Golvplattor för Hall: 6 tips för att välja

12 October 2017Golvplattor i korridoren - det är vacker och funktionellGolvplattor i korridoren - det är vackert och funktsionalnoDelaya reparationer i lägenheten eller huset, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt slut golvet. Speciellt om vi talar om de mest förorenande inomhus, hur det är entrén. Ämnen och olika salter, som erbjuds från gatan på skosulor, klarar inte varje beläggning. Hall golvplattor har den mest högpresterande och därför den största efterfrågan. Dock bör beläggningen väljas klokt: materialet måste ha alla nödvändiga egenskaper och passar in i den övergripande utformningen av rummet.


Göra golvplattor i hallen: typer av täckning

Stå inför frågan vilken typ av kakel att lägga ut i korridoren, först bör besluta om sina synpunkter. Typ av golvbeläggning är beroende på det material av vilket den tillverkats.

Det finns flera typer av plattor:

 • Keramik eller kakel;
 • stengods;
 • Kvartsvinilovaya;
 • Marmor.

Ljusa klinkers mindre praktisk för golv hall, i motsats till den mörkaLjusa klinkers mindre praktisk för golv hall, i motsats till den mörka

Var och en av dessa plattor har sina egna fördelar och nackdelar. Differ och färger och storlekar möjligt. Därför väljer beläggningen bör baseras på funktionerna i rummet och dess inredningslösningar.


Man bör komma ihåg att golvplattor bör inte bara vacker, men också praktiskt. Därför är det bättre att välja täckning utan lättnad, eftersom uttryckt i mönster kommer att igensatt lera. Uteslutna glans och spegelytan.

Color Tile är också bättre att välja från praktiska överväganden. Så, för en hall ideal mörka nyanser. Bright yta har också en lång livslängd, men kakelfogar snabbt bli smutsig, vilket försämrar helhetsintrycket av golvbeläggningen.

Plattor i korridoren på golvet: fördelar och nackdelar med materialet

Terrakotta eller keramik - är det enklaste och billigaste alternativet kakel, som är gjord av röd lera. Speciellt skikt appliceras ovanpå materialet ökar dess hållfasthet och fuktbeständighet.

Kakel eller keramiska plattor är billigt och populärt material för golvet i hallenKakel eller keramiska plattor är billigt och populärt material för golvet i hallenKeramiska plattor har andra fördelar:

 • Ett brett palett av färger;
 • Olika typer av yta (från slät till befrielse);
 • Lätt att installera, som utförs för hand.

För att täcka bristerna kan hänföras till "kall". Detta är dock nyans inte nödvändigt om du behöver lägga ett klinkergolv i hallen. Barfota i rummet, som regel, inte gå.

Korrigera felet kan, monteras under kaklet "varmt golv". Men sådant arbete utförs vanligtvis om man köper som en keramisk beläggning för köket eller badrummet. I hallen "varmt golv" inte behövs.

Klinker på golvet i hallen: hur man väljer hög kvalitet täckning

Bygg marknader erbjuder många alternativ plattor. Vid första anblicken, de skiljer sig endast i utseende, storlek och struktur. Men titta igenom katalogen eller genom att välja kakel i butiken, måste du ägna särskild uppmärksamhet åt markeringarna på förpackningen.

Att veta avskriften bokstäver, kan du lära dig om det tekniska utförandet av en beläggning och köpa önskat alternativ.

När du köper en bricka, bör du vara uppmärksam på graden av resistens mot yttre påverkanNär du köper en bricka, bör du vara uppmärksam på graden av resistens mot yttre påverkan

De prestandaegenskaper som ska besatt kakel hall:

 • Beständighet mot kemiska formuleringar (betecknade A och B, bokstaven O anger låg kvalitet);
 • Glidskydds (önskade komponenten - R 10 eller 11);
 • Förmågan att absorbera fukt (upp till 3%);
 • Hållbarhet (figur 3 eller 4).

Stressresistens bestäms på en skala från 1 till 5. Den golvplatta korridoren bör ha ett register över 3 eller 4. Detta värde anger dess livslängd på 10 år. Beklädnad med index 5 är konstruerad för höga belastningar i industribyggnader, är bostadslägenheter sådana plattor som inte används.

Porslin och kvartsvinilovaya kakel i hallen på golvet

Stengodsplattor kvartsvinilovaya och vida överlägsen den vanliga styrkan hos den keramiska beläggningen. Det första ytbehandlingsmaterialet, förutom lera, består av kvarts och granit; andra - vinyl, kvartssand, och mjukningsmedel.


Kvartsvinilovaya golvplatta har en hög nötningsbeständighetKvartsvinilovaya golvplatta har en hög nötningsbeständighet

De höga prestanda egenskaper uppnås genom en speciell tillverkningsmetod:

 • Stora bränntemperatur;
 • Färgning av hela plattor (endast det översta skiktet är gjort i en keramisk beläggning);
 • Behandling med en speciell förening.

Dessa typer av beläggningar är motståndskraftig mot mekanisk stress och kemiska medel, samt låg fuktabsorption. Dessutom är dessa typer av ringar är miljövänliga, eftersom det vid hög temperatur bränning av materialet avlägsnas alla skadliga ämnen.

Den enda nackdelen är en ganska hög kostnad. Floor Finish kvartsvinilom påverkar budgeten avsevärt. Allt annat är nästan lika egenskaper är keramiska material mer överkomligt. Därför, i syfte att spara pengar, kan du använda den här typen av finish.

Budget alternativet - kombinerad installation. I detta fall kan tröskeln vara gjorda av mer hållbara och dyra kakel och rastplatsen av hallen - från mindre motståndskraftig och billig.


Kantad med marmor kakel hall: lyx och hållbarhet i en person

Marmor tillbaka i gamla dagar som används för att dekorera palats och rika hus av adeln. Idag är detta material som används för efterbehandling av ägarna, som är villiga att ge lägenheten av lyx, betonar detta och sin egen status.

Marmorplattor i korridoren - valet av de rikaMarmorplattor i korridoren - valet av de rika

Förutom utseendet har marmor kakel en rad andra fördelar som lockar potentiella köpare:

 • Fuktbeständighet;
 • Miljövänlig;
 • hygien;
 • Temperaturförändringar;
 • brandsäkerhet;
 • Hållbarhet.

När du väljer kakel för hallen bättre att stanna på matt marble, som är en halkfri beläggning. Glansigt skikt gradvis nöts på grund av upprepad mekanisk påverkan. Också kan bli repad och flisas av vassa skoklackar eller rörliga hushållsföremål.

Med alla de fördelar och förmåner, kan marmorgolv råd att inte alla ägare av en lägenhet eller hus. När allt kommer omkring, utformningen av natursten har en relativt hög kostnad. Du kan titta på de konstgjorda analoger - mramorlitu. Priset på en sådan beläggning ser bra ut, men kvaliteten är inte sämre än naturliga material. Dessutom har mramorlit ett brett spektrum av användningsområden på grund av sin plasticitet, samt ett stort antal färger.

Hur man väljer en kakel design i korridoren

När du väljer golv, först bör fokusera på måtten på rummet, liksom utformningen av hallen och lägenheter. Täckning i korridoren ska vara i harmoni med golvet i nästa rum. Detta kan åstadkommas på två sätt: genom att använda en kombination av färger eller kontrast. I det första fallet, använda liknande nyanser, till exempel, är entrén gjort av beige kakel och badrum - brun laminat. I en andra utföringsform lämplig kombination av svart beläggning på korridoren golvet och ljus i nästa rum.

Den mest opraktiska lösningen för hallen - vitt kakel. Det är bättre att använda mörka eller pastellfärger. Ljusa färger visuellt förstärka ett litet utrymme.

För ägare av en rymlig hall intressant alternativ är att sätta några av de mönster av plattor och panelerFör ägare av en rymlig hall intressant alternativ är att sätta några av de mönster av plattor och paneler

Lyckliga ägare av rymlig hall kan spridas på golvet mönster eller hela panelen. Få den ursprungliga dekorativt måleri, för att skapa en bättre användning små plattor i kombination med de större elementen. Det är dock viktigt att den stenlagda ytan såg harmoniskt i de inre lokalerna. Det är nödvändigt att välja lämpliga tapeter, armaturer eller matta.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt detaljerna i korridoren om marmor kakel valdes för golv. Typiskt är en sådan beläggning är monterad i ett rum med en klassisk inredning. Hela atmosfären i denna stil är att sändas med hjälp av dekorativa element. Entrén kan dekoreras med marmor vaser eller glasfigurer. Lämplig kombination av golvbeläggningar och dekorativa element göra ännu ett litet rum (såsom en korridoren) verkligen lyxigt.

golvplattor i entrén (video)

Hall - den mest trafikerade delen av lägenheten, så den är klar bör du använda de mest hållbara material. Golvplattor i detta fall skulle vara den perfekta beläggningen. På grund av hög prestanda, kommer asfalterad yta länge även i de mest förorenade området. Dekorerad kakel hallen är inte bara praktiskt, men också vackert. Med en mängd olika typer av beläggningar och färger, kan var och en välja din smak och budget.

Exempel hall golvplattor (foto inre)

1 2 5 7 8 9 10 3 11 12

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − = 38