Gipsskivor duplex: Design Basics

Gipsskivor duplex: Design Basics

12 October 2017Du kan skapa en ovanlig stämning i rummet genom att bygga ett tak två nivåer av gipsskivorDu kan skapa en ovanlig stämning i rummet genom att bygga ett tak två nivåer gipsokartonaKonstruktsiya två nivåer tak skiljer sig inte mycket från en nivå. Skapa samma metallramen på vilken att fästa skruvar, loppor alla arken av gipsskivor. Toppmonterad ytterligare rälsprofiler hos CD-lådform. Det vill säga, om du vill göra en krök, kommer det bara parallellt med golvytan. Den vertikala vinkeln är rak. Även gör dubbla tak med belysning med sina egna händer utan räta vinklar är fortfarande möjligt - detta kommer att kräva användning av särskilda profiler och kräver ingen liten erfarenhet av byggnadsverk.


Ett tak två nivåer av gipsskivor med sina händer: installation

Så, vad är ett konventionellt takmontage två-nivå? Första nivå - även med lådan. det är önskvärt att montera fast till taket av kapital, det vill säga utan suspensioner. Du kan också använda den senaste, men då standard galler storleken är 60 av 60 centimeter, vilket skulle kräva en hel del resurser och pengar.

Följande faktorer bör beaktas när du installerar en två-nivå taket:

 1. Om den primära lagret inte kommer att skjutas upp, då ramen är säkrad endast på den andra nivån - och ekonomi kan sparas, och arbetet kommer att vara mindre. Längs omkretsen fortfarande som profil.
 2. Bakgrundsbelysningen är monterad i speciellt preparerade hål. Om du planerar att göra bakgrundsbelysningen på den andra nivån - det förbereder en speciell nisch för dolda band.
 3. Det kan inte göras så att lederna i grundnivå och avancerad nivå, inklusive skelett, helt sammanfaller. Det vill säga, den andra nivån är önskvärd till mitten av lådorna - så nödvändigt vikt kommer att säkerställas.

Kör installationen av ett tak två nivåer ensam är inte svårt, är det viktigt att följa vissa regler och tålamodKör installationen av ett tak två nivåer ensam är inte svårt, är det viktigt att följa vissa regler och tålamod

Duplex gipsskivor tak med belysning med sina egna händer: alternativ

När det gäller belysning, ytterligare ramen under det i princip inte nödvändigt. Om du använder band - de helt enkelt limma. Lampor placeras i de preparerade nischer och säkrade den medföljande prydnadslisten. belysning alternativ finns mycket annan ordning. Du kan också använda hängande ljuskronor, men de måste fästas antingen på ramen eller till huvudstaden taket. Gipsskivor tak själva kommer inte motstå sådana laster.


Naturligtvis på varje nivå kommer att kräva ytterligare trimning av spackel. Särskild försiktighet bör hanteras under synliga sömmar. De flesta alla gör det - inte ett problem, men du kan utföra alla rentvå som tillät också.

Hur är fastsättningen av gips? Du kan använda självgängande skruvar, loppor, där praktiskt taget ingen mössa. Men mer problem uppstår med hur fäst en rektangulär profil på lederna. För förening som används är i allmänhet så kallade "krabba", och tvärformade kontakten. För förlängning profil (t ex, när gipsskivor undertak är monterad på vinden) bilevel stommeenheten uppträda på galgar. Sinsemellan, de är anslutna endast genom en enkel snitt en profil till en annan. Dimensionerna är valda för initiala skisser. En två-nivå taket kan göras även gips. Emellertid är mindre motståndskraftiga mot fukt såsom ett plåsterskikt och kan lätt bli halta även hög luftfuktighet. Men det är kanske att badrummen.

Innefattar LED bakgrundsbelysning tak består av radiomodul för trådlös styrning, strömförsörjning och fjärrkontrollen 16 kan ha belysnings varianterInnefattar LED bakgrundsbelysning tak består av radiomodul för trådlös styrning, strömförsörjning och fjärrkontrollen 16 kan ha belysnings varianter

Ritning anordning och en två-nivå tak är bättre att förbereda i förväg, i följande ordning: • första skiss;
 • nedan - finbearbetning skiss (med tanke på bredden av varje profil och inbuktningen hos backen de första och andra nivåer);
 • då - ritning.

Förresten, är allt detta tillgänglig från tredjepartsdesignföretag för en ganska låg kostnad.

Utformningen av taket i gipsskivor två nivåer med sina händer

Att veta hur man ansluter profilerna och gips till metall, liksom de enklaste systemen utför vrider på det - inte tillräckligt för att skapa en riktigt pålitlig tak. Vad ska jag uppmärksamma?

Således installationen börjar alltid med omkretsen av rummet. För styvare infästning mot väggen kan utföras shtrobirovanie profil och göra döv. Djup incised skiktet är från 1 till 1,5 centimeter. I framtiden kommer detta inte att märkas.

Förresten, kommer det att finnas låg ledningar. Tekniken är enkel - det kommer att bli mer än lederna, desto bättre.

Redo ram två-nivå taketRedo ram två-nivå taket

De viktigaste "power" platser, som kommer att ha till last:

 • ytterkantprofil;
 • den andra nivån av höljet (dvs de som är på "krabba" kommer att vara på toppen);
 • upphängning.

Här på dessa fästen är inte värt att spara i alla fall.

Anordningen är ett tak med två nivåer av gipsskivor: slutliga verk

Naturligtvis kommer steg för steg instruktioner för varje ritning vara olika, eftersom all styr formen på den andra nivån. Med den första allt är mycket enkel - det är gjord av en stel ram montering. Fastsättning en nivå till den andra det är gjort genom samma förening eller suspensioner. Klipp överskottet gips (på de platser där det finns en andra nivå) - är inte nödvändigt. Detta tar mycket tid, och extra skydd mot översvämningar skadar inte.


När du skapar ett tak två nivåer av gipsskivor kan kombineras typer av belysningNär du skapar ett tak två nivåer av gipsskivor kan kombineras typer av belysning

Final installationsarbete är:

 • bakgrundsljusenheten, maskininställning och strömförsörjningen (när LED-lampa);
 • efterbehandling gips, tejpa en glansig film;
 • genom jämnhet nivå;
 • Installation av dekorativa lister eller taklister för gardiner.

Trey tak inte utgör något extremt svårt. För installation av alla använde samma ram för varje nivå. Säkra omkrets för att ge den nödvändiga flexibiliteten.

Även om den andra nivån - skyhöga, det vill säga utan en anslutning till väggen, då det kommer att skapa en förstärkt ram. Det är - för att komplettera sin fjädring och mycket låda att göra tätare (30 till 30 centimeter, kan UW användas).

Gipsskivor med belysning (video)


Den beskriver enkel variant av taken två nivåer. Och det finns också mer komplexa system, till exempel när en kombination av filmspänning och gips. Montera taket två nivåer kan även nybörjare. Detta kräver endast de detaljerade instruktioner och en hel del erfarenhet.

Ett tak med två nivåer av gipsskivor (bild)

1-Dvuhurovnevyiy-potolok-iz 1910 163yyyy 5011 DIZAIN-dvuhurobnevih-potolkov 3092010134615bes3 dvuhurovnenye-potolki-dlya-gostinoy-4 Dvuhurovnevie-potolki-iz-gipsokartona-08 dizajn-potolkov-iz-gipsokartona-dlya-kuhni Dvuhurovnevie-potolki-iz-gipsokartona-15

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

map