expertråd: hur man limma plattor och gipsskivor 4 plus material

expertråd: hur man limma plattor och gipsskivor 4 plus material

12 October 2017Den tekniska processen att lägga plattor på gipsskivor har sina egna egenskaper och är mycket enklare än på betongytaDen tekniska processen att lägga plattor på gipsskivor har sina egna egenskaper och är mycket enklare än på betong poverhnostGipsokarton - material som används för dekoration. Den består av flera skikt. Den har en typ av "sandwich", dvs att fylla fyllmedlet (gips) placerad mellan två ark av mycket tjock kartong. Den har en annan tjocklek. Det är lämpligt att använda olika tjocklekar gips, välja det baserat på användning av särskilda dokument.


Gipsskivor och kakel: Fördelar och nackdelar

Materialet har många fördelar, men det finns också nackdelar.

Första proffsen:

 1. Gipsskivor är idealisk för inomhusbruk, även i hemmen, eftersom det är 100% miljövänlig. Vid tillverkning av gipsskivor giftiga ämnen används inte.
 2. "Andas" gips. Med hjälp av sådant material i det inre av hans lägenhet, underlättar vi mycket luft. Efter Gips absorberar överflödig fukt eller ger det, om luften i rummet torr. Således finns det utrymme klimatkontroll.
 3. Gips - ett mångsidigt material. Vid val av material med förbättrade egenskaper, såsom förbättrad brandbeständighet, hållfasthet, kraftigt expandera användningsområdet. Och du kan glatt överraskad över att finna att materialarket kan användas inte bara för utjämning väggar, och till exempel, för att skapa rumsavdelare.
 4. Gipsskivor är mycket praktiskt att använda. När man arbetar med det nästan inget avfall.

Gips - ett miljövänligt material, så att den kan användas för dekoration för alla ändamålGips - ett miljövänligt material, så att den kan användas för dekoration för alla ändamål

Och som alla material har gipsskivor sina nackdelar. Vid montering är det nödvändigt att läsa dem noga och använda denna kunskap i praktiken.


Vad är nackdelen med material:

 1. Även förstärkt gipsskivor fuktbeständighet klarar inte direkt flödet i vattnet. Från en lång vistelse i vattnet, kommer det att flyta bara sväller. Betydligt försämras utseendet.
 2. Trots att gips anser hållbart material, är det lätt att skada, såsom ett hårt slag. Det är nödvändigt att ta hänsyn till denna nyans och ytterligare stärka byggandet, kräver särskild styrka.
 3. Komplexiteten i installationen. Vid fel drywall förening, kan skadas leder. Behandling av fogar utan att följa tekniska minimistandarder kan skada hela strukturen. Alternativt leda till progressiv deformation.

Det börjar processen genom att välja material.

Fästmassa för Gips

Att välja ett lim, beroende på förhållandena och det önskade resultatet.Cementbaserad fäst är hållbart och billigt material användas för fixering av keramiska plattor på en plåsterbasCementbaserad fäst är hållbart och billigt material användas för fixering av keramiska plattor på en plåsterbas

Olika typer av lim:

 1. Elastiskt bindemedel. Dyra material, men det är starkare än alla andra. Utfärdats av tillverkarna i en torr form och i form av redan förberett lösning. Vilken form för att köpa en färdig eller torr, lösa befälhavaren.
 2. Cement vidhäftningsmedel. Mycket populär. Läs noga instruktionerna på spädlösning. Användning av sådana lim behöver förväg fuktade yta gips. Undvik ränder av lim är möjlig om den första raden för att börja från botten. När det appliceras med hjälp av en tandspackel. Kostnadseffektivt alternativ.
 3. "Flytande spikar". Syfte Adhesive. Det används för anslutningsytor av olika struktur. Vattenbaserade. Genom att använda denna typ av lim på hela omfattningen av arbetet är inte ekonomiskt försvarbart. Spot-on, fixa buggar mer praktiskt.
 4. Polyuretan och epoxylim. Endast läggs på den grundade ytan. Det är vidare gidroizoryatorom.

Är det möjligt att limma plattorna på gipsskivor

När du gör reparationer i lägenheten med händerna, väcker oundvikligen frågor. Och väggarna klädda med gipsskivor och tvivel. Är det möjligt att hålla sig till ytan av en sådan plan kakel? Om att ta hänsyn till när man arbetar med kakel och gipsskivor alla nyanser inte bryter mot teknik, denna metod för dekoration hittar praktisk.

Om keramiska plattor måste utföras endast på fuktresistent gipsOm keramiska plattor måste utföras endast på fuktresistent gips

Även i ett rum sker finish, bör om kakel vara på vattenbeständiga gips. Alla mönster måste stärkas för att förhindra deformation av lederna i vikt av plattan.

Innan arbetet bör noggrant undersöka alla instruktioner, köpa allt du behöver och det är lämpligt att rådgöra med en specialist. För att hitta en lämplig för din inredning kakel. Plattor bör inte vara stor i första hand, eftersom, med en liten bricka är mer praktiskt att arbeta, och för det andra kommer den lilla kakel vikt tillåter limmet att hålla den stadigt och helt torr, vilket förhindrar deformering av lederna.

Grundregeln om kakel - minska effekterna av efterföljande rader av plattor limmade först. Överensstämmelse med ett intervall på minst en timme - ett tillstånd som är nödvändig för utförande. Torktid av lim - 24 timmar. Du bör alltid vänta på fullständig torkning av limmet, innan vi går vidare till nästa steg i limnings plattor.

För bättre grepp, oavsett vilken typ av lim du använder, som appliceras på gips primer. Beväpna dig med ett måttband och miniräknare. Behandla ansvarsfullt beräkningarna, eftersom det är nödvändigt för att lösa en del av väggen börjar limma keramiska plattor.


Hur gips limmade plattor

I det inledande skedet vi utsätter nivå, spikas trä bar längst ned. Varför tror du behöver det? Säkert spikade planka, utför en stödjande roll för kakel, vilket gör det möjligt att skydda den från att glida ner. Och kalibreras spikade band kan styras med en etikett keramiska plattor.

Plattsättningen på en plåsterbas producerades på samma sätt som i någon annan ytaPlattsättningen på en plåsterbas producerades på samma sätt som i någon annan yta

Som tidigare nämnts, studera instruktionerna noga. Använd sina mätningar i beräkningen av bindemedelslösningen. Inköps lösning bör vara i det exakta beloppet ingenting dystra och inte stoppa processen för limning plattorna.

Det finns ingen anledning att tillämpa limskiktet är för tjock, eftersom den släta ytan av gipsskivor.

Tryck plattan till limmet belagda ytor skall vara ordentligt. Du kan använda en hammare, men bara med en gummispets. Den första raden är placerad i sin helhet och med stor omsorg, det är det första numret kommer att bli standard och mått på alla efterföljande rader. Använd en vanlig byggnad nivå, bör det inte vara ren i hela arbetet. Övervaka deras varje rad, kommer detta att bidra till att undvika några obehagliga överraskningar. Kakelplattor bör endast speciella Tile, eftersom användningen av hantverksmässiga metoder utan ordentlig skicklighet skadar materialet. Fira i hörnet av varje platta plast kors.


Att komma till den slutliga efterbehandling först efter torkning av bindemedlet. Injekteringsbruk mellan keramiska plattor med användning av en fuga. Färg fuga beror på insidan eller på personliga preferenser. Det är viktigt att inte bara hålla plattorna, utan även dess rätt till sylt. Efter torkning injekteringsbruk vattenawisande ytskikt täcklack.

Steg för steg hur man gips limmade plattor (video)

Som ni kan se, är det mycket svårt att klara inte med alla arbeten. Vad blir limmet kakel klistermärke - säker, du har redan beslutat. Hur är beredningen och klibbig - ni vet, också. Lycka till!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 27

map