Hoe kan ik een kroonluchter te hangen op een betonnen plafond correct

Hoe kan ik een kroonluchter te hangen op een betonnen plafond correct

12 October 2017Voer mount kroonluchter van het plafond van de betonvloer is heel goed in staat om elke knieVoer mount kroonluchter van het plafond van de betonvloer is heel goed in staat om iedereen hozyainuVentsom reparaties in het huis, vooral als het plafond was gerepareerd, dit is een verplichte stap, omdat de installatie van de kroonluchter. Hoe kan ik een kroonluchter te hangen op een betonnen plafond, waarschijnlijk beseffen bijna alles, maar hoe je het veilig en goed te doen, vooral als je nog nooit gedaan, niet iedereen weet. Het lijkt erop, nou ja, wat is de big deal? Inderdaad, alle elementaire en haalbaar is, maar het werk zal dan correct worden uitgevoerd wanneer de armatuur stevig aan het betonnen plafond en de elektrische aansluiting correct wordt uitgevoerd is bevestigd, volgens de regels.


Installatie kroonluchters aan het plafond met zijn handen

Niet elke kvartirovladelets heeft of ooit te maken gehad met de bedrading en het installeren van kroonluchters ook.

Als je onzekerheid ervaart, werkzaam bij een lage hoogte of je in paniek raakt angst voor elektriciteit, niet het risico! In dit geval is het beter om een ​​specialist uit te nodigen.

Als u geen last vysotoboyaznyu niet schuw voor eenvoudig werk met de bedrading moet u werken aan, voorzichtig en heel voorzichtig zijn.

Dus, moet je doen:

 • Zie een preview van de video met stap voor stap instructies over hoe de kroonluchter te monteren, of het lezen van de benodigde artikelen over dit onderwerp, met zelfs de school kennis van natuurkunde, kunt u aan het werk.
 • Bereid de nodige instrumenten voor dit proces, zoals de installatie van de kroonluchter.

Voordat u begint met de installatie, de noodzakelijke elektrische gereedschappen moeten verwervenVoordat u begint met de installatie, de noodzakelijke elektrische gereedschappen moeten verwerven


Voor de overgrote meerderheid van de mannen huiswerk, met inbegrip van de installatie van de verlichting, het is hun "heilige" plicht, en nodigen de meester in het huis, doen ze geen rekening met ethische.

nodig voor de bedrading:

 1. Indicator schroevendraaier. Het is noodzakelijk om de fasegeleider vinden.
 2. SCHROEVENDRAAIERSET;
 3. mes;
 4. Tang.
 5. Ladder of bureau.

Als de kamer op het plafond, slechts twee draden, en hetzelfde op de kroonluchter in de kamer en enkele schakelaar, zal een dergelijk verband niet al te veel problemen te veroorzaken.en jij, dus gewerkt aan verbinding - om de twee draden aan te sluiten op twee draden kroonluchters aan het plafond, gewoon aansluiten.

Indien het maximum van drie draden, de kroonluchter is ook drie, en de kamer dvuhklavishny switch, moet u de indicator gebruiken om een ​​schroevendraaier om "fase" te vinden, waardoor de draad spanning testers, met inbegrip van zowel pre-switch toetsen. Wanneer u de fasegeleider te raken, de lamp licht op het display. Wanneer de neutrale draad zal het niet verbranden. "Fase" en "nul" maximum moet overeenkomen met nulfase en kroonluchters (zie. Het paspoort luchter).

Bedrading voor elektrische lampen dubbele schakelaarBedrading voor elektrische lampen dubbele schakelaar

zero - op zodanige regeling twee fasegeleiders en een verbinding.

Sluit de draden door de verbindende pads correct, u bereiken stapsgewijze integratie kroonluchter die is ongetwijfeld erg handig.

Monteer voor kroonluchters aan het plafond: 2 soorten

Mount voor kroonluchters aan het plafond zijn meestal uit twee types.

bevestigingen:

 • Met de hulp van een haak;
 • Met een beugel.

Beide types van montage zijn aangebracht, de haak in het geval wanneer het noodzakelijk is een massief chandelier, een riem vast, in het geval waar u hechten aan het plafond een lichtere chandelier.


Door de aankoop van een of ander type kroonluchters, moet u overwegen op voorhand wat de hardware, vooral als je geen zin om een ​​bestaande inrichting op een betonnen plafond te wijzigen.

Laten we nu eens opties voor montage in meer detail. Stel dat u een betonnen plafond is al haak, en u een kroonluchter onder dezelfde berg gekocht. Dan, natuurlijk, het enige probleem is juist aangesloten.

Anker haak - de meest betrouwbare manier van vaststelling van de kroonluchters aan het betonnen plafondAnker haak - de meest betrouwbare manier van vaststelling van de kroonluchters aan het betonnen plafond

Als een haak aan het plafond en een kroonluchter waarbij bevestiging met behulp van een montageplaat wordt uitgevoerd gekocht, de installatie van de kroon op een betonvloer gecompliceerd.

Het is niet aan te raden om de haak te ontmantelen om alleen installeren van de montagebeugel. Haak buigt wanneer deze stevig is bevestigd aan het plafond van beton, of simpelweg te duwen in het betonnen plafond, wanneer de haak een opvouwbare design - in elk geval, zal het geen kwaad om een ​​kroonluchter hangen met een nieuwe beugel. Oude armatuur kan handig zijn als je weer eens besluiten om de kroonluchter te vervangen door de andere, ernstiger, met een lus voor een haak.


Om hun handen om de kroonluchter te hangen van de montagebeugel, moet u het volgende te bereiden:

 1. Impact elektrische boor of een hamer. Het boren van beton eenvoudige oefening zal het uiterst moeilijk zijn.
 2. Carbide-getipt met oefeningen.
 3. Pluggen, afhankelijk van de diameter van de boor.
 4. Schroevendraaier pluggen.
 5. Potlood.

Bevestig de montagebeugel op de montageplaats van de toekomst, moet u een lay-out te maken voor toekomstige pluggen. Boringen, in de plaats pluggen en schroeven vast riem of verankering ankers. Nu blijft alleen om kroonluchter hechten aan de plaat met twee moeren. Planck daartoe twee draadeinden de bevestigingsschroeven.

De nuances van het plafond kroonluchter (video)

Hoe de kroonluchter aan het plafond te verwijderen

In sommige gevallen is het nodig om de kroonluchter aan het plafond te verwijderen.

De redenen voor de demontage:

 • Vervanging lampen aan de nieuwe;
 • Bijlage wijzigen punten. Kroonluchter moet worden verplaatst naar een andere locatie.
 • Chandelier voorkomt reparatie of witten het plafond.

Voor het verwijderen van de kroonluchter, moet u het uit te zetten en de stekker uit het stopcontact appartement of huis. Met gescheiden elektrozaschite schakelen hoeft alleen maar een machine.

Demontage van de kroonluchter moet goed worden uitgevoerd. zo niet zichzelf of hun gezinsleden gevaar voor letsel of een elektrische schok bloot!

De bekrachtiging van de kroonluchter, moet je de draden los te koppelen en voorzichtig de verlichting unit te verwijderen, voorzichtig, vooral als de kroonluchter is moeilijk om te voorkomen dat vallen en beschadiging van de glazen diffusers. Na demontage van de noodzaak om een ​​tijdelijke elektropatron betrouwbare geïsoleerde einden van de draden installeren met een lamp, of gewoon elektrische tape om veiligheidsredenen.

Alvorens over te gaan tot de kroonluchter te ontmantelen moet de elektriciteit af te sluiten in de verdeelkastAlvorens over te gaan tot de kroonluchter te ontmantelen moet de elektriciteit af te sluiten in de verdeelkast

Op de daaropvolgende whitewash of verf het plafond, voorzichtig, in een poging niet aan de uiteinden van de draden te raken met een vochtige kwast of roller! Het is gevaarlijk voor het leven! Isolatie, in dergelijke gevallen niet altijd te beschermen. Omdat vocht kan nog steeds op slecht geïsoleerde oppervlakken of korte draad als gevolg van slechte kwaliteit pre-geïsoleerde draden.

De optimale keuze van gloeilampen voor kroonluchters

Het is geen geheim dat de tarieven voor elektriciteit voortdurend worden steeds duurder.

Consumenten hebben lang moet een keuze maken:

 1. Verminder de hoeveelheid stroom en de koppelingen;
 2. Niets is veranderd, en nog veel meer te betalen;
 3. Niets te verliezen op het gebied van verlichting en bespaar op betalingen aan het licht rekeningen.

Het meest waarschijnlijk, bijna iedereen die geïnteresseerd is in de laatste optie, waarbij "de schapen zijn veilig en wolven worden gevoed." Hoe dit te bereiken?

Natuurlijk, de leeftijd van gloeilampen, langzaam maar zeker tot een einde komt. In hun plaats kwamen de zogenaamde eerste ekonomlampy (energiebesparing), en achter hen - de LED-lamp.

Spaarlampen spiraalvorm kan worden gebruikt in de traditionele plafond kroonluchters om energie te besparenSpaarlampen spiraalvorm kan worden gebruikt in de traditionele plafond kroonluchters om energie te besparen

Ekonomlampa gekenmerkt door het feit dat er weinig en lichtopbrengst bij het ongeveer vijf keer langer mee dan gloeilampen verbruikt. In een LED, ongeveer tien keer dan die van gloeilampen. Natuurlijk, deze lampen zijn veel duurder dan gloeilampen, maar gezien het feit dat hun levensduur is groot genoeg is, kunt u dit veel besparen.

Vergeet niet dat de energiezuinige lamp bevat kwik en is zo kwetsbaar is als de gloeilamp, die een gevaar voor de gezondheid van de consument creëert. LED-lampen dergelijke tekortkomingen niet.

Daarnaast kunt u besparen op het aantal lama's, die ook helpt om uw geld te besparen. Bijvoorbeeld, een 15 W lamp energiebesparende licht benadering als de analoge 75 watt gloeilamp. Een fluorescent met consumptie allemaal hetzelfde, en 15 W helemaal Geef alle 150 W, is het echter raadzaam om de lamp te vervangen met een laag verbruik, bijvoorbeeld 7-9 W - het resultaat hetzelfde.

Installatie en aansluiting Kroonluchters (video)

Tot slot wil ik graag samenvatten wat er is gezegd. Geen van de reparatie is niet compleet zonder het installeren of verwijderen van de kroonluchters - niet alleen een bron van licht in uw huis, maar ook verre van de laatste van het interieur van het onderwerp. Voor de periode van reparatie, revisie of cosmetische, evenals de hoofdstad, verwijder de kroonluchter aan het plafond, om niet te beschadigen en vlekken (en dat het gewoon niet interfereert met reparatie), of om een ​​nieuwe te vervangen. In ieder geval wordt u geconfronteerd met het loskoppelen en aansluiten van elektrische onderdelen, of met de wijziging van bevestigingsmiddelen. Om niet om zichzelf de problemen als gevolg van verkeerde aansluiting of onbetrouwbaar installatie van kroonluchters te maken, moet u een aantal regels te kennen. Veel geluk in uw reparatie!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 78

map