Enkelt zonindelning kök och vardagsrum: 5 elementära konstruktionsregler

Enkelt zonindelning kök och vardagsrum: 5 elementära konstruktionsregler

12 October 2017Vanligtvis zonindelning kök och ett vardagsrum göras i små rum eller studiolägenheterVanligtvis zonindelning kök och ett vardagsrum göras i små rum eller studiolägenheter zonindelning kök och ett vardagsrum - en bekväm och praktisk lösning. Men hur man genomför sådan plan, vilket kommer att skapa en atmosfär av komfort och hemtrevnad utan att ge avkall funktionalitet? En sådan zonindelning - en perfekt lösning för små lägenheter och så kallade studios.


Alternativ för köket-vardagsrummet utan att förlora zonindelning område

Inte nödvändigtvis utföra zonindelning kök och vardagsrum med hjälp av en hel vägg. Det kan ersätta konventionella trimpaket med samma gips eller polykarbonat. Dessa material är relativt billiga, är monterade på styrprofilerna. Naturligtvis kan du dela och använda en konventionell skjutdörrar, partitioner, men det anses vara icke-funktionell. Dessutom flyttar från loungen till köket och tillbaka, alltid kommer att behöva öppna den stora dörren, täcker ett område från taket till golvet.

Med rätt zonindelning kök och vardagsrum får du en funktionell och praktiskt alternativ arrangemang lägenheterMed rätt zonindelning kök och vardagsrum får du en funktionell och praktiskt alternativ arrangemang lägenheter

Total separation av utrymme att prestera bättre:

 • Med hjälp av en dekorativ gipsskivor falska väggar;
 • Genomskinlig insats (inte läggas över bredden på rummet);
 • Färgdifferentiering;
 • Ljus differentiering;
 • Separation av taknivå.

Vilket alternativ är bäst lämpad för ett visst fall? Det beror redan på området i rummet, och från inredning och önskemål från ägaren av huset. Designers föredrar att dela konstruktionen med hjälp av belysning och inredning, vilket skapar en illusion av väggarna. Fysiskt är det bara ett rum.


Hur man kan dela kök och vardagsrum belysning

Den enklaste versionen av separation i rummet in i köket och vardagsrummet - detta är att använda belysning. En portion kan göras med en glänsande stretch tak, som kommer att vara placerad på omkretsen av lampor med riktade strålar uppåt, den andra delen - en konventionell gipsskiva (kan vara skiktade) med konventionell takbelysning - lyster. Detta är bara ett exempel. Variationer i linje - en hel del. Men som regel är en del av köket upplyst av små lampor (lysdiod och kan vara), vardagsrum - tydligare. Om det finns också ett sovrum, bör lamporna göra anpassningsbara, med möjlighet att justera färg, ljusstyrka och andra parametrar.

Med hjälp av ljus kan vara korrekt och vackert dela rum in i vardagsrummet och köketMed hjälp av ljus kan vara korrekt och vackert dela rum in i vardagsrummet och köket

Vid separation av belysningen i rummet bör följa följande regler: • Använd inte lampor som samtidigt påverkar båda zonerna;
 • Om vardagsrummet finns också ett sovrum, det är en separat ljus för vila och för normal aktivitet;
 • Matplats och själva tabellen kan markera enskilda armaturer;
 • Om du använder en bar - för det är bättre att också allokera en separat belysning (vanligtvis används riktnings ljus).

Inredning Zonindelning: kök, vardagsrum

Om du använder interiören zonindelning finns följande alternativ gäller: separation med hjälp av tapeter, färgomfånget av interiören. Fysisk barriär inte tillhandahålls mellan rummen. Men om en zon kommer att ligga på samma nivå, den andra - å andra sidan en sådan zonindelning skulle vara mer effektivt och bekvämt. Och i stället för steg kan vara, till exempel för att skapa ett sovrum för att få igenom hela området. Om tidigare kök och vardagsrum, och så var separata rum, men de ska kombineras med rivningen av muren, rekommenderas det att en del av den att lämna. Med dess hjälp kan du visuellt planlagd rum. Själv en bit av väggen, kan du dekorera en mängd olika konstruktionslösningar. Den bästa av dem är förmodligen akvariet arrangemanget direkt in i väggen.

Inredning zonindelning kök och vardagsrum kan göras genom att dividera färgskala av designInredning zonindelning kök och vardagsrum kan göras genom att dividera färgskala av design

De främsta fördelarna

 • Möjlighet att förverkliga flera designlösningar;
 • Du behöver inte följa samma färger och gamma;
 • Du behöver inte köpa en separat TV för köket - det kommer att kombineras, och de fysiska skiljeväggar mellan utrymmen är det inte.

Nackdelarna är ett komplext designprojekt. Lyckligtvis är det inte nödvändigtvis göra din egen - du kan anförtro det till skapandet av en specialist. Och på diskussionsforum, kan du gå vidare till se bilder på hur sådana projekt ser ut i verkligheten.

Kök med vardagsrum: hur man kan förebygga obehag

Idén om separation av hallen in i köket och vardagsrummet har en betydande nackdel - det är förskjuten lukter. Lyckligtvis kan detta problem lösas just nu med hjälp av speciella ventilationsschakt tvingade utbyte (installation av kylaren). Men belysning kan vara svårt. Den enklaste lösningen på problemet med alla möjliga besvär - installationsskärmarna. I själva verket kan det köra automatiskt eller med fjärrkontroll. installationsmetoder kan varieras.

För att spara mer utrymme i rum med kök, vardagsrum är inte värt det zagramozhdat vägghyllor, apparater, soffor klumpigaFör att spara mer utrymme i rum med kök, vardagsrum är inte värt det zagramozhdat vägghyllor, apparater, soffor klumpiga

Men om lägenheten har bara ett stort rum, som också kommer att fungera som ett sovrum och arbetsplats, är det inte rekommenderat att skapa separata zoner alls. Från matsalen skulle behöva avskärmas endast en bar eller ett hörn kök set. Samma zonindelning kommer att köra längre med hjälp av möbler.

För att bevara den högsta möjliga mängden ledigt utrymme bör vara:


 • Överge vägghyllor;
 • Att ge företräde åt inbyggda apparater;
 • Använd en hopfällbar säng, vilket kan vara när som helst att gömma sig i garderoben;
 • Förvandlats till en levande område balkong (om någon).

Alternativ som skiljer vardagsrummet och köket (video)

Tyngdpunkten bör läggas på det faktum att köket och vardagsrummet bör behålla sin grundläggande funktioner i sin helhet. Således, det viktigaste - det är hur mycket ledigt utrymme för rörelse. Visuellt är det möjligt att öka på grund av de transparenta gardiner för fönstren och glänsande tak och golv. Reflektion ger de skapar bara en illusion av en mer öppen plats.

Zonindelning kök och vardagsrum (foto)

1-3-- 4-- 5-- 8-- 36-- 1920x1080resizeinterior16141351369588730-- 1920x1080resizeinterior30683521392661105-- 1920x1080resizeinterior41955631410410345-- 1920x1080resizeinterior41955901410410340-- 14756original--

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 63 =

map