Harpoon monteringssystem för undertak: installation och fördelar

Harpoon monteringssystem för undertak: installation och fördelar

12 October 2017Harpoon monteringssystem är den mest tillförlitliga och lättHarpoon monteringssystem är den mest tillförlitliga och prostoyMnogie människor föredrar att göra installationen av undertak själva. Innan du börjar måste du hitta ett sätt att säkra nätet. Det bästa sättet för fastställande - harpun systemet. Det är den mest tillförlitliga, men samtidigt enkel. Harpun - en platta, som är utrustad med flera utsprång. Detta element är en flexibel och lätt att olika manipulationer.


Harpoon Montering av tak: steg för steg guide

Installation Technology harpun stretch tak är enkel. Innan ett sådant system är installerat, måste du göra mätningar rummet och förbereda de nödvändiga materialen. Det är önskvärt att utföra mätningar med användning av en laser.

Med harpun stretch tak installationsteknik kommer att kunna förstå varandraMed harpun stretch tak installationsteknik kommer att kunna förstå varandra

Algoritm harpun monterade taket:

 1. Placera ramen på taket.
 2. Fäst stödplatta för plattformen belysning.
 3. Skära materialet för webben.
 4. Svetsa till duken harpun insättningen.
 5. Fäst på väggarna i aluminiumprofilen. För att göra detta måste du göra i ytan av spåret och fixera profilen med dymlingar.
 6. Fyll harpun profil. För att göra detta, använd en spatel montering.
 7. Rikta tyget. För att göra detta, använd en värmepistol.
 8. Sätt profil dekorativa insatsen.

För att eliminera gapet tekniken använder en flexibel planka gjord av plast. Fäst denna punkt skall till den inre tand baguette.

Produktion och fördelarna med harpun för undertak

Tillverkning harpun design för spänning tyg ensam är omöjligt. Produktions harpun för stretch taket utförs med hjälp av specialutrustning.


Harpun teknik kan tillverka flernivåstrukturHarpun teknik kan tillverka flernivåstruktur

Harpoon systemet består av:

 • Profil. Det finns profiler av synliga och osynliga typer.
 • En film av polyvinylklorid. Det kan vara blank eller matt textur. Ibland film har en sammetslen konsistens.
 • Harpoon.

Undertak Harpoon monteringsteknik har följande fördelar: 1. Konstruktionen gör det möjligt att dölja defekter, kommunikation och ledningar. Dessutom tillåter harpun teknik du ställa in ljusenheten.
 2. Under installationen inte behöver trimma blad.
 3. På grund av de strukturella särdragen hos harpun, har undertaket en hög hållfasthet.
 4. Tekniken gör det möjligt att producera flera nivåer struktur.
 5. Duk, in genom att använda denna metod, är det lätt att demontera.

Harpoon stretch takmontage metod har betydande nackdelar. Nackdelarna med denna konstruktion inkluderar dess höga kostnad och oförmågan att montera en profil på en nära avstånd till plattan.

Installera tak: harpun system eller shtapikovaya

För många människor är frågan vilket system är bättre: harpun eller shtapikovaya? Experter säger att varje system har sina egna egenskaper. När du väljer en metod för fastsättning är nödvändigt att bygga på individuella preferenser och budget.

När du väljer en metod för fastsättning är nödvändigt att bygga på individuella preferenser och budgetNär du väljer en metod för fastsättning är nödvändigt att bygga på individuella preferenser och budget

En betydande fördel med systemet shtapikovoy finns ingen anledning att göra noggranna mätningar. På grund av detta, utan att behöva vänta tills systemet kommer att göra i ordning. Du kan göra en passande trasa innan monteringsarbetet.

Även fördelarna med shtapikovoy systemet inkluderar:

 • Låg kostnad web. Ett sådant system kostar flera gånger mindre än harpun.
 • Snabb mätning. Innan shtapikovoy systemet installerar behöver bara mäta längden och bredden på rummet.
 • Förmåga att styra graden av spänningen i nätet.
 • Avsaknad av slapp duk och tekniska luckor.
 • Möjlighet till installation av stretch fabric målningar.

Nackdelarna shtapikovoy system kan anses vara komplexiteten i konstruktion och installation av oförmågan att dölja kommunikation. Om du använder shtapikovuyu för att dölja röret kan endast ske med hjälp av en specialiserad Fodret är tillverkat av plast.

Om du vill montera undertaket i ett litet rum med en rektangulär konfiguration, sedan ge företräde shtapikovoy system. Installationen kommer att kosta dig mycket billigare. Om du vill installera en sträckt duk i ett rum med en ovanlig konfiguration är det lämpligt att använda en harpun teknik.

Stretch tak utan harpun med sina händer

Bezgarpunny Monteringsmetoden används sällan. En betydande fördel med denna metod - enkel installation. Ange sträckt duk som använder bezgarpunnogo metod kan även en nybörjare.


Ange sträckt duk som använder bezgarpunnogo metod kan även nybörjareAnge sträckt duk som använder bezgarpunnogo metod kan även nybörjare

Installera tak bezgarpunnym förfarande utförs i följande sekvens:

 1. Först är det nödvändigt att upprätta en profil av plast och aluminium.
 2. Sedan, med hjälp av en spatel måste hålla kanten av nätet i området av fästet.
 3. överflödigt tyg bör skäras.
 4. Om så önskas, dekorera kantstegen med hjälp av dekorativa band.

Det är värt att notera att för bezgarpunnogo installationsmetod du vill använda tyg, bör vars storlek vara 15-17 cm mindre än storleken på framtiden för en sträcka tak. Detta beror på det faktum att vinylfilmen börjar att deformeras under påverkan av höga temperaturer.

Harpoon monteringssystem för tak (video)

Bifoga ett undertak med hjälp av en harpun metod. Det viktigaste - att göra korrekta preliminära mätningar. Kom ihåg att harpun tak tenderar att sag i mitten. Dessutom bör denna teknik användas endast om du planerar att installera PVC-paneler. Om du väljer att använda tyg tyg, kommer du närmar shtapikovaya systemet. 


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =

map