The BlogEtt brett urval och olika material för efterbehandling taket, gör det möjligt att förverkliga din någon design beslut till verklighetEtt brett urval och olika material för efterbehandling taket, gör det möjligt att förverkliga din någon design beslut realnostShiroky val av efterbehandling material gör det möjligt att förverkliga nästan alla designidéer. För efterbehandling balkongen, kan du använda nästan alla byggmaterial. En del av dem även i fallet kan användas om balkongen inte värms. Till exempel, på en kall balkongen kan du installera PVC-paneler, metall ribba eller gipsskivor.


Plast tak och balkonger och öppna utrymmen

Paneler tillverkade av PVC - en av de dyraste och hållbara material. väggen hos balkongen kan också trimmas om så önskas genom sådana paneler. Plastpaneler kan även monteras på en öppen balkong. Innan mantlar PVC takpaneler du behöver för att bygga ramen.

Spjällåda under plast tak, kan vara konstruerade av timmer eller metallprofiler. Experter rekommenderar användning av metallprofiler, såsom bitar av trä ruttnar. Dessutom tar metallprodukten ackumuleras inte svamp eller mögel.

PVC panel är mycket slitstarkt, kan de installeras även i öppna balkongerPVC panel är mycket slitstarkt, kan de installeras även i öppna balkonger

Hur man installerar plast tak:

 1. Säkra startprofilen.
 2. När dymlingar hjälper begå UD-profilen.
 3. Fästa höljet fäst bar.
 4. Skjut den första panelen. För sin fixering används börjar profil och självgängande skruvar.
 5. Installera de återstående panelerna.
 6. När du har mantlade hela ramen med plastpaneler, installera dekorativa lister och inventarier.

Gips tak paneler som en balkong

Rubricerar loggian Gips är förmodligen den bästa lösningen. Gör ett tak på gipsskivor med sina egna händer är en kick. Först måste du jämna ut ytan av basen och ta bort resterna av gips och färg, och sedan börja installera reglar.


Om taket på en balkong inträffar bör du använda fuktbeständig gipsskiva, eftersom den inte deformeras när den utsätts för fukt. Dessutom fukt gipsskivor starkare.

Gips tak ser bra ut på balkongen, dessutom är det lätt att monteraGips tak ser bra ut på balkongen, dessutom är det lätt att montera

Installation teknik gipsskivor i taket:

 • Montera styrprofiler.
 • Borra hål för pluggar.
 • Säkra UD-profil med plugg.
 • Installera tak profiler för fixering av produkten, använd ett ankare.
 • Trimma kanterna på gipsskivor med hjälp av papperskniv.
 • Säkra gipsskivor på svarvning. Kom ihåg att mellan intilliggande ark måste förbli ett litet mellanrum (ca 3-4 mm).
 • Zashpaklyuyte sömmar mellan lakanen.
 • Applicera målgång gips eller färg.
 • Installera belysning och taklister.

Hur man gör ett tak foder på balkongen

Ofta nya taklisten på balkongen med ett plastfoder. Detta foder inte bara ser bra ut, men är också mycket praktiskt. Det är värt att notera att för att installera plast foder är inte nödvändigt om balkongen är inte uppvärmd eller i loggian är inte satt fönster.Innan installationen, måste du rengöra basytan gamla gips eller färg. Sprickor önskvärda att försegla akryl tätningsmedel. Efter förseglings torkar, kan du börja installationen.

Taken i plastfoder lämpliga endast för uppvärmning eller inomhus balkongerTaken i plastfoder lämpliga endast för uppvärmning eller inomhus balkonger

Installation av spåranslutning utförs i följande ordning:

 1. Borra hål för träblock skruvarna.
 2. Applicera en lack eller färg pinnar.
 3. Fäst stängerna i taket. För att fixera ramen med dymlingar.
 4. Om det behövs, placera dem under barer förstyvningar.
 5. Med hjälp av en häftapparat fast BMC eller L-formad profil.
 6. Montera reglarna. Ena änden av fodret som skall införas i baskortet och den andra fixerad på lådan med hjälp av häftklamrar.
 7. På samma sätt är följande paneler installerade.
 8. Efter slutet av installationen behöver tvättas med tvål och vatten vånings och installera lampor.

Tätskikt av taket på den lilla balkongen i sina egna händer

Om taket flyter på balkongen, måste du försegla rummet. Du måste också nödvändigtvis täta golvet. Annars på balkongen kan bilda skadliga kondens eller mögel.

När tätskikt taket måste vara samma märke och med golvet på balkongenNär tätskikt taket måste vara samma märke och med golvet på balkongen

V kan användas som ett tätskikt material:

 • Penetrerande kompositioner. Tätskikt kylrum bör göras med hjälp av detta material. Penetrerande kompositioner - en mångsidig och mest tillförlitliga tätskikt material.
 • Spray kompositioner. Perfekt anpassad färg och emulsion, som omfattar gummi eller bitumen.
 • Trä bandmaterial. De är gjorda av polyeten eller glasfiber tak. Trä bandmaterial används sällan, eftersom kostnaden är mycket dyr.

För tätskikt balkonger bästa användningen av penetrerande föreningar. Applicera blandningen på taket är nödvändigt i flera lager. På den första dagen efter applicering av kompositionen genomträngande taket sprutas med vatten. Detta förfarande kommer att bidra till att undvika uppkomsten av sprickor i beläggningen.

Vad taket i loggia med en begränsad budget

Gör en vacker tak på balkongen kan vara även med en begränsad budget. I detta fall, som ytmaterialet är bäst används i skumplattan. De kan installeras på den kalla balkong, under förutsättning att du ansöker till basen ytan av tätskikt.

Skum - det billigaste materialet för efterbehandling taket på en balkong, och många anser att det är det bästa alternativet för det inre av lokalernaSkum - det billigaste materialet för efterbehandling taket på en balkong, och många anser att det är det bästa alternativet för det inre av lokalerna


Polyuretan kakel - den perfekta lösningen för balkonger, båda med hög och med låg takhöjd. Innan du installerar brickor måste du använda en primer i taket eller tätnings sprickor.

Montering polyuretanplattor i följande ordning:

 1. Applicera den adhesiva kompositionen på kakel. Det är bäst att applicera limmet sammansättning pricken.
 2. Fäst plattorna i taket och tryck. När du sätter kakel, vänta några minuter. Korta utdrag hjälper bättre grab lim.
 3. Installera de återstående brickor på samma sätt.
 4. Bifoga dekorformstycke. Det kommer att hjälpa dig att dölja gapet mellan vägg och tak.
 5. Treat kakel akryl tätningsmedel.

Vad andra designalternativ tak på balkongen där

Det finns flera alternativ för efterbehandling taket på balkongen. Om du inte vill installera en upphängd tyg, gips eller polyuretan kakel, kan du enkelt måla ytan. För att måla taket är bäst att använda fasaden, eftersom de inte spricker under inflytande av låga temperaturer.

Plast eller aluminiumlameller - praktiska, hållbara, starka, snyggt, vackra och tillförlitlig material för efterbehandling taket på en balkongPlast eller aluminiumlameller - praktiska, hållbara, starka, snyggt, vackra och tillförlitlig material för efterbehandling taket på en balkong

Om du väljer att måla taket, måste du göra en preliminär förbehandling. Det rekommenderas att avfetta och rengöra dammet från taket. Också måste appliceras på basytan av primerskiktet.

För efterbehandling taket är också möjligt att använda ett rack paneler. De kan endast installeras på den uppvärmda balkongen. Rack paneler är oftast gjorda av material som inte korroderar.


Tekniken Tak installation av skenorna:

 • Fäst hörnprofilen på väggen. För fixering med hjälp av dymlingar.
 • Installera guide. För att fixa guiden använder galgar.
 • Fäst panelen på lådan. Fixering utförs med hjälp av "not och fjäder" system.
 • Efter alla ställningar kommer att installeras, fästa dekorativa lister och inventarier.

Installera tak plastpaneler på balkongen (video)

Reparation tak på en balkong kan göras med hjälp av olika material. Var och en av dem har sina egna egenskaper och fördelar. Otvivelaktigt bättre ytmaterial är gipsskivor och paneler av polyvinylklorid. Dessa material är den mest hållbara och praktiska. Dessutom att gipsskivor och plast tak lättast installera. Alternativt kan du ta till användning av metallstavar, polyuretan plattor, plast sidospår eller murverk färg.

Vad taket på balkongen (foto)

3 813 ----- 16-4- 46-- 114-- 998dc9-- 2012-10-31-321- 3664fbbfdcac5ce1cb308babf8fcf7cd-- 20140227-1353-DSC00794j7fiber-- 147156307--

Leave a Comment

Your email address will not be published.

49 − 47 =