Enkel trappa formade röret: installation av sina egna händer

Enkel trappa formade röret: installation av sina egna händer

12 October 2017Trappa formade röret ser bra ut i alla miljöer, oavsett dess stilTrappa av format rör ser bra i alla miljöer oavsett stilyaLestnitsa av profilröret (inte rund) skiljer hållbarhet och god slitstyrka. I motsats till de trätrappor, metall starkare, även om det kan vara allvarligare. Själva formade rör redan tungt, så för stegar vikt måste du följa arbetets gång och försöka att inte vikt och bättre och minska dess vikt. Du kan göra detta genom att använda de tips som kan hittas i den här artikeln.


Pålitlig trappa formade röret med händerna: beredningen 

Innan du börjar måste du göra mätningar, vilket i framtiden och kommer att byggas trappa.

Vad du bör veta innan du går till jobbet:

 1. Dimensionerna av öppningen av stegen;
 2. Beräkningen av den erforderliga mängden material;
 3. Rotera trappan;
 4. Antal steg.

Stair bländare - ett fritt utrymme i överlappningen mellan den första och andra våningen. Den allra första sak att göra - att beräkna storleken på öppningen.

Bland fördelarna med trappa formade röret är det värt att notera en lång livslängd och utmärkta estetiska egenskaperBland fördelarna med trappa formade röret är det värt att notera en lång livslängd och utmärkta estetiska egenskaper


Mängden material bestäms efter att alla mätningar på grundval av det redan kompilerad ritningen.

Rotera stegen krävs när en storlek eller andra egenskaper hos lokalerna inte tillåter dig att sätta en stege rakt, utan att böja i vinkel.

Det är också viktigt att bestämma antalet steg i trappan i framtiden. Göra det bekvämt, att veta att längden på ett steg bör vara ca 30 cm i bredd från 90 till 125, och bekväm för den person avståndet mellan stegen i en höjd av 15 centimeter. I särskilda fall kan bredden av scenen når 180 centimeter, men så stora stegar och behöver extra stag.Även när beräkningar kommer ihåg att den genomsnittliga mänskliga steget är 60 - 64 centimeter.

Montering av trappor från det formade röret: ritning och nödvändiga verktyg

Utan en bra ritning, kommer du inte att kunna göra kvalitets stege. Om du aldrig har haft att göra med de system, är det bäst att söka professionell hjälp.

Vad beaktas vid utarbetandet ritningen:

 1. Storlek stege öppning;
 2. Rotation, bredden och höjden på trappan;
 3. Antal trappor.

Vi kan också lägga till framtida konstnärlig utsmyckning trappor, om du vill att försköna det lite.

Gör en stege diagram över formade röret kan vara på papper för hand eller med särskild programvara på datornGör en stege diagram över formade röret kan vara på papper för hand eller med särskild programvara på datorn

När du har gjort en ritning och köpte allt material du behöver för att förbereda alla nödvändiga verktyg som behövs i processen.

De verktyg som kommer att vara användbara när du skapar en stege:

 1. Svetselektroder därtill;
 2. Saw-bulgariska och enheter för att arbeta med metall;
 3. Hammare, borrar;
 4. Hammer.

För att göra processen för att skapa en stege inte gå vilse i en mängd olika artiklar, rekommenderar vi att du numrera dem.

Matlagning stege ram av format rör Tips

Stomme - är grunden för den framtida trappan, så du måste tänka igenom det, och sedan svetskvalitet.


Tänk på att produktionen av slaktkroppen, i alla fall, behöver svetsning. Så till och förmåga att hantera det. Om det finns färdigheter du inte - du måste tillgripa använda guiden för att svetsningen.

Kadaver basen är ofta ett rör omkring 60 millimeter i diameter.

Innan du monterar stegram är det nödvändigt att målaInnan du monterar stegram är det nödvändigt att måla

kadaver tillverkningssteg:

 1. Beräkna det antal steg, deras höjd och bredd;
 2. Fortsätt till montering formade rör. Det kommer att knytas till väggankare som behöver du först installera den. Dessutom måste stegen säkras och å andra sidan, med hjälp av flikar.
 3. Svetsad till röret hörnen. Se till att deras mätningar noggrant sammanfaller med den uppsättning av ritningen, annars slutresultatet blir dålig och trappan - kurva och osäkra.
 4. Om det behövs, i slutet av arbetet kan också installeras räcken.

Hur man lagar stegen profilrör: ytterligare efterbehandling

När du är klar med stegen ramen är nödvändigt att gå vidare till sin ytterligare efterbehandling.


Vad du behöver göra efter att ha installerat ramverk:

 1. Tillverka steg;
 2. Installera ledstänger;
 3. Om så önskas, dekorera trappan.

Till stegen var ett bekvämt, steg rekommenderas att göra samma storlekTill stegen var ett bekvämt, steg rekommenderas att göra samma storlek

Observera att trappan formade röret - i sig en tung konstruktion. Därför kan du lätt lätta vikt, gör en scen inte från heavy metal, men en ljust trä.

Med rätt strategi, en kombination av en metallram och trätrappor skapar ytterligare effekt kostnad.

Räcken kan också göras av trä, men glöm inte att trädet ska vara av hög kvalitet. Typiskt, vid tillverkning av stegar som används ek arter, bok eller ask.

Dekorera trappan kan vara redan i slutskedet. Till exempel, om du har valt en trä räcke, då kan du ta till konstnärlig carving eller brännas in.

Trappa till andra våningen av ett format rör: fördelar och nackdelar

När du är bekant med processen för att skapa en stege format rör, bör du överväga fördelar och nackdelar med denna design.

Fördelar med stege format rör:

 1. God seghet och nötningsbeständighet;
 2. Lång livslängd;
 3. En relativt snabb produktionsperioden;
 4. Skapa en stege från en profil rör kan vara ensam, utan hjälp av mästarna;
 5. Möjlighet att skapa en stege av någon form;
 6. Priset för de nödvändiga materialen är låg.

Lutningsvinkeln av trappan bör inte göra det, enligt det var praktiskt att klättra för äldre och barnLutningsvinkeln av trappan bör inte göra det, enligt det var praktiskt att klättra för äldre och barn

Som ni kan se, plus en trappa är verkligen en hel del. dess livslängd är mycket högre än i trä, och det är inte så tung som sten. Men det finns nackdelar.

Nackdelar trappor formad tube:

 1. Metallram väger en hel del, särskilt om en stor trappa. På grund av detta, när vi måste använda trapporna efterbehandling material såsom trä och plast.
 2. För att skapa en stege nödvändig kompetens och erfarenhet för att svetsapparaten.

Tänk på att stegen måste regelbundet applicera korrosionsbeständig beläggning.

Monterad trappa format rör personligen (video)

Trappa profilröret är tung och kräver ytterligare återkommande behandling. Men priset på dess tillverkning är mycket lägre än andra typer av trappor och högre livslängd. Korrekt konstruerade provisoriska strukturer kommer att tjäna under en lång tid.

Tillförlitlig trappa formade röret (foto mönster)

3f2dad72cee9f8a551e2de404c1de297 5 7afe21c8c0bc930c5ed0d1c6f086518c 19-f584 297-5 2015-06-2509-14-19 16296190f 20140625160410 33955177 46068701

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =

map