Gör reparationer på rätt sätt: Är det möjligt att limma tapeter på den gamla tapeten

Gör reparationer på rätt sätt: Är det möjligt att limma tapeter på den gamla tapeten

12 October 2017Papperstapet - budgeten, kan den vanligaste typen av tapeter vara både enkelt lager (simplex) och dual layer (duplex)Papperstapet - budgeten, kan den vanligaste typen av tapeter vara både enkelt lager (simplex) och dual layer (duplex) Eftersom reparation, många först tänka på valet av nya tapeter. I själva verket, för att hitta rätt tapeter - det är halva slaget, men limma dem mycket svårare. Reparation - det är en huvudvärk för många moderna människor och tapetsering är också en mycket viktig aspekt av underhåll. Egentligen numera många människor föredrar tapeter, inte panelen eller väggfärg. Det faktum att tapeten är mycket mer praktiskt, kan de lätt bli pokleit och de kommer att pågå under en lång tid.


När frågan om tapetsering av gamla muren

Mycket ofta lägenheten ägarna står inför det faktum att väggarna redan har tapeter, och kanske var de pokleit fortfarande mycket, mycket lång tid, på grund av vad som är problematiskt att skala dem. Därför är många människor frågar sig frågan: "Är det möjligt att pokleit nya tapeter i det gamla?". Vissa människor anställa personal att göra, och någon föredrar att lösa problem på egen hand.

Under eller efter kan limningsprocessen sker tapeter vissa händelser som är förknippade med den gamla tapeten.

Till exempel, om den sista tapeten var ljusa och färgstarka, med en väl vald mönster och nya tapeter har en delikat färg, i detta fall kan det mycket väl hända att färgen på tidigare tapeter kommer att avbryta färgen på nya tapeter. I detta fall kommer den nya tapeter ser väldigt ful. Det är också fullt möjligt utfall, när den gamla tapeten efter limning dem komma loss nystart med nya.

Grund för vinyltapeter - den skummade vinyl. De kan vara serigrafiskt stil, slät och lättnadGrund för vinyltapeter - den skummade vinyl. De kan vara serigrafiskt stil, slät och lättnad

De främsta nackdelarna med limning tapeter på nya gamla

  • Det kanske inte är i stånd att anpassa väggarna;
  • Det är fullt möjligt utfall, när den gamla tapeten inte kunna docka ordentligt med nya;
  • Bakgrund pokleit som var ovanpå varandra, ofta hålla en mycket mindre;
  • Du kan behöva åter lim tapet.

Av styrkorna i vissa klistermärke tapet ovanpå varandra kan noteras brist på ekonomin i pengar och arbete på utjämning ytan av väggarna.


Så i det här fallet bestämma allt bara personliga val av den person som hade samlats för att göra reparationer, eftersom denna metod för tapetsering - inte en lätt sak.

Kvalitet beläggning väggarna med tapeter kan endast bli föremål för den teknik och rekommendationer för genomförande av verkKvalitet beläggning väggarna med tapeter kan endast bli föremål för den teknik och rekommendationer för genomförande av verk

Som tapetklister på den gamla tapeten: användbar information

Till att börja med måste du naturligtvis köpa en ny tapet, samt se till att de inte kommer att synas igenom de gamla. Då ska förbereda alla nödvändiga material för stick.Om det beslutades att limma nya tapeter ovanpå gamla, måste du först se till att om vilken typ av tidigare tapet. Var och en av de arter som bör behandlas separat.

 

De vanligaste typerna av tapeter

  • papper;
  • vinyl;
  • Fleece.

Modern tapet marknaden erbjuder material, olika struktur och färgModern tapet marknaden erbjuder material, olika struktur och färg

Efter ägarna av huset kan vara rimligt säker på att den gamla tapeten är fri från fel eller avbrott, kan du omedelbart gå vidare till limning nya tapeter. Om alla bitar av gamla tapeter har visat sig att dåligt hålls, bör de fukta och dra försiktigt.

Till att börja med bör det limmas endast en remsa av tapet för att säkerställa att den efterföljande limningen är framgångsrik. Om efter torkning med detta band är det OK, kan du fortsätta att reparera.

Om det finns små bubblor i processen för limning, eller så kan du platta till dem varma järn eller använda för att jämna speciell reparations spatel. Om du inte vill bry sig mycket, då behöver du bara vänta några dagar tills de oegentligheter i form av bubblor inte löser sig.

Även under den operation som skall stängt alla fönster och dörrar. Ventilation är endast möjligt efter tapeten är helt torr och kommer inte att skala.

Vad du behöver tänka på

När man arbetar med papperstapet är värt att överväga det faktum att på grund av limmet kan måla ett nytt lager i din egen färg. Så som nämnts ovan, är det bättre att noggrant välja färger. Det är mycket viktigt att uppmärksamma och mängden lim. Om limmet är för mycket, då tyget kan börja skal.

Men när det kommer till vinyl tapeter, blir allt mycket svårare. Allt på grund av det faktum att vinyltapeter har god vattenbeständighet och en relief yta, vilket är anledningen till ett nytt lager kommer att vara mycket dålig vistelse. Non-woven tapet har samma sammansättning med vinyl, så rekommendationerna förblir desamma. Generellt är dessa typer av tapeter bättre att dra ut och inte försöka hålla oss till dem något.


Vid limning av nya tapeter är bäst att ta bort den gamlaVid limning av nya tapeter är bäst att ta bort den gamla

Innan du ansöker nya tapeter på den gamla, skulle göra klokt i att först väta föregående lager, och se om monter det färgämnen. Om det har observerats valet av färg, limma ett lager av nya tapeter absolut inte värt det.

Är det möjligt att limma nya tapeter i det gamla och hur man kan framställa verk

Omedelbart före limning behov av att göra säker på om det är möjligt att limma ett nytt lager över den gamla tapeten.

Till att börja med måste du se till att den gamla lagret av tunn och mycket väl limmade på väggen. Det ska inte finnas några sprickor eller fläckar, eftersom de senare kan inverka negativt processen för limning. Som tidigare nämnts, skulle det bästa alternativet vara om den gamla tapeten var papper. De är ganska stark och tunn, så ett nytt lager kommer att hållas väl.

Det viktigaste när det handlar om ett sådant fall - att välja rätt lim. Han måste vara mycket långlivade och före målning bör vara mycket noga med att suga på tapetklister till det nya lagret är väl bundna till det gamla.

Om den gamla tapeten var inte papper, och alla andra, är det bättre att ta bort dem och prova dem pokleit nya tapeter.


När det gäller förbud, de är många, några av dem listas nedan.

Förbud enligt tapetsering på den gamla lagret

  1. Det är omöjligt att limma ett nytt lager ovanpå tapeten, som har en konvex mönster, och är inte papper. I detta fall är ett nytt lager av ytan ojämn, och kommer inte att vara tillräckligt bra för att behålla.
  2. Vinyl och non-woven tapet är inte det bästa materialet, som kommer att åter limning. Det nya lagret kommer alltid borttagande och kommer att ha oregelbundenheter, och kan även bubblor.
  3. Det bör också noteras att om den nya tapeter inte kommer att läcka luft, limmet under stagnera, vilket kommer att leda till peeling av det nya lagret.

Under limning kan hända en hel del överraskningar, till exempel för mycket av bubblor. Om de inte löser problemet, måste du dra bort ett nytt lager och se till att ta bort den gamla lagret av primära.

Även trots att det finns ett antal sätt som du kan hålla den nya tapeter ovanpå gamla, men bör avstå från denna verksamhet.

Klistra in tapeter väggar (video)

Det är bättre att spendera lite mer tid och pengar på att avlägsna föregående lager, men efter limning få utmärkta resultat, utan oegentligheter och andra problem. Om den gamla tapeten är mycket limmas på väggen, kan du använda en speciell lösningsmedel. Det kostar inte så mycket, och det är lätt att använda. För att reparera och tapetsering ska behandlas på ett ansvarsfullt och klokt, eftersom resultatet kommer att hållas under många år.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =

map