Het elegante interieur met hun eigen handen: 7 soorten bogen gemaakt van gipsplaat

Het elegante interieur met hun eigen handen: 7 soorten bogen gemaakt van gipsplaat

12 October 2017Arch gipsplaten in de kamer ziet er elegant en origineelArch gipsplaten in de kamer ziet er elegant en originalnoSluchaetsya zodat wanneer het nodig is om een ​​verlangen om zich te ontdoen van de vervelende deur, verveeld om woonruimte te delen met iets meer verfijnde repareren of gewoon. Uitstekende keuze - gemaakt met hun eigen handen de boog van de gipsplaat. Het werk aan deze architectonisch element is niet zo moeilijk als het lijkt, we hoeven alleen maar om te gaan met de benodigde materialen en gereedschappen.


Hoe maak je een boog gemaakt van gipsplaat: Het voorbereiden en aan de slag

Na de beslissing over de installatie van de boog, is er een eerste logische vraag over wat het kost om de boog te bouwen.

Om deze vraag te beantwoorden, is het noodzakelijk kennis te maken met de belangrijkste vormen van bogen te krijgen:

 • Classic - toppunten in de vorm van een halve cirkel met een straal van de halve breedte van de opening, geschikt voor hoge openingen;
 • Poluarka - enerzijds de afgeronde hoek, de andere - line;
 • Modern - heeft een kleine straal van de ronde top, die snel het verticale gedeelte van de opening binnengaat;
 • Roman - enigszins afgeronde hoeken, geschikt voor grote en grote openingen;
 • Ellips - een combinatie van moderne en roman, gekenmerkt door afgeronde hoeken en de bovenzijde van een kleine radius;
 • Trapeze - toppunten in de vorm van polygonale lijnen;
 • Portal - een standaard deuropening, compleet met kolommen en de lat.

Maak boog van de gipsplaten kan worden in verschillende vormen: poluarka, trapezium, ellipsMaak boog van de gipsplaten kan worden in verschillende vormen: poluarka, trapezium, ellips

Uw keuze is best gedaan op basis van de grootte van de opening, plafondhoogte, gebruikt visuele stijl. De hedendaagse stijlen ziet er geweldig uit boog modernistische of poluarka.


Het definitieve besluit wordt het model van papier of karton, die u kunt proberen op de bestaande opening en de voors en tegens te beoordelen gebruiken.

Ook de bovenste teken een kompas voorwaardelijke: vast in het midden van de cirkel met een spijker of zelftappende schroefdraad wordt vastgedraaid en een potlood aan het andere uiteinde wordt getrokken boog. garenlengte - straal van een cirkelboog top. In plaats daarvan kan de draad het tandsegment profiel gebruikt.

Om de productie van de blanco van de GCR nodig decoupeerzaag of zagen van metaal of gipsplaat, wordt gebruikt voor de verwerking van de cut schuurpapier of rasp. Er is een speciaal vliegtuig voor gipsplaten, gips gebruikt die weinig stof verlaat en het verwerken van de randen wordt geminimaliseerd.

Verschillende opties hoe gipsplaat voor bogen buigen: correcte reparatie

Productie arch structuur omvat werk van het verschaffen van een gebogen vorm gipsplaat.Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

 • Verwerven speciale gebogen gipsplaten als gevolg dunner is meer kneedbaar;
 • Bevochtig voorvorm gipsplaten water, en geeft het een gewenste vorm;
 • Maak incisies met cm intervallen 3-5.

Bend gipsplaat voor bogen op verschillende manierenBend gipsplaat voor bogen op verschillende manieren

Wanneer bevochtigen een gipsplaat te zorgen voor maximale penetratie van vocht kan vooraf worden gerold werkstuk spijkerroller. Geweekt in water van het product is het best overgelaten voor een uur. Om vorm te geven extra hulp ontwerp met de top van de dezelfde vorm als de geplande boog bocht. Het kan worden gemaakt van een multiplex of gipsplaat residuen. Wanneer de gewenste vorm is bereikt, de ruimte beter ventileren, aldus bevrijd van overmatig vocht. Maak incisies nodig zijn voor het buigen van de plaat interval, die afhangt van de buigradius, hoe groter de straal, hoe kleiner het interval.

Na alle werkzaamheden moet worden overwogen dat de maximale buiging van de plaat gipsplaat kan worden verkregen slechts door hun lengte.

Advies over hoe je een boog te maken met hun handen Gipsplaten: doe kader

Staven van gipsplaten gemonteerd op een speciaal frame.

De volgende materialen kunnen worden gebruikt bij de vervaardiging ervan:

 • Metalen profielen;
 • Houten blokken.

Het kader metaalprofielen verkregen eenvoudig, maar minder stabiel in vergelijking met hout. De bars worden het best gebruikt voor houten wanden en metalen profielen - voor baksteen.

Het metalen frame inrichting vereist vier rackprofiel en twee geleidingen snijden respectievelijk gelijke hoogte en breedte van de voorvorm monteren. Bevestiging metaalprofielen op betonnen muur gebeurt door schroeven, deuvels dient met een interval tussen de bindingen 20-30 cm terugtrekken van de rand van de opening van enkele centimeters voor montageprofielen -. De afstand waarover het installeren gipsplaat (gipsplaten). Voor de gebogen gestel gebruikten ook twee gebogen profiel, waartussen jumpers installeren.

Voordat u een boog met hun handen te maken, moet u alle benodigde gereedschappen en materialen voor te bereidenVoordat u een boog met hun handen te maken, moet u alle benodigde gereedschappen en materialen voor te bereiden


Op houten frame te construeren moeten voorbereiden wiggen hout dikte gelijk aan de diepte van deuropeningen breedte minder gipsplaat en triplex. Multiplex snijden twee bogen, een van hen gemonteerd houten balken. Multiplex plaat met staven aangebracht in een deuropening en daarop een tweede kozijn bevestigd. Daarna wordt een multiplex gestel omhuld met gipsplaat.

Hoe maak en bevestig het profiel om de boog van de gipsplaat: installatie

Het onderste element boog met een metalen frame geïnstalleerd, worden twee gebogen vereiste profiel.

Voor dit werk moet je de volgende gereedschappen en materialen:

 • Gids profiel (geselecteerde markeringen);
 • Schaar op metaal;
 • roulette;
 • Schroeven voor metaal.

Er moet de lengte van de boog gebogen profiel en twee overeenkomstige besnoeiingsgrootte meten. De gehele lengte van het profiel op de zijdelen met een interval van 10-12 cm incisie gemaakt. Hoe kleiner de afstand, hoe groter het buigen van het profiel. Nadat verschaffen van de gewenste profielvorm, dient de einden zijn bevestigd met schroeven aan de onderzijde van het metalen frame. Nu is het mogelijk gekromd profiel gipsplaat binden gehele lengte van de boog.


Om het profiel te bevestigen aan de boog moet metaal schaar, plakband en schroeven voorbereidingOm het profiel te bevestigen aan de boog moet metaal schaar, plakband en schroeven voorbereiding

De zeer sterke metalen frame wordt bereikt door jumpers. De lengte - de afstand tussen de gebogen wand, het aantal is afhankelijk van de openingsbreedte.

Alle werkzaamheden met metalen profielen moeten worden uitgevoerd in speciale handschoenen om bezuinigingen te voorkomen.

Wanneer het metalen frame daaraan bevestigd door middel van speciale schroeven Bevestig het werkstuk gipsplaat. Installatie gebogen element aanvankelijk bevestigen het centrale gedeelte van de plano naar de top van de boog, waarna vast drywall schroeven om de 10-15 cm, verhuizen naar de randen.

Laatste hand: de sieren de boog van de gipsplaat zelf

Wanneer het belangrijkste werk over de oprichting van de oorspronkelijke architectonische elementen van uw interieur is voltooid, kunt u overgaan tot de laatste fase - afwerking.

Om dit te doen, controleer dan de volgende belangrijke punten:

 • De zijwanden moet met de wand van de boog is;
 • De randen van de boog moet glad zijn, als er uitsteeksels - ze worden gesneden met een mes of schaven;
 • De structuur zelf wordt gekenmerkt door duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Allereerst is het noodzakelijk stopverf alle naden tussen de gipsplaten gewrichten en de verbinding tussen de boog en de muur. Voor dit doel een speciale pleister voor de gewrichten. Breng de stopverf wordt aanbevolen rechthoekige spatel, wat erg handig om te werken met oneffen oppervlakken.

Nadat de boog van de gipsplaat is geïnstalleerd, eerstgenoemde werkwijzeNadat de boog van de gipsplaat is geïnstalleerd, eerstgenoemde werkwijze

Eenmaal werkte naden moeten verplaatsen naar het oppervlak te egaliseren. Er moet periodiek de mate van overeenstemming tussen de boog en de wand.

De volgende fase (finishing) - plakken verbindingsranden bijzonder ontwerp en een ponsband of glasvezel. Dit zal extra sterkte en helpen kraken te voorkomen.

Nou gestrekte rooster moet in de plamuur worden gedrukt. Aan het gekromde boog element bij de vorming van de vouwen van het raster kan een incisie te maken. Na drogen worden bewerkt oppervlak met schuurpapier. Dit alles wordt drie keer herhaald. Perfect gladde boog klaar. Nu kan worden geschilderd of behangen obdelat.

Het interieur met hun eigen handen: Arch gipsplaten (video)

Maak een unieke binnenwand in de meeste gevallen met hun eigen handen. Op dit moment, in gespecialiseerde winkels die je kunt kopen alle benodigde materialen om dit te doen. behoefte is je eigen fantasie en een verantwoordelijke aanpak van de vervaardiging van de originele bogen.

Ontwerp bogen gemaakt van gipsplaat met hun handen (foto van het interieur)

14a0ff62a25c24e256aeee4e8d3506d8 16 118acb59dcc5c731802c0600a32c1037 843arki-v-interere6 4023l 4377 000008891175 1432593904993 arkaizgipsokartona150 arka-mezhdu-kuhnej-i-33-gostinoj

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 87

map