Ett bra sätt att utforma vackra hem med hjälp av stegar: 4 typer

Ett bra sätt att utforma vackra hem med hjälp av stegar: 4 typer

12 October 2017På grund av det stora utbudet av stegar kan du lätt hitta ett lämpligt alternativ i alla inredningarPå grund av det stora utbudet av stegar kan du lätt hitta ett lämpligt alternativ i alla interiörer med vackra trappor som inte kan ta hand om en spektakulär kombination av flera nivåer i moderna lägenheter eller privata hem. Det är dock viktigt att ett sådant arrangemang framgångsrikt införlivades runt design, eftersom trappan i framtiden kommer att vara ansiktet utåt för alla villaägare och föremål för stolthet.


En vacker trappa i huset: typer av konstruktion

Många ägare föredrar att presentera i det inre av rummet en trappa som leder till den 2: a våningen. Och vi använder speciella boosters interna strukturer.

Trappor med böjda eleganta linjer passar perfekt i det inre, utformad i stil med högteknologiska eller modernTrappor med böjda eleganta linjer passar perfekt i det inre, utformad i stil med högteknologiska eller modern

Det finns flera varianter av ovanstående typer av stegar:

 1. På kosour. Detta alternativ anses vara en populär och säker på grund av det faktum som lätt passar in i någon stilistisk tema och rummets storlek. Dessutom utformningen fram, som kännetecknas av hög hållfasthet. Som ett förfarande för fastställande av steg, det beror på antalet fäst vid bottenbalk. Det finns brutna linjer, raka och spiral stringers. stege form på kosour är annorlunda, som låter dig skapa en egen design för oberoende produktion av mönstret, och även använda spårväg.
 2. På strängen. De yttre trappa uppgifter ser ut verk av arkitektonisk konst. Förutom de dekorativa egenskaperna hos en sådan produkt har en komplicerad struktur, införda i spåren. Om rummet används en klassisk stil, skulle detta alternativ vara den idealiska lösningen.
 3. Och räls. Dessa stegar är dekorativa metallprodukter. Under installation, är designen fäst på väggen, och att binda alla de delar som behövs bultar eller stift. Även om ett intryck av att sådana stegar lyser faktiskt strukturen kan hålla en hel del vikt.
 4. Spiraltrappa. Ofta för att ansluta 2: a våningen med den första uppsättningen av ursprungliga spiraltrappor. I dem finns en särskild ställning, och praktiska räcken och steg.

Formen på skruv träslöjd är rund, fyrkantig eller åttkantig.


Bekväm trappa: steg storlekar

Bra steg - en obligatorisk del av någon trappa. Dessutom kan deras tjocklek, bredd och form vara annorlunda.

En plats där att sätta foten kallas slitbanan och den vertikala bakre delen av artikeln - stig.

Före beräkningarna rekommenderas för att lösa problemet med höjd till vilken man planerar att etablera strukturen och för att bestämma antalet steg.

Åtgärder bör göras av sådan storlek att det var bekvämt för äldre att klättraÅtgärder bör göras av sådan storlek att det var bekvämt för äldre att klättraTrappor är:

 • Standardformulär;
 • Har icke-standardstorlekar.

Bredden av standard steg -. Cirka 70 cm Denna storlek gör det lätt och snabb återhämtning. När det gäller trappor med en bredd som är större än 1,25 m, på dem är fria att röra sig två personer tillsammans. Underskatta inte betydelsen av storleken på stegen, eftersom de bestämmer klättra till andra våningen, liksom sjunkhastighet. Frekvent steg ökar återhämtning väg, och för den höga kräver ytterligare insatser.

Det är inte rekommenderat att använda de smala stegen som leder till skador. Dessutom bättre att se till att denna del av designen var inte mycket brett. För icke-standardiserade åtgärder bör omfatta den ovanliga trappa i vilka steg storlekar kännetecknas av en ovanlig form. Ofta är anpassade mönster används när du öppnar under trappan är små och det är omöjligt att utföra installationen av standardmodellen.

Hur man gör enkla lyftstegar: valet av lutningsvinkeln

Innan vi engagera sig i tillverkning gillade stegar alternativ bör ta hänsyn till några av de krav på produkten. Den slimmade designen sätts om sprickan i strukturen är liten och det finns ingen möjlighet att välja ett annat alternativ, men denna trappa kommer att vara obekväm. När det gäller att luta stegen till standardmodeller som används i lutningen på 45 grader. Vid beräkning av vinkel du behöver veta höjden på taket i ett rum och få en uppfattning om hur lång den enda konstruktion.

Välj lutningsvinkel på stegen bör, beroende på dess höjd och personliga preferenser av ägarna hemVälj lutningsvinkel på stegen bör, beroende på dess höjd och personliga preferenser av ägarna hem

Tips mästare, är det möjligt att använda för att göra beräkningar vinkel:

 1. Den maximala lutningsvinkel. För bostadsbyggande norm är lutningsvinkeln på 30 ° till 45 °, för Extra - upp till ca 75.
 2. Bekväm vinkel. Om lutningsvinkeln 45 - detta är den mest bekväma stege, men det är värt att vara uppmärksam på möjligheten att produkterna skrymmande. Vissa ägare föredrar att göra lutningsvinkel på ca 36, ​​men åtminstone alternativet anses vara kompakt, men sådana en obekväm trappor.
 3. Den ideala lutningsvinkel. Den mest idealiska vinkel 30-45 betraktas, men en sådan bekväm lutning kan inte användas om det inte finns tillräckligt med utrymme utrymme.

Ju mindre lutningsvinkel av strukturen, för att gå vidare det kommer att vara farligt, och ju större lutningsvinkel, kommer trappan gromozdche.


Top stege av trä: egenskaper

Med hjälp av rätt vald trä stege framgångsrikt kan stänga en dedikerad under hennes dörr. Detta material har många positiva egenskaper, så var det utforma ingång eller design som ligger inne i byggnaden för att plocka upp vackra och intressanta lösningar kommer inte att vara svårt.

Trätrappor leder till andra våningen, är det rekommenderat att bygga konstruktioner med hjälp av halv takt.

Trappor av trä ser bra ut i en klassisk miljöTrappor av trä ser bra ut i en klassisk miljö

Det finns skillnader beroende på vilken typ av fastsättning av trappan av trä i huset:

 • Odnokosournye där slutsteget är fäst till väggen och dess motsatta del är fäst vid sidostyckena;
 • Dvuhkosournye, där båda ändarna är fästa vid balkarna steget eller till strängen;
 • Bezkosournye, väggmonterad, endast en ände av scenen, medan den andra kvarstår utan stöd.

Top trätrappor bör ha en bredd på minst 80 cm.


Goda stegar: i synnerhet metallstrukturer

Den perfekta lösningen för att dekorera moderna lägenheter anses vackra och ursprungliga trappan av metall. Dessa strukturer är tåla tung belastning och har ett antal positiva egenskaper.

Därför, förutom att användningen av sådana produkter i lägenheterna, metall trappor som i privata hem.

Stegar metallram går bra med trä stegStegar metallram går bra med trä steg

Det är separat belysa fördelarna med att använda denna design i hemmet:

 • Tack vare sin goda styrka stege kommer att pågå en lång tid,
 • Det är möjligt att realisera ursprungliga och ovanliga idén att använda en kombination av raka och krökta linjer;
 • Jag har inga problem med valet av den lämpligaste formen av konstruktion;
 • Metallprodukter finns.

För att förhindra korrosion måste hanteras med särskild stege korrosionsbeläggningar.

Skapa en vacker trappa (video)

Många ägare föredrar att engagera sig i byggandet av trappor självständigt. För att göra detta måste du ta hand om skapandet av det ursprungliga projektet, noga överväga sekvensen av arbete och tålamod. Resultatet kommer att bli en vacker trappa, betonar nyttan alla hem.

Designa en vacker trappa (foto i det inre)

05 8 012onedronovblogspotcom975 12-1 43 477db13ea60977b350beb8d81582 2730 3185 4010-1 6158e37ac1c930af38926be810c5fef4

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 5 =

map