Hoe kan tegel op gipsplaten leggen: stap voor stap handleiding voor beginners

Hoe kan tegel op gipsplaten leggen: stap voor stap handleiding voor beginners

12 October 2017Stijlvol ontwerp naar de badkamer te versieren, kunt u het prachtige tegels te gebruiken op de murenStijlvol ontwerp naar de badkamer te versieren, kunt u het prachtige tegels op stenahGipsokarton gebruiken in het toilet en de badkamer worden nu overal gebruikt: ze maskeren de leidingen, het creëren van spectaculaire falshsteny niches. In de keuken, dit materiaal is ook erg populair. Het is niet verwonderlijk dat steeds vaker het wordt geplaatst geconfronteerd tegel.


Is het mogelijk om tegel op gipsplaten leggen

Om alle ruimte de keuken of badkamer was solide en de afgewerkte look, proberen vaak volledig betegeld. Maar als de kamer is een muur of partitie gipsplaat, tegels moet worden uitgevoerd door een speciale technologie uitgevoerd. Met name de noodzaak om rekening te houden met de structurele kenmerken van gipsplaten en soort vellen. Bovendien moet bovendien primer voor het betegelen van gipsplaat.

Gipsplaten - materiaal dat verschilt dikte, het formaat eigenschappen.

In de badkamer, waar er altijd een hoge luchtvochtigheid, deskundigen raden het gebruik van waterbestendig gipsplatenIn de badkamer, waar er altijd een hoge luchtvochtigheid, deskundigen raden het gebruik van waterbestendig gipsplaten

Fabrikanten bieden als een gewone gipsplaten aan het schilderen en decoreren, evenals een speciaal waterbestendig (gipsplaten), die is ontworpen voor installatie in gebieden met een hoge luchtvochtigheid. Het verdient de voorkeur om het te gebruiken in de badkamer of in de keuken, en dat is het het makkelijkst om de tegels te zetten.

Kenmerken van het gebruik van verschillende soorten van gipsplaten voor het leggen van tegels.


 • Waterbestendig gipsplaten (gipsplaten) geen bijzondere manipulatie voorafgaand aan de installatie nodig en trim tegel materialen. Het volstaat om de profielen fixeren (gebruik attachment eventueel besprofilnoe lijmen tegel is niet nodig, omdat de belasting op het blad aanzienlijk zal zijn), lijmnaden serpyanku en verdoezelen stopverf en vervolgens behandeld met een primerlaag, met bijzondere aandacht voor plaatsen van de gewrichten, bevestigingsmiddelen schroeven of defecten in de plaat.
 • Indien niet mogelijk waterbestendig vel gebruikt kan worden als basis voor het leggen van tegels en conventionele gipsplaat 12,5 mm dik. Dat het niet wordt vervormd door vocht, is het mogelijk om een ​​blad maskeerraster behulp PVA lijm of verder weg horizontale geleiders op het frameprofiel met een spoed van 60 cm plakken. Vervolgens wordt het oppervlak behandeld met primer en aangepast zoals bij een gipsplaten.

De primer wordt aangebracht op de platen vereist. Application wordt uitgevoerd in twee lagen om de hechting uitgevoerd was maximaal. Primer droogt snel, en een hoop tijd verwerking neemt niet: aangebrachte lagen kan met tussenpozen van 40-60 minuten.

Het leggen van tegels op gipsplaat: de keuze van de lijm en mix

Voordat het betegelen van badkamers met partities of andere ontwerpen uit gipsplaten, moet je op te halen benodigdheden voor het leggen van tegels. Deze omvatten: tegellijm, mortel, markering (remote) kruist.

Voor het kopen van een speciale lijm voor gipsplaat zorg ervoor dat de kwaliteit en de belangrijkste kenmerken te controlerenVoor het kopen van een speciale lijm voor gipsplaat zorg ervoor dat de kwaliteit en de belangrijkste kenmerken te controlerenEerder tegel gelegd vooral op de lijm met cement basis, maar sindsdien is er een aantal alternatieve opties zijn geweest om een ​​betere hechting van de tegels met gipsplaten te bereiken.

Soorten tegellijm:

 1. Dezelfde bovengenoemde cementlijm. Hij goedkoop, verkocht en gebruikt all over the place, waaronder voor de installatie van tegels op gipsplaat.
 2. Elastische aangeboden als een droog mengsel of een oplossing klaar. Hij wordt nu beschouwd als de meest geschikte voor de combinatie van prijs en kwaliteit.
 3. soort lijm "Liquid nagels" is ook geschikt voor het leggen van tegels, maar de hoge prijs maakt het waarschijnlijker optie, "ambulance", als je plotseling nodig hebt om één of meer stenen plakken.

Lijm voor tegels gemengd worden met een boor en een speciaal mondstuk. Dit gebeurt rechtstreeks voor het leggen van lijm snel begrepen. Om dezelfde reden moet je niet bij het opzetten van een veel tijd is beter voor zover de uitgaven voor te bereiden een verse partij.

Het leggen van tegels op gipsplaat: stap voor stap

In aanvulling op de lijm voor de tegels nodig om een ​​speciale troffel mix voor gewrichten, dat na tegels zijn al gelegd te kopen, worden de gewrichten behandeld om ze aantrekkelijk uiterlijk te maken. Het moet worden gekozen op basis van de tegel kleur, hoewel in sommige gevallen ziet er goed uit maar zweven met een contrasterende kleur.

Let op! Corners nodig om de gaten uit te lijnen.

Voordat u begint om de tegels te installeren, eerst moet markeringen maken op de muur en de voorbereiding van de nodige instrumenten voor de baanVoordat u begint om de tegels te installeren, eerst moet markeringen maken op de muur en de voorbereiding van de nodige instrumenten voor de baan

Hun grootte zal afhangen van hoe groot zal de kloof tussen de tegels. Bovendien moet het gereedschap worden gereserveerd: troffel lijm, niveau en schietlood aan de eerste rij tegels en markeerstift lijn.

Stap voor stap instructies voor het leggen van tegels op gipsplaat:


 • Op het gegronde oppervlak en gedroogd maken het lagere niveau van het eerste cijfer voor positionering van de horizontale en verticale rijen tegels. Om te kiezen welk deel van de muur metselwerk begint.
 • Koken tegel voor de eerste rij. Ontslaan de juiste hoeveelheid hele tegels en snoeien als nodig is om de gewenste grootte van de extreme tegels.
 • We zetten in plaats markering lijm met een spatel gelijkmatig. Het plaatsen van een tegel en drukte zijn hand. Hetzelfde wordt herhaald met de volgende. Tussen de tegels naast elkaar, plaatst het kruis. Voorzichtig met een spatel om de ruimte tussen de tegels te vullen en verwijder de lijmresten.
 • We hebben niet meer dan 5 rijen tegels in een tijd, en neem dan een pauze voor een uur. Daarna kan het werk voort te zetten.
 • Een dag na het leggen kan worden verwijderd en op tic voegen voegen met een spatel. Overtollig specie uit de tegel kan eenvoudig worden verwijderd met een doek gebruikelijk.

Het werk aan het leggen van tegels op gipsplaat vereist niet veel kracht, hoeft alleen maar nauwkeurige metingen bij het leggen van de eerste rij, dus hij was streng op het nulniveau te zetten. Haast je niet om te proberen om al het werk te doen in een keer, en dan is het fineer goed vastzit en de laatste een lange tijd.

Nuances bij het leggen van tegels op gipsplaat: waar te gaan leggen?

Beginners finishers zijn vaak niet in staat om correct te bepalen welk deel van de muur om te beginnen met het leggen tegel. Zelden gebeurt het dat de lengte van de serie op de millimeter veelvoud van de tegelgrootte, en je moet de schoonheid van de voltooide decoratie offeren. Om dit te voorkomen, eerst berekenen hoeveel tegels zoveel als nodig is voor een rij, en de grootte is het resterende stuk.

Zorgvuldig na alle basisregels voor het leggen van tegels, kunt u alle reparaties uit te voeren met hun eigen handenZorgvuldig na alle basisregels voor het leggen van tegels, kunt u alle reparaties uit te voeren met hun eigen handen

gebruik maken van de twee tips voor een prachtige metselwerk:


 • Als het einde van de reeks is een ruimte groter is dan de halve breedte van de tegels, gaan leggen van de wandrand de rand die is merkbaarder;
 • Als de rest van de serie van kleine omvang, minder dan de helft van de breedte van de tegel, is het het beste om styling kijken vanuit het centrum naar de randen.

Met hoogwaardige materialen, met inbegrip van verbruiksgoederen voor de tegels, niet voorbijgaan aan de technologische methoden voor het werken met gipsplaten als basis onder de tegel, proberen om de afstand tussen de tegels en het niveau van de serie aan te passen, van hoge kwaliteit en mooi resultaat te bereiken.

Methoden: hoe tegel op gipsplaat leggen (video)

Met de geleidelijke invoering van de stap-voor-stap alle aanbevelingen in dit artikel, kunt u moeiteloos hun eigen handen verbluffend mooie gipsplaat structuren te creëren, bekleed met tegels, besparing op werkende professionals. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4

map