expertråd: hur snabbt för att ta bort tapeter från väggarna

expertråd: hur snabbt för att ta bort tapeter från väggarna

12 October 2017För att ge vardagsrummet en unik smak för att hjälpa nya tapeter, men du måste ta bort den gamla färgen innan limma demFör att ge vardagsrummet en unik smak för att hjälpa nya tapeter, men innan du sätter dem måste ta bort den gamla färgen reparera en lägenhet eller hus - för ganska lång och mödosam träning, kräver betydande utgifter för energi, finans, tid och nerver. Huvuddelen tar mycket tid att förbereda för reparationsarbeten - som krävs för att ta bort möbler, för att förbereda (städa upp) ytan, att förvärva och föra alla nödvändiga byggmaterial och mycket mer. Naturligtvis är problematiskt i dessa situationer desto lägre blir kostnaden för finansiering, är också mycket svårt att minska och nervösa spänningar - människor är alltid nervös och reparation (en stress) endast förstärker spänningen. Men du kan inte spendera extra ansträngning som förberedelse för reparationsarbeten, i synnerhet om reparationen utförs för hand.


Ta bort omkopplaren för tapetsering

Ett sätt att spara tid och ansträngning är förmågan att snabbt och korrekt (till de kala väggarna) för att skala tapeten. Detta är ett viktigt steg i inredningen rum - gamla tapeter bör inte lämnas som de är synliga genom den nya formen på den nya tapeten beläggningsskikt veck och rynkor, gör det utseende av vyerna rum är inte attraktivt och inte ger möjlighet att måla väggen (om sådana planer finns) . Därför är det oerhört viktigt att ta bort gamla lager helt och lämnar inga små ränder, som sedan kommer att se ful veck.

Fortsätt till avlägsnandet av tapeter kan vara endast efter avveckling av strömbrytare och uttag för att undvika olyckor i arbetetFortsätt till avlägsnandet av tapeter kan vara endast efter avveckling av strömbrytare och uttag för att undvika olyckor i arbetet

Följande titta på olika sätt hur enkelt, billigt och utan allvarliga ansträngningar kan riva bort den gamla tapeten, inte skada väggar och rummet.

Kom alltid ihåg att du måste förbereda sig för alla jobb.

Den viktiga punkten är en "utjämning" av ytan av väggarna, ta bort dem med alla möjliga "oegentligheter" i form av dekorativa element och fästelement för dem (skruvar / spikar för målning, etc.), såväl som avlägsnandet av element såsom strömbrytare och uttag.


Det är värt att komma ihåg att ta bort switch eller uttag är svårt, till skillnad från samma målningar och andra dekorationer. Det tillför komplexitet och det faktum att växlarna med uttag är levande, vilket är extremt farligt för mänskligt liv (på grund av felaktig eller vårdslös hantering). Därför är det viktigt att ta bort dessa potentiellt farliga föremål och utföra ett antal villkor för att förhindra nederlag arbetarna i elektriska stötar under byggnation.

Beredning vägg till tapetsering inkluderar inte bara avlägsnandet av den gamla beläggningen, men tätning av sprickor och ytan utjämningBeredning vägg till tapetsering inkluderar inte bara avlägsnandet av den gamla beläggningen, men tätning av sprickor och ytan utjämning

Egentligen komplexiteten i arbetet och dess orsaker kan delas upp i flera steg:  1. Försiktigt bort den yttre delen av omkopplaren / utlopp. I den nya (moderna) växlar yttre del fäst plastfästelement och ansträngning tillräckligt. För att ta bort dem. För att tolka de sovjetiska växlar sannolikt att behöva en skruvmejsel - skruv fixering används där.
  2. Noggrant koppla ur kabeln / tråd. Kontakter i strömbrytare / fasta uttag skruv typiskt förbindelse, därför är det nödvändigt att använda en skruvmejsel med ett handtag av isolerande material. Koppla kablarna ska vara en, efter bortkoppling dem måste omedelbart tätas med eltejp eller specialkrympslang.
  3. Efter att ha kopplat kontakter, ta bort omkopplaren / utloppet hos täckbricka. Det kommer också att behöva använda en skruvmejsel.
  4. Det sista steget - för att skäras av gummi eller annat isolerande material cirklar med en diameter lika med täckbricka diametern. Därefter detta material är täckt öppning (jäms med väggen).

Efter denna förberedande fas kan gå direkt till tapeten avlägsnande.

Hur du snabbt bort gamla tapeter från väggarna

Många människor ofta undrar, och om att ta bort tapeten helt och hållet. Svaret är enkelt - det ska göras. Annars möjliga alternativ när den gamla tapeten kommer att förstöra utseendet på rummet, som beskrivs ovan, eller om det finns andra, mer allvarliga konsekvenser.

För att ta bort från ytan tvättas tapeter, måste du behandla tyget drevetFör att ta bort från ytan tvättas tapeter, måste du behandla tyget drevet

Till exempel har många moderna tapet spänd som torkning av klisterblandningen sålunda gamla, nya lager kan gå sönder eller börja att bilda bubblor, som så småningom kommer att leda till en fördröjning av tapeter.

Därför bör att utföra kvalitet reparationer utföras rengöring av väggarna med deras fortsatta förberedelser för limning nya tapeter. I detta fall processen tapetsering gå snabbare och mer effektivt.

moderna metoder

Nyligen utbredd fick en kniv för att "skrapa" tapet. Externt, är 3 - 5 stjärna strålning i varje stråle är införd i kniven med arbetssidan och baksidan har ett bekvämt handtag. Normalt är dessa verktyg är utrustade med särskilda klistermärken, som indikerar deras syfte. Sådana knivar lämnas djupa repor på tapeten, genom att skära dem i små bitar, som sedan lätt riva bort.

Hela proceduren för att avlägsna tapeten tar några timmar för ett rum på ca 15-20 kvadratmeter. Den enda nackdelen med denna produkt - tupyatsya knivar snabbt, särskilt om du arbetar på en betong eller tegelväggar. Denna nackdel kompenseras av låga kostnaden för själva instrumentet och löstagbara blad som kan köpas separat.

Inga problem att ta bort tapeter från väggarna kan hjälpa speciell vätska är fullständigt upplöst och tvättas bort den gamla färgenInga problem att ta bort tapeter från väggarna kan hjälpa speciell vätska är fullständigt upplöst och tvättas bort den gamla färgen


Den inhemska industrin efter den europeiska, började producera sina produkter, som har samma funktioner som kniven som beskrivs ovan. Den vanligaste inhemska versionen av ett verktyg som förenklar borttagning av tapet - Head roller med "nålar". Den tillåter dig att snabbt ta bort tapeten på samma princip som för en kniv, men nålen är inte lika snabb tupyatsya själv munstycke är billigare ersättningsblad och ta bort tapeten är det inte svårare än kniven. Ytterligare fördelar är möjligheten att stå lättare att rensa bort tapeten i avlägsna platser (i jämförelse med en kniv).

Ett annat alternativ - att köpa och använda ett specialverktyg, som är utformat för att ta bort gamla tapeter. I det här fallet gör skal tapeten ett speciellt ämne som löser upp limmet, som en följd - sedan enkelt riva av tapeten.

Medel för att ta bort tapeter från väggarna: recensioner

De flesta av de positiva recensionerna är kemikalier. Detta är förståeligt - utan att behöva lägga stora insatser för att skära tapeter innan du rengör dem. Därför bör medlen användas bättre - de avsevärt spara tid och energi.

Spatel är det mest effektiva verktyget för att ta bort gamla tapeter med betongväggarSpatel är det mest effektiva verktyget för att ta bort gamla tapeter med betongväggar

Knivar eller rullar användning rekommenderas i alla fall - de kan behöva genomföra nedskärningar före borttagning (det är nödvändigt för något att hålla på!). Kommentarer på dessa enheter är motsägelse - i själva verket kan du använda och en vass murslev eller kniv konstruktion.


Men många människor är skeptiska till sådana nyheter, föredrar den gamla "föråldrade" metod för att avlägsna tapeten.

Hur man rengör väggarna i gamla tapeter

Den mest kända metoden för hur man snabbt ta bort gamla tapeter - det är bra att fukta dem med vatten. Vatten, i detta fall, spelar rollen av en mjukgörare lim, vilket kan göra att svälla, och det blir lätt att slita bort tapeten. Att väta tapeten bör använda svamp eller spruta. Hela väggområdet behandlas med vatten flera gånger, sedan vänster i 15-20 minuter. Då ska vi ta spateln (helst en vässad) och börja riva av tapeter, skada dem tidigare på flera ställen (som krävs för att göra nedskärningar).

Denna metod anses vara en av de mest hygieniska eftersom bort tapeter, är inte värt damm och lim partiklar inte komma in i andningssystemet i rummet.

Hur tar man bort tapeten från betongväggar

Ofta människor behöver ta bort gamla tapeter med betongväggar, eftersom de senare är förberedd för målning. I detta fall är det nödvändigt att ta bort inte bara tapeter, men också limrester från väggen.

Tapet borttagningsprocessen i sig skiljer sig inte väsentligt från de som beskrivits ovan, den enda skillnaden ligger i det faktum att efter avlägsnande av tapeter väggen behandlas med speciallösningar, som bryts ner limmet.

Hur tar man bort det tvättbara tapeter från väggen snabbt

Tapeter tvättbara remsor bort mycket mer problematisk - de är inte rädda för fukt och inte tillåter vätskor tränga in till limmet. I själva verket har de två skikt - övre (mönstrade) och en nedre vattentät.

bör göra mycket djupa nedskärningar som ger tillgång till ytan av väggen för att ta bort dem. På dessa platser bör vara några minuter för att fästa en svamp våt med vatten eller ett specialverktyg. Vidare är det förfarande som liknar den tidigare.

Den bästa lösningen för borttagning av gammalt papper tapet - vanligt vatten, upphettas till den önskade temperaturen förDen bästa lösningen för borttagning av gammalt papper tapet - vanligt vatten, upphettas till den önskade temperaturen för

Tro inte att dessa tapeter lossna lika lätt som vanligt - kommer att behöva arbeta.

Det är värt att komma ihåg att vätskan måste tränga väl Realiserade nedskärningar. Bästa vattnet förvärms och fuktade tapeter redan varmt vatten. Det är också viktigt att påskynda processen med att ta bort dessa tapeter kommer ånga speciella enheter som gör det möjligt att behandla ytan av den heta ångan.

Hur tar man bort tapeten för målning väggar

Folk undrar ofta varför väggarna är målade fula fläckar? Svaret är ganska enkelt - resterna av lim från tapeten förstöra allt arbete. Därför är det nödvändigt att ta bort den. För att göra detta måste väggarna behandlas med en speciell lösning, varefter de måste tvättas. I detta fall kommer limmet säkert bort.

Lika lätt att ta bort gamla tapeter (video)

Det är värt att komma ihåg att varje tillverkare har en annan sammansättning av kemikalier, så tillämpningsföreskrifter de kan vara annorlunda (du måste läsa instruktionerna noggrant). Observera att en del av medlen kan vara farligt för en person med en öppen kontakt.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4

map