Hoe het gips plafond - types, technologie, materialen

Hoe het gips plafond – types, technologie, materialen

12 October 2017Stukadoors - een goedkope optie afwerking het plafond, niet de aankoop van dure materialen en speciale apparatuur vereisenStukadoors - een goedkope optie afwerking het plafond, niet vereist dat de aanschaf van dure materialen en speciale oborudovaniyaS uitgaven standpunt stucwerkplafond zal heel goedkoop, deze methode is minder duur. Natuurlijk, het krijgen van een mengsel van plafond reparatie zal u veel goedkoper dan het installeren van een overhead of een spanning structuur kosten.


De technologie plafond pleister: Zijn er ook nadelen

Gips is perfect op het gebied van milieuvriendelijkheid materiaal. Het zal niet afnemen, en de hoogte van de ruimte, en in feite een deel van het decor "eet" ruimte.

Variaties in maaiveld bepleistering mag niet meer dan 5 cm. Anders is de noodzaak om een ​​ander type mantel selecterenVariaties in maaiveld bepleistering mag niet meer dan 5 cm. Anders is de noodzaak om een ​​ander type mantel selecteren

Maar er is een stucwerk plafond en nadelen:

 1. Als gipsplafond met zijn handen, zal de reparatie kosten zeer laag zijn, maar als je contact opnemen met de professionals, zal het bedrag drastisch toenemen.
 2. Verschillen in het plafond, waar de pleister kan verbergen, beperkte mark 5 cm. Niet alleen in de consumptie van cement of gips mengsel, maakt de laag niet meer mogelijk, en omdat de pleister niet alleen gedoucht in dergelijke gevallen, maar breekt af en kan schade veroorzaken, spenen zeer gevaarlijk.
 3. Stukadoors nog steeds vereist bepaalde vaardigheden, zodat deze afwerking niet gelijk aan veel nieuwkomers kan zijn.

Maar als je zelf bepalen tot gips, kijken naar de keuze van de mengsels. U kunt gips Rotband of meer budget mengsel, maar de kwaliteit. Afhankelijk van het doel kan worden gebruikt klei, gips, cement gips.


Sierpleister voor het plafond: soorten mengsels

Van traditionele sierpleister verschillende korrelige structuur, waarin het hout-gebaseerde of kiezels. Kan andere structuurvormende materiaal.

Sierpleister verschilt van de gebruikelijke aanwezigheid van kernvormende materiaal, verlenen het oppervlakpatroonSierpleister verschilt van de gebruikelijke aanwezigheid van kernvormende materiaal, verlenen het oppervlakpatroon

Verschillende sierpleister op de volgende kenmerken: • Type vulstof;
 • De klasse van het bindmiddel;
 • Strekking;
 • Op basis (deze kunnen als oplosmiddelen en water).

Hoe te sierpleister kiezen, het hangt af van de algemene stijl van de kamer, met name het interieur en uw verwachtingen. Als eenvoudige verwerking nodig effen wit gips, daarna voor decoratieve - in het bijzonder het maken van een ontwerp van de ruimte.

type gips

Door de aanwezigheid in de samenstelling van vezels van natuurzijde pleister verleent karakteristieke glans oppervlakDoor de aanwezigheid in de samenstelling van vezels van natuurzijde pleister verleent karakteristieke glans oppervlak

 • Indrukwekkend. In de rol van vulstoffen kunnen houtvezels, steentjes, minerale toeslagstoffen, mica, enz.
 • Venetië. Het is een combinatie van klassieke gips met moderne technologie, die een elegant interieur creëert.
 • Structuur. Oppervlaktebehandeling met dergelijke preparaten worden bereid door het uniform, het lijkt op boomschors. Een dergelijke structurele gips wordt ook wel de schors kever gewoon zo.
 • Gips. Dergelijke pleisterlagen schoon, gips - kunststofmateriaal, met het kenmerk, goede nivellerende eigenschappen.
 • Silk. Als onderdeel van zijn zijde vezels en zuivere cellulose en fijne toevoegsels.
 • Gevel. Dit verwijst naar de buitenste stucwerk, maar als je een ras met een kleine baby te kiezen, dat ze geschikt zijn voor het plafond.

Trouwens, heel snel omzetten plafond "pleister" is mogelijk met behulp van een spanningsstructuur dergelijke valse-pleister-achtige Venetian.

Gevels toegepast wegzending gips. Deze stenen van verschillende vormen weggeschoten voegen, naden en riep Rust.

Sierpleister op het plafond: hoe ermee te werken

Voor het openen en verdunde mengsel, begrijpen eenvoudige theoretische lessen, zodat je beter te begrijpen hoe het plafond gepleisterd op alle regels.

Gips, klaar voor gebruik, moet de consistentie van dikke room hebbenGips, klaar voor gebruik, moet de consistentie van dikke room hebben

Stadia van het werk met gips:


 1. Voorbereiding gereedschappen en materialen. Meestal werken met droge mengsels die zijn verdund vlak voor gebruik. Nog steeds een spatel gevormd kussen, ladder en tanks.
 2. Je moet jezelf en de kamer te beschermen. Doe werkkleding, veiligheidsbril. Bedek de vloer met een doek luier en onnodige of gewoon krant.
 3. Het verwijderen van de oude coating. Verwijderde oude gips of kalk, kalk wordt verwijderd via verplicht. Als de oude pleisterlaag beschadigd is, is het ook noodzakelijk om te verwijderen. Daarna wordt het oppervlak genivelleerd en het wordt toegepast primer.
 4. Vervolgens moet je oplossing te nemen. Het poeder wordt verdund volgens de instructies moet de samenstelling dikke room lijken. Als u een kant en klare oplossing in een emmer hebt aangeschaft, wordt deze stap overgeslagen.
 5. Vervolgens kan de pleister worden toegepast. Dial een beetje mortel en troffel, kriskras borstel, breng het aan de oppervlakte. Met de oplossingen die moet je om snel te werken, omdat de samenstelling zeer snel verhardt. Beginnen te werken met hoeken en gepleisterd langs de wanden, de tweede rij gaat in de tegengestelde richting.
 6. De laatste (karton) bewerking. Dag van de pleister moet worden gedroogd, gevolgd door een manuele of gemechaniseerd schilderij of bedekken met glazuur.

Indien als gevolg van de wacht je nog op de meest gladde oppervlakken, gepleisterde plafond is noodzakelijk om te mengen met kleine vlekjes. Als je een foto wilt, moet de materialen met grote korrels.

Als u wilt zien op het plafond van de dwarsgroeven, kiest mengsel met ovale vlekken. Goed ronde deeltjes in het mengsel een homogene ruw oppervlak te bewerkstelligen.

Versiert een plafondlijsten vaak, in sommige gevallen - een gedeeltelijke installatie van decoratieve baksteen fragmenten.

Pleister plafondraster: hoe gaat het

Gips mesh - een versterkend materiaal, zodat de toepassing van haar maximale pleisterlaag kan 30 mm of meer. Tot 30 mm, kunt u nog steeds denken of om het net te nemen, maar na een 30 mm leggen rooster moet in de regel.

Netto per se gelegd in nieuwe gebouwen, die nog steeds krimpen.


Voordelen van versterking mesh:

 • Het versterkt aanzienlijk de pleisterlaag;
 • Verhoogt de levensduur van het plafond;
 • Maakt een eenvoudige bediening met het aanbrengen van dikke lagen;
 • Installatie van het net (en demontage) is heel eenvoudig.

In de daaropvolgende herstelling van het net, zal ook het werk sneller te maken.

Om te werken op het pleisterwerk van het plafond met behulp van verschillende soorten speciale nettenOm te werken op het pleisterwerk van het plafond met behulp van verschillende soorten speciale netten

Het rooster kan glasweefsel, metaal, gordelroos en draad.

grid-technologie installatie op het plafond in de kamer

 • Bereiding van het materiaal - het gaas wordt afgeveegd met een vochtige doek voor het installeren en het uitvoeren van andere noodzakelijke procedures, zoals het snijden van het gaas metalen scharen.
 • Vervolgens wordt het gaas kan worden bevestigd aan het oppervlak. Installatie van houten shingles is heel eenvoudig - genageld naar de toppen van cellen. Metaal of glas doek gaas moet de plug-nagels te versterken.
 • Vervolgens wordt het raster gelegd een pleistermengsel één of twee lagen.
 • Het gaas wordt gedrukt in het gips. Ten eerste, de maximum toegelaten op het mengsel, dan is het noodzakelijk om een ​​beetje plat en zet het raster, zodat er geen gedeeltelijke installatie, en bedekt het gehele oppervlak ervan. Naburige vliezen geplaatst 10 cm overlappen.

Linker afgevlakte pleistermengsel - vanuit het midden van het rastergebied Verplaats de regel noodzakelijk om eerst in de ene richting en dan de andere.

De installatie van het rooster aan het plafond (video)

Is het gips stopverf uit

Soms verward materialen zoals gips en stopverf. Maar dit is natuurlijk verschillende technologieën. Gips elimineert de hoogteverschillen, het niveau van het oppervlak en klaar voor stopverf gebruiken.

Vulmiddel voor beton lijn het plafond, en deze laag rust op het oppervlak van de stucwerkplafond. Shpaklyuyut plafond van zeer fijne mengsels die bestaat uit gips gebouw. De dikte van de laatste laag is niet meer dan 3 mm.

Stukadoor plafond en de muren in de badkamer

Bijvoorbeeld, een mengsel van gips, kunt u niet in de badkamer, omdat dit materiaal zeer hygroscopisch. Mengsel op basis van cement zal goed zijn voor betonnen plafond in de badkamer zijn.

Voor voering vloeren in de badkamer kiest u de pleister met de toevoeging van weekmakers en ontsmettingsmiddelenVoor voering vloeren in de badkamer kiest u de pleister met de toevoeging van weekmakers en ontsmettingsmiddelen

In dit geval, de keuze van gips de voorkeur om een ​​badsamenstelling, die een speciale weekmakers, die het risico van dergelijke vervelende gevolgen zoals een scheur in het gips te verlagen heeft verkregen.

Ontsmetten pleisterwerk plafond en wanden te beschermen tegen het binnendringen van zouten uit de vorm, de vlekken efflorescenties.

pleisterwerk van het plafond voor het schilderen

Wanneer al het werk gedaan is, moet je de tijd nemen en het oude verf het gips te verwijderen en toe te passen en stopverf en primer het plafond blijft een belangrijke fase - inkleuren.

Verf het plafond kan polyvinylacetaat latex verf. Deze laatste zijn emulsies die van het type "olie in water".

Afzetting van het gips voor het schilderen moet beginnen met het verwijderen van de oude plafondbekledingAfzetting van het gips voor het schilderen moet beginnen met het verwijderen van de oude plafondbekleding

verf

 • Polyvinylacetaatemulsie;
 • Kleurpigmenten;
 • stabilisatoren;
 • Weekmakers.

In het schilderen van een monolithische coating is geen big deal, vooral als je ooit eerder dit verlangen.

Voordat een zelfstandig werk raadpleeg SNP, die alle vereisten voor het interieur, zoals de dikte van de pleisterlaag toont.

Decoratieve pleister op het plafond met zijn handen (video)

Hoe om te werken - alleen of met de hulp van professionals, afhankelijk van je kracht en vaardigheden. U kunt werken als van oude, gebruikte en verbeterde mechanische pleisterwerk. Get hoogwaardige materialen, observeert de juiste volgorde.

Succesvolle werk!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 52

map