Gipsskivor väggpaneler: 3 sorters material

Gipsskivor väggpaneler: 3 sorters material

12 October 2017Gipsskivor paneler - en stor möjlighet att göra en helt slät väggGipsskivor paneler - en stor möjlighet att göra väggarna perfekt rovnymiObshivat gipsväggar - är det bekvämaste sättet för efterbehandling interiören. Med detta material en person kan egna händer för att anpassa väggarna och inte att skada familjen, eftersom gips hänvisar till ett antal av miljövänliga produkter för reparationsarbeten.


Hur FÖRHYDA väggar gipsskivor

Efter inrådan av experter, kan du undvika de vanligaste misstagen.

rekommendationer:

 • Innan arbete som krävs för att förbereda de nödvändiga verktygen för att inte slösa tid på att leta efter dem när det behövs;
 • Bättre att utforska en fungerande vägg för att välja rätt metod för fastsättning och köpa material som krävs;
 • Även experter rekommenderar att korrekt rikta väggen för att undvika hängande av det material som kan skada den.

Gipsskivor har ett stort antal fördelar - överkomligt pris kategori kan detta material uppnå en jämn väggyta med hjälp av ett litet antal ark och göra inte mycket möda och skicklighet. Gipsskivor är bland de mest miljövänliga material, är det tillåtet att använda i alla rum, även barn, eftersom kontakt med detta material kan orsaka en allergisk reaktion eller ett barn kan inte skadas av den släta ytan.

För att inte tala om egenskaperna hos vattenresistens och brandmotstånd, vilket gör det möjligt att känna sig mer säker i huset. Gipsskivor är lätt att installera, om det är korrekt att följa alla regler, är det möjligt att göra utan tjänster från byggföretag eller master och göra sådant arbete på egen hand.

Innan FÖRHYDA väggar gipsskivor, plocka upp alla nödvändiga material och förbereda rummetInnan FÖRHYDA väggar gipsskivor, plocka upp alla nödvändiga material och förbereda rummet


Om den är skadad, kan ersättas av en specifik del av elementet, vilket sparar pengar. Förutom de många fördelarna med detta material har sina nackdelar - det är ganska skör, så transport bör särskilt noga med att inte skada arken, eftersom de säljs i tillräckligt stora mängder och kan spricka på mitten. Även efter att ha installerat är det nödvändigt att iaktta noggrannhet, eftersom om skadade väggar alla möbler, kan du uppleva en liten, men ganska märk bucklor.

Gips alternativ i ett sådant fall är ett plåster, det fungerade lätt när skadas utan att särskild ansträngning. Den andra lika viktig nackdel är komplexiteten och tillgången på mannen att dold under kommunikationsmaterial. Om allvarliga skador är det obligatoriskt att ta bort en eller flera paneler, och en hög sannolikhet för deras fullständiga ersättning efter borttagning.

Att lära sig att FÖRHYDA väggar gipsskivor med sina händer

Innan arbetet påbörjas måste du först skära i erforderlig mängd gips, bör också ta hänsyn till platsen för anslutningar, vinklar.Experter ger råd om rätt skärmaterial:

 • Först måste du ta en skriv kniv och gör ett snitt gips på ena sidan;
 • Då materialet är böjt längs skärlinjen;
 • Det sista steget är att bryta mot avsnitt på den omvända sidan.

För att skapa en mängd olika utföranden av gipsskivor måste det skäras inte direkt, men i en halvcirkel, eller göra en mängd olika böljande delar. För detta arbete är det bäst att använda en handsåg, det är ganska lätt, och gör det möjligt för en problemfri på design för att skapa även de mest intressanta detaljer. Experter rekommenderar installation av ark för att stapla plattan för att undvika långa längsgående sömmar, eftersom det vid en sådan oregelbunden murverk troligen sprickbildning.

Experter rekommenderar att montera gipsskivor, så att inte längre varit längsgående sömmarExperter rekommenderar att montera gipsskivor, så att inte längre varit längsgående sömmar

Det är bättre att skapa delar av likheten mellan pussel, tätt sostykovyvaya ihop dem. Om rummet läggs två lager av gips, är det nödvändigt att flytta arken så att de inte upprepa tidigare mönstret.

Inte mindre nödvändigt är ett verk av bädda sömmarna, eftersom det är nödvändigt att stänga utrymmet mellan plattorna. För sådana ändamål - kitt mix förstärkt papperstejp som kan tätt sytt skåra liten serpyanku remsa. Med hjälp av en bred spatel, vilket är bekvämt att täta gapet, kan du förenkla din uppgift. FÖRHYDA rummet ensam med plattor av gips är inte svårt, om förutom tips om korrekt installation och användning av hög kvalitet material.

Att köpa det bör kontrolleras butiker och inspektera varje blad för skador, äktenskapet kurvor. Särskild omsorg är nödvändig vid valet av material för plantskolan, att ens veta att det är miljövänligt, bättre se till att du har intyg om kvalitet och överensstämmelse med europeiska normer.

Hur FÖRHYDA väggar gipsskivor: typer av material

På byggmarknaden erbjuder dessa typer av gips som kan bli otelochnym material för tegel eller träväggar.

De är:


 • Ark standard med grå - GCR;
 • Fuktbeständig, grön - gipsskivor;
 • Flamskyddsmedel, röd - GKLO.

Gipsskivor består av komprimerad cellulosamassa, med närvaron av gips till rollen av bindemedel. Båda kanterna av pappersskikten är väl tillsluten. Arken säljs med en tjocklek på 16 mm till 32 mm, och är av olika slag, med ett specifikt syfte och en annan prisklass. Alla typer av brandsäkra gips är, kan de fördröja spridningen av branden genom huset, vilket gör att familjemedlemmar dags att lämna lokalen.

Själv Rooms' gipsvägg med hjälp av en metall eller träram är också möjligt, om du följer reglerna och vet hur. För detta ändamål skruvarna. De måste vara i tät saker och bra fotfäste. Denna metod är mer tillförlitliga, även möjligt att använda den integrerade installationen av gipsskivor, vilket gör mer för att kasta av de befintliga lokalerna och ge den ett snyggare utseende.

Gipsskivor är av flera typerGipsskivor är av flera typer

Användningen av gipsskivor för väggar utjämning kan du inte bara lätt att uppnå en plan yta, utan också förbättrar ljud- och värmeisolering av bostäder, inte skapar damm, inte fläckar kläder.

En av de viktigaste egenskaperna hos ett material, såsom gips, är dess förmåga att absorbera fukt och släpper det om nödvändigt, om luften är för torr i rummet.


Instruktioner: hur man FÖRHYDA väggar gipsskivor med hjälp av lim

Om, efter den preliminära beredningen av väggarna, beslutades det - på egen hand lim material, måste du ta hand om de viktigaste material.

nämligen:

 • Experter kommer att bidra till att beräkna rätt mängd lim i lokalerna;
 • Innan du börjar limning, bättre att skapa en ledningsplan,
 • Det går inte att stänga ventilerna, måste också skära den plats där kommer att placeras strömbrytare och uttag.

Om du FÖRHYDA väggar gipsskivor med hjälp av lim, är det nödvändigt att först förbereda arbetsytan och kontrollera styrkan i gipsOm du FÖRHYDA väggar gipsskivor med hjälp av lim, är det nödvändigt att först förbereda arbetsytan och kontrollera styrkan i gips

Den förberedande fasen består av att ta bort damm från väggarna, måste du se till att styrkan i gips. I närvaro av den gamla beläggningen, är det nödvändigt att avlägsna sig själv som en sådan vårdslöshet kommer att föra över en hel del problem och kan reparera skador. Om ytan är sprucken eller ojämn, de är föremål för obligatoriska kitt. Primern enklast appliceras med en vals eller en speciell borstar. Sedan gäller lim enligt anvisningarna på förpackningen, och hålla sig till det gips.

Steg för steg: väggen hölje gipsskivor (video)

Om hemmet används rätt teknik kommer fodret att hållas säkert, och under en lång tid för att behaga ögat.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 40

map