Fållen tak för träbalkar: Designerrekommendationer

Fållen tak för träbalkar: Designerrekommendationer

12 October 2017Trä-takbjälkar - det är ett viktigt strukturelement som är ansvarig för styrkan av taketTrä-takbjälkar - det är ett viktigt strukturelement som är ansvarig för styrkan potolkaPo träbalkar taket inte nödvändigtvis bör stängas av vilket material som helst. Tidigare gjorde vi det för det mesta. Det vill säga, varje regel stängd kanal med samma gips eller bara planat alla på nivå och därmed skära av nästan 20-30 cm lager av taket. Det var möjligt att omvandla hela taket, ersätta balkar, men varför göra det när du kan dekorera alla rimliga? Dessutom är allt detta inte svårt att göra med sina händer.


Vad är den grova tak för träbalkar

Rough tak - detta är det lager som kommer att ligga till grund för den efterföljande byggnadsarbeten. Det vill säga, det kommer att knytas till tätskikt, värmeisolering, dekorativa arkivering och, om nödvändigt, även ett undertak. Bestående av den grova basen av tvärgående brädor och balkar som håller hela vikten av strukturen. Dess traditionella enhet. Du kan använda samma teknik som används på vinden. Men med hänsyn till form - det är platt, snarare än triangulär eller flera gällt.

Grov takdekorering kan utföras av följande material:

 • träd;
 • GCS;
 • plast (inklusive panelen);
 • gips;
 • annan fakturerings som efterliknar traditionella material (det finns både syntetiska och naturliga).

Att grov taket med gips - det är det billigaste och mest effektiva sättet för efterbehandlingAtt grov taket med gips - det är det billigaste och mest effektiva sättet för efterbehandling

Det bör förstås att de grova taken inte skyddar rummet från det kalla vattnet. Det vill säga, arkivering krävs för att utföra dessa funktioner. Därför, är det utförs och flerskiktade. På balkar, till exempel, staplade basaltplattor eller bara kör en bädd av sågspån och redan top - monterad dekorativa paneler.

Trätak med synliga bjälkar: genomförandet av ett bindemedel

Hur man utför arkivering på plats barer? Som det var skrivet ovan - bara skapa samma låda, men med ett minimum indrag. De samma kort, till exempel, är monterade på omkretsen av styrprofiler. Direkt till reglarna är fästa med skruvar eller pluggar vanliga (om trä densitet - är olika). Naturligt, är all ytsmuts innan det bearbetas emulsionen (i flera lager, när det torkar). Som ett resultat, bör få en så kallad rustik inredning, i stil med "jakt" lodge. Det ser vackert och skyddar rummet från kyla, fukt, buller (om du följer grunderna i tekniken).


Och du kan skapa en dekorativ balkar och inte stänga dem. För detta ändamål så kallade arkitektoniska carving. Ovanpå allt detta är målad brun färg eller helt enkelt lackerad (om du vill bevara färg och konsistens av trä).

En bra idé är att klä takstolarna använder dekortrådEn bra idé är att klä takstolarna använder dekortråd

Traditionella lösningar på taket med synliga bjälkar:

 • skapandet av villkor ramp;
 • dekorativa carvings;
 • Kabinen endast bredden mellan balkarna.

I så fall, om trädet är "öppen", det rekommenderas också att ofta används i inredning, till exempel lägga till hans inlägg, bollen ge upp plastfönster profiler och fönsterbrädor. Allt detta kommer att smälta in fint med öppen spis.Dekorativa trä balkar i taket: valet

Dekorativa balkar i taket rekommenderas att köpa färdiga - säljs i alla större byggvaruhus. Deras design kan vara ganska varierande.

Dessutom kan strålar produceras även från trä, utan endast efterlikna den önskade ytan (men med betydligt mindre vikt än träkonstruktionen). Det finns också ihåliga balkar (i byggandet av deras samtal som falshbalki). De har en mycket låg vikt, så att de kan monteras enkelt på skruvarna.

Monterad träbjälkar i huset på vanligt sätt - det vill säga på omkretsen, dels genom att integrera in i väggen. I genomsnitt, om så är nödvändigt, är det gjort åtdragning (för att tillhandahålla mekanisk stabilitet).

Tak falshbalki polyuretan är lätt och med optimal efterliknar det material av äkta träTak falshbalki polyuretan är lätt och med optimal efterliknar det material av äkta trä

FÖRHYDA det balkar - inte nödvändigtvis. Avståndet mellan dem stänger eller plast- eller lackerade skivor. Wood nödvändigtvis behandlas med lack.

Detta kommer att se till att

 • dess skydd mot fukt och skadedjur;
 • förbättra visuell stråle;
 • skapa en glansig reflektion effekt (kan kombineras med riktnings lampor som ger ett mjukt reflekterat ljus).

Hem och gipsskivor kan vara, men det har en hel del brister. Det är bättre att dra nytta av sitt förslag basis, och på toppen - att dekorera ett träd eller en skum med träimitation. Få ett trevligt och billigt.

Hur man utför design tak träbjälkar

Om det finns en önskan i det inre för att skapa en "by" stil, stäng sedan balkarna i varje fall inte bör vara. Du kan även använda timmerstugor inte behandlas (dvs just barkat) och förstärka taket dem "priraschivaya" väggen. Dock kommer installationen inte att bli lätt, eftersom vikten av balkarna själva vara ganska stor.


Den ideala situationen för utsmyckning av bjälkar - en renovering i den gamla trähus från en ram (t.ex. också), så utbredd i de norra delarna av Ryssland.

Om det beslutas att inte sy och döljer inte strålarna, bör träet behandlas med bets och lackOm det beslutas att inte sy och döljer inte strålarna, bör träet behandlas med bets och lack

Ytterligare ved kan behandlas på flera sätt:

 • borstat (avlägsnande mönster utan bearbetning);
 • fakturahantering (artificiell skapande av sprickor, fördjupningar som efterliknar den stora ålder av trä);
 • kombination av speciella beläggningar som ger effekten av naturligt åldrande timmer;
 • additions balkar smidda element. Designers en sådan lösning är isolerad i "etnisk design";
 • olja-vaxbeläggning - den mest kostnadseffektiva lösningen för bearbetning.

Den främsta fördelen med att använda strålen - att det inte finns några särskilda regler för deras inredning. Det vill säga, det beror på fantasin hos husägaren. De kan ges någon form, struktur, lack, eller bara en primer.

Installation av dekorativa träbjälkar i taket (video)


I framtiden, för "uppdatera" det visuella komponenten produceras skrapning och re-beläggning (målning). Uppfylla detta behov endast en gång i 5-10 år, efter behov. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 61

map