Du översvämmade undertak: vad man ska göra

Du översvämmade undertak: vad man ska göra

12 October 2017Om du översvämma grannarna ovan, då undertaket kommer att hålla vatten, så att det inte drabbas av möbler och bruksföremålOm du översvämma grannarna ovan, då undertaket kommer att hålla vatten, så att det inte drabbas av möbler och bruksföremål många människor som tak för sina obestridliga fördelar: skönhet, enkel installation och drift, samt förmågan att urskilja den nakna betongplattan helt plan yta. Men i våra liv, sådana incidenter inträffar, som översvämningar vatten. Vad händer om en sträcka tak ackumulerat vatten? I själva verket är situationen inte så illa som det kan tyckas vid första anblicken.


Undertak håller vatten: Truth or Myth

Det faktum att undertaket är tillverkad av hög kvalitet PVC tyg, kan behålla en ansenlig mängd vatten - det är sant! Men tror inte att vattnet kan stanna kvar där på obestämd tid. Naturligtvis sannolikheten för att vatten kommer in i rummet där. Vad du ska göra i en situation, om du märker att undertaket är fylld med vatten.

Undertak kan hålla vattnet i 2-3 dagarUndertak kan hålla vattnet i 2-3 dagar

Förfarande för Mexikanska stretch tak, eller om taket läckte:

 • Stäng av el i rummet där taket läckte.
 • Om en droppe vatten att tränga in i lägenheten genom hålen för ljus, sedan ersätta en stor behållare för att hämta vatten.
 • Nu dra hela lägenheten, eftersom taket vatten kan tränga in i andra källor för el, förutom takbelysning.
 • Nu gå upp till lägenheten, där de bor grannar ovan. Låt dem veta om vad som händer, om de fortfarande inte vet. Om grannarna i lägenheten finns det en flod av nyttosystem, sedan omedelbart ringa lämpliga räddningstjänsten och bidra till att klara av översvämningsvatten. Glöm inte att stänga av el i angränsande lägenhet om det behövs.
 • För att spara taket ska ringa akutteam från det företag som tillverkade taket. Listan över tjänster inkluderar resa i händelse av översvämning.

I inget fall inte punktera blåsan, vilket resulterar i en följd av översvämningar. Detta kommer att leda till enorma oåterkalleliga hål i duken.

Hur mycket vattenavvisande undertak

Det finns olika versioner om möjligheten av en sträcka tak hålla vatten: grundläggande information är baserad på en hypotetisk belopp motsvarande hundra liter. Emellertid kan siffran varierar beroende på flera faktorer.


Stretch tak tål ungefär 100 liter per 1 sq. mätarenStretch tak tål ungefär 100 liter per 1 sq. mätaren

Vilken är den potentiella inverkan på mängden bibehållen vatten:

 1. Det område av takytan. Desto större område, den motsvarande lägre mängd vatten som är i stånd att hålla taket.
 2. Kvaliteten på tyget. PVC kan ha en annan förmåga att behålla vatten, beroende på dess kvalitet. Beställ taket endast från tillförlitliga företag.
 3. dragkraft. Den starkare, spända tyget, den tunnare blir den. Följaktligen tunna taket för att vara mindre tillförlitliga.

Tyg tak har ingen förmåga att hålla vatten. Efter ett stort tyg översvämning tak kommer troligen att behöva förändras. Vinyl webben i detta avseende mycket nytta på tyget.

Själv pumpa vatten från stretch taket

Om teoretiskt tänka sig den situation som du har ingenstans att vända sig för att få hjälp och översvämmade taket måste rädda sig själv, då naturligtvis måste du utveckla en handlingsplan för ett sådant scenario. I allmänhet, en situation där en vattenblåsa måste kämpa på egen hand, är det önskvärt att eliminera, eftersom att rätta till situationen är inte så lätt utan specialutrustning. Det bör dock övervägas en sådan situation.Att pumpa vatten från stretch taket behöver 2-3 personerAtt pumpa vatten från stretch taket behöver 2-3 personer

Vad gör du om du var ensam med den översvämmade vinyltaket:

 • När du har kopplat bort strömkällor och ta itu med källan till översvämningar, kan du gå vidare till huvuddelen av arbetet.
 • Förbereda ett tillräckligt antal tomma behållare för vatten.
 • Hitta en partner för att hantera översvämningar.
 • Förbered en stege eller en hög bord.
 • Om mängden vatten är inte särskilt stor, är det möjligt att dränera vattnet från öppningarna i taket. För att ta bort denna lampa eller ljuskrona och vatten för att justera skåran.
 • Om en hel del vatten och tak sagged dåligt, sedan bort vätskan kommer att hjälpa fordons pump för pumpning av bränsle. Hävert vatten från kapseln med vatten i en tom behållare.
 • Om ditt tak är fast, är det nödvändigt att släppa kniven kanten av en baguette.
 • Efter vatten tömdes du behöver för att torka insidan av webben och värme för att bilda kom till det normala. Dessa procedurer är bäst avgörs av proffs som kan vänta tills det största problemet har eliminerats.

Det är bättre att inte skynda med restaurering av taket. Som ett resultat av en felaktig montering kan skada den. Kontakta experterna att återställa vinylytan.

Hur torka undertak efter översvämning

Efter det största problemet har lösts, är nästa fråga hur man återställer taket. Återhämtningen består främst i att torka banan.

För att inte vänta tills undertaket för att torka naturligt, måste du använda en vanlig hårtorkFör att inte vänta tills undertaket för att torka naturligt, måste du använda en vanlig hårtork

Det finns olika typer av sätt att torka taket efter översvämningen:

 1. Technical. Ring företaget för att installera tak, och det snabbt och korrekt åter taket ursprungligt skick.
 2. Fyll inte taket i baguette under några dagar tills fukten inte kommer att försvinna naturligt. För att påskynda återhämtningen av hängande avsnitt passar vanliga hushålls hårtork i avsaknad av en byggnad.

Om som ett resultat av ackumulerad under taket protopleniya varmt vatten, då risken för vinyl kommer att vara avgörande. Deformationer orsakade varmvatten kan vara irreversibel.

Tyg tak: reparationer efter viken

Tyget är mycket dåligt tolererar översvämningar. Om volymen av vattnet var stor, är det troligt att taket kommer att behöva förändras. Men det finns fall där läckan är liten. Sedan kan du göra "lite blod" och att göra små manipulationer av tyget taket omvandling.

Om tyget har blivit översvämmade stretch taket, är det rekommenderat att eliminera defekterna orsakar proffs som uppskattar dess tillstånd och vidta åtgärderOm tyget har blivit översvämmade stretch taket, är det rekommenderat att eliminera defekterna orsakar proffs som uppskattar dess tillstånd och vidta åtgärder


Vilka är alternativen för omvandlingen av vävnaden i taket efter översvämningen där:

 • Små fläckar från smuts och rost kan försöka att rengöra med en mjuk trasa tvättmedel.
 • Huskur mot rost på tyget - är ammoniak.
 • Ytrengöring använder rengöringsmedel renare. Närvaron av sådana anordningar kraftigt förenkla driften av tyget taket, och hushållning i allmänhet.
 • takmålning. Tyg tak kan målas! Denna egenskap kommer att vara oumbärlig om taket fanns en stor fläck av rost. Vänta tills fullständig torkning av vävnaden och värd för applicering av färg.

Om du vet att översvämningarna i huset kan vara en vanligt förekommande, är det bäst att installera vinyl tak.

Kraftigt översvämmade undertak (video)

Gulf vinyl tak ser skrämmande. Men för att pumpa ut översvämmade tak - det är verkligt. Dessutom kommer förfluten taket vara räddningen av hela lägenheten. Det är inte alla skäl för installation av stretch tak, dock att PVC duk räddades från översvämningar i hemmet, är ett starkt argument för en sådan tak lock.

Undertak svämmade (fotoexempel)

3-1 3 5 017-01 17-potolok 28042015-154500e3dada0994610284879eb05383a993c0 130 535 4321 56.757


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 7 = 9

map