Gör en låda med gips i badrummet: 3 alternativ

Gör en låda med gips i badrummet: 3 alternativ

12 October 2017Lådan är tillverkad av gipsskivor - det är ett bra sätt att dölja kommunikation i badrummetLådan är tillverkad av gipsskivor - det är ett bra sätt att dölja kommunikation sanuzleDelaya reparation i badrummet, många står inför ett mycket viktigt problem: var att dölja den invecklade rör, kranar, ventiler, som oundvikligen förekommer i toaletten? Med hjälp av moderna material kan enkelt lösa detta problem på bara en dag, inte den andra är en expert på området av reparation.


Hur man stänger röret i badrummet gipsskivor: Olika alternativ

Reparation i badrummet ser inte klar, om kommunikation och vatten förblev avslöjats. För att ge ett snyggt utseende vägg, som är belägen nära röret, på flera sätt, av vilka var och lätt kan implementeras i ett rum av alla storlekar, vilket innebär att de är lämpliga för även de minsta toaletter eller badrum med toaletter.

Tillverkning av gipsskivor box kan vara sina egna händer, det viktigaste - att tänka i förväg konstruktionsdesign och förbereda alla nödvändiga materialTillverkning av gipsskivor box kan vara sina egna händer, det viktigaste - att tänka i förväg konstruktionsdesign och förbereda alla nödvändiga material

Vi erbjuder dessa alternativ du vill ha:

 • Den första metoden för registreringszoner, där röret - montering mörkarna. Med deras hjälp kan du dölja en opartisk bild av röret, behöver de inte lång tid att åtgärda, dessutom mörkarna är lätta att rengöra. Nackdelen med denna konstruktion är att mörkarna är inte särskilt tillförlitliga, kan det gå sönder och sedan behöva byta ut dem helt.
 • Det andra alternativet för dekor rör - kommunikation skåp. Den kan göras på grundval av den vanliga skåp inbyggd i väggen, hopsatt av skrot eller har en storlek och är monterad i en nisch för beställning. Värdighet skåpet - tillgång till alla rör och ventiler. Dessutom kan du välja att sätta hyllor för hemtextilier eller i en garderob. Tyvärr har fall av detta slag inte passar in alla interiörer och ett litet badrum med hyllor de upptar också en hel del utrymme.
 • Det bästa alternativet för alla designlösning - en låda med gips, som kommer att vara slutna rör och ventilationsschakt. Det är lätt att göra, det kan vara klar på många sätt, och formen på kanalen kan ges, baserat på egenskaperna hos rummet.

Stäng röret i badrummet gipsskivor möjligt med ett minimum av verktyg och material, medan utgifterna väldigt lite tid. Mer skriva ut den här processen ytterligare.


Hur man gör en låda med gips i badrummet: Material och verktyg

Det första steget i byggandet av kanaler för badrum: välja vilken storlek kommer den framtida utformningen. Om badrummet är smal, och rören är placerade längs kortväggen, kan du sy det helt över hela bredden och över hela höjden.

För ett litet antal rör i den nedre delen av väggarna kan göra en box-bröstvärn, som för övrigt kommer att utföra funktionen av hyllan.

En toalett i en stor kanal effektivt kan maskera under utsprånget eller kolumn. För tillverkning av lådan, använd en av de mest populära i modern byggnad material - gipsskivor. De är monterade på en särskild profil, som du kan köpa på någon järnaffär.

Rutan för att få en tillförlitlig och praktisk, bör du välja endast högkvalitativa gipsskivorRutan för att få en tillförlitlig och praktisk, bör du välja endast högkvalitativa gipsskivorFör lådor behöver:

 1. Fuktbeständig gipskartongskivan (GCR);
 2. Profilstyrningar (Mo);
 3. Profilväggen (kallas även rackmonterad, SS);
 4. 6h60 dymlings-naglar;
 5. Självgängande skruvar för att fästa gips;
 6. Loop-groda att kläckas.

För att spara utrymme, kan ersättas med profilvägg med dimensioner 50x50 på taket PP 60h27 och leder 50x40 - på taket guider DPU 27h28.

Verktyg för att göra en låda med gipsskivor med sina händer, så användbart:

 • skruvmejsel;
 • Roterande hammare / borr chock;
 • Målning kniv för att skära gips;
 • nivå;
 • Sax för metall / bolgarka för kapning profiler;
 • roulette;
 • Sjunka.

Om en fråga om att spara pengar är akut, är det möjligt att ersätta metallprofilen ett träblock och gips billigare plastpaneler. Vid montering alla verktyg och materialet köps och lådan storlek har bestämts, kan du börja göra arbetet med att sy VVS-rör.

Hur man stänger röret i badrummet gipsskivor: steg för steg guide

Komma igång med märken på väggar och tak, som kommer att knytas en profil ram för framtida byggande. Vi utsätter dem med markeringspenna eller markör.

Tydligt att följa instruktionerna för reparationsarbeten, måste du snabbt installera gipsskivor rutan i badrummetTydligt att följa instruktionerna för reparationsarbeten, måste du snabbt installera gipsskivor rutan i badrummet

Därefter gör vi följande steg:


 • Profil skuren in i väggen, och en sax eller en kvarn fäst på väggen dymlingar, spikar i marken, vilket kommer att vara värd för anslutningen till gips. Separata delar av profilen av samma längd är fästa i golvet - de kommer att utföra funktionen av ramen för den framtida lådan. Rikta positionen av profilen i nivå med hjälp så att den är vinkelrät mot golvet.
 • Skära bitar av styr DPU lika med bredden hos kanalväggen till den främre väggen. Dessa segment är fästa vid änden av golvet och taket eller väggen på en höjd av lådor, om det inte kommer att stänga kommunikationen från golv till tak. Flera flera avsnitt av samma mellan väggfästet och väggprofil som revbenen i vår design.
 • Gipsskivor skars i bitar av önskad storlek. Fäst den till användarens profil på sidorna av lådan med skruvar var 5-6 cm längs omkretsen. På den främre väggen behöver vi en inspektion hål för tillgång till räknare, kranar och ventiler. Därför innan rutan för att stärka den främre väggen, markera och skär ett hål för dörren eller fliken. Därefter, på liknande sätt som sidoväggarna fästa arket till profilen av GCR.

Grunden för våra lådor redo står nu ordna dörren och bifoga det till frontpanelen design.

Vi gör dörr lådor i garderoben

Dörr för VVS-ledningen kan göras av olika material. Här är bara en liten lista över hur man arrangerar tillgång till kommunikation i toaletten.

För att göra en vacker och praktisk dörr i gipsskivor box kan du använda plastpanelenFör att göra en vacker och praktisk dörr i gipsskivor box kan du använda plastpanelen

Bland dem var:


 • Gips - den mest enkla och naturliga alternativ, särskilt eftersom arbetsstycket under dörren du redan har;
 • träpanel eller faner;
 • liten gardin-Rollo;
 • plastpanel;

Det mest praktiska och diskret alternativ - det är dörren till gips. GCR färdig pjäs kan vara något rensa upp kanterna med sandpapper och sätta på en groda slingor, som kan köpas på någon järnaffär.

De mest populära är chetyrehsharnirnye möbler gångjärn-groda.

Fäst gångjärnet till den främre väggen av lådan och noga kontrollera om begraver den resulterande dörren.

Hur man kan inreda en låda för rören i toaletten

Till ruta gömmer röret i toaletten såg klar, är det nödvändigt att bereda mälden, och sedan för att avsluta lämpliga material. Förberedelser görs på samma sätt som för alla gipskartongkonstruktioner.

Bearbetning av jord kommer inte bara att bidra till att minska förbrukningen av spackel, men också skydda mot uppkomsten av mögel och mjöldagg.

De mest populära dekorativa prydnad, som kan stilfullt dekorera gipsskivor box är vackra kakelDe mest populära dekorativa prydnad, som kan stilfullt dekorera gipsskivor box är vackra kakel

Ledning behandla jord, täck med flera lager av fyllmedel, och sedan skriver över malningsytan. Kanterna på rutorna kan utformas för drywall hörn av plast eller metall. De kan lätt "planterade" på samma produkt.

Som en avslutande lådor kan användas:

 • Kakel, som är klar av WC, och plattorna kan vara klar och en dörr box;
 • Tapeter tvättbara;
 • Latex färg,
 • Trä eller plast ribbor.

Försök att välja en finish för lådan i samma stil, som gjorde resten av reparationer i badrummet och ge företräde åt lätt att tvätta och motståndskraftig mot fukthalt. Detaljerade instruktioner för efterbehandling väggarna i lådan kan hittas på videon på Internet.

Montering boxar av gipsskivor i toaletten (video)

Rutan i garderoben i gipsskivor - det är en mycket enkel design som säkert döljer inte alltför lockande avloppsrör och ventilationstrumma. Gör det möjligt i ett rum av alla storlekar, och en mängd lådor och deras efterbehandlingsalternativ gör det möjligt att skapa den mest bekväma byggnaden, som ger tillgång till sanitära kommunikation och samtidigt vacker.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 62

map