Enkel spiraltrappor till andra våningen med sina händer

Enkel spiraltrappor till andra våningen med sina händer

12 October 2017Spiraltrappor passar perfekt i alla rum, oavsett vilken stil som den är gjordSpiraltrappor passar perfekt i alla rum, oavsett vilken stil som den håller ägare duplex lägenhet eller villa i allt högre grad in spiraltrappor. Detta val är inte förvånande, eftersom det cirkulära utformningen har flera fördelar jämfört med vanliga marsch. Den största fördelen är en kompakt som gör att spiraltrappor till andra våningen i alla rum. Dessutom kan den enkla konstruktionen göras med egna händer, med några av de färdigheter byggnadsarbete.


Intressanta spiraltrappor till andra våningen för trädgården: sorter av mönster

Round stege skede är placerade på resespiral. Formen på slitbanan är nära att trapets eller triangulär, var och en är monterad överlappar den föregående. På grund av det särskilda arrangemanget av steg används för att röra sig lite mer än 50% av hela sin längd.

Klass En spiraltrappa slitbanor enligt den typ av fastsättning:

 • Baserat på väggen och pelaren;
 • Runt stödpelaren (konsol);
 • På bågen och stängsel (utan centralt stöd).

Trä spiraltrappor är perfekt för ett hus på landet, eftersom de har en lång livslängd och lågt prisTrä spiraltrappor är perfekt för ett hus på landet, eftersom de har en lång livslängd och lågt pris

Den mest populära typen av infästning - på stödpelaren, vars diameter bör vara minst 50 mm. Denna metod gör det möjligt att ställa in strukturen i någon del av rummet.

Att välja vilken typ av stege som du bör tänka på att underlätta för dess fortsatta exploatering. Den runda designen är hållbart och slitstarkt, har ett litet fotavtryck. Däremot kan sådana åtgärder inte stiga skrymmande saker. Dessutom kan rörelsen av spiralstrukturen medföra svårigheter för äldre och småbarn.


Half-spiraltrappa till andra våningen i konstruktion och installation

Half-spiraltrappor består av normal trappa och flera rullmaskiner. Denna konstruktion är lätt att flytta de äldre, samt för att lyfta eller sänka skrymmande. Men tar upp mer utrymme än skruven.

Den största fördelen med halvspiraltrappa - möjligheten att logga installationen som helst i rummet.

Som fördelar hos strukturen kan också identifieras:

 • Fotavtryck (semidigger trappor kräver mindre utrymme för installation än den konventionella Sustainer);
 • Val av lyfthöjder;
 • Styrka och hållbarhet (en liten grad av frihet steg förhindrar lösgöring och deformation).

Half-spiraltrappa på grund av sin storlek gör det möjligt att höja eller sänka stora föremål, såsom möblerHalf-spiraltrappa på grund av sin storlek gör det möjligt att höja eller sänka stora föremål, såsom möblerInstallation semidigger stege börjar med fastsättning av vägg kosoura första avsnittet. Nästa är inställningen hos den kvarhållande inlägg, då - en andra del kosoura (nivå). Sedan han monterat ett stödbord, som har en kortplats för kosoura nisch.

Efter allt detta, stig zapilivaetsya bakom lås och bom. Ställ sedan in kosour andra avsnittet. Nästa frästa låsspår är fasta steg, räcken och balustrader. Det sista steget är efterbehandling, som kommer att bero på det valda materialet: metall antikorrosiv sammansättning, färg eller olja - för trä.

Cirkulär trappa till andra våningen i det inre

Cirkulär trappa, förutom dess primära syfte, är också en av de viktigaste delarna av inredningen. Därför överväger utformningen bör vara uppmärksamma inte bara dess struktur, men också utseende. Möjligheten att använda en mängd olika material gör det möjligt att montera stege som passar i alla hem inredning.

Designers i stil minimalism och high-tech användning i sitt arbete enkla och koncisa detaljer. I en sådan inre passar perfekt metall stege. Rummet har en klassisk stil kan du installera en träkonstruktion, vilket ger lyxen av snidade ståndare. Eleganta och lätta erhållna trappor, där glassteg i kombination med metall räcken.

Cirkulär trappa för att öka säkerhetsnivån rekommenderas att vara utrustad med en ledstångCirkulär trappa för att öka säkerhetsnivån rekommenderas att vara utrustad med en ledstång

En särskild roll ges till utformningen färg. Om funktionen av spiraltrappan som dekor inslag är sekundär, är designen i ljusa färger. Matt finish kommer att ge ytterligare lätthet och osynlighet.

Spiralformad struktur, som har en särskild roll i det inre, kan utföras i mörka färger. I detta fall bör det kombineras med färgen på möbler och andra dekorativa element. Det är också möjligt att måla trapporna i en ljus ton eller göra steg i olika nyanser. En sådan åtgärd skulle göra en spiralformad konfiguration av en viktig del av inredningen, som all uppmärksamhet kommer att dras.

Hur man beräknar storleken på spiraltrappa till andra våningen

Beslutar att installera en spiraltrappa, det första du behöver för att göra beräkningar och göra ritningar. Dimensionerna beror på syftet med framtida byggnation.


Spiraltrappor för användningssyften är indelade i:

 • main;
 • Auxiliary.

Huvudtrappan installeras för att få tillgång till de övre våningarna i huset. För denna konstruktion är den rekommenderade längden på stegen -. 90 cm öppnings storlek därför bör vara ca 200 cm för installation av staket och räcken. Rekommenderad diameter av stödet - mer än 5 cm.

Vid utformningen av en spiraltrappa bör göra en ritning som anger dimensioner alla elementVid utformningen av en spiraltrappa bör göra en ritning som anger dimensioner alla element

Öppning för huvudtrappan är värt att göra mer än två gånger längden av stegen är ca 20 cm. Gapet mellan dess yta och räcket 10 cm är lämplig för hem på ledstång stöd hyresgäster.

Extra spiraltrappa installeras för att få tillgång till källare eller vindsutrymmet i huset. I detta fall kan åtgärder vara lika med längden av 60 cm vid en öppningsdiameter på 140 cm.


Spiraltrappor till andra våningen med händerna: de olika stadierna i byggandet av installations metall

Enkel metall stege, som består av de steg som är kopplade till stödet, kan det göras oberoende av varandra. Detta kräver dock processen viss kunskap och färdigheter för att arbeta med svetsmaskin.

flera metall komponenter som krävs för att skapa en spiraltrappa:

 • Rörstöd kolonn (avskuren av avståndet från golvet till taket i rummet);
 • Brett rör (storlek, liknande den föregående);
 • Stången från vilken fäst kommer att göras;
 • Hörn.

Alla element i stegarna, tillverkade av metall, som skall skyddas från de skadliga effekterna av miljön genom att målaAlla element i stegarna, tillverkade av metall, som skall skyddas från de skadliga effekterna av miljön genom att måla

Från röret med en stor diameter är nödvändigt att skära hylsan att fästas skede. ärmar längd kommer att vara lika med höjden av slitbanan.

De skivade cylindrar måste vila mot stödröret. Om mellan bäraren och hylsan har en frigång, är det nödvändigt att svetsa ytterligare ringar för tätning.

Hörnen skärs enligt schemat och de steg är svetsade till ramen. Genom steg svetsade bussningar som sedan uppträdda på ett stöd. Alla objekt är inriktade på ritningen och fästs ihop. Sömmar slipas, är trappor ytbehandlas. Nästa installera stängsel och räcke.

Cirkulär trappa till andra våningen: nyanserna av installation

Till en spiraltrappa har installerats på rätt sätt, och serveras under en lång tid, är det viktigt att noggrant följa alla stadier av installationen. Och lyssna på erfarna hantverkare som vet hur man underlätta utformningen byggprocessen och förlänga dess livslängd.

Lutningsvinkeln för den runda trappan bör väljas så att stegen var det praktiskt att klättra äldre och barnLutningsvinkeln för den runda trappan bör väljas så att stegen var det praktiskt att klättra äldre och barn

Det är inte nödvändigt att utrusta scen stammarna. Så människan uppför trappan, att kunna sätta sin fot i en knipa. Detta kommer att eliminera risken för halka och fötter som ett resultat av att falla.

Bestämma positionen för referenskolonnen kommer att hjälpa Strung sladdar på andra våningen. Linor bör placeras i rät vinkel mot varandra på en diagonal. I den resulterande centrum bifogade lodlinjen genom vilken projiceras svängningspunkt på golvet. Stödpelare är önskvärt inställd på en betongplatta, så att designen blir säkrare.

Hur är spiraltrappor till andra våningen med sina händer (video)

Spiraltrappan är en utmärkt lösning för duplex lägenhet eller villa. När du köper en design bör vara uppmärksamma på dess kvalitet och utseende i församlingen - att strikt följa instruktionerna. Producera och montera trappan kan du egna händer. I det här fallet måste du göra noggranna beräkningar och skriva en bra ritning. Efterlevnaden av alla detaljer kommer att ge ett resultat en vacker och hög kvalitet stege, som kommer att vara en lång tid att tjäna och behaga ögat.

Vackra spiraltrappor till andra våningen (foto exempel)

8610215 10-1 1450648639derevyannaya-vintovaya-lestnica-wwwmoydomiknet-5 1455878457oslo3orig 1478179499 Barcelona1 bBxskPyUS3i85H1 civikblack1 ctvf derevjannielestnitsifoto6

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 + = 69

map