GCR - wat is dat: 3 belangrijkste soorten materiaal

GCR – wat is dat: 3 belangrijkste soorten materiaal

12 October 2017Gipsplaten uitstekend en praktisch materiaal voor oppervlaktebehandeling bij het uitvoeren van reparatiesGipsplaten is een uitstekende en praktische materiaal voor de oppervlaktebewerking tijdens remontaTe die professioneel betrokken zijn bij inrichting, afwerking en plating kamers, moeten de wanden precies weten wat de GCR en hoe te werken met dit materiaal, kent de soort subtiliteiten en gipskartonplaten. De bouwmarkt is divers in termen van keuze van materialen voor decoratie en de bouw, maar de GFC is een universele afwerking materiaal.


GCR: wat is de reikwijdte en

Rekening houdend met de details van gipskartonplaten, kan worden geconcludeerd dat het niet alleen de meest populaire, maar ook een veelzijdig materiaal.

FCL uit twee componenten - het karton en gips.

Veel mensen verkiezen om GCR kiezen, omdat gipsplaten wordt gekenmerkt door veelzijdigheid en functionaliteitVeel mensen verkiezen om GCR kiezen, omdat gipsplaten wordt gekenmerkt door veelzijdigheid en functionaliteit

Building pleister binnen het folie (base), vaste kartonlagen van hoge dichtheid (liner) plaatvormig.

Toepassingsgebieden:


 • Het verfraaien van de muren en gebouwen;
 • Installatie van verlaagde plafonds;
 • Het maken van wanden en deuren;
 • Noise-proof design;
 • Gevelisolatie van woningen en kantoren;
 • Verbergen onregelmatigheden van de muren en plafonds.

Het gebruik van gipsplaat in het gebouw is zeer uitgebreid, deze en praten in detail.

De samenstelling van gipsplaat

Bij de productie van gipsplaat er standaarden waarbij, afhankelijk van het type, de samenstelling varieert GCR.

Leer de samenstelling van gipsplaat kan worden in een speciaalzaak in ConsultantLeer de samenstelling van gipsplaat kan worden in een speciaalzaak in ConsultantBeschrijving van de samenstelling als een percentage:

 1. Building gips - 90%;
 2. Pressed karton - 5%;
 3. Water, lijm, kleurstoffen - 5%.

Gipsplaat milieuvriendelijk materiaal, in tegenstelling tot OSB (oriented strand board), bestaande uit stoffen die toxisch (en formaldehydehars) zijn. 

In de productie en vervaardiging van gipsplaat wordt gebruikt, volgens standaard gips twee soorten T4 en T5.

Afhankelijk van de modificatie en eigenschappen van de resulterende gipsplaat, gipsplaat variaties bestaan ​​bijvoorbeeld GKLO (gipskartonplaat verhoogde brandwerendheid) gebruikt in brandbare en industriële gebouwen, waarbij chemische toevoegingen die vuurvaste eigenschappen te verbeteren bevatten.

Gipsplaten: eigenschappen van het materiaal

Zoals bij elk bouwmateriaal, van gipsplaat heeft ook zijn eigen kenmerken, waaronder. Laten we ze in detail onderzoeken.

De basis werd gelegd:

 • Plaatafmetingen (lengte, breedte en dikte);
 • Gipsplaten materiaal;
 • Het gewicht (16-35 kg);
 • Buigsterkte, dat is de belangrijkste technische component;
 • Kleur blad (zie de basis vuurvaste wit, groen vochtwerende);
 • kantvorm (recht, uitgedund, halfcirkelvormig afgerond);
 • brandveiligheid;
 • Milieuvriendelijk.

Plaatdikte is gekozen alleen van de bestemming. Bijvoorbeeld voor een verlaagd plafond mantel, is het raadzaam om een ​​dikte van 9,5 mm te kiezen, omdat het niet hoge belastingen en goedkoper zullen ervaren. De scheidingswanden monteren en tot een dikte van 12,5 mm wordt gebruikt omdat de dikte is afhankelijk van de sterkte en geluidwerende wand.

Gipsplaten is perfect voor wanden en plafond in het appartement omdat het milieuvriendelijk en veilig voor de gezondheidGipsplaten is perfect voor wanden en plafond in het appartement omdat het milieuvriendelijk en veilig voor de gezondheid


Gewicht per plaat wordt berekend op basis van het materiaal, breedte, lengte en dikte van de plaat.

Kleur karakteristiek speelt een belangrijke rol bij de keuze van gipsplaat. Voor het gemak van de klant, bijna alle fabrikanten, afhankelijk van de omvang van het gebruik, het verfoppervlak. Bijvoorbeeld, de fabrikant van de GCR Knauf, de gebruikelijke GCR is geschilderd in grijs, groen waterdicht, vuurvast in donkergrijs en een combinatie daarvan is geschilderd in donkergroen. 

Ook vermeldenswaard is dat het kleine formaat en gipsplaten.

Het verschil in milieu-bladen afhankelijk van de samenstelling van de gebruikte materialen en is een van de belangrijkste technische kenmerken van de controle vellen voordat de markt te betreden. By the way, vandaag de dag de meest milieuvriendelijke gipsplaten is Knauf.

Aan de muur sterker en stiller was, kies dan de dikste plaat en let op de installatie, probeer dan een enkel vel te gebruiken, en gebruik maken van alle nuttige oppervlakte van de plaat.

eigenschappen gipsplaat

Gipsplaten verschillende eigenschappen en het materiaal waaruit ze zijn geproduceerd, in dit verband, de Russische speciale norm 51829. werd geïntroduceerd in 2001. Afhankelijk van de toepassing, de bladeren begonnen te worden onderverdeeld in soorten die afhankelijk is van de basiseigenschappen van de gipsplaat.


Meer informatie over de basiseigenschappen van gipsplaten kunt u op het internet of open ruimtes in het gebouw winkelMeer informatie over de basiseigenschappen van gipsplaten kunt u op het internet of open ruimtes in het gebouw winkel

Onder hen:

 1. gipsplaten standaarddichtheid gelijk 7,2x102 kg / m3
 2. Milieuvriendelijk (aanwezigheid van schadelijke verontreinigingen);
 3. Breathability (regelen van de vochtigheid en binnenklimaat).

Voordat u er zeker van de FCL vragen geven informatie over de fabrikant ,, controleren op eco-labelling "Leaf of Life" te kopen, en het is wenselijk om kennis te maken met de samenstelling van de gebruikte materialen.

soorten gipsplaten

Afhankelijk van de omvang en doelstelling gipsplaten verdeeld in twee basistypen en 4 ondersoorten. Ze komen vaak voor en GCR GOLS (gips sheets).

Als u nodig hebt om snel en nauwkeurig om de muren schede, dan voor dit doel zijn perfect eenvoudig gipsplaatAls u nodig hebt om snel en nauwkeurig om de muren schede, dan voor dit doel zijn perfect eenvoudig gipsplaat

Types van gipsplaten en hun toepassing:

 • GCR - een eenvoudige gipsplaat, waarin de basisstructuur omvat gips versterkt dichte karton. Gebruikt voor gevelbekleding, scheidingswanden regeling, in huizen met een gematigd klimaat en een normale luchtvochtigheid.
 • Gipsplaten - vochtbestendige gipsplaat gebruikt in ruimten met een hoge luchtvochtigheid. De bijzonderheid van deze soort is dat het voorkomt de vorming van schimmel, meeldauw op het wandoppervlak, en behoudt zijn vorm onder extreme omstandigheden. Geschikt voor gevelbekleding in privé-woningen en zelfs baden.
 • GKLVO - gipsplaten, een combinatie van water- en brandwerende eigenschappen. Het wordt gebruikt op bouwplaatsen zijn zeer verantwoordelijk voor de veiligheid van de brand en de toegenomen vocht. Het belangrijkste nadeel van dergelijke vellen zijn de hoge kosten.
 • GKLO - gipsplaten met verbeterde limiet brandwerendheid. De bijzonderheid van deze vellen is om normen en normen inzake brandveiligheid te bieden. Het wordt meestal gebruikt in scholen en sociale voorzieningen (ziekenhuizen, onderwijsinstellingen uchdeniya etc.).

Alle soorten van gipsplaten gegevens onderscheiden zich door hun milieuvriendelijkheid, productie kwaliteit en het comfort van het werk, omdat ze een lager gewicht dan, bijvoorbeeld zogenaamd oriented strand board (OSB), dat is ook schadelijk voor residentieel gebruik.

Er zijn 3 soorten afhankelijk van het doel van gipsplaat:

 1. Plafond - een maximale dikte voor ruisonderdrukking eigenschappen wordt gebruikt voor het monteren valse plafonds te verhogen;
 2. Boog gipsplaat plaat een minimale dikte, geschikt voor ruwe afwerking;
 3. GCR wall - een standaarddikte van 12,5 mm wordt gebruikt voor het doel van het werk (in plafonds, wanden, wanden montage).

Wanneer lambrisering conventionele GCR combineren gelamineerd gipsplaten, vinyl-bedekt, met een verscheidenheid aan bloemen en kleuren.

Voordelen en kenmerken van gipsplaat laminaat

Gelamineerd gipsplaten - een nieuw woord op het gebied van decoratie en bouwmaterialen, zoals het op de markt verschenen onlangs. Haar voornaamste doel is decoratie van de muren en plafonds.

In gelamineerd gipsplaat is bijna geen variaties. Het belangrijkste verschil is de kleurstof (design), de vorm en dikte van de plaat.

Op de foto kun je zien hoe het eruit ziet en hoe het verschilt van de conventionele plaat. Volgens de kenmerken is niet inferieur vochtbestendig en brandwerende platen en wordt zelfs in het huis van de badkamer muren. Vervaardigd gelamineerd gipsplaat technologie, wapeningsweefsel base, die veel sterker is dan de kartonnen basis.

Oorspronkelijk transformeren de binnenruimte is mogelijk door middel van gelamineerd gipsplaatOorspronkelijk transformeren de binnenruimte is mogelijk door middel van gelamineerd gipsplaat

Voordelen die inherent zijn gelamineerd GCR:

 • De verscheidenheid van kleuren en vormen (steen stijlen, hout, etc.);
 • Geen behoefte om zelftappende schroeven (montageplaten gebruiken is mogelijk dankzij de speciale beugels en klemmen;
 • Gemak van schoonmaak en onderhoud;
 • Eenvoudig te installeren en te ontmantelen, indien nodig;
 • Nadat de installatie is niet meer nodig om extra werk (gips, behang lijmen, het schilderen van de muren) uit te voeren;
 • Verhoogde kracht en bescherming blad tegen krassen en beschadigingen;
 • Excellent-air geleidende eigenschappen van bladen, hen in staat stellen om te "ademen" en daardoor de vochtigheidsgraad in de kamer te regelen;
 • Het gebruik van verschillende materialen kratten voor LGKL installatie.
 • Hoge milieuvriendelijkheid.

Laminaatfilms PVC gipsplaten verschillende dikte, zodat de structuur slagvastheid en slijtvastheid te geven.

Voordat u een dergelijk materiaal te kopen, is het noodzakelijk om rekening te houden met de belangrijke technische aspecten:

 1. Bij het installeren deur en vensterbanken, mag alleen met een speciale kleefeigenschappen inherente kit;
 2. Reinigen en spoelen van dergelijke panelen wordt alleen toegestaan ​​vloeibare wasmiddelen zonder deeltjes (poeder);
 3. Onaanvaardbaar installatie in badkamers en toiletten gebieden met een hoge luchtvochtigheid;
 4. Wanneer u decoratieve vloeren te creëren, is het raadzaam niet de film na de bouw te verwijderen.

Overigens worden de gelamineerde gipsplaten niet alleen gebruikt voor de muren en plafonds, maar ook voor de vervaardiging van meubels, decoratieve elementen van het interieur en de gevel van gebouwen.

Wat is GCR in de bouw

Bouw en inrichting van gebouwen en terreinen blijkt dat gipskokartonnye bladen in onze tijd bezet een leidende positie in de markt van afwerkingsmaterialen, omdat ze onderscheiden zich door een breed scala aan producten, lage kosten en de naleving tijdens het gebruik.

Experts raden voor het afwerken van de oppervlakken van de gipsplaten te kiezen, want om reparaties uit te voeren om het gebruik ervan een kracht zelfs onervaren zal zijnExperts raden voor het afwerken van de oppervlakken van de gipsplaten te kiezen, want om reparaties uit te voeren om het gebruik ervan een kracht zelfs onervaren zal zijn

Het toepassen van FCL samen met de verwarming kan thermische isolatie van residentiële gebouwen die niet bang is van lage temperaturen en strenge vorst van ons klimaat te bereiken.

Daarom, bijna alle de bouw ging op een pleister materiaal, vooral in westerse landen. Bijvoorbeeld, in de VS, bijna alle woningen zijn volledig opgebouwd uit gipsplaat. Vellen van gipsplaten helpen bouwers en ontwerpers om veel pannen van de klant, in het bijzonder met betrekking tot plafonds, muren, wanden regeling op te lossen. Hiermee kun je een kleine opslagruimte te bouwen. In Rusland, een belangrijke fabrikant en leverancier van gipsplaat is het bedrijf "Gipsopolimer".

De belangrijkste verschillen van de gipsplaten vellen van andere materialen zijn:

 • Veelzijdigheid (diverse toepassingen);
 • Lage kosten van de productie, waardoor ondernemers om de productie van gipsplaat vast te stellen;
 • Het bereik van de markt van de bouw en afwerkingsmaterialen (vergelijkbaar met de keuze van behang of linoleum);
 • Het gemak en het comfort van het werk (materiaal leent zich om te werken als een ervaren bouwer, en de gemiddelde persoon);
 • Variabiliteit in het selecteren klittenbanden (bouten en schroeven, nieten, klyamery).

Dankzij deze optie, zie je duidelijk het verschil tussen het materiaal.

Verschillen en kenmerken van geperforeerde gipsplaat

Een variant van de GCR geperforeerd gipsplaat, significant verschillend van de gebruikelijke. Het belangrijkste kenmerk is een goede akoestische eigenschappen. Worden waar nodig gebruikt om het minimum van geluidstrillingen, de echo (stadions, theaters, enz.) Te bereiken.

Voordelen geperforeerde gipsplaat dat deze verschilt voldoende hoge sterkte en goede geluidsisolatieVoordelen geperforeerde gipsplaat dat deze verschilt voldoende hoge sterkte en goede geluidsisolatie

Van een cellulosebaan met zachte bekleding op het plaatoppervlak. Eigenschappen die vergelijkbaar zijn met conventionele GCR, met uitzondering van de hoge geluidsabsorptie.

Kenmerken geperforeerde gipsplaat:

 1. Gemak van installatie en onderhoud;
 2. De absorptie van geluid resonantiemethode;
 3. Hoge sterkte en duurzaamheid;
 4. Zorg voor een optimaal klimaat en de luchtvochtigheid in de ruimte;
 5. De behoefte aan speciale gereedschappen tijdens de installatie;
 6. Na het aanbrengen van stopverf gewrichten;
 7. De hoge kosten.

In normale woonwijk, dit gipsplaten nauwelijks gebruikt, en in uitzonderlijke doeleinden (liftschachten, kamers met ventilatie, evenals pompen en transformator apparatuur, levengevende toegenomen lawaai). Rassen perforatie gipsplaat: rond, vierkant en rechthoekig.

Kenmerken GCR: wat is dit (video)

Het ontwerp van de FCL kan bijdragen tot het verminderen van de kosten van de inrichting van de kamers en huizen, en verhoging van de efficiëntie van de decoratie, evenals de compatibiliteit met andere materialen te waarborgen, zonder schade aan de gezondheid. Nieuwe ontwikkelingen en vooruitzichten gebruik van gipsplaten, worden bepaald op dezelfde waarde in de groei kwaliteit van de opgerichte structuren.

gipsplaten in het interieur (foto)

0c7edf1261dcc729b22de901a863d7b4 3 3d0d0fb8d786cade229667a16550eea7 3min19 4ef4e6fe2f61398f7fa0c2085ff663b2 6fa9d71510c151c0b39a798ef437e0f7 2013-02-01variantupotolkiizgipsokartonadizain ac116b9ee49d2d2e81bcd92cd964fde5 Dizajn-podvesny-h-potolkov-iz-gipsokartona-3 dizajn-potolka-iz-GKL

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1

map