The BlogIcke-vävda tapeter är av hög kvalitet och därmed få ett gott rykte på marknadenNon-woven tapeter är av hög kvalitet och därmed få ett gott rykte på marknaden idag meter non-woven tapet vinner relevans årligen. Detta är inte förvånande, eftersom en sådan pokleit tapeter att få minst 2 gånger snabbare än standardkvadratmeter. För limning av tapeter finns inga speciella kunskaper krävs. Det är viktigt, mycket väl planat betongväggar, annars lederna blir ojämn. När väggarna är i linje, måste du vänta tills torr beläggning primas och sedan klistra tapeter.


Hur man limma non-woven tapet meter - var du ska börja

Efter väggen av reglerna är beredd, är det nödvändigt att tillämpa det i förväg beredd lim.

Fördelarna med denna typ av efterbehandling material är uppenbara:

 • Limning tar lite tid;
 • Slösa inte en hel del återstår;
 • Efter operationen, det finns färre skarvar.

Allt detta kan inte annat än påverka kvaliteten och utseende. Men trots fördelarna med bred non-woven tapet, är de fortfarande misstrogena människor som köper konventionella tapeter, i tron ​​att de fastnar, får du bekymmersfritt, snabbare och bättre. I själva verket arbetar bara med non-woven tapet. Det viktigaste för att göra förberedelser och pokleit väggar med sina egna händer sig felfritt.

Lim bör tillämpas jämnt på väggen rullenLim bör tillämpas jämnt på väggen rullen


Det är viktigt att komma ihåg att för denna typ av tapeter använde ett speciellt lim, som kan köpas i en specialbutik.

När limmet appliceras, så här:

 1. Ta trasan tapeter, justera dess höjd.
 2. Börja limning tyg av en streckad linje på väggytan.
 3. Den andra sidan av banan vid vikta hörnet.
 4. Omedelbart börja utjämning tapeten uppifrån och ner, utvisa luftbubblorna.

För utjämning väl lämpade verktyg som en gummi spatel, tapet rulle eller segmentet av ren tät väv. När jämnas över är det nödvändigt att trimma överskottet rester av tapeter på taket och på nedre våningen. Skär bekväm kontors kniv vass, och som en guide för att använda en metall spatel. Om våt tapet skärs dåligt, kan du vänta tills materialet torkar.

Självhäftande non-woven tapet butt

Klistra in i butt teknik kommer att genomföras fullt ut, om väggarna noggrant inriktade. När väggarna är perfekt inriktade fibertyg är limmade stum limmas till den andra banan, utan överlappning.Klistra in av väggar av non-woven tapet tar inte lång tidKlistra in av väggar av non-woven tapet tar inte lång tid

Processen för stumbindning utförs enligt följande:

 1. Wall insmorda med en speciell lim.
 2. Trasa limmade butt höjd.
 3. När skarven är gjord, är det nödvändigt att snarast driva luft.
 4. Det är förbjudet att driva gemensamt genom sträckning av banan som bakgrund torr, mellan banorna är slitsade.
 5. Överskott från taket och golvet skärs kontor kniv.

Masters rekommendera att använda ett litet trick. Om du inte kan limmas rygg mot rygg, kan du sticka lappas ca 3-4 cm, och efter den torra tapet med en vass kniv för att göra ett skrivfel snitt genom på en plats där målningar skär. I detta fall skär genom de två banorna omedelbart. När snitt görs, är det nödvändigt att ta bort trim, gemensam fett lim och spridning tyg, resultatet är en jämn, snyggt leden.

Hur man limma non-woven tapet i hörnen av rummet

I hörnet av tapeter rekommenderas att hålla sig till överlappning på 3 cm på den intilliggande väggen. Om limning tyg viks stora, bör det skäras till den önskade filmen. Master lim tapet i hörnen på två olika sätt.

Den första metoden används när det finns tapetsering i rummet med en bild.

Bakgrund i hörnen rekommenderas att limma den överlappande band av de tidigare 2-3 centimeterBakgrund i hörnen rekommenderas att limma den överlappande band av de tidigare 2-3 centimeter

Denna metod innebär limning tyg strikt på vinkeln att överlappa föregående blad är 2-3 cm. Denna metod gör det möjligt att dölja defekter i fallet med kurvan vinkeln. Den andra metoden är idealisk för icke-woven tapet en ton, utan att dra material.

Stegvis genomförande metodik

 1. Duken är limmad på vinkeln.
 2. Båda målningarna skärs kontor kniv.
 3. Överskott avlägsnas.
 4. Skarven är smord med lim.
 5. Trasa prydligt inriktade.

Denna teknik kan inte tillämpas när tapetsering mönstrade, som omskärelse störd mönsterstruktur. Det är också viktigt att smeta lim, bör det inte vara så mycket, precis tillräckligt för att blad kan scrapie med väggen. På en betongvägg och gips lim applicerat en lika stor mängd och sammansättning av duken tillämpas inte. Som ni kan se breda tapetklister är mycket enkel, lite tid, tålamod, och resultatet kommer att imponera på dig. Åtminstone för att limma fibertyg är mycket lättare och snabbare än konventionella smala tapeter.


Är det möjligt att limma non-woven tapet på den gamla tapeten: råd av befälhavaren

Om en person köpte en non-woven tapet, och planerar att reparera sina egna händer, kommer han att vara intresserade av att veta vissa nyanser, till exempel information om vad dig kan bättre lim efterbehandling material.

Non-woven tapet kan limmas på olika ytor, inklusive:

 • particleboard,
 • Lättbetong;
 • putsade;
 • Gipsskivor et al.

Masters rekommenderar att rengöra ytan av väggarna i gamla tapeter innan applicering av nya beläggningenMasters rekommenderar att rengöra ytan av väggarna i gamla tapeter innan applicering av nya beläggningen


Limma non-woven tapet färg bör inte vara, eftersom de kommer loss, och också omöjligt att limma tyg till den gamla tapeten. Masters säger att den gamla papperstapet är särskilt efter re-klistra bubbla som inte har en positiv effekt på resultatet av arbetet. Varför kan inte klistra på den gamla tapeter och färg är klart, så det bästa alternativet är att ta bort den gamla beläggningen förberedelse vägg och klistra av god kvalitet non-woven tapet. Klistra in den här typen av tapeter bör utesluta möjligheten av ett utkast, dessutom är det nödvändigt att stänga av luftkonditioneringen och börjar limma från ett fönster eller hörn.

Är det möjligt att tillämpa tapeter på non-woven tapet: rekommendationerna från expert

Som diskuterats ovan, lim non-woven tapet på den gamla ytan rekommenderas inte. Resultatet kan inte tillfredsställa. De dekorerar experter rekommenderar att arbeta med i förväg rengjorda och förberedda väggen.

Masters vilja arbeta med detta material, och de pekar ut följande fördelar med nonwoven bakgrundsbild:

 1. Lång livslängd.
 2. Tyget inte sträcka, inte krympa, ingen deformation.
 3. Lätt limmas, kan lätt tas bort.
 4. Webben har en annan terräng och teckning, vilket ger möjlighet att spela med utformningen av rummet.
 5. Tapeter förbättra ljudisolering.
 6. Förbättra brandsäkerhet.
 7. Bra andas.
 8. Miljövänlig sammansättning.

Non-woven tapet är bäst att limma på en plan, rensas alla ytmaterialNon-woven tapet är bäst att limma på en plan, rensas alla ytmaterial

För att få en enkel reparation, experter rekommenderar att innan du börjar bekanta sig med de regler, som beskrivs i detalj, vad du bör uppmärksamma och vad man inte ska göra. Känna till reglerna kommer att hålla på rätt sätt varje är speciella färdigheter i det här fallet inte behövs.

Handyman: regler limning non-woven tapet

Innan du packar upp tapeten bör kontrolleras för defekter. Vidare experter rekommenderar att utforska ikonerna och deras beskrivningar finns på tapeten. Läs noga reglerna för framställning av väggarna. Om du planerar att hålla tunt non-woven tapet, är det nödvändigt att förbereda ytan samt vid limning vinyl tapeter och tunna papperstapet. Nästa du behöver för att korrekt beräkna mängden material som används. När skära ut blad måste uppfylla tekniken, sedan får du undvika stora kostnader. Lim bör köpas specifikt för non-woven tapet, och innan du planterar det, bör du noga läsa instruktionerna. Lim appliceras inte duken och på väggen, kan du inte glömma denna nyans.

Experter rekommenderar en närmare titt på kvaliteten på tapeten och frånvaron av defekterExperter rekommenderar en närmare titt på kvaliteten på tapeten och frånvaron av defekter

På jobbet är det nödvändigt att använda hög kvalitet verktyg, tapeter spatel:

 • Jämna ut tapeten;
 • Avlägsnar överskottsluft;
 • Tar bort överflödigt lim.

Vi måste arbeta endast under dagtid, när du inte kan slå på belysningen, detta kommer att undvika elchocker under klistra tapeter runt sockeln. Det bör också undvikas kalla luftströmmar. För att bromsa enheten är det nödvändigt att tillämpa en särskild lim. Om tyget är smidig, kan det limmas på gränsen redan sticked linne, om upp, måste det först hålla gränsen, och sedan börja arbeta på att klistra lokalerna.

För att trimma perfekt metall linjal och en vass kniv.

Rummet bör vara varm och torr, optimal inomhustemperatur av 22 grader. För att klistra över området runt eluttaget är det nödvändigt att stänga av el, ta bort utlopps klubbladet, skär innanför korset och slarva. Arbetet med lim bör vara så noga som möjligt, bör inte vara en hel del smear lim, bör också undvika att få lim på framsidan av tapeten. Limning bättre rumpa, eftersom resultatet kommer att följas lappande skrämmande tapeter är mycket tät. Limning är det nödvändigt att mycket snabbt eftersom limmet torkar snabbt.

Hur man limma non-woven tapet (video)

Masters rekommenderas att inte limma väggarna på en dag, är det bättre att hålla en vägg och titta på resultatet nästa dag, fortsätter att arbeta med materialet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 17 = 20