beschouwd als de minimale marge van 10 cm, maar het is beter om meer te verlatenBij het installeren van stopcontacten in gipsplaten draden marge goed te configureren - wordt beschouwd als de minimale marge van 10 cm, maar het is beter om meer te verlaten

De volgende installatie stappen zijn als volgt:

 1. Een gat in de muur. Om deze kroon Te boormachine met de gewenste diameter en deze op het middelpunt bestemd voor de stoelleuning. Gipsplaten moeten voorzichtig worden geboord, waardoor het apparaat langzaam, om te voorkomen dat het materiaal breken. Als de geplande installatie opneemcontacteenheid is meerdere openingen op dezelfde afstand van elkaar in de wand (72 mm van elkaar).
 2. Installeren van het plaatje. Als u aandacht besteden aan het lichaam rozet, kan gevonden worden de 4 schroeven, 2 van die nodig zijn om de socket zelf en 2 vast te stellen - met de voeten-houder aan te passen. Ten eerste, uit het gat en steek de draden doorheen podrozetnik. Installeer vervolgens rozet in gipsplaten, bevestiging aan de achterzijde van de persvoet door middel van bouten.
 3. Breng een laag plamuur. In de regel na de installatie rozet en test de prestatie van het systeem, komt er een fase afwerking harten en na drogen van het begin en einde plamuurlaag bestaat verder inbouwdozen.
 4. Verbind de uitlaat met de stroomvoorziening. Voor het aansluiten, zorg ervoor dat de lijn wordt ontkrachtigd (spanning over de kale draden kunnen worden gecontroleerd door een eenvoudige indicator). Aarding nul fase en verbinding met de juiste aansluitingen van het buslichaam en draai aders uiteindelijk contacten niet verzwakt en begon de kunststof behuizing smelten.
 5. Installeer outlet in podrozetnik. De aansluiting geïnstalleerd podrozetnik en daarin vastgezet respectievelijke schroeven. Lening installeren plastic frame en de decoratieve deksel.

Wanneer het uitplaten van de wanden van gipsplaat met de installatie achteraf uitlaten, dozen en schakelaars op dat de afstand van het ruwe oppervlak gips niet moet minder zijn dan 4,5 cm, of podrozetnik gewoon niet passen.


Stap voor stap installatie in gipsplaten stopcontact (video)

Installatie outlet in gipsplaten is niet mogelijk zonder rozet montage. Als de ruimte tussen de GCR en ruwe wand te klein om de gewenste pons installeren.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 77

map