Evacuatie trap: de basisvereisten voor de bouw

Evacuatie trap: de basisvereisten voor de bouw

12 October 2017Evacuatie trappen - een verplicht onderdeel van de aanleg van een openbare gebouwEvacuatie trappen - een verplicht onderdeel van het ontwerp van een openbare zdaniyaEvakuatsionnye ladders zijn robuust. Zij zijn de meest betrouwbare en veilige. Tijdens een brand, aardbeving en andere noodsituaties, bieden ze een veilige persoon uit het gebouw. Deze ladder moet worden verschaft in termen van de tekening, waarin het gebouw wordt opgetrokken. De locatie is afhankelijk van de vorm en de grootte van het gebouw. Er zijn bepaalde regels. Door ze te gebruiken, maken de installatie van de trap. Eisen strikt tijdens de bouw rekening gehouden.


Wat zijn de evacuatie trap in openbare gebouwen

Verplichte evacuatie trap ontwerp, dat moet worden in een openbaar gebouw. In appartementsgebouwen, ze zijn van essentieel belang. Ze zorgen voor een veilige afdaling en uit het gebouw tijdens een brand, en andere noodsituaties.

Bij het ontwerp is doordacht elk detail van de trap.

Het belangrijkste doel van evacuatie trappen - een veilige afdaling van mensen uit elk van de vloeren in geval van noodHet belangrijkste doel van evacuatie trappen - een veilige afdaling van mensen uit elk van de vloeren in geval van nood

Evacuatie ladder set:

 • In scholen en kleuterscholen;
 • In fabrieken en fabrieken;
 • In gebouwen met meerdere verdiepingen van verschillende types.

Met deze constructies bezoekers, werknemers of huurders kunnen veilig het pand verlaten zonder hun leven in gevaar te brengen. Een ander evacuatie trappen worden uitgevoerd als er geen aparte achterdeur van het gebouw.


Als het gebouw heeft meer dan drie verdiepingen, zoals een ladder moeten worden opgenomen in het plan tekening. Zonder haar aanwezigheid constructie kan niet werken - in strijd is met de regels van brandveiligheid.

Wat moet de hoogte van de noodsituatie trappen zijn

De aard van de trap en het gebouw is afhankelijk van de hoogte. In hoogte verstelbare technische voorschriften waarin alle voorgeschreven afmetingen. In het ontwerp en de constructie van het gebouw, aan alle wettelijke eisen en wordt rekening gehouden met de noodzaak om te voldoen aan GOST.

Alle belangrijke parameters van evacuatie trappen zijn strikt gereguleerd door GOSTAlle belangrijke parameters van evacuatie trappen zijn strikt gereguleerd door GOSTDe hoogte van de ladder tussen 1,9 m (mesh) of meer. Nooduitgangen in de technische vloeren moeten een hoogte van 1,8 m hebben.

De hoogte van de trap bestaat uit het aantal trappen en riser. Hun aantal wordt ook bestuurd door de regels.

Stage moet een hoogte van niet meer dan 0,22 m. Deze eis moet worden voldaan aan SNIP gebouw hebben.

ladder helling op vluchtwegen: de basisvereisten

Schuine marsen voor verschillende ladders is een specifieke waarde. De bovengrondse verdiepingen heeft een waarde van 1: 2. In kleuterscholen moet ladder helling op vluchtwegen niet boven de 45 graden. En voor andere openbare gebouwen - 60 graden.

Optimale helling trappen op vluchtwegen is 1: 1. Het kan zijn, maar mag niet meer dan 1: 2.

Aanvaardbare trap helling berekend op de totale voeding.

Interne evacuatie trap in openbare gebouwen

Interne evacuatie ladders gebruikt in openbare gebouwen van verschillende soorten en doel. Gefabriceerde constructies van metaal of beton. Gewapend beton, beton of stalen constructie is bestand tegen vuur.

Gebruik geen hout, gladde en giftige materialen voor de vervaardiging van intern noodplan trappen.

Zulke ladders bekleed met vuurvast materiaal - een verf.

Evacuatie trappen zijn slechts vervaardigd van vuurvast of onbrandbaar materiaalEvacuatie trappen zijn slechts vervaardigd van vuurvast of onbrandbaar materiaal


Inner trappen hebben een eenvoudige structuur. Zij moeten een vlotte en comfortabele niveau.

Er zijn twee soorten interne trap:

 • Geïnstalleerd in het trappenhuis;
 • Hebben een open structuur.

Interne trap moet een goede bandbreedte, die afhankelijk is van de breedte van de mars te hebben. Het is ontworpen voor een bepaald aantal mensen. De breedte dient ten minste 0,7 m. Een stap hoogte van niet meer dan 22 cm, breedte 25 cm afstand.

De beweging van mensen in geval van brand kan op de trap, waaruit een evacuatie trappen zijn in dit deel. Dit is een betonnen trap.


Evacuatie buitenste metalen ladders

Evacuatie trappen een stevige vaste buitenste structuur die precipitatie passeert. Sneeuw, modder, zand, water mag niet ophopen op de treden van de trap.

Gebruikt voor omheiningen reling. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal, metalen buizen. Construct ladder gecoate roestwerende materiaal - een speciale verf.

Metal - de meest gebruikte materiaal voor de vervaardiging van het vuur laddersMetal - de meest gebruikte materiaal voor de vervaardiging van het vuur ladders

Materialen die worden gebruikt bij de vervaardiging van nood buitentrappen:

 • De balken zijn vervaardigd uit profielen of buizen (staal);
 • Voor trappen en leuning zijn geschikte platen strekmetaal, CTL en wapeningsstaven.

Draai-(PVL) een roosterstructuur die het vermogen zelfreinigend is. Tijdens het bedrijf, moeten ze niet ijs zijn.

Tijdens noodsituaties, mensen vergeten veiligheidsmaatregelen tijdens de afdaling van de ladder. Daarom moeten ze niet glad of vies zijn om een ​​man tijdens de afdaling viel. Metaalstappen blazen uitlaat vellen, vanwege de roosterstructuur. Hierdoor blijft niet neerslaan op het oppervlak van de trap.

Openbare gebouwen met meerdere verdiepingen moet met een aantal nooduitgangen (uit verschillende delen) die leiden tot de metalen buitenkant trappen.

De breedte van evacuatie trap voor verschillende soorten gebouwen

De breedte van evacuatie trap voor verschillende gebouwen SNIP geregistreerd. Het moet optimaal zijn om de veilige uitgang van het gebouw zorgen voor een bepaald aantal mensen.

De breedte van evacuatie trappen mag niet kleiner zijn dan de vastgestelde norm.

Voor verschillende soorten gebouwen stair breedte van zijn eigen en kan zijn:

 • 135 mm;
 • 120 mm;
 • 90 mm.

De breedte van de ladder is afhankelijk van het maximum aantal mensen die tegelijk in het gebouwDe breedte van de ladder is afhankelijk van het maximum aantal mensen die tegelijk in het gebouw

De eerste breedte van de trap wordt gebruikt voor gebouwen, als het aantal mensen dat op de vloer is meer dan 200. Een dergelijke evacuatie ladders in theaters, clubs, gezondheidscentra en grote ziekenhuizen geïnstalleerd.

Ladders 120 mm is ingesteld voor andere openbare gebouwen. Deze ladders zijn niet bedoeld voor de evacuatie van grote aantallen mensen. Een ladder met een breedte van 90 mm worden gebruikt voor andere gevallen.

De breedte van de overloop niet minder dan de breedte van de mars: gelijk of meer.

Eisen voor evacuatie trappen van het derde type

Door de evacuatie trap hoge eisen. Hun constructie moet geschikt en veilig apparaat. Soorten trappen, er zijn anders, dus de eisen voor hen zijn verschillend. Het gebruik voor constructietekening.

Externe escape trappen moeten leuningen om mensen te beschermen tegen vallen van een hoogte hebben.

TTC (typisch stroomdiagram) wordt gebruikt om metalen trap te monteren. De installatie van de gehele structuur wordt met de hand gedaan is voor haar. Dan, een ladder en een beproeving van de sterkte.

De meest voorkomende evacuatie trap - trap is het derde typeDe meest voorkomende evacuatie trap - trap is het derde type

Verplichte eisen voor evacuatie buiten treden derde type:

 • Er mag alleen onderhouder zijn;
 • De afstand van het venster naar de ladder - 1 meter;
 • De breedte van het loopvlak 250 mm;
 • instaphoogte mag niet meer dan 220 mm;
 • Ladders moeten barrières hoogte 1,2 m bedraagt;
 • Marsen tussen hekken en leuningen moet kloof - ten minste 7,5 cm.

Controleer regelmatig evacuatie trappen en voorbereid kostenramingen voor reparaties. Hierin wordt bepaald dat de noodzaak om te vervangen en in welke hoeveelheid.

Metal evacuatie buitentrap: typen patronen

Metaal evacuatie buitenste ladders kan een complex of eenvoudige constructie hebben. Het ontwerpen van trappen verantwoordelijk en belangrijk moment, zodat de prestaties van de hand van tekeningen, rekening houdend met de omvang en structuur van het gebouw zelf.

Evacuatie buitentrap zijn onderverdeeld in de volgende types:

 • Op de snaar;
 • Frameloze rails;
 • monolithische;
 • Brand metalen liggers.

Elke buitentrap moet niet alleen veilig zijn en het uitvoeren van hun taken, maar ook kijken esthetisch.

Apparatuur evacuatie trap: ontwerp trehmarshevaya

Evacuatie trappen bestaan ​​uit een aantal trappen, platforms, relingen.

Behuizingen moeten optimale hoogte niet minder dan 1,2 m. De omhulling kan slechts op één zijde. Een hek als de tweede zijwand Hierbij fungeert.

Evacuatie trappen van enkele marsen meest handige en veilig in gebruikEvacuatie trappen van enkele marsen meest handige en veilig in gebruik

Trehmarshevaya ladder moet omvatten 3-16 stappen. Dergelijke ontwerpen in haar lidmaatschap afwisselend marsen. Trehmarshevye omvatten drie maart, worden aangebracht in een verdieping.

Trehmarshevaya ontwerp bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Twee fasen van elkaar zijn bevestigd;
 • Parallelle bundels.

De bundels hebben een bepaalde hoek, die is ingeschreven in de voorschriften van GOST en knip.

Evacuatie route kan het dak van het gebouw te gebruiken. Maar in dit geval het dakvlak worden benut en speciaal uitgeruste.

Als gekoppeld evacuatie trap (video)

Evacuatie trap - een ontwerp dat wordt gebruikt op het moment van de brand, rook, aardbeving. Daarom is het ontwerp van hun strikt op de vraag. Trappen getest op duurzaamheid en periodieke controle van de geschiktheid. De belangrijkste voorwaarde: ze moeten veilig zijn en bestand zijn tegen grote stroom van mensen. 

Proper evacuatie trap (foto voorbeelden)

121original 000.192 201220151 257 270 2015-detsad-kuzmolovo 2015-zoopark 2016-severveter 10624155 DSCF2147

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 9

map