Fastställande av färgen på väggarna i sovrummet: 5 urvalskriterier

Fastställande av färgen på väggarna i sovrummet: 5 urvalskriterier

12 October 2017Sovrum - ett rum för avkoppling, så det är viktigt för att skapa en mysig och avkopplande atmosfärSovrum - ett rum för avkoppling, så det är viktigt för att skapa en mysig och avkopplande atmosferuSpalnya - den enskilt rum. Utformningen av det här rummet skapar en intim atmosfär, vilket gör det möjligt för ägarna att koppla av efter en hård dag arbetssätt. Utformningen av sovrummet är viktiga alla detaljer, såsom belysning, gardiner, möbler och textilier. Vid utformningen av inredningen i rummet, det första du bör bestämma vilken färg är väggarna. Färgschema sovrum väggar - en mycket viktig faktor.


Färgerna för sovrum väggar

Färgen på väggarna i sovrummet väljs med hänsyn till flera parametrar.

nämligen:

  • Rummet;
  • Placeringen av fönster och deras storlek;
  • Huvud funktionaliteten i rummet;
  • Enskilda ägare av preferens;
  • Utvalda möbler.

Om sovrummet är endast för sömn och vila, bestämde sig för att välja en ljus och varma färger som inte kommer att belasta vision. Väl lämpad kräm, persika nyanser. Om det finns i sovrummet arbetsområdet, skulle det bästa alternativet vara att använda en grön och bleka ljusgröna nyanser. Greens mental stimulera hjärnan och förbättra koncentrationen.

varmt ljus utan ljus tapetmönster är idealiska för sovrumvarmt ljus utan ljus tapetmönster är idealiska för sovrum


För en dubbelrum kostym varm lila färg, eller någon ljusa accenter.

Denna färgschema kommer att skapa en romantisk stämning i sovrummet och passion. För barnens sovrum är bäst att välja två nyanser som kommer att belysa området för rekreation och spel. Det kan vara blå eller ljusrosa, beroende på kön barnet. Även när man väljer färger bör ta hänsyn till de möbler som kommer att vara i rummet. Kombinationen av möbler med färgen på väggarna - en mycket viktig punkt i den övergripande bilden av interiören. Om sovrummet sker i ljusa färger, inte väljer möbler gjorda av trä en mörk färg, kommer det att vara i hög grad belastar bilden av rummet för rörigt och ge intryck av rummet.

Vad bör färgen på väggarna i ett litet sovrum

Mycket ofta utforma utvecklingen sovrum med ett litet område av den första frågan, vilken färg ska vara väggen visuellt förstora utrymmet. Designers som används mycket effektiva metoder för att spela det med färgen på väggarna till ett litet sovrum såg stora och rymliga. Till exempel för den långa och smala rum som används väggen välkommen kontrast.

Att visuellt öka utrymmet är det rekommenderat att använda en kontrasterande bakgrundsbild på en vägg i rummetAtt visuellt öka utrymmet är det rekommenderat att använda en kontrasterande bakgrundsbild på en vägg i rummetFör detta ändamål vägg målad i en mörk rik färg och andra väggar i ljusa färger.

Denna teknik gör att väggen är mycket bredare, lovprisar sovrummet dynamik och bilddjup. Oftast den lilla volymen i sovrummet målade i varma pastellfärger, men ibland utspätt med en fototapet eller väggprydnad. Också mycket trevligt utseende sovrum med vita väggar. En takt interiör med ljusa delar. Mot en vit vägg ser vackra ljust orange textilier, original lampor och stora målningar. I det lilla sovrummet kommer att se bra smidig övergång färgen på väggarna, vilket gör att rummet inte bara bredare men också högre. Välj önskad färg på väggarna kan hjälpa professionella designers.

Att välja rätt färgschema på väggarna i sovrummet

Färgskalan på väggarna i modern design beror på stil, som kommer att bli ett sovrum. Det finns många stilar som dikterar den färgmatchning regeln. Om detta är en klassisk stil, det domineras av mörka och djupa färger, som kompletteras med guld och silver trim. högteknologiska stil kännetecknas av återhållen svala nyanser såsom grått. Orientalisk stil är full av ljusa mättade färger med olika mönster och monogram.

Om rum är inrett i klassisk stil, då är det bättre att välja tapeter mörka och djupa färgerOm rum är inrett i klassisk stil, då är det bättre att välja tapeter mörka och djupa färger

Populärt nuförtiden art deco-stil dikterar användning och kombinationen av lätta nyanser och färger.

Varje kännetecknas av sin egen stil av färger som ska följas för att skapa en fullständig bild i det inre av ett sovrum. Under vissa förhållanden, många designers kombinera flera stilar, respektive, är det möjligt att kombinera olika färger för kontrast. Det är också värt att komma ihåg och om belysning, som spelar inte oviktig roll för hur färgen på väggarna kommer att titta på olika tider på dygnet. Det är viktigt att inte vara rädd för att experimentera och göra det inre av de ljusa färger som gör atmosfären i rummet gladare och ljus.

Praktiska tips för val av färgen på väggarna i sovrummet

Om valet av väggfärg blev inte en lätt uppgift, kan du använda ett antal praktiska tips som rekommenderar de bästa specialisterna inom detta område.

Välj ett färgschema för sovrummet med tanke på deras preferenserVälj ett färgschema för sovrummet med tanke på deras preferenser

tips:


  1. Välj färger du behöver ett litet antal färger. Detta fungerar när ägaren beslutade om grundfärgen. Kommer till affären för färg, måste du be säljaren att visa en katalog av färger är den färgen.
  2. När du väljer en vägg färg, ska du absolut tänka på direkta utnämningen av rummet. Om det är ett sovrum, är det nödvändigt att undvika alltför tunga blommor som påverkar humör.
  3. Det är inte nödvändigt att lyssna på råd från grannar och vänner. Sovrum - det är ett privat utrymme för att vara mysiga och bekväma endast till ägaren, vilket innebär att färgen väljs individuellt.
  4. För en fullständig förståelse av vad du vill använda färgen kan göra en provmålning. I butiken kan du köpa små burkar med färg i olika färger, och det mest neutrala väggen för att göra breda band av alla valda färgerna. Under flera dagar, kommer färger som inte passar bli irriterande. Och de som orsakar varma känslor klara att använda.

Valet av material för väggarna i sovrummet

Idag är byggsektorn helt enkelt översvämmas av en mängd olika material som kan dekorera väggarna inte bara i sovrummet, men också i hela huset. Efterbehandling material spelar också en viktig roll i valet av färger. Måla väggarna skiljer sig mycket från målet av väggarna med tapeter, men färgerna kommer att vara samma. Varje material kan överföra färg och nyans.

Ytterligare paneler dekorera sovrummet inre rum och göra det mer lyxigaYtterligare paneler dekorera sovrummet inre rum och göra det mer lyxiga

Användningen av tapeter i rummet skapar en ökad komfort och värme än en målad vägg.

Ytterligare plåtar kan göra en rik dekoration och lyxiga rum. Varje material kan förmedla sin atmosfär, så när du väljer färger bör ta hänsyn till vad materialet skulle få utanför muren. Designers uppmanas att styras av den part, som går ut genom fönstret. Om södra sidan, kan du dekorera väggarna med färg, kommer det att ge rummet lite cool. Om den norra sidan är bättre att använda tapeten, kommer de att skapa en varm atmosfär och kommer att ge tröst. Naturligtvis valet av färg, stil och grundmaterialet beror på preferenser och smak av ägaren, men får inte glömma praktiska råd av experter inom området inredning.

Färg i det inre av sovrummet (video)


Inredning - är en vetenskap. När du planerar alla rum, måste du noga överväga och uppmärksamma de råd och rekommendationer från populära formgivare. Det är också nödvändigt att lyssna på sina personliga önskemål. Om ett designproblem rummen stort ansvar, rummet är säker på att få intressant och originell. Från färgen på spelet kan du skapa en mysig atmosfär. Och viktigast sovrummet ska vara så bekväma och mysiga för fler ägare.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 87

map