The BlogBevestig gipsplaten aan het plafond mogelijk en zo veel moeite in dit proces is niet aanwezigBevestig gipsplaten aan het plafond mogelijk en zo veel moeite in dit proces netuDlya Om snel te begrijpen hoe bevestiging gipsplaten uit te voeren om het maximum van het profiel, het eerste wat je nodig hebt om zorgvuldig te bestuderen de aanbevelingen over deze kwestie. Moeilijkheden in dit werk zijn er geen speciale, maar als een persoon is niet een professional in deze business, moet je nog steeds de moeite nemen om een ​​nieuwe vaardigheid te leren.


Krat onder de gipsplaten aan het plafond installatie

Latten aan het plafond, aan een gemeenschappelijke norm, vastgesteld op 60 centimeter. Niet per se te voldoen aan dit niveau, als een berg een statische belasting moet kunnen weerstaan ​​(bij voorkeur met een marge van 20-30 procent voor de luidsprekers). Rechtstreeks schroeven vastgezet van binnenuit het profiel. Installatie mogelijk en aan de buitenkant, maar het is noodzakelijk om zogenaamde "vlooien" te gebruiken - schroeven met caps op een enkel niveau. Natuurlijk, deze optie is alleen geschikt wanneer de top van de gipsplaten verder wordt verwerkt pleister, mortel of kalk, en alle aansluitpunten worden eenvoudig verstopt.

Latten het plafond uit profielen die dienen voor het bevestigen vellen van gipsplaatLatten het plafond uit profielen die dienen voor het bevestigen vellen van gipsplaat

Krat bestaat uit:

 • profielen die aan de rand, dat wil zeggen aan de muur zijn bevestigd;
 • de dwars- en langsprofielen die verbonden zijn met dwarsstukken of krabben;
 • of suspensies;
 • vermogensbundel.

Deze eenvoudige regeling beschreven enkelvoudige laag van gipsplaat plafond. Er zijn ook meer complexe constructies, waarbij het veld is veel kleiner.


Dus ik moet een profiel voor gipsplaten plafond

Om de gipsplaten te verzekeren vereist metaalprofiel. Het is gemaakt van aluminium om het maximale gewicht van de constructie te verminderen. Metalen profiel aan met elkaar te verbinden, kunt u de adapter gebruiken, maar dit wordt niet aanbevolen.

Indien mogelijk, kies het profiel van een zodanige lengte dat de dekking aan de ene kant van de kamer te voldoen (maximaal profiel lengte - 3 meter).

De bundels hebben een soortgelijke regeling als die van de profielen, die aan de omtrek zijn aangebracht (zonder sleuven, natuurlijk). Maar de krat is een beetje minder.

Het beste is om een ​​metalen frame te gebruiken voor het bevestigen van gipsplaten, want het is betrouwbaar en duurzaamHet beste is om een ​​metalen frame te gebruiken voor het bevestigen van gipsplaten, want het is betrouwbaar en duurzaamHet is omdat de belangrijkste functie:

 • steunvellen of suspensies;
 • voorkomen van uitwijkingen integraal vel;
 • bedrading bescherming (zoals wordt gelegd door het profiel).

Wat is het profiel nodig is voor het plafond van gipsplaat: keuze

Met een keuze uit een gipsplaat profiel problemen moeten niet aan de orde. Hun zijn verschillende soorten, maar meestal ze worden verkocht in sets. Allemaal verschillen alleen in de vorm van buiging, en breedte.

De belangrijkste soorten profielen:

 • EOR (het standaardformaat - 28-27 millimeter);
 • PP-profiel (60-27 mm);
 • PS-profiel - één standaard;
 • Mo-profiel;
 • PU-profiel (31-31 mm).

Er zijn verschillende soorten profielen aan een frame van het plafond gipsplaat creëren, zodat problemen met hun keuze moet nietEr zijn verschillende soorten profielen aan een frame van het plafond gipsplaat creëren, zodat problemen met hun keuze moet niet

Het zijn deze profielen worden gebruikt voor het plafond mocht gipsplaat of gips (ze hebben ongeveer hetzelfde gewicht). Op basis van de aangegeven maten kunnen worden gemaakt en de berekening van het benodigde aantal metaalplaten voor elke kamer. Het volstaat om te onthouden dat de schroeven waarmee de vellen veilig op een afstand van 10-15 mm worden geplaatst van de rand om scheuren van het karton afwerklaag voorkomen.

Tips over hoe je de kist een gipsplaten plafond maken

Standaardafstand tussen de profielen - 60 cm. Het is voor gipsplaten plafond, zelfs met de extra last - een ideale optie. Indien in de toekomst is het de bedoeling om een ​​tweede en extra levels te installeren, kun je beter stap te reduceren tot 40-50 centimeter.

De bundel wordt gelegd op het midden van de kamer (het is mogelijk - kruislings). Dat wil zeggen, op een gemiddelde van 1m2 nodig 4 meter onder het profiel lat.

Maakt het uit hoe de gipsplaten vellen zal worden gevestigd? In principe zal de regeling op dezelfde kratten blijven. Het mag alleen rekening worden gehouden met de plaats van de bevestiging vellen.


Bij installatie van de furring optimale afstand tussen de profielen 60-70 cmBij installatie van de furring optimale afstand tussen de profielen 60-70 cm

Bijvoorbeeld:

 1. Als de rand ingesprongen 2-5 centimeters (bijvoorbeeld een backlight), moet je de start kratten bewegen op dezelfde afstand.
 2. De diepte van de "invoeging" van schroeven in het profiel - 10-15 mm. Natuurlijk, moet u het profiel, zodanig dat bij het bevestigen van gipsplaten en blad is niet gebeurd door het gat te selecteren.
 3. De diepte van de geleidingsprofielen - 40 millimeter. Volgens hem, en het opzetten van het basisniveau.

Hoe maak je een profiel voor gipsplaten plafond te berekenen

Bereken de meest geschikte snelheid met behulp van speciale rekenmachines die vaak beschikbaar op de websites van bouwmarkten, of degenen die zijn gewijd aan het onderwerp van de reparatie zijn. Er is genoeg om de parameters van de ruimte, de aard van de gipsplaten, die is gepland om te worden vastgezet in te voeren, en de output kan worden verkregen niet alleen de consumptie van metaal, maar ook over zijn eigen kosten.

Als we de berekening handmatig te doen, zou het een rekenmachine en een vooraf gegenereerde schets nemen.


Het houdt rekening met de volgende gegevens:

 • de totale breedte van het gebied bezet door de profielen;
 • omtrek van de kamer;
 • latwerk stap.

Om de benodigde materialen op gipsplaten plafond te berekenen wordt aanbevolen om een ​​schets te makenOm de benodigde materialen op gipsplaten plafond te berekenen wordt aanbevolen om een ​​schets te maken

Hoe het uitvoeren van de installatie van het profiel onder de gipsplaten aan het plafond

Voor bevestiging gipsplaten afwerklaag op het profiel beter te schroeven met een boordiepte tot 15 millimeter. More - ook. Beslag wordt gelegd op de binnenkant. Het is mogelijk en buiten moeten alle hoeden worden afgesloten door bijvoorbeeld gips.

En als je kunt lijm gebruiken? In de regel, lang geleden verlaten deze technologie, omdat:

 • polyurethaan substraat kan worden beschadigd door vocht;
 • ultieme statische belasting zal aanzienlijk lager zijn;
 • bij overstroming of nat gipsplaten vellen gewoon buigen;
 • het uiteindelijke ontwerp - niet stabiel.

Het is beter om de traditionele methode van de installatie te gebruiken. D.w.z. elk vel bevestigd aan het profiel met schroeven. Afstand tussen verbindingspunten van het bereik worden ingesteld van 20 tot 40 millimeter. Mag niet korter zijn dan die aan de rand van de gipsplaat zal barsten, en als er meer, dan kan hij gewoon bukken tijd.

Montage profielen en gipsplaten aan het plafond (video)

En ja, de beschreven methode is geschikt voor de installatie van gipsplaat met hun handen. Maar er zijn ook meer moderne varianten van bevestigingsmiddelen, bijvoorbeeld onder de stuwkracht touw. Het belangrijkste voordeel van deze optie - een constante spanning, waardoor zelfs een beetje gerekte plaat nog steeds glad en zonder uitzakken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

18 − 14 =