The BlogFicus - thermofiele decoratieve cultuur, die vaak kan worden gevonden in onze streken, vooral in gebouwenFicus - thermofiele decoratieve cultuur, die vaak kan worden gevonden in onze streken, vooral in zdaniyahBonsay ficus - een groeiende kleine exemplaren van grotere bomen. Het is een kunst, afkomstig zijn wortels uit de oosterse landen. Bij sommige planten om gemakkelijker te werken met andere zwaarder. Ze worden gekweekt in overeenstemming met bepaalde regels en canons. Een dwerg versie van bomen kunnen niet alleen kopen, maar ook om hun eigen handen te creëren.


Stijlen en de belangrijkste variëteiten van de Japanse kunst van bonsai

Bonsaikunst is onderverdeeld in verschillende soorten planten.

Ze verschillen op bepaalde gronden, waarvan de belangrijkste zijn:

 • Doorbloei;
 • Spring openbaarmaking;
 • Seizoensgebonden zomer schoonheid;
 • Planten met een ongebruikelijke vorm van stammen of takken.

Elke stijl wordt geleverd door de natuur. Daarom is elke boom in het klein herhaalt de vorm en het uiterlijk van het origineelElke stijl wordt geleverd door de natuur. Daarom is elke boom in het klein herhaalt de vorm en het uiterlijk van het origineel

Pick-up stijl is gebaseerd op de geselecteerde soorten van ficus.


De eerste en meest eenvoudige vorm - het recht rechtop, wordt het genoemd Tekkan. Deze stijl wordt gekenmerkt door rechte lijnen, dus het is de gemakkelijkste voor degenen die net beginnen aan de Japanse kunst te leren. Het wordt gekenmerkt door een conische stam groeit rechte massieve wortels, verspreidt in alle richtingen.

De volgende activiteit is de verkeerde soort rechtop (Moyogi). Dit type verschilt van het voorgaande type de romp buigen. Krommingen kan een paar, maar ze worden gereduceerd tot de top. De wortels van deze stijl hebben wordt gezien op het oppervlak, en de kroon niet spelen voor de pot rand.

De stam van de wind of Fukinagasi gevormd om vertakken en romp waren geneigd in dezelfde richting. Deze vorm lijkt op een permanent winderige boom staande op de walDe stam van de wind of Fukinagasi gevormd om vertakken en romp waren geneigd in dezelfde richting. Deze vorm lijkt op een permanent winderige boom staande op de wal

Sokan geen speciale beschrijving. Het onderscheidende kenmerk twee stammen groeien uit dezelfde wortel. Een daarvan is hoger en dikker dan de andere. Alleen in deze vorm kan meer takken van het totale wortelstelsel.Grove (Esueue) verschilt van andere stijlen van het feit dat in dit geval, in een vat gekweekt aantal planten van dezelfde soort. Vaak mag het planten van verschillende soorten bonsai, moeten ze niet lager zijn dan vijf.

Ficus benjamin bonsai: algemene informatie

Ficus is een goede keuze voor diegenen die gewoon willen beginnen om deel te nemen in de Japanse kunst. Hij is pretentieloos in de zorg en maken het gemakkelijk om de nodige vaardigheden en ervaring die zou gaan om meer complexe en traditionele soorten bomen te verkrijgen.

Je moet beginnen met de vorming van Ficus Benjamin, is het noodzakelijk om een ​​grote stamdiameter bereiken. Het belangrijkste ding om een ​​geleidelijke uitbreiding van de basis van een boomstam hebbenJe moet beginnen met de vorming van Ficus Benjamin, is het noodzakelijk om een ​​grote stamdiameter bereiken. Het belangrijkste ding om een ​​geleidelijke uitbreiding van de basis van een boomstam hebben

De takken wordt gelijkmatig geplaatst en roteren en de kroon taps. Ficus benjamina verschilt van andere doordat het zeer fragiel en kunnen tolereren een draadwikkeling. Hoewel je kunt proberen om contact op met de jonge scheuten in sommige gevallen. Tegelijkertijd brengt hij een prachtige gewas, en gemakkelijk geeft scheuten.

Na het planten, kan bonsai zowel worden gecontroleerd voor de gewone kamer bloem. Enkele maanden later, is het alleen nodig om de wortels bloot en maak een snoeien van de boom kroon.
Ficus microcarpa bonsai: teelttechniek

Microcarpa in zijn structuur lijkt op een boom Benjamin. Het verschilt van haar soortgenoot vorm van bladeren. Dit type plant vormt al snel een wortelstelsel en is perfect om te groeien uit zijn bonsai. Deze Ficus inherente dunne en gladde schors, die gemakkelijk te verwonden. Het is niet nodig om vaak water, is het belangrijk om te zorgen voor goede verlichting te nemen.

Met de juiste zorg, ficus microcarpa is bestand tegen ziekten en parasietenMet de juiste zorg, ficus microcarpa is bestand tegen ziekten en parasieten

Bij het ontbreken van de juiste behandeling, kunt u de volgende problemen ondervinden:

 • De bladeren vallen en donkerder te maken, zijn er vlekken of bladeren. Dit is een teken dat veel vocht en de wortels beginnen te rotten in de grond;
 • Als de boom werpen bladeren op de Integendeel, het is een teken van een tekort aan water;
 • Twisted en donker blad, een teken van brandende planten;
 • Gebrek aan vochtigheid in de ruimte kan leiden tot spint.

Als u dit soort problemen ondervindt, kunnen ze vrij gemakkelijk op te lossen zijn. Identificeer de afwijking van de norm, te helpen foto's en internet. Vandaag zijn er veel literatuur, als een alternatief, kunt u een bezoek aan de masterclass.


Basiszorg regels: ficus bonsai

Er zijn verschillende soorten en vormen van bonsai. Bijna elke boom kan worden geteeld in miniatuur en het is vrij gemakkelijk te maken thuis.

Om dit te doen, selecteert u een van de gepresenteerde soorten planten:

 • Bengal;
 • Ginseng en ginseng
 • Mikrokarpa;
 • Benjamin;
 • Carica of vijgen;
 • afgestompt;
 • Rusty-rood;

Elke boom uit deze lijst is zeer geschikt voor het creëren van een miniatuur kopie van de Japanse stijl. Het is alleen nodig om zorg te dragen en volg de stap voor stap alle instructies om een ​​mini-exemplaar van de boom vormen. Er zijn vele variëteiten van bonsai en elk vereist geduld en de juiste zorg, ongeacht of ficus bonsai Taiwan.

Sapling geteeld voor twee jaar, en dan pas beginnen om te zetten in een miniatuurSapling geteeld voor twee jaar, en dan pas beginnen om te zetten in een miniatuur


Formatie begint met het snoeien van de kroon, die het best wordt gedaan in de winter, tot de plant in rust is. In dit geval zal de bonsai de minimale hoeveelheid sap op te slaan. In de zomer en het voorjaar kunt u alleen grote bladeren en jonge scheuten snoeien, het helpt om de grootte en het gebladerte groei aan te passen. Met de hulp van de draad kan worden gevormd van elk bonsai als Ficus tot op hoge leeftijd behoudt zijn elasticiteit.

Transplant jonge planten moeten eenmaal per jaar worden uitgevoerd. Voor de volwassen plant moet hij om de paar jaar worden gedaan. Dit alles moet worden gevolgd voor een goede groei boom.

Gevaarlijk voor alle planten kan het overtollige vocht of gebrek daaraan. In het eerste geval, de kroon van de boom donker, bedekt met vlekken en mogelijke wortelrot. Als de plant niet genoeg water, kan het bladeren verliezen. Maar dit alles is opgelapt worden, als plotseling Bonsai gooiden al hun bladeren, het moet worden gedrenkt en kijk hem nauwer.

Hoe maak je bonsai ficus (video) groeien

Ficus niet helemaal grillig, en net zo gemakkelijk te verzorgen. Het observeren van alle regels en richtlijnen, kunt u prachtige bonsai groeien, die het huis zal versieren.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 8 = 1