The BlogAluminium undertak har en utmärkt vy, som varar i många årAluminium undertak har en utmärkt vy, som kvarstår under en lång letEsli titt på ett tak, bara inte säga att han rack - byggandet av aluminiumpaneler ser ut som en monolitisk blad.


Funktioner i undertak tillverkade av aluminiumpaneler

Aluminiumsystem kännetecknas av höga nivåer av motstånd, vilket gör dem det bästa värdet. Eftersom montera en sådan konstruktion kan inte bara för dekoration inne i rummet, men också för utomhusbruk dekoration.

Egenskaper och kännetecken:

 • Vid montering inte förlora form;
 • Lätt fast i spår infästning - så inte vibrerar eller skramla under användning;
 • De har en tillräckligt tjock panel som tål mekanisk påverkan.

Den optimala tjockleken reek - en halv centimeter i tekniska beräkningar följer att detta är den perfekta tjocklek för att skapa hållbara takkonstruktioner.

Dessutom är sådana tak anses vara vattenbeständig, hygieniskt och plast, har god ljudisolering och hög motståndskraft mot brand.

Installationen är inte komplicerat av bräckligheten i delar på ställningar, kan du säkert trycka armInstallationen är inte komplicerat av bräckligheten i delar på ställningar, kan du säkert trycka arm


Rack aluminium tak: Appliance Specifikationer

Först och främst är designen kännetecknas av hög slitstyrka. Man tror att panelen kan senaste 50 åren. Och det åtminstone.

För det andra är de inte rädda för deformation. Panelerna är inte rädda för vatten och eld, de kommer att ge en god ljudisolering, för dem är det mycket lätt att ta hand om.

Dessutom: • Installera tak kan vara vid vilken nivå och praktiskt taget vilken vinkel som helst i förhållande till basen taket, vilket gör det möjligt att dölja alla defekter grov yta;
 • Aluminium är ett lätt material, eftersom suspensioner inte behöver ett kraftfullt system, och faran att enheten kommer att börja brytas ned och plåt falla ner - nej,
 • Aluminium dessutom är ekologiskt ren metall, även under kraftig uppvärmning av farliga ämnen den inte avger;
 • Dessa tak är lätta att samla in, liksom lätt och demontera;
 • Åldrande sådana tak inte utsätts.

Slutligen utseendet av de suspenderade strukturerna är mycket modern, tak har reflekterande egenskaper och ett stort antal färger. Därför praktiskt taget alla designkoncept tillåter dig att förverkliga en sådan inställning.

Moderna Pinion aluminium tak (video)

Utformningen av taket

Rack undertak - är en uppsättning av design takytan. I priset ingår ett tak lameller kostnader, däck, socklar och fjädring lampor.

tak konstruktion:

 • Rack - är aluminiumpaneler med speciella föreningar;
 • Buss - detta är en sådan remsa med tänder, för dem och hålla fast vid stativet;
 • Fjädring - en tråd som är fäst på ett konkret tak;
 • Lister - dekorativa medlem;
 • Fixturer - är till försäljning och slutade aluminiumlister med monterade spotlights.

Pinion tak presenteras enkelheten i konstruktionen som innebär ett litet antal elementPinion tak presenteras enkelheten i konstruktionen som innebär ett litet antal element

Det är också viktigt att välja en bra tillverkare. Det finns många produkter, till exempel, Albes eller andra lokala företag som gör varorna bättre än importerade.

Montering rack aluminium taket med sina händer: instruktioner

Storlek och typ av rum när installerar tak är av stor betydelse. Ju enklare taket i rummet, desto lättare är det att ställa in taket. Installation börjar vanligtvis med att markera ytan. markeringslinjen anbringas på ett avstånd av minst 13 cm från basplanet längs väggarna själva.


Ytterligare installation utförs enligt följande:

 • Gång plockas, takhöjd, omkretsen av rummet för att installera vinkel bärprofilen. I detta syfte, längs den linje som markerar hål borrade. Säkra bästa profilen med skruvar, gör det i steg om 55-60 cm.
 • Vinkelprofilskenor måste installeras på omkretsen av rummet. I fallet med undertak guider måste vara vinkelrät mot riktningen för skenorna.
 • Guiden profilen fixeras till bärare överlappnings justerbara hängare, varefter de sätta på en nivå. Intervallet mellan upphängningspunkter inte är mer än 1, 2 m.
 • Om du installerar coffered taket, de längsgående styrprofiler för att säkra den tvärgående infoga special lås.
 • Stödskenor är fästa vid upphängningarna med samma steg som installeras direkt själva suspensioner. För detta ändamål måste de sättas på hängare med speciella hål. Bystrozazhimayuschy klipp som du vill flytta, och så inriktade stödskena.
 • Nästa - den mest avgörande ögonblicket. Med lameller borttagna naturligtvis skyddsfilmen. Om du ska installera lampan eller lamporna, pre-cut hålstorlek. Reiki helt enkelt snäppas på utsprången hos upphängningssystemet.

Utformningen av taket består av profiler, galgar, skenor och fästanordningarUtformningen av taket består av profiler, galgar, skenor och fästanordningar

Vad du har kvar att göra är att fixa panelen på travers, och även snap flikarna på monteringsskena.

Typer av undertak

Idag faktiskt se bandet och rack tak, de skiljer sig i geometri foder alternativ. Frame Systemet kan också ha vissa skillnader.


Drev aluminium tak kan vara:

 • Öppen rack tak vy. I detta system är smala mellanrum mellan panelerna, kan de täckas med särskild vstavochki.
 • Rack inomhus tak. Det bildade en kontinuerlig yta utan mellanrum med denna design.

Färgen på valet är bred, från ljus, rent vitt till kolsvart.

Hur man väljer ett rack till taket

Aluminium trim att välja bör du allvarligt är det önskvärt - säljaren med ett gott rykte. Vid materialet ska vara en försäkran om överensstämmelse med bör iakttas alla krav i GOST.

Aluminiumlameller är undertak viktigaste elementet, så de behöver för att välja en viss uppmärksamhetAluminiumlameller är undertak viktigaste elementet, så de behöver för att välja en viss uppmärksamhet

Välja band, notera följande information:

 • Bredden av remsorna. Det varierar i intervallet 9-20 cm. Den mest populära desyatisantimetrovyh rem. Det är ett mångsidigt alternativ.
 • Bandets längd. Valet här är ganska smal, kan längden vara endast 3 till 4 meter. Om tillverkaren inte unna långa remsor, så finns det företag som tillhandahåller tjänster för att skära remsor.
 • Tjockleken av remsan. En densitet beror på tjockleken av strukturen. Den ideala tjocklek är lika med en halv centimeter.

Sami rack kan vara öppen, stängd och med insatser. Stängt liknar trä, eller snarare en träribbor. Reiki med insatser som öppna system, men gapen maskeras av tunna aluminiumremsor. Mellan de öppna stavarna ska vara en liten lucka.

Montering av aluminiumband tak (video)

Populära undertak - är inte monterade och fjädringssystem som används i vardagsrummet, och kontorsbyggnader, kontor, etc. Varje design kan någon idé förverkligas med deras hjälp.

Lyckad renovering!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 2 = 1