Het maken van de open haard met zijn handen Gipsplaten: 5 voordelen in het ontwerp element

Het maken van de open haard met zijn handen Gipsplaten: 5 voordelen in het ontwerp element

12 October 2017Een aanvulling op het interieur van de woonkamer, kunt u de self-made valse schoorsteen te gebruikenEen aanvulling op het interieur van de woonkamer, kunt u de self-made valse kaminaKamin te gebruiken in zijn eigen huis - het is een droom van vele gezinnen. Helaas, in een appartement in de stad met centrale verwarming het hoeft niet altijd de mogelijkheid om een ​​volledige stenen open haard te bouwen. Bovendien is het risico op hart operatie met live vuur van vele haltes op de weg naar de gekoesterde droom. Voor dergelijke gevallen zou de perfecte oplossing voor de installatie van een open haard gemaakt van gipsplaat zijn. Het is niet zo verschillend van de huidige ontwerp en monteer het thuis kan vrijwel iedereen.


Open haarden van gipsplaat: types en afwerkingen

Fireside gipsplaten alleen op het eerste gezicht lijkt het idee van een puur decoratief. Gemonteerd op een stevige metalen frame en het sturen van het profiel gipsplaten, kan het niet alleen te behagen het oog en roepen gedachten van de avond bij het vuur, maar ook dienen als een handig stuk van het meubilair in de woonkamer of slaapkamer. Bijvoorbeeld, op de uitstekende portal van de open haard, kunt u grote boekenkast te bouwen, op te zetten een verzameling als je een liefhebber van het verzamelen zijn, of gewoon gebruiken om de noodzakelijke huishoudelijke kleinigheden te slaan.

Open haarden van gipsplaat kan worden gemaakt in vele verschillende stijlen en passen in het interieur als een klassieke barokke appartementen, evenals in ultra-high-tech, en het is heel natuurlijk geen open haard eruit zal zien in het interieur van de Art Nouveau-stijl van de Provence, rustiek, eco en ze te mengen.

Al snel maken van je eigen handen kan een open haard gemaakt van gipsplaat zijnAl snel maken van je eigen handen kan een open haard gemaakt van gipsplaat zijn

Open haard gipsplaat mag niet alleen de traditionele vorm. Een kleine kamer geschikte compacte openhaard hoek, kan een grote ruimte gemakkelijk worden gezoneerd bij het uitstekende portaal en een open haard podium.

Bij de werkwijze voor het vervaardigen van kunstmatige haard alle gipsplaat worden onderverdeeld in drie groepen: de echte, waarbij het mogelijk is deze oven voor Biofireplaces monteren; voorwaardelijke - een portaal dat als plaats voor de verwarming of plasmascherm gezet kan dienen; en symbolisch dat alleen uit te voeren een decoratieve functie in de natuur.


Voordelen haarden gipsplaat volgende:

 • De goedkoopte van het materiaal en een minimum set van tools: het creëren van alle dezelfde set van materialen en apparatuur nodig hebben, en voor eventuele gipsplaten constructies;
 • Diverse mogelijkheden voor decoratie en ontwerp: kunstmatige haarden kunnen tegels of natuursteen oblitsevat, gips kolommen te versieren of aan clapboard schede - afhankelijk van de algemene stijl van de ruimte;
 • Haarden uit gipsplaat kan elke vorm aannemen volgens de klant, worden zij gemakkelijk gemonteerd en gedemonteerd en zonodig kan het ontwerp eenvoudig worden verplaatst naar een andere plaats;
 • Als u niet van plan bent om te installeren in de portal falshkamina biotopku open haard is volledig veilig voor het milieu. In het geval van een elektrische apparatuur, moet kaarsen of haarden gewoon observeren elementaire voorzorgsmaatregelen.

Open haard gipsplaten - is een uitstekende en zeer goedkoop uitvoering decor, die even verfraaien beide ruime woon-en gedoe kleine slaapkamer. En als u besluit om het interieur van zijn huis met de hulp van dit ontwerp te ontwerpen, moet je beginnen met het maken van een single-stap actieplan.

Een stap voor stap actieplan: hoe een open haard gemaakt van gipsplaat maken

Zonder een duidelijk begrip van wat een reeks handelingen ter voorbereiding van de opstelling falshkamina in het huis en met de directe uitvoering van de werken zou moeten zijn, is het zeer moeilijk om een ​​betrouwbare en mooie resultaten in een korte tijd te bereiken. Daarom moet u beginnen met de belangrijkste: het kiezen van de stijl van de open haard, de ligging, en "vulling".Locatie: in de ruime kamer is het best om een ​​open haard te plaatsen in het midden van de lange muur. In dat geval tegelijkertijd trekken falshdymohod voor een grotere betrouwbaarheid. In een kleine kamer, kies dan hoekige ontwerp. Ook is het niet nodig om een ​​kunstmatige open haard te installeren in een afgelegen plek, waar het moeilijk te bereiken zal zijn.

Allereerst moet u overwegen het ontwerp van de open haard, en maak het dan een frame van profielenAllereerst moet u overwegen het ontwerp van de open haard, en maak het dan een frame van profielen

De stijl die u kunt bedenken voor jezelf, of vertrouwen op een foto soortgelijke ontwerpen, die in grote hoeveelheden kan worden gevonden op het internet.

Wilt u een maximale betrouwbaarheid te bereiken, is het mogelijk om een ​​klein binnen falshkamina Bio open haarden uit te rusten. Maar in dit geval, dient u een speciale brandwerende gipsplaat en extra isolatie van de binnenwanden van het portaal onbrandbaar materiaal, zoals asbest of vuurvaste stenen gebruikt. Installatie Biofireplaces voorkeur samen uitgevoerd met een specialist.

Vulling voor de open haard kan van alles zijn: kaarsen, opgegeven bij de portaal; stapel boeken; digitale foto frame met het beeld van de vlam ontvangt; plasmascherm of elektrische haard, vermomd als echte centrum.

Een stap voor stap plan om een ​​open haard gemaakt van gipsplaat te maken:

 • Het kiezen van geschikte variant en verplaatsen naar de tekening;
 • Maak een lay-out;
 • We maken een berekening van de benodigde materialen en maken hun aankoop;
 • Monteer het frameprofiel;
 • Schede vellen GCR kader;
 • Wij voeren de afwerking van het kanaal;
 • Wij maken de binnenkant portal;
 • We zijn bezig met het versieren van de open haard.

De eerste fase van de bouw van de open haard van gipsplaat - het trekt. Hij laat je precies zien hoe je een structuur te plaatsen om de afmetingen en detailontwerp begrijpen.

Een lay-out en het opstellen vuur van gipsplaat

En de tekening, en de lay-out van de open haard gewenst is om een ​​full size te produceren. Voorraad op Whatman, liniaal, gradenboog en potlood, en vergeet niet de basisprincipes van school tekening. Breng een schets van de toekomstige focus, Draw details en afmeting van elk element van de toekomstige bouw.


Met het oog op een schone open haard en kwaliteit te verkrijgen, experts raden als eerste een model van de toekomst product te ontwikkelenMet het oog op een schone open haard en kwaliteit te verkrijgen, experts raden als eerste een model van de toekomst product te ontwikkelen

Probeer om niet alleen het vooraanzicht, maar de isometrisch aanzicht van de open haard te portretteren. Dan moet je proberen het tekenen van de toekomstige plaats van installatie.

Als er geen problemen zijn ontstaan, kunt u de tekening over te dragen aan de lay-out van de open haard.

Lay-out kan snel en gemakkelijk geïmproviseerd:

 1. Schuim plaat;
 2. PVA lijm;
 3. Paint mes;

Knip uit de open haard totale afmetingen van de lay-out van het portaal en bevestig deze aan de muur op de plaats van installatie. Je ziet duidelijk of er een broeinest van het podium of in de open haard schoorsteen af ​​te geven, is er organische uitstraling van het ontwerp nodig hebt, of je nodig hebt om de mantel te wijzigen of aan te passen de grootte van het interieur.


Kies de gereedschappen en materialen

Nadat alle berekeningen zijn gemaakt, kunt u beginnen met het maken van de meeste van de open haard. Hiervoor moeten we de basisinstrumenten voor het werken met gipsplaten en de standaard set van materialen.

Alle benodigde gereedschappen en materialen bij de open haard bekleding te installeren kunnen worden gekocht in gespecialiseerde winkelsAlle benodigde gereedschappen en materialen bij de open haard bekleding te installeren kunnen worden gekocht in gespecialiseerde winkels

Gereedschap en materiaal naar de open haard doos van gipsplaat te maken:

 • schroevendraaier;
 •  Bulgarka of maskerende blad;
 •  Schaar op metaal;
 •  Klopboormachine;
 •  Plaatmetalen wanden geleidingen;
 • Gipskartonplaten (GCR of bij voorkeur de vuurvaste GKLO);
 • Schroeven 6 x 60 en de plug-nagels.

Als je de hele strip profiel niet kan kopen, kunt u de restjes te gebruiken, zo niet een skelet uit stroken of houten balken monteren. Voor de afwerking op unieke wijze bruikbaar versterkingslaag-serpyanka, paint net, gips en stopverf messen om ermee te werken, rasp nazhdachki, hoeken armirovochnye.

Open haard gemaakt van gipsplaat met hun handen: stap voor stap instructies voor de master

Nadat alle materialen werden aangekocht, gebouwd en getest van de lay-out in plaats van de voorgestelde installatie van een open haard, en de apparatuur is klaar voor gebruik, kunt u het proces van de productie beginnen.

Om te zorgen dat de wanden van de open haard waren perfect vlak en loodrecht op de grond, dient u te gebruiken op de installatie waterpas en loodrecht. Niet verkeerd om het samenvallen van de lengtes van de diagonalen in de eindstructuur te controleren - zij moeten gelijk zijn.

Stel gips prachtige open haard kunnen onafhankelijk van elkaar zijn, het belangrijkste ding - om kennis met de instructie en advies van deskundigenStel gips prachtige open haard kunnen onafhankelijk van elkaar zijn, het belangrijkste ding - om kennis met de instructie en advies van deskundigen

De volgorde van uitvoering van de werken:

 • Waardoor het draagframe van de wand en de geleidingsprofielen (SS en SN) te bevestigen aan de wand klemt in de montagepositie. We verzamelen op het frame van hetzelfde profiel van het portaal.
 • Gipsplaat en profielen gescheiden in te zamelen haard podium en snijd de plank. We monteren het podium en een plank om het kanaal van de open haard, de binnenkant van de portal dichtgenaaid sheetrock, de vorming van een oven.
 • Zorgvuldig knippen hoeken ontwerpen door onderdelen, steekt de band op-serpyanku verbindingen platen gruntuem bovenklep en vulmiddel. Na drogen putty overschrijven oppervlak. Nu ben je klaar om decoratieve werken.
 • Schilderen de binnenzijde van de oven in een geschikte kleur, indien gewenst, voordat het kan worden bekleed asbest of ander hittebestendig materiaal. Portaal haard en deksel geselecteerd afwerkingsmaterialen, decoreren en versieren. Binnen de oven set "vulling."

Na het uitvoeren van grote werken haard moeten persoonlijkheid toe te voegen, dat wil zeggen, om het decor te geven. Manieren om de open haard te versieren of versieren onder een bepaalde stijl van het interieur, zijn er vele. Overweeg slechts een paar van hen.

Open haard gemaakt van gipsplaat: manieren om te trimmen en decor

Versier de open haard kan niet alleen gips kolommen of rozetten. Om het af te maken, kunt u veilig gebruik maken van bijna elke vorm van stof, zelfs op het eerste gezicht, het is niet geschikt voor een dergelijke regeling.

Maak een valse open haard elegant en verfijnd, kunt u het prachtige stucwerk gebruikenMaak een valse open haard elegant en verfijnd, kunt u het prachtige stucwerk gebruiken

Voorbeelden van decoratie gipsplaat haarden:

 •  Zal er goed uitzien geglazuurde tegels voering "a la Russe" of tegels;
 •  Glasmozaïek of keramisch mozaïek zal ook een aanvulling op de stijlvolle inrichting van de open haard;
 •  U kunt uw haard "primitieve" look en versieren met stenen van onregelmatige vorm;
 •  Metselwerk ook een aanvulling op de aard van de brand, met inbegrip van, indien oblitsevat vuurvaste rode bakstenen oven binnen. 

Elk van de opties die met succes kan zijn en met kleine investeringen te implementeren in hun huizen.

Maak een open haard gemaakt van gipsplaat met hun handen (video)

Gemakkelijk te produceren, maar wel erg mooi open haard gemaakt van gipsplaat zal het huis een nobele, aristocratische look te geven, maak een familiale sfeer en zal de ruimte veel comfortabeler te maken.

Ontwerp open haard gemaakt van gipsplaat met hun handen (foto in het interieur)

4-1-kamin 4-kamin-gipsokarton 013-rol-dekorativnogo-kamina-v-dizaine-VIBOR-podhodachego-pomecheniya 467 3407-5602 362568408 684807003 564663306 a31471f9a02b67ecd63f0d883b507fc6 dsc03270

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 73

map