Elegant lösning för efterbehandling: ceiling flera nivåer av gipsskivor med bakgrundsbelysning

Elegant lösning för efterbehandling: ceiling flera nivåer av gipsskivor med bakgrundsbelysning

12 October 2017Med gips, kan du ändra något utrymmeMed gipsskivor kan ändras något pomeschenieMnogourovnevy gipsskivor är en struktur upphängd efterbehandling, metallram, som håller vikten av allt detta, som också är monterad på flera nivåer.


Hur man gör en multilevel tak av gipsskivor med sina händer

Det säkraste alternativet - installation av den första nivån av gips, och ovanpå det fäster den andra nivån av CD-profiler. Det viktigaste är att följa en enda regel - inte kombinera till ett enda plan sömmar flera nivåer. Det är därför det är mer praktiskt att göra tak med böjda linjer och former - en ny nivå av vård kommer inte att upprepas.

Det första skiktet av gipsskivan är fäst på vanligt sätt - på styrprofiler och låda. Sami metallprofiler kan fästas stelt till den oavslutade tak eller klibba på metallband, och mer på omkretsen (bara på skruvarna).

 Och han och det andra alternativet - är ganska bra, men installationen av taket på kapital är inte alltid rimliga (till exempel om det inte är platt).

Kretsstruktur av två-nivå taketKretsstruktur av två-nivå taket

Totalt raznoyarusnye gipstak monteras på följande sätt:


 • första basskiktet är tillverkat av gipsskivor vanligt sätt;
 • Därefter måste du göra en ny ram på den andra nivån, till en början att sätta i form av lådor,
 • etc. - så småningom bifoga nya nivåer till önskad höjd. All belysning och elektriska (ledningar) är gömda i själva lådan.

Taket tre nivåer av gipsskivor med sina händer: installation

Du kan överväga exempel på ett tre-nivå process för installation av taket i gipsskivor med sina händer. Och det sista lagret kommer att vara "flytande", det vill säga utan anknytning till väggarna. Staplade är gjorda på samma sätt som den tre-nivå, med hänsyn till endast den statiska vikten av strukturen. Således för den första nivån du behöver göra är extremt tålig ram som tål inte bara statisk, men också dynamisk belastning (till taket inte kollapsade under översvämningar från grannarna ovan, till exempel).

Således är konstruktionen skapas på följande sätt:

 • Först - de viktigaste reglar gjorda av aluminiumprofiler.
 • På balken fäst första lagret av gipsskivor och sömmarna är stelt förbundna-skruvar loppor.
 • Ytterligare Gips första lagret läggs en ny profil. Stelhet säkerställa installationen av omkretsen.
 • Anordningen stängs sedan i samma Papier kanalen, anpassas till den önskade höjden.
 • Det sista steget - en stigande nivå av gips, som är monterad på samma sätt, endast i detta fall använde slutna CD-profil. Form - gratis.

Efter inställning av första nivån i den monterade profilen och annan kommunikation ledningarEfter inställning av första nivån i den monterade profilen och annan kommunikation ledningarLikaså monterat långrev tak, bara film används i stället för gips ark. Bakgrundsbelyst engagerade i minst, det vill säga när basen av taket är klar.

Vad är skyhöga tak av gipsskivor

Tak Clouds - innebär att det inte monteras på omkretsen. Det vill säga, vilar den på batten profil och visuellt ser det ut som på gips.

Det är möjligt att montera en vanlig metod. Om du planerar på omkretsen för att skapa en stigande nivå av belysning, är monterat nisch (du kan använda speciella lister), inuti vilken är monterad på bandet LED bandet önskad nyans.

En flytande tak - är en separat typ av skyhöga, endast entréplanet är sådan, även om han inte är ansluten till en vägg. I själva verket är det att montera där, men det är stängt av samma ljusa belysning. Vi bör inte titta på det här alternativet om du planerar att montera spänning glansig film.

För den flytande taket rekommenderas att använda de tunnaste gips ark. Om "flytande" box planeras på plats för att fästa en ljuskrona, är det bäst att åtgärda det som den första nivån profiler eller ens för kapital tak. Bestämmelse fortfarande placeras bakom ett undertak.

Effekten av den flytande taket skapas genom Partihandel LED-belysning, monterade på kretsdesignEffekten av den flytande taket skapas genom Partihandel LED-belysning, monterade på kretsdesign

För att belysa skyhöga tak suit:

 • LED tejp;
 • LED-belysning;
 • konventionell ljusan lampa med ljus riktat uppåt.

I själva verket, designbeslut mycket mer, men ovanstående är enkla och billiga alternativ för att markera organisationen.


Multilevel tak gipsskivor motljus egna händer

Många nivåer tak, i motsats till ett kontinuerligt skikt har en så kallad avböjning index. Och det bör beaktas. Följaktligen är ett av den andra nivån aggregatet bara svårt, utan några band eller suspensioner, som inte tål vikten av mer än 10 kg.

För att skapa en multi-level tak, använd lämplig profil klassificering CD, D, CW, UW och liknande. Endast på detta sätt konstruktionen lätt tål även hög luftfuktighet i lägenheten (gips som en svamp absorberar fukt även svävande i luften).

Om den andra nivån av projektet har en krökt eller bruten kontur, är bandet skärs ut från arket, är det indränkt i vatten, varefter gipsskivan blir mjukt och böjligtOm den andra nivån av projektet har en krökt eller bruten kontur, är bandet skärs ut från arket, är det indränkt i vatten, varefter gipsskivan blir mjukt och böjligt

 Som för bakgrundsbelysningen, eftersom dölja regler- och energitillförselenhet för tejpen och LED-lampa är det i allmänhet rekommenderat att separat nisch i väggen. Ledningar dirigeras på något lämpligt sätt, men företrädesvis inte genom profilen. Annars en utbrändhet ledningar måste isär nästan hela taket och ta bort ett lager av gips.

I genomsnitt är den högsta möjliga belastning taknivå:


 • 100 kg av ett första skikt (3 Room 3 m i genomsnitt);
 • 60 kg - den andra;
 • 30 kg - på den tredje.

Detta begränsar. Men vad är mindre - desto bättre.

Flera nivåer flöde av gipsskivor (video)

Totalt, göra sina egna händer en planskild tak är inte svårt. Det enda problemet - är att skapa en skiss som kommer att göras tillgängliga gipsskivor, liksom deras skärning. För att skapa en krökt kurvor bättre använda sticksågar och alla delar av utrymme att hantera sandpapper finkornig. 

Multilevel gipsskivor med belysning (foton)

1181856 111 1611-722x600 1414-722x600 18389 horiginal maxresdefault dsc00069 mnogourovneviypotolokizgipsokartona Mnogourovnevyiy-potolok-iz-gipsokartona-s-podsvetkoy-i-navesnyimi-elementami

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

map