The BlogTouwladder is onmisbaar tijdens de afdaling naar de kelder of klimt tot een bepaalde hoogteTouwladder tijdens de afdaling naar de kelder of op bepaalde hellingen onmisbaar vysotuLestnitsu touw kan worden naar beneden in de put, kelder, dak in ontoegankelijke gebieden vast. Het is ook populair onder reddingswerkers en brandweerlieden, en de kinderen zullen fascinerend speeltje. Deze ladder is noodzakelijk en handig ding in de economie, die zeker van pas komen. Op hetzelfde moment, het duurt een minimum aan ruimte. Soms is een ladder wordt gebruikt, zelfs in het interieur elementen. Vanuit het oogpunt van een wetenschap als de natuurkunde, zoals ladders zijn veilig, omdat het knooppunt waaraan ze zijn gebreid, vrij sterk. Indien gewenst, kan het zich zelfs te maken.


Touwladder voor kinderen

Zoals gezegd, kan een touwladder zijn een prachtig middel van gaming. Op hun beurt worden deze trap geïnstalleerd en op de speelplaats, waar ze uitgegroeid tot een soort attractie voor de kinderen. Immers, wat soms games niet te komen met de kinderen!

Touwladder om het kind zal niet alleen een geweldige manier om vrije tijd door te brengen, maar kan ook dienen als een simulatorTouwladder om het kind zal niet alleen een geweldige manier om vrije tijd door te brengen, maar kan ook dienen als een simulator 

In het bijzonder, kunt u:

 • Breng vrije tijd samen met een touwladder;
 • Gebruik de ladder als trainer voor de ontwikkeling van het kind.

Naast speelgoed, zal de trap een goede simulator die de spieren en botten van kinderen te versterken, een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vestibulum en reactie. Het kan zich in de buurt klimrek, waar de functie van de voorraad (als afgewerkt sportcomplex) zal uitvoeren en ringen en touwen.


Het kind is vrij om het te gebruiken om een ​​oefening uit te voeren, of tijdens het warme seizoen is het mogelijk om de frisse lucht te hangen, als een attractie, of te gebruiken als een horizontale balk.

Sterke touwladder aan het putje

Zoals u weet, soms een goed moet worden schoongemaakt en verbeterd. Om in de mijn afdalen, we komen net van pas touwladder. In eerste instantie lijkt het erop dat de noodzaak voor de afdaling in de put as is niet zo groot, maar het is niet helemaal waar. Bijvoorbeeld, zelfs wanneer de constructie betrekkelijk recent is geïnstalleerd, deze noodzaak zich voordoet, wanneer de gebroken keten of in de put een vreemd voorwerp.

Gebruik grote Ladders handig wanneer een relatief ondiep goed, in andere gevallen is het beter om een ​​touwladder te gebruiken.

Als u besluit om uw eigen touwladder te maken, dan, voor dit doel, moet u een hoge kwaliteit en praktische touw kiezenAls u besluit om uw eigen touwladder te maken, dan, voor dit doel, moet u een hoge kwaliteit en praktische touw kiezen

Voor een betrouwbare touw gebruikt, met een goede kracht, een touw.Balken kunnen dienen stadium gemaakt:

 • Gemaakt van plastic;
 • Van hout;
 • metalen;
 • Touw.

Zonder een ladder zal het onmogelijk zijn om de waterbron service en enkele meters dalen tot diep in de mijn. Ook de touwladder om zelf te maken. Als je een ladder van houten materialen te maken, is het het beste om beschermende uitrusting te gebruiken, zodat het product langer heeft gediend.

LAN: ladder rope rescue

Deze ladder speelt een belangrijke rol in het redden van mensen. Het kan gebruikt worden voor de redding van de mens uit de mijnen van minerale hulpbronnen en de bouw werken, evenals extreme sporten. Een van de modellen reddingsladder - een LAN 10. Het bereikt meer dan 10 meter lang.

Het voordeel van een reddingsladder is dat het wordt gekenmerkt door lage gewicht en eenvoudige constructieHet voordeel van een reddingsladder is dat het wordt gekenmerkt door lage gewicht en eenvoudige constructie 

Rescue ladders zijn algemene opties:

 • De last - ten hoogste 360 ​​kg;
 • Kabeldiameter - 0,8 cm;
 • De breedte van de staven - 35 cm;
 • De dikte van de voet - 3,2 cm.

Ook ontsnappen ladder kan worden gebruikt voor de evacuatie, maar je moet weten dat de afstand tussen de mensen op de trap niet groter mag zijn dan 2 m. Op hetzelfde moment, kunt u maximaal evacueren 4 personen.

De voordelen van een dergelijke trap zijn het lichte gewicht, waarmee u de evacuatie site snel te veranderen, kan het ook op het gebouw structurele elementen gemonteerd, en vereist speciale uitrusting nodig bevestigingsmiddelen en professionele hulp.

Veiligheid Fire touwladder

Brandtrap, evenals een redding, wordt gebruikt voor de evacuatie bij brand, voor noodgevallen, te stijgen naar de hoge bereik, de gevaarlijke hooggelegen gebieden af ​​te sluiten. Inbegrepen bij de trap is een karabijn, een hamer (om het glas te breken) en een tas. Een dergelijke trap vervaardigd uit zwak brandbaar materiaal (deze vallen onder de beschermende constructie) en een lengte van 5-19 m bereikt.


Voordat u de ladder in feite, die nodig zijn om uit te testen uitvoeren.

Controleer de touwladder op grond mogelijk met speciaal bereide testenControleer de touwladder op grond mogelijk met speciaal bereide testen

Tijdens de proeven op de bar en touw touw is sterk statische belasting. Ladder opgehangen en door het midden van de laagste sporten aanhangende last. Als de ladder onderdelen testen niet wordt aangetast, dan is er de registratie van het document over de resultaten van de test. Later, na de inspectie, de resultaten zijn in de handeling.

Als de test resultaten waren niet bevredigend is, dan is de wet is geschreven notities met de aanbevelingen, evenals de tijd van de follow-up audit. Diezelfde ladder is verwijderd uit de dienst.

Hoe de toestand van de structuur te beoordelen:


 • Evaluatie van verschijning: de aanwezigheid of afwezigheid van vervormingen, beschadigde delen;
 • Als de aangesloten inrichting en componenten - betrouwbaarheid;
 • Scherpe randen, waarvan de details kunnen vervolgens traumatisch zijn;
 • Stabiliteit van de constructie, als het valt (los zit, beschadigd haken), dan bijgevolg de toestand niet voldoen aan de veiligheidseisen.

Onderdelen voor touwladder

Touwladders worden vaak gebruikt op schepen. Rope netten zijn geïnstalleerd op het schip, en zijn het verhogen van de mast. Ze worden ook gebruikt in de uitrusting van de klimmers, brandweer, hulpverleners.

Ladders moeten voldoende betrouwbaar en veilig zijn. Het dwarsbalk knooppunten zijn bevestigd aan het touw.

Om een ​​touwladder was stevig en sterk, moet je leren hoe je kabel assemblies, die zijn bevestigd lat gebreidOm een ​​touwladder was stevig en sterk, moet je leren hoe je kabel assemblies, die zijn bevestigd lat gebreid 

Er zijn verschillende manieren om te monteren:

 • Met de hulp van het knooppunt "Constrictor";
 • Met de hulp van de site "acht";
 • "Burlatskii loop" - knoop.

Node "Constrictor" - om te beginnen breien met behulp van een ladder monteren "Constrictor", is het noodzakelijk om de bar te bereiden: terug te trekken uit de rand van elke lat van 5-7 cm, en het maken van kleine incisies (verdieping). Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat het touw is vervolgens niet "ging" op het podium, en inderdaad zal de ladder veel sterker zijn. Voordat brei apparaat moet zelf worden behandeld met touw rand, zodat deze in gebruik niet beginnen te bloeien, en pas daarna brei rope naalddichte samenstel.

Node "acht" - preparaten bestaan ​​om op dezelfde afstand van de rand van het podium boorgat. De gaten dienen enigszins groter dan de diameter van het touw is, de rand, zoals in het eerste geval moet worden behandeld. Provyazyvaem knooppunt "acht", en vervolgens het inbrengen van de kabel in de openingsfase. Dezelfde fase moet de juiste stand worden vastgezet, wordt twee verdere lus uitgevoerd waarmee provyazyvaem knooppunt.

"Burlatskii loop" of "knot" - er wordt niet gebeld. Dat touw zal dienen als stadia van onze trappen. Echter, deze methode vereist enige vaardigheid - het vermogen om te knopen.

Rassen touwladder (video)

We houden ons aan een bepaalde volgorde van het breien: draai het touw, zodat het kwam van iets dat lijkt op een cijfer acht. Trek het onderste deel van de lus, en een kring gevormd, die later trok de top van de lus, het is een die een acht lijkt. Dan draai de knoop. Zo is het mogelijk om het aantal knooppunten die moeten maken.

Succesvolle beklimmingen en afdalingen!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

71 + = 78