Het kiezen van een rek in de woonkamer: 4 regels voor meubels

Het kiezen van een rek in de woonkamer: 4 regels voor meubels

12 October 2017Het rek kunt u de woonkamer meer functioneel en praktisch te makenHet rek kunt u de woonkamer meer functionele en praktische Lange weg te maken zijn de dagen dat de rekken nodig waren slechts om een ​​verscheidenheid van kleine voorwerpen op te slaan. Nu is dit een zeer handig punt voor bestemmingsplannen lokalen zonder de hulp van complexe structuren gemaakt van gipsplaat. En rek in de woonkamer - dit is een andere ruimte om te boeken, favoriete films, souvenirs en geschenken tegemoet te komen. We kunnen zeggen dat het de meest praktische deel van het meubilair in het hele appartement.


Style oplossingen: rekken in de woonkamer interieur

Rekken voor het appartement is zeer comfortabel en functioneel systeem voor het opslaan van verschillende dingen. Het is universeel en geschikt voor elk interieur: hoe klassiek en modern.

Er zijn verschillende soorten racks:

 1. Geen achterwand. Dit is de eenvoudigste doorzicht van het rek, die slechts uit de planken. Aangezien het niet de muren en deuren zijn, heeft hij niet veel ruimte in beslag, en creëert een gevoel van luchtigheid in het interieur. Het is geschikt voor minimalistisch design lounge;
 2. Gesloten type. Verkrijgbaar er een blanco achterwand, die doet denken aan een gewone kast, maar geen deuren. Vooral originele uiterlijk open model met klassieke producten zoals beschreven van het rek gesloten type (met uitschuifbare lade, met ondoorzichtige deuren van planken, pallets of onderkasten bedekken).

Het rek is ontworpen voor de opslag van huishoudelijke artikelen en decor elementen die de esthetische kwaliteit van de woonkamer te vergrotenHet rek is ontworpen voor de opslag van huishoudelijke artikelen en decor elementen die de esthetische kwaliteit van de woonkamer te vergroten

Soorten rekken voor de indeling kan worden aangebracht zowel vaste als mobiel zijn. Er is een licht model met wielen, dankzij hen, kunt u het interieur van de kamer en de ruimte te veranderen, omdat ze als een soort scherm kan dienen. Met hen kun je een bestemmingsplan gebied te maken: aparte ruimte voor het eten van het recreatiegebied in de woonkamer of zone voor games van slaapgedeelte in de slaapkamer van de kinderen.


Rekken zijn ook verschillende plaatsen (vloer, wand), de vorm (impuls en), ontwerp (plaatsing planken op rekken, spelen van profielen, platen, boiserie) en vormgeving.

U kunt de originele versies in het Leroy Merlin of Ikea, die geschikt zijn voor elk interieur en zal een leuke afwisseling op het ontwerp van de kamer te maken.

Hoek planken in de woonkamer - een moeilijke keuze

Rek in het interieur van de kamer - een zeer belangrijke eigenschap. Het helpt om ruimte te besparen, om het ontwerp aan te vullen en visueel verhoging van de yardage. In Rusland, de hoekige meubels wijdverbreide onlangs, en al veel in staat zijn geweest om al de voordelen naar voren zijn gebracht.

Onder de voordelen zijn: 1. U kunt ruimte te besparen. De ongebruikte gebied kan gemakkelijk worden bezet door het rek of andere hoek meubels. In een klein appartement zou het een groot voordeel zijn;
 2. Hoge resolutie. Typisch, dergelijke modellen zijn groter en is geschikt voor vele dingen en kleine dingen;
 3. Vermogen afscheidingsruimte. Als alles goed is denk, kan hoeklegborden een prachtig element van de scheiding van de ruimte in zones zijn;
 4. Breed scala van modellen. Nu in de aanbieding, kunt u een enorme hoeveelheid hoekige schappen te vinden met een verscheidenheid van stijlen en ontwerpen.

Door zijn compactheid, hoek rek is ideaal voor kleine woonkamerDoor zijn compactheid, hoek rek is ideaal voor kleine woonkamer

Het belangrijkste pluspunt van deze meubels in compactheid. Verhoogde capaciteit en bruikbaarheid, in combinatie met de juiste designoplossing waarbij volumineuze meubelen wordt bijna onzichtbaar in de kamer - de onbetwistbare voordelen van dergelijke modellen.

Heel belangrijk serieproductie model: zal het mogelijk maken om regelmatig nieuwe racks in de kamer die in het kader van de bestaande past toe te voegen.

Bij het kiezen van een hoek plank, moet rekening worden gehouden met:

 1. hoogte;
 2. diepte;
 3. vorm;
 4. serialiteit;
 5. Materiaal.

Het maken van hoekplank met zijn eigen handen mogelijk te maken, zal het duurder zijn, maar de resulterende ontwerp kan worden passen in de meest originele interieur.

Meubelen en kasten voor in de woonkamer: De materialen en afmetingen

Het kiezen van een rack, je moet altijd aandacht besteden aan het materiaal waarvan het is gemaakt, zodat het met succes in de bestaande omgeving binnenkwamen, zag er mooi zo lang mogelijk en kunnen dienen.

onderscheiden:

 1. Van metaal. Wijdverbreide vanwege de duurzaamheid en kan gebruikt worden voor de kunst.
 2. Wood. Eenvoudig te installeren en kan gemakkelijk worden gelokaliseerd. In dergelijke constructies succes samengesteld schappen.
 3. Plastic. Comfortabel en pretentieloos. Ideaal voor de kamer van een kind.
 4. Glass. De ruimte waarin dergelijke rekken zijn geplaatst, wordt visueel uitgezet.
 5. Open model. Ze helpen om een ​​huis bibliotheek te organiseren, en de sterkte van de structuur zal alles in integriteit te houden.

Het rek kan als afscheiding tussen verschillende woonvertrekkenHet rek kan als afscheiding tussen verschillende woonvertrekken


Zeer vaak legbordstellingmagazijn, bijvoorbeeld, wit ziet er elegant en nobel. Boekenkast is een universeel ontwerp, geschikt voor elke kamer.

Het kiezen hoe rekken en laden, moet u rekening houden met de belangrijkste selectiecriteria:

 1. hoogte;
 2. breedte;
 3. diepte;
 4. De afstand tussen de planken;
 5. Materiaal.

Best wordt beschouwd als de hoogte van 1,8 m, de rest is een persoonlijke keuze van de koper. Optimale breedte - 90 cm en diepte - 45 cm vanaf de rekken voor boeken moet niet groter zijn dan 30 cm.

Rekken, planken die van verschillende lengtes en worden op verschillende hoogten, ziet er origineel en legborden, gecombineerd met gesloten deuren en cellen gemak en bruikbaarheid van het ontwerp.

Praktische rek voor gebruiksvoorwerpen in de woonkamer

Kasten zojuist hebt gemaakt voor de woonkamer, omdat het een mooie set kunt instellen, plaatst u het bestek in de laden, aan alcohol en tafelkleden te slaan op de speciale dag. Doorgaans worden dergelijke gevallen een totale collectie met andere meubels voor woonkamers, dus, die zich bezighouden met het ontwerp, kunt u eenvoudig pick-up een rek voor gerechten, niet een losse bestaande interieur.


Rekken voor de gerechten gekozen, niet alleen vanwege de functionaliteit, maar ook om de kamer te versieren: gerechten voor een transparante kastdeur voegt wat animo om de ruimte van de kamer.

Het gerecht rekken worden vaak gehouden prachtige sets en verschillende decoratieve elementenHet gerecht rekken worden vaak gehouden prachtige sets en verschillende decoratieve elementen

Om het interieur te maken een gezellige woonkamer, moet u zorgvuldig kiezen van de korven:

 1. U moet beslissen om een ​​kast in de kamer. Voor servies en bestek geschikt dressoir. Hij is voorzien van extra praktische kasten en planken gemaakt van hout dat veel gewicht kan dragen. Voor dure gerechten en de service moet worden genomen case-mart;
 2. Het is noodzakelijk om te kijken naar het aantal gerechten en de grootte van het rek. Voor een kleine kamer geschikt langwerpige hoek kast, hij bijna zal niet evident zijn, maar zal vele voordelen met zich meebrengen;
 3. Om rack geen pick-up te veel ruimte, moet je een model met een spiegelwand en een indrukwekkende glazen deuren te kiezen;
 4. Er moet gepaste stijl, bijvoorbeeld, in een klassiek salon pak schappen van de Italiaanse klassieke collectie van fijn hout zijn;
 5. Heeft een glas versie van het rek te nemen, als de familie heeft kinderen. Ook het kiezen van een kast met glas, moet je aandacht besteden aan de sterkte van het glas.

Stijlvolle plank in de woonkamer (video)

Rack - eenvoudig en nuttig meubel. Het kan worden gebruikt als een scheidingswand, en als separator zone kan bestaan ​​tafels, rekken en vele variaties van laden, kasten en compartimenten. De belangrijkste taak van het rek - de vervanging van de enorme omvang van de gevallen en andere meubels waarmee hij uitblinkt, het veroveren van een groeiend aantal klanten jaar na jaar.

Voorbeelden van de rekken in de woonkamer (foto interieur)

1566 2cfa2f83097ab41cb8bce322eb08ff50 03 3c54de99188ae6f02738835c9215 112 15b4117196a10249ab05dfb439f64546 27b14201044e3b2423161fe85603330a 384 94 81100

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

map