The BlogThermische isolatie van het plafond in het bad - een belangrijk onderdeel van de hervestiging van de ruimtenThermische isolatie van het plafond in het bad - een belangrijk onderdeel van deze inrichting pomescheniyaSegodnya verschillende methoden gebruiken voor isolatie toegepast en geavanceerde materialen, nieuwe technologieën. Maar de isolatie van het plafond van het bad kan plaatsvinden op de oude manier, en het resultaat zal niet slechter zijn, indien correct gedaan.


Wat een manier van verwarmen van het plafond in het bad is beter

Om te werken met de nieuwste generatie van de materialen is gemakkelijk, maar de isolatie zal een aardige cent. Als voor de oude manieren, de noodzaak om serieus te sleutelen, maar de reparatie zelf zal goedkoop zijn.

Warm badschuim kan niet - bij hoge temperaturen, laat het schadelijk voor de gezondheid, en indien het materiaal dicht bij de buis, zodat het smolt. Glaswol - te slecht isolatie van het plafond bad, hoewel, want als je werkt met het nodig hebben serieuze bescherming van de huid, luchtwegen.

De meest optimale materialen voor thermische isolatie van het plafond baden: vochtwerende film, basalt wol en aluminiumfolieDe meest optimale materialen voor thermische isolatie van het plafond baden: vochtwerende film, basalt wol en aluminiumfolie

Materialen voor thermische isolatie

Misschien is het beste voor de prijs-kwaliteit versie van de opwarming vandaag:


 • Waterdichtheid (film);
 • Basalt wol;
 • Aluminiumfolie.

Thermische isolatie en de dikte van de laag is afhankelijk van het klimaat waarin je woont, wat voor soort dak bad dak (als de zolder isolatie anders zal zijn). Spreken gemiddeld, de dikte van de isolatielaag is gelijk aan ongeveer 10 cm. Echter, stoombaden deze waarde stijgt en gebruikt twee dampblokkeerlaag direct paren accumuleren.

Hoe kan plafonds in het bad te isoleren: de opties

Dus het is de moeite waard om alle standaard opties te overwegen voor het verwarmen.De warme plafond:

 • Bazalit. Deze elastische isolator met lage dichtheid, gemaakt van basalt vezels. Dat mag worden genoemd minerale wol (steenwol). Maar niet alleen de minerale wol basalt, maar dolomiet, kalksteen, diabaas.
 • Izospan. Dit materiaal in beide species A en B. Een Izospan als beschermende isolatie voor wanden en daken tegen wind en condensaat. Het vrijmaken buitenisolatie. In Izospan - dampscherm, waarbij de verwarming in de verzadigde waterdamp beschermt.
 • Geëxpandeerde klei. Dit zijn poreuze klei capsules tijdens het schieten over het leem te doen. Een kwalitatieve isolatie te verkrijgen, geëxpandeerde klei nodig om lag in een laag van 30 cm.
 • Zaagsel. Het materiaal is goedkoop, maar niet de beste voor isolatie bad. Maar als u besluit om het plafond van zaagsel te isoleren, dan een laag zaagsel correct vervolgens bedekt met bodemlaag.
 • Folie. Het wordt binnenshuis gebruikt om het te beschermen tegen vocht. Schede plafond folie moeten overlappen, wordt de gewrichten van de folie verlijmd met een speciale aluminium tape (Scotch).

Isoleer het plafond in het bad kan een folie, geëxpandeerde klei, izospanom, zaagsel of bazalitom zijnIsoleer het plafond in het bad kan een folie, geëxpandeerde klei, izospanom, zaagsel of bazalitom zijn

Populaire en materiaal zoals een cellulosevezel. Vanaf de kant lijkt het erop dat het is gewoon een soort van minerale wol, maar het is een apart materiaal - low-cost, milieuvriendelijk, en hoewel zijn dunne vezels, het perfect houdt warmte.

Warming framing bad: materialen voor het waterdicht

Voorschriften voor afdichtingsproducten - hoge waarnemingsdrempel voor hoge stress.

Het kan worden:

 • ruberoid - is goedkoop, maar het is moeilijk te monteren, bij verhitting zal onaangename geur smelten hars;
 • perkament - het maakt niet geuren, vriendelijk materiaal uit te zenden, maar het ontbreekt aan de juiste sterkte;
 • foelie - water bevat, produceert de zogenaamde thermos effect;
 • polyethyleen - de meest populaire werkwijze voor het waterdicht maken met een lichtgewicht, flexibele structuur.

Voor het verwarmen bad nodig framing materialen zoals: polyethyleen, dakbedekking en folieVoor het verwarmen bad nodig framing materialen zoals: polyethyleen, dakbedekking en folie

De beste optie zou een combinatie van verschillende soorten waterdicht zijn. Voor soldeerverbindingen nu gebruik hittebestendige siliconen dichtingsmiddelen.


Hoe warm bad plafond met zijn handen, als er geen bad loft

Het proces is eenvoudig, maar je moet strikt te gaan op de trappen.

Het opwarmen van de zolder zonder een bad:

 • Bevestiging aan het plafond brusochkov punt vijf bij vijf millimeter;
 • Stapgrootte = isolatiemateriaal in de vorm van platen;
 • Batts oppervlak;
 • Tussen de staven neergelegde materiaalslang - kan pustotki minerale wol leggen.

Als uw badkamer zonder dakisolatie van het plafond van het proces dat zal je niet veel tijd en geldAls uw badkamer zonder dakisolatie van het plafond van het proces dat zal je niet veel tijd en geld

Maar in plaats van minerale wol worden gebruikt, bijvoorbeeld papier en folie. dwars wiggen zijn aangebracht en de folie gespannen overlapt, wordt de staven nietmachine bevestigd en naden afgeplakt tape En dan zal het proces als volgt.


Isolatie bad met een zolder

Hardhouten vloeren een Russische bad zal anders zijn dan die van de opgebouwde structuur.

En hier ligt het principe van de opwarming van de aarde in drie stappen:

 • Plafondplaten moet de vacht van de klei oplossing;
 • Sleuven spiked houtsnippers, maar wordt eerst bevochtigd met cementmortel, waarbij de diepte van de vulling niet meer dan 20 cm;
 • Vloer is gevuld met ten minste twee lagen en bij voorkeur drie.

Bad met dakisolatie moet efficiënt worden uitgevoerd en correct is ondenkbaar dat een condensatie bathBad met dakisolatie moet efficiënt worden uitgevoerd en correct is ondenkbaar dat een condensatie bath

Het aantal lagen is ingegeven door het feit dat het condensaat in geringe laagdikte wordt gevormd. Als u niet houtsnippers hebben, stro, kunt u neemt. Clay, door de manier, kan een maand stollen, maar in de hete proces zal sneller gaan.

Als de zolderkamer: hoe de zolder te isoleren

Functies zolder bad dat de hitte en water hit op de tweede verdieping onaanvaardbaar, omdat de dampbarrière en waterdicht moet onberispelijk zijn.

Als u de bouw van een bad zijn begonnen met een loft, of als u reeds over dergelijke, zorg voor de kwaliteit tussenvloer.

Hok bad is noodzakelijk om een ​​goede waterdichtheid en dampscherm maken, waterdamp en mogen niet worden blootgesteld aan de tweede verdiepingHok bad is noodzakelijk om een ​​goede waterdichtheid en dampscherm maken, waterdamp en mogen niet worden blootgesteld aan de tweede verdieping

Veel deskundigen adviseren om de ouderwetse manier te gebruiken - klei en houtkrullen. Genomen klei chips en water, alle gemengd tot een dikke room en op een ruwe vloer zolder gegoten. Top - waterdicht maken van daken films, en bottom - stoom. Het kan worden gedrenkt in lijnolie karton.

Maar deze oude methode heeft nadelen - het dak een taaie, isolatie en proces lang en moeizaam. Ja, en klei, zoals reeds vermeld, het droogt lang.

Thermische isolatie van het plafond in het bad (video)

Er is niets beter dan een koude winter letterlijk springen in een warm bad, en in de zomer op het tegendeel, van de hitte - in de koelte van de avond. Om de kwaliteit van elke fase van de bouw en reparatie zien, en het badhuis zal lang om u te behagen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

48 − 41 =