Fastställande gipsskivor på väggen utan en profil: 4 regler

Fastställande gipsskivor på väggen utan en profil: 4 regler

12 October 2017Fäst Gips på väggen utan en profil är fullt möjligtFäst Gips på väggen utan en profil helt vozmozhnoGipsokarton är en efterbehandling material, som består av två skikt av särskild hård kartong eller specialpapper, mellan vilka det finns ett plåster med speciella fyllmedel som ökar dess styrka. Tjocklek, såväl som olika storlekar av skivor av gips, den vanligaste tjocklek, som ofta används i byggandet av 9,5 mm och 12,5 mm. Fördelarna med detta material är att det inte har en stickande lukt, inte bär elektrisk ström, samt vissa typer av gipsskivor har en viss motståndskraft mot fukt och en viss motståndskraft mot höga temperaturer.


Hur fixar gips på väggen utan profiler och mantlar

Traditionellt för fäst skivor av gips på ytan av ett metalliskt eller trä profilstänger, som är fästa via skruvar drywall ark. Men det finns medel med vilka ark av gipsskivor kan fästas till ytan utan användning av metall eller träram. Fastsättning Gips ark i detta fall med hjälp av adhesiva blandningar, bör ytan till vilken bladen är att fästas inriktas och fria från olika föroreningar.

Fäst Gips på väggen utan en profil läkten och eventuellt via de adhesiva blandningarnaFäst Gips på väggen utan en profil läkten och eventuellt via de adhesiva blandningarna

regler:

 1. Före applicering de adhesiva blandningarna på den yta som skall göras med hjälp av krita markeringar om planerad installations uttag, strömbrytare, lampor, etc., är det nödvändigt att i förväg utföra elektriskt arbete.
 2. Den vidhäftande blandningen späddes i enlighet med instruktionen, efter appliceras på ytan av gipsskivan eller på en vägg i enlighet med märkningen på ett förskjutet sätt. Avståndet mellan varje "pastill" bör vara 35 - 40 cm och en diameter av ca 10 - 15 cm på kanterna blandningen applicerades på en kontinuerlig tunn remsa ..
 3. Efter trycks applicering av limblandningen till ytan av arket, måste den hålla pressas tätt kring 30 minuter. För att mer jämnt fördelad vidhäftande blandningen bör vara mycket mer tid att spendera på en bred drywall bräda.
 4. När du installerar GKL på väggen bör lämna ett mellanrum mellan golv och tak. Från markfrigången bör vara 1 - 2 cm från taket 5 mm - 1 cm.

Rekommendationer: hur man fästa gips på väggen utan en profil om väggarna inte är i linje

I vissa fall är det efterarbete inte är möjligt att anpassa väggen av olika skäl och i detta fall är det nödvändigt att fixera ark GCR till icke-justerade väggar.


För att få alla prydligt och korrekt bör fastställas gipsskivor på följande sätt:

 1. GCR arket appliceras på väggen med en elektrisk borrmaskin med en tunn göra några hål i arket, så att vänstra märken på väggen.
 2. I väggen på den plats i borrade hål och markeringar dymlingar är insatta på samma ark av gipsskivor i regionen 10 - 15 cm från vika bundna skummet eller penofol. Dessa klistermärken vid fastställandet blad GKL kommer att spela rollen av original fjädrar.
 3. GCR arket appliceras på väggen, då det i de borrade hålen är inskruvade skruvar som fixerar arket på ytan av GCR.
 4. Inriktnings gipsskivor utförs med användning nivå genom att dra åt eller lossa skruvar.

Fäst Gips på väggen är inte i linje eventuellt med hjälp av självgängande skruvarFäst Gips på väggen är inte i linje eventuellt med hjälp av självgängande skruvar

När alla drywall ark är inriktade för att vara bredvid varje av skruven på ett avstånd av 3-5 mm gipsskivor som använder borrar för trä eller gips speciella borrar för att borra hål med en diameter av ca 5 mm.

Dessa hål måste ladda upp skumkärnan, vilket kommer att vara det primära låselementet. Men pump med försiktighet, eftersom stora mängder skum kan böja blad. Det bör också styrplattan nivå med ett vattenpass. När skummet har härdat helt, är det möjligt att skruva loss skruvarna och spackla hålen, kan ibland lämna skruvarna, men de bör skruvas nivå och därefter deras huvuden och kitt.Kan jag Gips är fäst direkt på väggen utan användning av ytterligare material

När dekoration används flitigt gipsskivor, som ofta kallas gips. När dekorera ett rum, kan sådana plattor fästas direkt på väggen, utan att bördan av ytterligare byggkonstruktioner. I vissa fall, är fastsättning direkt på väggen den enda möjliga utföringsformen, till exempel, om väggarna är gjorda av silikat block.

Före installation på väggen för att göra layout med krita, liksom med hjälp av ett vattenpass och lod fastställa oegentligheter av väggarna eller andra ytor.

För ojämna väggar, kan du göra särskilda fyrar av tunna garn utsträckt på drivs in i väggreglar. På väggen vid nivån för sträckta korder appliceras limblandning, i vissa fall, kan användas skär gips, limmas till väggarna. Efter torkning kan den vidhäftande blandningen vara försöker installera.

Montera gips på väggen kan du använda klistermassaMontera gips på väggen kan du använda klistermassa

Installationssteg:

 1. Plattor bör skäras i de önskade dimensionerna efter varje platta bör fäst på väggen på den plats där det skall vara. Detta kommer att avgöra om rätt såga brädor och om de kommer att ligga helt plant mot ytan.
 2. På väggen eller på arket av gipsskivor adhesiva massan anbringas genom en tandad häftklamrar, är avståndet mellan "kakor" klistervikt 10-15 cm;
 3. Efter det att arket anbringas på väggen och hölls under en halvtimme, för att rikta in plattorna med varandra bör vara försiktigt knacka en gummihammare.

Vidhäftade plattor på väggar bör lämna gap mellan taket plattor och ca 5 mm, och mellan golvplattorna och omkring en centimeter. Efter slutlig torkning kitt anbringas på fogarna mellan plattorna.

Sätt att fästa gips på väggen utan en profil i en träkonstruktion

Ibland måste man anpassa väggar eller att ge en mer snyggare utseende av rummet i ett trähus, men du ska veta att du inte omedelbart efter byggandet av hus och andra byggnader av stockar eller bursa kan fästa gips. Eftersom huset krymper och mantlar träkonstruktion inuti rekommenderas för åtminstone ett år efter konstruktion.

Innan du fäster Gips på väggen i en träkonstruktion, måste du till fullo förbereda rumInnan du fäster Gips på väggen i en träkonstruktion, måste du till fullo förbereda rum


Innan du börjar FÖRHYDA gipsskivor väggen eller i taket, är det nödvändigt att utföra ett antal bearbetningsarbeten:

 1. Utför ledningar, markera platsen för installation av uttag och strömbrytare, ta bort alla inter kåda från trädet. Om fläckar tjära inte tas bort, bör de vara ihåliga.
 2. Ta bort ojämnheter träd sostrogat ett plan eller såg.
 3. Om det finns en krökning av väggen, då är det vidare fäst trä foder.
 4. Därefter gipsskivor fäst träytor med hjälp träskruv försänkta caps därefter zashpaklovyvayut hål från skruvar.

Att göra det rätta: installation av gips på väggen utan en profil (video)

All gips installationsprocessen måste övervakas av nivån. Om det finns en liten avvikelse, kan den justeras med fyllmedel. Du bör också lämna ett mellanrum mellan golv och tak, som sedan kan repareras dekorativa golvlister.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 8 =

map