Eenvoudige bestemmingsplan keuken en woonkamer: 5 elementaire ontwerpregels

Eenvoudige bestemmingsplan keuken en woonkamer: 5 elementaire ontwerpregels

12 October 2017Typisch, zonering keuken en een woonkamer gedaan in kleine ruimtes of studio'sTypisch, zonering keuken en een woonkamer gedaan in kleine ruimtes of studio's Zonering keuken en een woonkamer - een handige en praktische oplossing. Maar hoe om een ​​dergelijk plan, dat een sfeer van comfort en gezelligheid te creëren zonder dat de functionaliteit dragen? Een dergelijke zonering - een perfecte oplossing voor kleine appartementen en de zogenaamde studio's.


Opties voor de keuken-woonkamer zonder verlies van het bestemmingsplan gebied

Niet per se uit te voeren bestemmingsplan keuken en een woonkamer met behulp van een volledige muur. Kan conventioneel profiel pakket van dezelfde gipsplaten of polycarbonaat vervangen. Deze materialen zijn relatief goedkoop, gemonteerd op de geleiders. Natuurlijk, kunt u deze delen en het gebruik van een conventionele schuifdeuren, scheidingswanden, maar het wordt beschouwd als niet-functioneel te zijn. Bovendien, het verplaatsen van de woonkamer naar de keuken en weer terug, zal altijd de grote deur te openen, heeft een oppervlakte van het plafond tot de vloer.

Met de juiste bestemmingsplan keuken en woonkamer krijg je een functionele en praktische optie arrangement appartementenMet de juiste bestemmingsplan keuken en woonkamer krijg je een functionele en praktische optie arrangement appartementen

De totale scheiding van de ruimte om beter te presteren:

 • Met de hulp van een decoratief gipsplaat valse muren;
 • Doorschijnende insert (niet dwars over de breedte van de ruimte);
 • Kleur differentiatie;
 • Licht differentiatie;
 • Scheiding van het plafond niveau.

Welke optie is het meest geschikt voor een bepaalde zaak? Het hangt al op het gebied van de kamer, en van het interieur en de wensen van de eigenaar van het huis. Ontwerpers de voorkeur aan het ontwerp met behulp van verlichting en decoratie delen, het creëren van de illusie van muren. Fysiek, is het slechts één kamer.


Hoe de keuken en de woonkamer verlichting te verdelen

De eenvoudigste versie van de scheiding van de ruimte in de keuken en de woonkamer - dit is het gebruik van verlichting. Eén portie kan worden gemaakt met een glanzende spanplafond, die zijn gelegen aan de rand van lichten met gerichte balken boven het tweede deel - een gebruikelijke gipsplaten (kan gelaagd zijn) conventionele plafondverlichting - glans. Dit is slechts een voorbeeld. Variaties op een lijn - een veel. Maar in de regel, een deel van de keuken wordt verlicht door kleine lampen (light-emitting diode en kan zijn), woonkamer - duidelijker. Als er ook een slaapkamer, moeten de lichten moeten doen klantgericht, met de mogelijkheid om de kleur, helderheid en andere parameters aan te passen.

Met behulp van licht kan correct zijn en mooi de ruimte in de woonkamer en de keuken te verdelenMet behulp van licht kan correct zijn en mooi de ruimte in de woonkamer en de keuken te verdelen

In de scheiding van verlichting moeten zich houden aan de volgende regels: • Niet lichten die tegelijkertijd beide zones van invloed te gebruiken;
 • Als de woonkamer is ook een slaapkamer, het is een apart licht voor de rest, en voor de normale activiteit;
 • Eetkamer en de tafel zelf kunnen individuele armaturen benadrukken;
 • Als je een bar te gebruiken - want het is beter om ook een aparte verlichting toe te wijzen (over het algemeen gebruikt knipperlichten).

Interieur Zoning: woonkeuken

Als u het interieur bestemmingsplan te gebruiken, is er de volgende opties zijn van toepassing: scheiding met behulp van behang, het kleurengamma van het interieur. Fysieke barrière is niet voorzien tussen de kamers. Indien één zone op hetzelfde niveau komt te liggen, de tweede - anderzijds dergelijke zonering zou efficiënter en handiger. En in plaats van de stap kan worden, bijvoorbeeld om een ​​bed kamer via het hele gebied te krijgen te maken. Als de vroegere keuken en woonkamer, en dus waren aparte kamers, maar ze moeten worden gecombineerd met de sloop van de muur, is het raadzaam dat een deel ervan om te vertrekken. Met zijn hulp kunt u visueel gezoneerd kamer. Zelf een stukje van de muur, kunt u een verscheidenheid van design oplossingen te versieren. De beste van hen is waarschijnlijk het aquarium opstelling direct in de muur.

Interior bestemmingsplan keuken en woonkamer kan worden gemaakt door het verdelen van het kleurengamma van het ontwerpInterior bestemmingsplan keuken en woonkamer kan worden gemaakt door het verdelen van het kleurengamma van het ontwerp

De belangrijkste voordelen

 • Mogelijkheid om meerdere design oplossingen te realiseren;
 • U hoeft niet te voldoen aan dezelfde kleuren en gamma;
 • Je hoeft niet naar een aparte tv kopen voor de keuken - het zal worden gecombineerd, en de fysieke schotten tussen de kamers is dat niet.

De nadelen zijn een complex ontwerp project. Gelukkig is het niet per se je eigen te maken - je kunt het toe te vertrouwen aan de oprichting van een specialist. En op de discussiefora, kunt u gaan naar foto's van hoe dergelijke projecten kijk in de werkelijkheid te zien.

Keuken met woonkamer: hoe om hinder te voorkomen

Het idee van de scheiding van de hal naar de keuken en de woonkamer heeft een belangrijk nadeel - zij wordt gecompenseerd geuren. Gelukkig kan dit probleem nu opgelost worden met behulp van speciale ventilatieschachten een gedwongen ruil (installatie van de koeler). Maar verlichting kan moeilijk zijn. De eenvoudigste oplossing voor het probleem van alle mogelijke overlast - de installatie-schermen. In feite kan automatisch of op afstand besturen. installatiemethoden kunnen worden gevarieerd.

Om meer ruimte te besparen in de kamer met een keuken-woonkamer is het niet waard zagramozhdat muur planken, apparaten, banken onhandigOm meer ruimte te besparen in de kamer met een keuken-woonkamer is het niet waard zagramozhdat muur planken, apparaten, banken onhandig

Maar als het appartement heeft slechts één grote ruimte, die ook als een slaapkamer en een werkruimte zal dienen, is het raadzaam om niet te scheiden zones helemaal maken. Vanuit de eetkamer zou moeten worden afgeschermd alleen een bar of een hoek keuken set. Diezelfde bestemmingsplan zal langer lopen met de hulp van het meubilair.

Om de maximaal mogelijke hoeveelheid vrije ruimte te behouden zou moeten zijn:


 • Verlaat muurplanken;
 • Om de voorkeur aan inbouwapparatuur geven;
 • Gebruik een opklapbed, die kan op elk gewenst moment om te verbergen in de kast;
 • Omgezet in een bewoonbare oppervlakte balkon (indien aanwezig).

Opties het scheiden van de woonkamer en de keuken (video)

De nadruk moet op het feit dat de keuken en de woonkamer zijn basisfunctionaliteit volledig moet blijven worden geplaatst. Dienovereenkomstig, het belangrijkste ding - het is de hoeveelheid vrije ruimte voor beweging. Visueel, is het mogelijk om te verhogen als gevolg van de transparante gordijnen voor de ramen en glanzend plafond en de vloer. Reflectie, ze geven, maar creëert de illusie van een meer open ruimte.

Zonering van de keuken en de woonkamer (foto)

1-3-- 4-- 5-- 8-- 36-- 1920x1080resizeinterior16141351369588730-- 1920x1080resizeinterior30683521392661105-- 1920x1080resizeinterior41955631410410345-- 1920x1080resizeinterior41955901410410340-- 14756original--

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 84

map