Fördelaktigt och bekväm lösning i ett privat hem - garderoben under trappan

Fördelaktigt och bekväm lösning i ett privat hem – garderoben under trappan

12 October 2017Garderob, som ligger under trappan, ser snygg och originalGarderob, som ligger under trappan, ser snygg och ursprungliga Rationell användning av rymden är alltid intresserade ägare av privata två våningar hus. Det kommer att vara användbara och i landet. Å ena sidan, verkar det som om närvaron av ett stort hus, kan du inte bryr sig om saker som var att sätta möbler och inte bryr sig om det tomma utrymmet under trappan till andra våningen. Men i själva verket är harmonisk och effektiv placering av möbler i förgrunden vid de behöriga ägare.


Garderob under trappan: idén om arrangemanget av rymden

Vanligtvis under trappan till andra våningen finns en plats som är svårt att anpassa sig till sina behov. Kreativa människor med gyllene händer kan lösa detta problem utan problem.

Placering garderob under trappan, kan du avsevärt spara utrymme i lägenhetenPlacering garderob under trappan, kan du avsevärt spara utrymme i lägenheten

Vispa utrymmet under trappan kan vara olika versioner:

 1. Ladder garderob. Används för att lagra klädesplagg och skor - helt oersättlig möbel om trappan till andra våningen ligger i korridoren. Det är möjligt att utrusta inbyggd garderob med skjutdörrar spegel dörrar, som kommer att vara ett perfekt utseende, om stegen är inte långt från ytterdörren.
 2. Skåpet under trappan. Om huset inte har ett skafferi, kan du använda utrymmet under trappan, som skafferiet. Det rymmer hyllor med bevarande eller helt enkelt utrustade rum för en mängd olika saker - torktumlare, strykbräda, dammsugare, cykel eller barnvagn. All nödvändig, men förstöra utseendet på saker, kan du gömma sig i denna garderob.
 3. Bokhylla. Trappor som leder till andra våningen i ett vardagsrum, kan förtäckt bokhyllor och lådor. Du kan inte göra dörren i en garderob, böcker och en mängd små saker väl passar in i det inre av en vardagsrummet.
 4. Vinskåp. Om stegen är gjord av stockar och konkreta åtgärder är i matsalen eller bredvid den, kan det fria utrymmet monteras under hyllor för vin. Varje flaska bör vara i en separat cell. Men som regel, ägarna utrustad med hyllor för vin i källare, där stöd av lämplig temperatur för lagring av alkohol.

För älskare av privatlivet och sitta i tystnad, är det möjligt att utrusta ett litet mysigt rum, sätta en säng eller soffa, hänga lampetter. I en sådan plats kan du alltid fly från vardagens problem och ägna dig ett par timmars vila.

Hur man gör ett skåp under trappan med sina händer: förberedande arbete

De två våningar hus, kan inte göra utan trappan till 2: a våningen. Ofta tar det en hel del utrymme, så att ägarna gör sitt bästa för att slå utrymme för deras behov. Den mest fördelaktiga alternativet är arrangemanget av garderoben under trappan, där du kan lagra olika saker - som behövs, så används sällan.


Innan du köper en garderob, som kommer att ligga under trappan, är det värt att utföra mätningar för att passa den tillInnan du köper en garderob, som kommer att ligga under trappan, är det värt att utföra mätningar för att passa den till

Garderob har alltid varit och kommer att vara en viktig del av möbler i alla hem. Därför beslutar att utrusta inbyggd garderob i podlestnichnom rymden, fram till detta beslut lätt.

Stadier av skapelsen-trappan förvaringsskåp: 1. Först av allt måste du förbereda en grov ritning av det, i slutändan, vill du se i mitt hus - garderob, en bokhylla eller ett skåp.
 2. Strategiskt placerade hyllor, hängare och lådor. Ange om du vill svänga eller skjutdörrar, och kan i allmänhet undvaras dem.
 3. Beräkna mängden utkast som skapas av de nödvändiga tillbehör och material för closet interiör finish.
 4. Förbered de nödvändiga verktygen - slipmaskiner med skiva för trä, hammare, sticksåg, måttband och fästen (skruvar, spikar, skruvar).
 5. Gör plats för framtiden skåp, utföra efterarbete på väggen i trappan vid behov - obbit gipsskivor eller tapetklister över.
 6. Nästa du behöver göra blyertsmarkeringar på väggarna, vilket kommer att visa hur kommer att placeras "inre" skåp.

När du köper material för att inventera, eftersom du kan korrekt beräkna rätt mängd eller något att förstöra.

Inbyggda garderober under trappan: installation av skåpet

I närvaro av pussel och skicklighet för att arbeta med trä, kan vara själv sågade brädor, MDF eller spånskiva på hyllorna i gjorda mätningar. Om detta inte är möjligt, måste du ansöka på en möbellager där specialister göra nedskärningar på dina ritningar. Det viktigaste - att ge exakta mått, på grund av detta beror på korrekt installation av skåpet.

Välj garderob under trappan är nödvändigt så att den passar harmoniskt in i det inre stil och färgVälj garderob under trappan är nödvändigt så att den passar harmoniskt in i det inre stil och färg

Hur är arbetet med installationen av skåpet under trappan:

 1. Först av allt måste du göra en nedskärning till önskade skivor till längd och bredd.
 2. Tjockleken på hyllan beror på vad som kommer att placeras på dem - kläder, böcker, verktyg eller burkar sylt.
 3. Om du planerar att skåpet i två avdelningar, är det nödvändigt att göra en vertikal delning av fiberboard eller spånskiva.
 4. För att installera hyllorna behöver bärande vägg och partition för att fylla trä balkar längd skåpdjup. De kommer att bli hyllorna. Skivorna skruvas fast i väggen med skruvar.
 5. Sami hyllor är fäst med skruvar till monterings bar.
 6. Den svåraste delen av att bygga ett skåp - dörr installation. Naturligtvis är det bättre att anlita en professionell i det här fallet, som i sin tur kommer att göra mätningar och enligt kundens kommer att göra dörren.
 7. När självinstaller dörren, måste du köpa en dörrkarm i butiken under storleken på skåpet. Lådan kan enkelt fästas till basen med hjälp av en skruvmejsel.
 8. Gångjärn för svängdörrar är fäst vid ramen med spik.
 9. Dörrar kan själva göra i ordning eller klippa ut av spånskivor och dekorera olika tillbehör. Gångjärnsdörrar för garderoben under trappan är monterade på gångjärn utan problem.

Om alla åtgärder har gjorts på rätt sätt, kommer det att finnas en lucka, och de kommer inte vara sned privat.

Trappor till skåpet: dekorlister sina egna händer

När dörrarna redan är installerade, kan du gå vidare till sin dekorativa utseende. För bokhyllan inte kräver speciella efterbehandling rötter böcker perfekt dekorera exteriör hyllor.

Det är en helt annan garderob. Alternativt, om trappan ligger i korridoren, kan du göra en speglad dörr. Mycket praktiskt, att lämna hemmet, ta en snabb titt i spegeln och vara glad deras utseende.

Nära garderoben under trappan kan ordnas flera skåpNära garderoben under trappan kan ordnas flera skåp

Om det inte finns någon önskan att hänga en spegel på dörren eller separat från ingången är en spegel, kan du dekorera fasaden av olika tillbehör eller andra material.


Beklädnad av hyllor och luckor under trappan:

 1. Hyllor och skåp inne kan tapetserade eller självhäftande - en speciell film som simulerar olika träslag.
 2. Skåp med slag eller skjutdörrar kan dekoreras med foto tapeter med ett vackert mönster, som lämpar sig för design utrymme.
 3. Standard trädörrar kan dekoreras med vackra handtag i rummet stil - retro, klassisk eller modern.

Vit skåp under trappan - den klassiska versionen, som är lämplig för någon typ av rum.

Är det möjligt att utrusta under trappan garderob med skjutdörrar

Definitivt, ja! Detta är det vinnande alternativet för att fylla utrymmet under trappan som leder upp från hallen. Det finns dock en liten detalj som gör många ägare tycker om nödvändigheten av skåpet är en skjutdörr.

för att styra rörelsen kommer att vara begränsade, så helt avslöja skåpet på alla dess bredd är osannolikt att lyckas. På grund av denna anledning skåp under trappan i huvud utrustade med dörrar som svänger öppna utåt.

Garderob under trappan med skjutdörrar ser bra ut i det inre i högteknologiska eller modernGarderob under trappan med skjutdörrar ser bra ut i det inre i högteknologiska eller modern


Men i detta fall kan vi hitta en väg ut. Det ursprungliga beslutet kommer att finnas två typer av utrustning luckor - gångjärn och glidande. Detta är inte bara kommer att belysa design, men kommer också att vara mycket praktisk och bekväm lösning på problemet.

Det är viktigt att: skåp förpackningar måste väljas på basis av deras önskemål! Ett antal hyllor och lådor - inte det bästa alternativet om du behöver lagra ytterkläder och allt-säsongen skor.

Skåp under trappan i hallen: byte av hängaren och skohylla

En trätrappa leder till övervåningen direkt från hallen till ytterdörren, ofta rörigt i rummet och gör det omöjligt att utrusta hallen med alla nödvändiga möbler. I det här fallet, ett bra alternativ - att ordna skåpet under trappan. Fritt utrymme under trappan kan fyllas med galgar för kläder, hyllor för skor och lådor för små saker, såsom nycklar, handskar och paraplyer.

Om skåpet under trappan i korridoren, en av dess delar kan monteras för förvaring av skorOm skåpet under trappan i korridoren, en av dess delar kan monteras för förvaring av skor

Inte nödvändigtvis stängt skåp, kommer det att se bra ut och öppen garderob, om det är korrekt planera insidan och du ordna det.

skåp design under trappan i korridoren måste vara lämpliga för stilen i rummet. Om korridoren är inrett i stil med Provence, måste skåpet vara i ljusa färger, är high-tech stil dikteras av närvaron av speglar och glänsande finish.

I varje fall skåpet enheten under trappan du behöver tänka på dess funktionella syfte, och först därefter ta itu med tillverkaren.

Hur man bygger i skåpet under trappan (video)

Placera i stegen bör inte förbli tomma, kan det vara rationellt att använda för deras behov. Alla onödiga saker, som inte stiger hand för att ta med till papperskorgen kan lagras i ett skåp under trappan. Detta skåp kan göras för hand, men vissa stadier av tillverkning och installation bäst avgörs av proffs.

Inbyggd garderob under trappan (foto idéer)

06e7fc628db93bc41cc301b73a222c27b7483aeb6 1-derevyannye-lestnicy-sevastopol 2-9 3 5e3d4eda 32 037-1 310-1024x916 1920x1080resizeinterior70701333001418 1920x1080resizeinterior20344871378309246

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − = 44

map